Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda do dupy, to niezla frekwencja na forum
Hoope, kocyk cuuuudny. Muszę namówić mamę. W ciąży spróbowałam sama wydziergac kocyk z jakiejś seledynowej włóczki, ale byście się usmialy z niegodaleko mi do takiego cudu, jak ten. Sama dla siebie bym taki chciała
Ja czytam o problemach i narzekaniach i też zazwyczaj jest to coś, co u nas już jestnie ma mamizmu, może nas to ominie?
Mała Matylda, Skrzatowi pomogło nie wróżenie go w gondoli przytomnego. Na śpiocha było ok. Nie spiacy byl noszony. Teraz wozimy się w spacerowce, większość na płasko lub półleżąco+miliony zabawek i czasoumilaczy.
JS, to skoro zamówiła to ja nie zamawiamczekam aż przyjdzie do Ciebie i zrecenzujesz
Skrzat spożywa podobnie. Zazwyczaj ok 150ml, ale zdarza mu się mniej, raz w ciągu dnia zdarza mu się nawet więcej.
No to dużo nas październikowych. Jeszcze chyba Fermina? Czy Fermina to koniec września?
W ostatnie urodziny dostałam krwawienia i jadąc do szpitala modliłam się, żebym dostała w prezencie bijące serduszko. Wiecie że na IP przyjmował mnie ten sam lekarz, który odbierał poród?A to nie jest mały szpital, gdzie byłoby ich trzech na krzyż.
Ed. Hoope, a ile motków na kocyk? Jakie kolory na stronie, wowWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 12:28
Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, u nas gondola jeszcze ok, do momentu karmienia i wyjęcia z wózka. Ostatnich kilka spacerów kończyło się tak:
FotoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:20
Hoope, Mała Matylda, Cola87, pawojoszka, Wowka, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
Ja koniec września.
Ale tez 32 jak Mała Matylda.
Zawsze się nieziemsko cieszyłam na moje urodziny a w tym roku nie mam nawet czasu pomyśleć, bo chrzciny, kupy, noworodki ciągle w domu.
W zeszłym roku na prezent dostałam pierwszy widok Kluska na monitorze, bijące serduszko i nakaz leżenia.
Kattalinna, niezła akrobatka.
Hoope, kocyk piękny!! Cieszę się, że u Was jest troszkę lepiej, oby tak dalej! Tekst Męża do Baryłki najlepszy. Ich pierwsze męskie rozmowy.
U nas gondola na szczęście jeszcze jest ok. No i usypia świetnie.MalaMatylda, w razie większego kryzysu zawsze możesz spróbować ze spacerowka rozkładana na płasko. To podziałało u J.S. na pewno.
Jakaś maruda zeżarła mi dziś syna..kattalinna, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Wyrodna, że ho ho!.
Nam zaraz stuknie druga godzina a Julek jeczy, stęka, nadyma policzki i wypuszcza powietrze przez zaciśnięte wargi. Snu nie widać.
Edit: wzięłam delikwenta do cycka i dla odmiany teraz jeczy i stęka z zadowoleniem. Snu nie widać nadal.
I w ogóle to dziękuję za odpowiedzi w sprawie kupy. Miałam zamiar nic z nią nie robić, utwierdzilam się w nim. Może tylko tego enterolu spróbuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:04
-
nick nieaktualnyMy dzis konczymy 4 miesiace. U nas zimno, ale słonecznie. Spacer krotki. Mały cos kaszlal. W domu Balaban. Patrzec nie moge. Z facetem OK na razie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c381331ce647.png
Moj piekny przed spacerem
Katy, Patk, kattalinna, Hoope, J.S, Mała Matylda, pawojoszka, Fatalita, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
Kamil w wozku dalej nie lubi jeździć, w przyszlym miesiacu kupujemy spacerowke to moze w niej polubi xd
Widzialyscie juz w Rossamannie stacjonarnie te chusteczki nasaczone woda? Bo w moim ostatnio nie bylo, a chcialam przetestowac :p
Dzisiaj ma taki humor, ze nie wiem czy bedzie zaraz sie smial czy plakal... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia bądź dzielna i silna, sama zawsze dodawalas nam siły.
Zazdroszczę tych obrotów z brzuszka. Moja jakaś leniwa się zrobiła. Obraca się na brzuch ale tylko z jednego boku. Dam jej jeszcze czas.
Basiula jaka fit z Ciebie babka. Zazdro wagi!
Nynka zdrówka!
Wowka chcesz mnie dobić psychicznie pisząc że pierwsza pobudka przed 5!? Ja nie wiem ale Baśka mi zasypia o 19 i tak max co 2h się budzi,nie wiem czy głodna czy co. Bo w dzień je co 3-4h. Kiedy to się skończy? Fakt nie mam problemów z usypianiem bo po kąpieli, cycku i kolysankach zasypia sama. Przewraca się na boczek, dydusiuje paluszki i zasypia. Ale te pobudki mnie wykańczają.
Fajnie że masz taka babcię. Moja jedna zmarła w wieku 51 lat, jak miał 5 lat a druga 69 zanim skończyłam 18stke.
Katalina u mnie jest 21 stopni. Ale ja nie lubię ciepła. I Baśka śpi tylko w pajacu, bez przykrycia. Nie wiem, może ona się budzi tak często z zimna? I też zazdro takich długich przerw w karmieniu. Ty karmisz tylko piersią?
