WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podróż się udała bo pojechalam wózkiem ;D na myśl o parkowaniu w moim garażu mi słabo ;D na szczęście nie padało.

Kupiłam inhalator, ze smoczkiem wiec dzieć grzecznie siedzi. Jeszcze ten katarek i wyciagne wszystko tej mojej bidulce :)

Fermina, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    A nie wiem czy specjalną dynię trzeba. XD wzięłam taką jaką mi babka na przetwory poleciła. A ż tym kwaskiem to myślę że dodam przez blendowaniem. Raczej tak na czuja będę robić. Ze mnie taka kucharka... jak z Koziej d... trąba. Może dziewczyny mają jakieś doświadczenia lepsze i coś podpowiedzą. Te mrożenie to właśnie na ebooku mamylekarz wyczytałam. Właśnie może przejrzę ten przepiśnik i tam znajdę jakiś przepis.
    A no i mam jeszcze śliwki ale z nich to raczej nic nie zrobię dla Baśki. Ewentualnie sobie jakieś powidła.
    Ok, poszukam w necie co i jak, dzięki za info :)

A co jest dziwnego w karmieniu przez nakładki? Mam płaskie brodawki i jakoś niespecjalnie mi się wyrobiły od karmienia, moja bratowa pierwsza córkę karmiła 6 miesięcy i do końca z nakładkami, drugą karmiła od początku bez.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa nic dziwnego, tylko dość długo już. A podejmowałaś próby bez? Osłonki są taką jakby hm... protezą, tymczasową. O wiele przyjemniej się żyje bez nich ;)

Mi się udało odstawić z lewej piersi, prawa jest właśnie w trakcie. Jakiś tydzień gdzieś tam jeszcze zakładałam a ostatnie dni wcale. Mam nadzieję, że ostatecznie się z nimi pożegnam. Nareszcie. Przy obu córkach wystarczyły 3 miesiące i spełniły swoją funkcję.
    Dwa, że dziecko urosło, technika ssania dopracowana no i buzia dużo większa.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, czego ja wymagam od cycoholika :p Jakby mi ktos ze 2 lata temu powiedzial, ze ktos tak bedzie uwielbial moje cycki to bym nie uwierzyła haha :p

Jestem w lekkim szoku bo zapowiadalo sie znowu ciezkie usypianie, a tu zgasilam swiatlo cyc na 5min i Kamcio spi :p

Wowka, Nynka, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda u nas też nie ma spacerków w gondoli... tylko chusta i nie ma szans na gondole. Leży i sie kurzy. Może ta spacerówka da radę. Tylko właśnie od kiedy można wozić? Moja podobno się rozkłada do leżącej.

Nynka ja dzisiaj też kupiłam nebulizator z tym smoczkiem i jak narazie tylko z mężem wypróbowaliśmy, bo Leo śpi.

Ostatnio dałam małemu do polizania banana i był okropny krzyk jak zabrałam heh. Już wiem, że b.lubi :-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda! Ty dzieciaku! Pięknie Wam obu. :) A probowalas wkładać Małą do wózka zaraz przed zaśnięciem? Tak żeby ją wozić śpiąca?

Katy, gratuluję, Julek zasnął 20 minut temu. ;)

D_Basiula, dobrze że bioderka zdrowe. :)

Gniewomir cudny. :D

Nynka, dla Was też gratulacje z okazji zdrowych bioderek. :)

Fatalita, jeżeli chcesz iść na te studia to idź. Spróbować warto. :)
    Ja sama rok temu się dostałam na studia ale wzięłam dziekankę że względu na nakaz leżenia a teraz jestem w trakcie pisania podania o indywidualny tok studiów, bo na uczelnię miałabym 100 km, Mąż byłby całe weekendy z Małym, no nie ogarnelibyśmy.. Ale studia chcę. ;) Ciekawa jestem jak to będzie się znowu uczyć do sesji po latach. :D

Nasz dzień się kończy, na szczęście. Nie wiem co dziś Julkowi było ale niech się nie powtarza. Nie spał, nie jadł (chyba że noszony na rękach jednocześnie) i w ogóle był na nie. Boję się jutra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 22:46

Nynka, kattalinna, Katy, D_basiula lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj syn zarzadzil pobudek o 3:50.

Strzele sobie w leb, bo ne spi, tylko mnie irytuje do granic mozliwosci, a mi sie tak okropnie chce spac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. u nas pobudka o 4.00.. a zasnął po 22. Jestem na skraju załamania nerwowego, co mu się stało?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, zadaje sobie to samo pytanie :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miałam tak glupi sen, że wczesna pobudka mnie nie zdenerwowala.
    Biedak przez te gile sie budzi a tak by spał.
    Odpalilam inhalator, frida nawet troszkę sciagnelo i fikamy ale młodzież już chce spać.

