X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, no wlasnie bez mebli to wygladalo wszystko ok. Na dole jest salon z kuchnia, w drugim pomieszczeniu lazienka. Na gorze 3 pokoje i lazienka. Do tego ogrodek + garaz, w ogole bym wolala zeby mialo to chociaz 120m...

Kattalina, bedzie dobrze na noc, ja jestem prawie ciagle sama - jest ok, na pewno bedzie dobrze :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocy się nie boję bo wtedy śpi, gorzej przed ;-)

Mój brat w szeregowcu ma właśnie 90m z takim układem i naprawdę ciasno.

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, śłodki misio. :) A Ty dbaj o siebie! Nago po domu nie lataj, bo się przeziębisz. :D

Hoope, no to gratuluję nowej ery. :D Może Ci się uda w końcu odpocząć. :)

Wowka, mam nadzieję, że kryzys niedłuo zostanie zażegnany. Odzywaj się tu, pomożemy. :)

Patk ja też na mojego nie narzekam, ale nie chwalę też za bardzo, bo wiadomo, zbiesiłby się pewnie od razu. Stopy czasem zwiększają rozmiar w ciąży i już nie wracają do poprzedniego. ;)

Sela, my też ciągle z gilem, łączę się w bólu..

Mała Matylda - dużo sił!

U mnie też grzyby. Dziś znalazłam przy drodze pięknego borowika. :)

J.S. zazdroszczę troszkę. My mamy starą chałupę a 150 tysięcy będzie nas kosztował sam dach. Gdyby nie to, że kochamy to miejsce i ten dom też, to z chęcią byśmy zburzyli i postawili nową. Ja bym dopłacała za ziemię bez sąsiadów, nie lubię jak mi ktoś przez płot zagląda. ;) Edit: ale też mi się wydaje, że 90 metrów to malutko, jak na dom..

Kattalinna, niech będzie dobrze!

Nie wiem co się dzieje z Kluskiem, czy można mieć przerwę w skoku i potem od nowa? Od rana mieszanina emocji wszelakich, z przewagą marudzenia i weźmnienaręce-nia, je co godzinę, jakbym o głodziła co najmniej, chyba pozostało mi się pogodzić z tym, że go nigdy nie ogarnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 17:17

Katy, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dziś po szczepieniu, teraz odsypia :-)waga 7 kg,
    lekarka chwalila że jest dobrze rozwinięta a jeszcze Filip był bo robił bilans do 1 klasy i też wychwalony a matce serce rośnie :-)

Jeśli chodzi o budowę to my mamy domek ok 120m a może i mniej, 3 pokoje+salon, 2 łazienki, dla nas idealny, jak w sobotę jadę na kopie to tak dobre 3 godz schodzi

kattalinna, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mopie nie kopie :))

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zmiana mleka z Bebiko na Bebilon chyba korzystniejsze bo dziś i wczoraj kupa a wcześniej co kilka dobrych dni.

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas grzybow brak z tego co mi wiadomo.

Fermina, no dach to potezna inwestycja, ale jesli macie sentyment i chcecie, to ja bym wkladala w to kase. Z tegoco sie orientuje wy wynajmujecie kwatery, tak?

Doplacalibysmy tak czy siak, bo wtedy mielibysmy wiekszy ogrodek, ale chyba macie racje, ze 90 metrow to malo. Szkoda troche, bo spodobalo mi sie tam... ale trzeba myslec realnie, w koncu to kredyt na mnostwo lat.

Fermina nie pomoge ze skokiem, nie wiem czy to jest mozliwe. Moze taki dzien, nasz maly tez tak czasami ma, achh te dzieci :D

Laurka, dobrze zmiana mleka pomogla :)

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, jestem bardzo zadowolona z nowego sprzętu. Jeszcze za każdym razem wpadam w zachwyt ;)

Dla mnie 90m2 to może być mało, a może być w sam raz ;) nasze pierwsze mieszkanie miało 55m i było przestronne, ustawne i zmiescilibysmy tam jeszcze Skrzata. Drugie, przejściowe, miało 65m i za cholerę nie mieściło się więcej niż 4 gości na raz, brakowało miejsca w szafach i w kuchni. A niby 10m większe...

Teraz dom mamy nawet ciut za duży.

Fermina, wydaje mi się że może tak być że jest chwilowa poprawa w skoku i doskok. Albo po prostu zły humor :P my też miewamy kiepski humor bez okresu :D tak czy inaczej, życzę szybkiej poprawy.

