WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, metoda cieniowania, a ty?

4-5 razy, szalony :O

A co do brwi mnie kolezanka nastraszyla, mowila ze nie daje znieczulenia bo pigment slabo wchodzi, ja nawet nie chce bo jak robilam tatuaze to jeden mam ze znieczuleniem i 2 razy musialam go poprawiac. Brew jednak tak wrazliwa i delikatna, czuje ze bedzie hardcorde :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 07:56

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co 3h jedzonko w nocy i tez byla pobudka o 5:20. Zjadl i usnal, ale niestety postanowilam mu zmienic pampersa i sie rozbudzil. Na szczescie usypianie poszlo gladko. Spal do 7:50.

Dzis idziemy na kontrole - waga, dlugosc

• Fermina Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, Julek zasnął po 5. :D Nie daje gwarancji ze była to 5.20 ale to bardzo prawdopodobne. :D Alez mi tej nocy brakowało cierpliwości.. To chyba przez trudny dzień. Aż jestem ciekawa co dziś zaplanował ten mój potomek. Wiecie co, dzieci są teraz tak do przodu z techniką, na pewno mają jakiś system komunikacji. ;)

Wowka, biedna mama.. rozumiem że po bracie nie zdecydowała się już na dzieci? ;) Była ostatnio znajoma i mówiła, że przez rok budziła się co godzinę do syna a teraz (ma półtorej roku), co dwie. Dlatego ja nadal mówię ludziom, że Julek jest raczej grzeczny i jestem pewna, że mogło być o wiele gorzej. ;)

Sela ja mam już ten enterol. Jeszcze nie podałam bo wczoraj była tylko jedna kupa, ale jak się sytuacja zmieni to dam na wszelki wypadek. To jest w zasadzie też probiotyk więc raczej bezpieczny.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry lachonarium XD

E tam, te pytania co im jest i czemu nie śpią są zupełnie od czapy. TO NIEMOWLAKI, nie będą nic robić pod nasze dyktando. Ani teraz ani nawet za rok. Taki etap. Kilka lat zajmie ogarnięcie tematu.

Jak to już kilka razy usłyszałam a co wkur..a mnie niemiłosiernie: chciałaś to masz.

W czasie infekcji dzieci robią często kupkę i rzadką od samej infekcji. Info ze szpitala. Niekoniecznie od leków. I naprawdę objawy dorosłych są zupełnie inne niż dzieci przy tej samej infekcji.

Kupal poszedł. Przewijamy.

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8:20, spi dalej. Hurra. Mi tez sie chce spac, ale wstaje zeby sprzatac

Sela lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Patk, dziękuję za linki i wskazówki odnośnie przetwarzania dyni. Znalazłaś blender? ;)

Majowa, mocno ściskam kciuki za dzisiejszą wizytę u pediatry, mam dobre przeczucia :)
    Mama najlepiej zna swoje dziecko, jeśli masz wrażenie, że stała się cięższa to na pewno tak jest. Cieszę się, że macie swoją metodę karmienia, ja też w ciągu dnia karmię zawsze z obu piersi – kiedyś Małej brakowało sił i umiejętności aby wyssać mleko do końca, a teraz to wygodnicka panna ;)
    Oby z zasypianiem też Wam się poukładało w najbardziej komfortowy dla wszystkich sposób.

Basiula, bardzo się cieszę, że generalny przegląd zdrowia Oleńki wypadł pomyślnie :D
    O niepożądanych działaniach tatusia też mam sporo do powiedzenia… ;)
    Może spróbujcie z matą edukacyjną? U nas leżenie w wózku w domu od początku słabo wychodziło, sprawdza się mata edukacyjna – Zosia zajmuje się zabawkami na zmianę z uważnym obserwowaniem co ja robię. Najbardziej lubi składanie prania, ale zmywani też może być :P

Wowka, ryzykantko – patrzenie w ogień nie mogło się skończyć inaczej niż niekontrolowanym oddawaniem moczu w nocy XD
    Dołączam do kawowego toastu ;)

Sela, nie pocieszyłaś mnie, obawiam się ż u nas będzie podobnie.

Fermina, dziękuję. Niestety spanie w wózku przestało nam wychodzić pod koniec sierpnia – w miarę jak Zosia stawała się śpiąca najpierw marudziła, a potem zaczynała coraz bardziej płakać, dostosowałam się i wychodziłyśmy zaraz po drzemce i wracałyśmy na kolejną. W ciągu dnia śpi tylko w swoim łóżeczku, w nocy częściowo z nami w łóżku.
    Życzę Wam aby dzisiejszy dzień był diametralnie inny – lepszy – od wczorajszego :)

J.S, współczuję :/
    Kciuki za nowe brwi :D

Katy, co za pokręcona sny :P

Kwiatkowa, powodzenia na wizycie!