MalaMatylda u nas też wózek jest passe. Teraz rządzi chusta i tylko spacer w chuscie akceptuje. Pewnie dlatego że dużo widzi.
Hoope śliczny kocyk. Ty już rozszerzasz dietę. Myślisz że też powinnam. Baśka skończyła 16.09 4 miesiące. Więc jest trochę młodsza od prezesa.
U nas wieje strasznie, temperatura jak dla mnie ok. Nie przepadam za upalami. W ogóle urlop męża się skończył i nastały 2 tygodnie popołudniówek. Nienawidzę!
A zapomniałam Wam napisać że kupiłam e-booka mamy lekarz o rozszerzaniu diety. Bardzo fajnie napisany ale raczej poleca rozszerzać dietę po 6 mżHoope, Mała Matylda, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Kwiatkowa, muszę od Ciebie uczyć się ubierania żeby nie przegrzewać mojej
skoro w Norwegii można tak to w Polsce chyba też. Bo ja bym ją zakopała w stosie koców i kożuchów
Patk, te 6 godzin to był jednorazowy wybryk. Normalnie zasypia ok 19 nax 20 i je przed północą więc 3-4 godziny, a potem w nocy co 1-1,5. Nie ma czego zazdrościć.
Ps. Przedstawiam Wam brata bliźniaka Bożenkioto Gniewomir
FotoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:21
Kwiatkowa24, Hoope, Wowka, J.S, Mała Matylda, Katy, Cola87, Patk, pawojoszka, Fatalita, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
Patk, to była pierwsza pobudka dzienna
na jedzenie była jakoś przed 2. Na to nie narzekam, chociaż bywało lepiej w jakiejś prehistorii.
Skrzat dzisiaj na dworzu w kombinezonie polarowym na misiu. Na same body. Za długo nie byliśmy bo deszcz nas pogonił.
On chyba też ma plany na spędzenie dnia na kanapie pod kocem. Tylko ja mam być kanapą i kocem. -
12 motków tej z merynosa na koc 100x80 (może ciut większy nawet, po praniu rozciąga się i dopiero wtedy pokazuje wzór w całej okazałości). Trzeba patrzeć na długość motka. Ja nie patrzę, mama lubi liczyć
Księgowa
Włóczka jest cudowna, miękka, nie gryzie, koc już trzy razy prany w pralce - ale trudna. Rozciągliwa. Dla koca to zaleta, bo super się nim dziecko owija ale dla dziergacza to prawdziwe wyzwanie.
U nas spacery stały się wielką radością gdy posadziłam Baryłkę. Nawet zasypia. Szok.
Jedzonko tak, rozszerzamy, pierwszy raz tak wcześnie. Prezes zachwycony. 6 miesiąc to zalecenie nie nakaz. Warto spróbować. Niech dziecko zadecyduje. My już mamy za sobą banana, brzoskwinie, ziemniaka, marchewkę, brokuł, morelę, jabłko, dynię, bulion warzywny i rosół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:14
Mała Matylda, Wowka, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za rady dziewczyny. U nas niestety nie ma opcji wyjścia na spacer na śpiocha – Zosia zasypia w łóżeczku, małe szanse że udałoby się ją wyjąć bez obudzenia, a potem jeszcze karkołomna misja zniesienia jej po schodach, bo do stycznia mieszkamy na pierwszym piętrze w bloku bez windy
. O spacerówce myślałam, ale nie wiem czy nasza rozkłada się całkowicie na płasko. Jeśli tak, to możemy z niej korzystać już teraz czy lepiej jeszcze się wstrzymać? Czy to, że rozkłada się na płasko jest gdzieś zapisane (w instrukcji), czy pozostaje ją zamontować i sprawdzić?
Do tej pory ratowałam się pozycją na brzuszku gdy Zosia stawała się marudna, ostatnio przestało działać, ale może jeszcze podejmę próbę wyjścia od razu w ten sposób.
Kattalinna, co za przystojniak z Gniewomira! Myślę, że dogadaliby się z Zenkiem
Kwiatkowa, gratuluję uroczemu jubilatowi
Katy, ja próbowałam zamówić Babydream nasączane wodą online, ale w moim mieście ich nie mają. Może w stolicy– zmotywuję męża aby któregoś dnia po pracy sprawdził.
U nas dzień marudy, albo to doskokWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 12:52
kattalinna, Katy, Hoope, Wowka, Kwiatkowa24, Patk, pawojoszka, Nynka, Fatalita, Cola87, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
Nynka wydaje mi się że warto. Ja kupiłam jak był dostępny w promocyjnej cenie z przepisami. Bardzo fajnie napisany. Wg mnie wart polecenia.
Katalina skojarzyło mi się z piwem Gniewoszczy to normalne że wszystko kojarzy mi się z alkoholem...?
jak mi było wolno to jakoś tak nie miałam.
Mala Matylda ślicznie!
Nynka, kattalinna, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, pisząc że kończysz 32 lata zrobiłaś czeski błąd? Chyba 23
Super razem wygladacie
A, w zeszłym tygodniu nie było chusteczek w rossmannie w marriocie i w Blue City. U mnie oczywiście też nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:52
Mała Matylda lubi tę wiadomość