X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przez najblizsze 3 dni sie nie wyspimy bo juz od 6 panowie robia nam schody do osobnego wejscia i halasuja..Pies dostaje swira i chce im "pomagac" dlatego siedzi w domu i dostaje jeszcze większego swira...Jak chlopak przyjedzie kolo 8 to sprobuje go zamknac w kojcu z psem tescia...
    Kamil jeszcze probuje spac, ale ja w tym halasie nie dam rady :/

Mamy dzisiaj z chlopakiem 3 rocznice :D

Wowka, Tanda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, co Ci chłopak zrobił, że chcesz go zamknąć w kojcu? :D i to w rocznicę? :D

Kattalinna, najlepszego dla dzisiejszej jubilatki :) uspokoiła się, czy ogłosiła dzień?

Cola, najlepsze życzenia dla Adasia :)

Pamiętam, że Wy w parze idziecie :)

U nas dzień od 5:40. Nie lubię.

Katy, Cola87, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie no psa oczywiscie, chlopak moze zostac w domu :p

Wszystkiego najlepszego dla Ani i Adasia:)

kattalinna, Mama32 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Jubilata i jubilatki :)

U nas dzień zaczął się 6:17. Ja zdycham. Przez ból głowy ledwo na galy patrzę, gardło boli jeszcze bardziej, z nosa leci jeszcze mocniej. Zabijcie mnie.
    Oby się moje dziecię nie zaraziło :(

Mogę brać jakieś leki? Psikam w gardło argentin t, a tak poza tym?

Nawet mi się pisać nie chce...

Aaa tak w ogóle to czy jak ja jestem chora a w piątek mamy szczepienie to lepiej na wszelki przełożyć, czy nie? Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 08:03

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja bym przełożyła.

Wczoraj dowiedziałam się czegoś, czego wolałabym nie wiedzieć albo najlepiej, żeby w ogóle się nie wydarzyło. Nie wiem co z tą informacją zrobić, boję się jak teraz potoczy się sytuacja, co przyniesie przyszłość. Ktoś mi bliski bardzo "narozrabiał" i nie ma z tej sytuacji dobrego wyjścia, bez daleko idących konsekwencji, również dla nas. Nie chcę pisać na forum o co chodzi, bo nie wiadomo kto czyta, ale jest mi bardzo źle, pół nocy nie spałam, jestem bardzo zestresowana. Najgorsze, że oprócz męża z nikim się nie mogę podzielić tym, co mi na sercu leży bo na razie nikt nie wie. Mąż miał wczoraj rozmowę z "zainteresowanym" i do dziś wieczora dał mu czas na przemyślenie i decyzję co teraz.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja wlasnie uslyszalam od nie do konca trzezwej tesciowej, ze "tu przyszłam i jej rozpier.. dom"...Tylko, ze ja ani razu od niej nie uslyszalam, ze sie nie zgadza...Jakby tak powiedziala to byśmy cos wynajeli i po klopocie, a nie ona teraz mowi jak juz tyle kasy w to wlozylismy...Zepsula mi caly dzien

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jeszcze 9 nie ma a ona już drapnieta? o.O
    Nie przejmuj się. Jednym uchem wpusc, drugim wypusc.

Tanda, oby wszystko dobrze się zakończyło.

Moje dziecię nauczyło się wydawać nowe dźwięki hahaha, obczajcie to

https://youtu.be/uA-lELe2ilE

XD kucikuciku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:59

Katy, Cola87, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze jej z wczoraj zostalo, do pracy nie poszła oczywiscie :p
    Chlopak z nia poszedl pogadac, ale stwierdzil, ze to nie ma sensu...
    Wkurza mnie to, ze ona na trzezwo udaje mila i nic nie powie...

Haha jaka kochana Mania ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkohol zawsze język rozwiązuje i dodaje odwagi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:34

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja kiedyś usłyszałam takie zdanie i zawsze to powtarzam "słowa pijanych to myśli trzezwych" i tak jest pewnie u Ciebie...współczuję Ci tych przebojów...

U mnie dzieć chyba się opamietal, ladnie zasypia ze mną w łóżku oczywiście ale bez tych wrzaskow, spanie u siebie ogarniemy już w naszym domu. W ogóle to pelzac mi zaczyna co prawda z 5-10 cm ale jednak...za to próba trakcji wciąż nie wychodzi. Myślicie że powinnam się martwić?
    Poklocilam sie z ojcem od samego rana, siedze tu już jak za karę, jeszcze tylko 4 dni....

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam sie wlasnie, ze tak jest...
    Tak samo narzeka na swojego meza i drze sie na niego, a na trzezwo sie do niego nie odzywa,to akurat nie moja sprawa, ale moze jakby z nim na trzezwo pogadala to by bylo inaczej:p

Zamknelismy tego psa w kojcu, ale sie drze strasznie wiec chyba bede musiala po niego zaraz isc..

Nynka, a ile Twoj maluszek ma dokladnie? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde na gardlo isla albo fiorda do nawilzania do nosa woda morska albo z serii prenalan. A i jeszcze mikstura mleko miod i czosnek. Na kaszel moze byc syrop islandzki on jest bez alko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 10:53

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my nie mieszkamy z rodzicami a tym bardziej z tesciami. Wspolczuje sytuacji

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote 5 miesięcy kończy:D

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, moj odrywa glowe jak go trzymam, ale proba trakcji slabo, daje mu czas do 3 pazdziernika tak jak mamy szczepienie. Na brzuchu trzyma pieknie i podnosi bardzo wysoko prostujac przedramiona, ale nie przewraca sie na boki ani z brzucha na plecy. Mam nadzieje ze to ruszy w koncu.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola na gardło mam Argentin-T ze srebrem :)
    Kaszlu na szczęście nie mam, tylko gardło i katar i łeb boli, ale do przeżycia.
    Pije herbatkę z lipy.

Przełożyłam szczepienie na 5.10

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka to juz chyba powinien troche ta glowe unosic, ale moze to tez kwestia indywidualna.

Kamil na boki sie obraca i probuje na brzuch, ale dalej mu nie wychodzi, na te obroty to chyba jest czas do 7-8 miesiaca wiec jeszcze sie nie stresuje :p

Sylviah lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, jeszcze mają czas. Bożenka identycznie jak Igorek. Ta trakcja czasem wyjdzie, czasem nie. Ostatnio nawet przestała się obracać po osi. Pełza tylko na łóżku, najlepiej jej wychodzi w bok do cycka mamy. Ostatnio leżałam na plecach a ta podczołgala się ba brzuchu i na wyciągniętych rękach podłączyła się do dyspozytora, następnie oparła czoło o pierś i ssała na śpiocha ;-)

Katy, Tanda, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkich do grupy w której sprzrdawane będą nowe ubranka polskiego producenta dla dzieci

https://www.facebook.com/groups/2040545216256474/

Zakochana mama2
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 3 tygodni obroty z plecow na brzuch a i ostatnio zaczyna sie przekrecac z brzucha na plecy sporadycznie. Wiec pol dnia cwiczy brzuch.
    Nie wiem jakie sa przedzialy czasowe na ogarniecie takich umiejetnosci, ale w wieku 7m to moj syn siedzial. Trzeba dziecku pomoc cwiczyc miesnie brzucha.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