Ostatnio pisałam, że Zosia próbuje podnosić główkę leżąc na plecach, ale jeszcze nie wpadła na pomysł aby korzystać z moich palców – no to wczoraj doznała olśnienia i teraz moje niespełna czteromiesięczne dziecię chce siadać ilekroć wyciągam to niej rękę, zwykle nie pozwalam więc jest rozpacz. Ogólnie bardzo samodzielna z niej dziewczyna, łyżeczkę na której podaję Espumisan też mi zabiera i pakuje sobie do buzi, próbuje sama sobie trzymać butelkę.

U nas chyba będzie rozwód z powodu budzika, nie będę wchodzić w szczegóły bo córka mnie woła ;)

Patk, D_basiula lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, że zasnęła? Taki żart, 15 minut chyba nie spała.

Hitem ostatnich chyba 2 dni jest "pierdzenie" w rękę. No uwielbia ;-) wszystko wyślinione oczywiście, a matka to w ogóle.

Temperatura odczuwalna 2 stopnie. I jak ja mam ją ubrać??? Zakładacie rękawiczki?

Ed: dzieciom, sobie wiadomo, że założę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:27

Wowka, Fermina, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze sie nie odniose do waszych wpisow ale musze sie wygadac. Mam wielkiego stresa. Okres mi sie spoznia.nie wiem czy jest to mozliwe aby sie rozregulowal. Pierwszy dostalam 7 tyg po porodzie a dwa nastepne byly co 28 dni jak w zegarku a teraz jest 6 dni juz po terminie.Boje sie jak cholera. Moj lekarz mnie zabije.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, wyjście jest zawsze jedno, najlepsze - test albo beta, jeżeli jest możliwość ciąży i będzie wiadomo. Nie wiem jak jest z okresem po ciąży, jeszcze nie miałam, ale lepiej sprawdzić od razu niż gdybac. Powodzenia na teście. ;)

Mała Matylda, gratuluję rozwijającej się samodzielności u Zosi. :)

Kattalinna, mój pierdzi ustami jak szalony. :D Z ubiorem nie pomogę, sama mam z tym ogromny problem..

Kończymy dziś 4 miesiące. Chciałam zrobić zdjęcie. Julek niezauwazenie przekrecil piłeczkę, która wskazywała wiek i odmówił słodkich uśmiechów. Chyba chce mi pokazać, że nie jest już małym dzidziusiem:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0397b63a8128.jpg

J.S, Hoope, Fatalita, Wowka, Cola87, Katy, kattalinna, pawojoszka, Patk, Mała Matylda, Nynka, Sela, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje 4 miesiecy :*

Fermina, ile Julek wazy? Jest naprawde spory :D

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byl wczoraj pierwszy od narodzin dzien bez kupy... Serio. Ciekawa jestem jak bedzie dzisiaj.

My mielismy pobudke o 4, tez pierwszy raz.
    Zasnela z powrotem chwile przed 5. Maz mowi ze byla pelnia???

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, J.S. jest grubiej ubrany. :D Waga z dziś: 8440. :)

A właśnie, była pełnia, może im o to też chodziło. ;)

Wowka, kattalinna, Patk, Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nawet nie mam rękawiczek dla Skrzata... Mogę mu założyć skarpetki na rączki :D

Hoope, ja się nie zastanawiam DLACZEGO się budzi, tylko DLACZEGO dzieci nam się sychronizują? Niemowlaki są bardziej pierwotne niż my, może dzieje się w kosmosie coś takiego co budzi je o jednej godzinie? :)

Mała Matylda, brawo za odkrycie Zosi :) następny level to włosy ;)

Berbecia, dlaczego lekarz ma Cię zabić? :D A rozregulowanie zawsze możliwe. Kp?

A propos "chciałaś, to masz", to wczoraj dzwoni moja babcia (Nie ta co ma raka, tylko druga-jestem szczesliwcem dwubabciowym) i mówię jej że Skrzat ma dzień przytulania i chce być więcej niż zwykle noszony. Zgadnijcie odpowiedzi :P "chciałaś, to masz, przyzwyczaiłaś do siebie i noszenia, to tak będzie". Szlag mnie trafił. Bo dziecko trzeba przyzwyczaić do matki i tępić w nim potrzebę bliskości. A ciekawość świata niech zaspokaja z perspektywy kurzu pod kanapą.

Edit, oczywiście pisałam to tyle czasu, że pojawiło się zdjęcie Julka. Jaki fajny gościu :D waga zacna, słuszną linię ma nasza władza :D

A, i nie mam innego rodzeństwa :D moja mama na wspomnienie mojego niemowlectwa czekała 12 lat na drugie dziecko. Kolejne 12 musiała chyba odreagować po moim bracie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 09:21

Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juluś Kuluś przekręcił kosteczke, żeby zamiast wieku pokazywała wagę ;)

Jestem tak zmęczona, że nie wiem co czytam. W głowie zostały mi skrzydełka Wowki przez które zrobiłam się głodna. Potem przeczytałam, że chodzi o motyla.

Wowka, pozdrów mamę. Do brata póki co nie zapałałam sympatią. Wiki budzi się co godzinę od dwóch, trzech tygodni (straciłam rachubę). Muszę jej wybić to z głowy, bo a nuż zamierza pójść w ślady Twojego brata.