Kurcze zastanawiam się czemu te wasze dzieciątka tak wcześnie się rozbudzaja? 4 rano o_O ??

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mini pobudka o 4, później 5:20, a teraz Skrzat gada do karuzelki, a ja niespiesznire otwieram oczy.

Dzisiaj dziękuję i biję pokłony za łaskawości szanownego szlachciątka ;)

Strasznie Wam współczuję. Mam nadzieję, że jeszcze dośpicie.

Jak sytuacja u pozostałych wstawaczy?

Edit, żeby nie było niejasności to jeszcze było jedzenie po 1 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:12

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pobudka o 6. Co prawda dziś cyc co 2.5h ale marzę o nocy bez pobudki. Czy to w ogóle kiedykolwiek nastanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:23

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed 4 zabrałam do siebie, po ciemku dostrzegłam zarys otwartych oczek. Na szczęście zasnęła. Pobudka o 5:20 i do teraz. Od godziny jest śpiąca ale brakuje jej konsekwencji. Wróciła do łóżeczka i co ja paczę przez szczebelki? Kciuk w buzi, owieczka przytulona, oczka się zamykają :O taaa tatuś wziął się za wymianę worka na śmieci i narobił hałasu :-( idę po kawę, zostawiam sowę z bijącym sercem

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedzenie tez o 1, pobudka o 3:50, sen o 5:30 do 6. Od 6:30 do 7:20.

Kaaaaaaaaawwwyyyyyyyyyy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U nas dzisiaj w miare, pobudki co 2h na cyc i spanko. O 7 się obudził, bo męczyła kooooopa.
    Właśnie Mycha jak u Ciebie wygląda tw biegunka. Mnie się wydaje, że u nas chyba też jest. Od 2 dni cały czas się napina. Leci zielonkawa woda, strasznie dużo pierdzi i co za tym idzie, co chwile troche tej wody w pampku jest. Obawiam się, że to po leku co dostał na to przeziębienie (bactrim, mąż mówi, że to jest coś jak antybiotyk) daje mu bio gaje od razh jak zaczęliśmy dawać lek. Chyba przyjadę się do apteki po ten enterol co Kamcia pisała.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, tak patrzę na te godziny pobudek i to jakoś dziwnie zsychronizowane jest.

O 4 dziś dzień powitał Julek i Igorek, Skrzat się chciał zsolidaryzowac, ale jeszcze pospał.

Później godzina zsynchronizowanej pobudki to 5:20. Ania wstała, Skrzat też chciał jej dotrzymać towarzystwa, ale ponownie usnął.

Wczoraj też było zsychronizowane. Całkiem serio pytam, czy zegar biologiczny naszych dzieci ma ustawiony budzik na te godziny? Czy coś innego może wpływać? Np. pozycja księżyca, plywy wody w morzu, kurs akcji na giełdzie w Australii, krzepnięcie skrzydełek motyla w ogrodzie zoologicznym w central parku? ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    U mnie też pobudka o 6. Co prawda dziś cyc co 2.5h ale marzę o nocy bez pobudki. Czy to w ogóle kiedykolwiek nastanie?
    Za kilka lat pewnie...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ciekawe czy Julek usnal w okolicach 5:20-5:30, bo jesli tak, to znak ze wasze dzieci przejely wtedy warte od naszych :D

Codziennie zadaje sobie pytanie, czy kiedys przespie noc.

Dzis ide na brwi permanentne, stresuje sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:44

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, w książce małego dziecka mojego brata też są opisane te jego pobudki.

Pierwsza wzmianka o wysypianiu się mojej mamy jest z okresu 17 miesiąca życia :D wtedy budził się tylko 4-5 razy :D

A teraz śpi do 11. Zasypia do szkoły. Zastanawia się jak on będzie wstawał na studia :D

Kawa, za Wasze zdrowie, fizyczne i psychiczne :D

Edit, JS, jaką metoda? Ja idę w październiku na brwi i kreski :) ale jakoś się nie boję, poród bolał znośnie, to brwi na pewno też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:47

White Innocent lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

U nas pobudka o 7.30 takze spoko, chociaz wieczorem niepotrzebnie pochwalilam bo jak odlozylam do lozeczka to sie obudzil wiec znowu noc u nas w lozku :p

Edit. W ogole to mialam porabany sen jakis...Rozstalismy sie z moim chlopakiem i on mial juz nowa dziewczynę i ja musialam z nimi zostawic Kamila, ale oni twierdzili, ze ta laska bedzie go karmila cyckiem , a ja im glupia uwierzyłam, a potem sie okazalo, ze Kamil nic caly dzien nie jadl :/ Później mi się snilo, ze pilam jakiegos jabola z siostra i kimś jeszcze, ale nie pamietam kto to był:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:01

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