Kattalinna, też będę sama wieczorem. Damy radę :)

Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., tak, wynajmujemy, więc tym bardziej "opłaca się" inwestować. Niedługo temu domowi stuknie 150 lat, szkoda by go było tak po prostu rozwalić. Z tego, co widzę, to dopiero zaczynacie się rozglądać? Dajcie sobie czas. Traficie na ten idealny na pewno. :)

Laurka, gratuluję wychwalonych dzieci. :) Oby po szczepieniu nic się nie działo!

Doskok. :D Nie wiem czemu ale mnie to rozbawiło. Zły humor trwa juz drugi dzień, jak potrwa do jutra to stwierdzę, że to naprawdę dalsza część skoku. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, a wiesz, że jak to pisałam to sama się uśmiechnęłam z właśnie wymyślonego doskoku :D

Fajnie, że macie dom z duszą. Zawsze mi się takie podobały, ale zgadzam się że czasem taniej jest zburzyć i postawić od nowa :) znacie historię tego domu? Od "zawsze" jest w rękach rodziny?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dom jest w posiadaniu rodziny Męża od trzech pokoleń - kupił go jeszcze dziadek. :) Dosłownie przed miesiącem udało się nam ustalić z którego roku pochodzi - wcześniej nikt do tego nien dotarł, bo w ogólnodostępnych informacjach o wsi są dane o każdym prawie budynku, poza naszym - jakby nie istniał. Oryginalnie było to mieszkanie właściciela wsi na czas wybudowania pałacu. ;) Ja mam mieszane uczucia, bo naprawdę, przy najmniejszej naprawie wychodzą takie kwiatki, że głowa mała. Kiedyś włączałam i wyłączałam światło w kuchni włącznikiem od czajnika elektrycznego. :D Frustruje nas tu wszystko niewymownie, przy decyzji o utrzymaniu i remoncie w sumie nas trzymają tylko ewmocje, logika mówi zupełnie co innego. ;)

Wowka, Patk, kattalinna, J.S, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem czemu prezes jest prezesem.
    Bo jego matka czyta Was na tronie XD XD

Fermina, Katy, Patk, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, jaka królowa, taki tron. :D

Mąż mi z dzieckiem zaginął na spacerze.. :-O Drugą godzinę ich nie ma!

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpalam odkurzacz, kładę się z młodym do łóżka na boku brzuchem do siebie, od razu przestaje się rzucać, wierzgać, przekręcać, gadać, płakać, buczeć, jęczeć, kopać, dosłownie natychmiast kleją mu się oczy i zasypia. Po 15 minutach mniej więcej śpi już twardo, wyłączam odkurzacz.

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tak robie czasami z suszarka jak nie chce isc spac, a jest juz pozno :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina pisałam że podziwiam za ogarnianie letników, teraz tym bardziej podziwiam bo daliście radę. Sami ogarniacie wszystko, porządki itp.? W jakiej miejscowości mieszkacie, jak można wiedzieć,bo chyba nad morzem jak dobrze pamietam. Co z tym nawiedzonym autem co na spacerach Cię prześladowało?

Hoope a odkurzacz z szumisia na tel? Nie daje rady?

Moja Zuza od jakiegoś czasu przy jedzeniu trzyma się za ucho, myślałam że może ją boli, ale laryngolog nic nie stwierdził. Nieraz tak uśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Arbuzowa dziewczyna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 22:02

Patk, Katy, jangwa_maua, kattalinna, Wowka, Hoope, Feeva, Cola87, D_basiula, Tanda, Mała Matylda, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 22:02

Katy, jangwa_maua, Berbecia, kattalinna, Wowka, Hoope, Cola87, D_basiula, Tanda, Mała Matylda, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och co za Zuzia <3

Wowka, dałam radę. Najbardziej bałam się kąpieli bo nigdy tego tu nie robiłam ;-) mąż kąpie w sypialni, ale nie widziało mi dźwigać wanienki więc zorganizowałam w łazience. Jakimś cudem wszystko się udało, dziecko szczęśliwe :-) o 19 juz spała, dziś godzinę wcześniej rytuały bo przecież nieziemsko zmęczona. Oby spała jak najdłużej :-)

Fermina, od dawna chodzi mi po głowie urlop nad morzem, ale tym domem to podkręciłaś mi ochotę bardzo. To się nazywa reklama :-D Dołączam się do pytania Majowej o kolesia z auta, ostatnio też mi się przypomniał.

Wowka, MajowaMamusia, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja tez cie podziwiam za ogarnianie letnikow, ja bym chyba nie dala rady.
    Dolaczam do pytania Majowej - sami ogarniacie gosci?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