Z tą szkołą wciąż myślę. Bądź, co bądź nie wiem czy dam radę cały dzień bez tego urwisa :(
    No i czeka na mnie jeszcze dokończenie pracy magisterskiej i obrona do września 2019.

No i zaczynamy próby z butelką, choć kończą się histeria.raczej w ruch pójdzie kubeczek;)

Mała Matylda, jeżeli w weekend nie pojedziemy do teściów to plan taki, że wychodzę na cały dzień o.O taki sprawdzian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 09:22

Fermina, Katy, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, az jestem ciekawa ile moj wazy bo obstawiam podobna wage, a ile mierzy?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina przeslodki zawadiaka.

Sela ja bym poszła z tą biegunka do pediatry może być jakaś nietolerancja na lek lekarz zmieni i po co macie się męczyć . Mój Wojtek tak ma z amoksycylina po dwóch dniach dostaję biegunki a potem jest już tylko gorzej.
    J.s też myślałam o brwiach ale nie wiem jak by to wyglądało i trochę się obawiam bo to jednak na stałe a ja jestem bladynka jak sobie zrobię ciemna brwi będę wyglądać jak klaun ,no i moja teściowa ma ale tak paskudnie jej to zrobili ,że się obawiam . Ja się raczej zadko maluje bo mi nie wygodnie w makijażu i nie mam takiego nawyku żeby nie trzeć oka nie wytrzeć podkładu w ubranie ,no cóż nie ukrywając nie mam czasu na malowanie ,makijaż permanentny byłby fajny a że mam raczej jasne brwi i rzęsy to by trochę podkreśliło rysy tylko mam masę obaw.

Gratulacje udanych wizyt my mamy bioderka w przyszłym tyg.

Basiula zrób test i się nie dręcz niepewnością ,okres może się zmienić po ciąży ale jeśli się nie zabezpieczanie to wszystko może się zdarzyć . Ja ostatnio też mam różne myśli, fakt że ja okresu jeszcze nie miałam ale ten kryzys laktacyjny mnie nastraszył i myślę że już czas zastanowić się nad zapobieganiem jak już wróci okres to będę wiedzieć co i jak najbardziej się obawiam wpadki przed pierwszym okresem

Fermina, Nynka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek zdecyd nie jest już małym dzidziusiem. Czy kiedykolwiek nim był? :-D Jest cudny i ma coś, co zawsze było dla mnie +500 do zajebistości u chłopaków: dołeczek! Rety, jakie to jest boskie :-D

Bożenka zasnęła po 4 godzinach aktywności. Żeby tylko nie przyszło jej do głowy spać 3 godziny bo dziś w planach kancelaria parafialna, czynna do 11.

Też nie mam rękawiczek. Ani szalika. Jeju, to długie lato źle nam zrobiło na dzieciową garderobę. Tylko zastanawiam się nad ww. bo u nas 3 minuty i wszytko będzie mokre.

Edit: mój okres spóźnia się niby 2 dni ale ciąży nie podejrzewam, choć teoretycznie jeden z dwóch poporodowych seksów mógł być skuteczny, a poprzednie dziwne krwawienie nie musiało być okresem. Ale to zbyt daleko idąca teoria spiskowa.

Berbecia, zrób test. Ale dla uspokojenia Cię powiem, że cykle po porodzie wariują, obecność 2 w regularnym czasie o niczym nie świadczy. Jeśli karmisz piersią to tym bardziej, prolaktyna potrafi namieszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 09:40

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracające na studia powodzenia ,nasze maluchy trochę odchowane pora wrócić do żywych życie jest krótkie im dłużej zwlekamy tym trudniej .

Co do przesypianie nocy to już wkrótce maluchy powinny przesypiać noc najwyżej z jedną pobudka około roczku powinny już się nie budzić tak wynika z moich doświadczeń bo nie wszystkie moje maluchy były aniołkami i też zazdrościłam matkom śpiochów i nie wierzyłam że takie dzieci istnieją.

Kattalina a jaki sens było kupować śpiworki i rękawiczki kiedy za oknem upał i nie było wiadomo kiedy minie a dzieci rosną tak szybko ,ja mam łatwiej bo ja wszystko mam gotowe bo nic nie wyrzucam muszę tylko znaleźć a czasem łatwiej kupić nowe niż odkopać w tym moim artystycznym porządku na strychu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 09:42

Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, wszystkiego najlepszego dla Julka ;) Wyglada jak zdrowy bobas po prostu :p A ja dzisiaj z Kamilka zrobilam nowohuckiego dresa, ale tak patrzac na Julka to jemu bardziej by taki styl pasował bo ma mniej wlosow od Kamila :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa0d77b5bfdb.jpg

Berbecia, najlepiej zrobic test zeby miec pewnosc ;) Ja mam dalej nieregularny okres, raz mialam po 38 dniach, a kolejny po 34 gdzie przed ciaza co 28-29 dni jak w zegarku...

kattalinna, Wowka, Patk, Fermina, Nynka, Mała Matylda, Sela, pawojoszka, Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina cudowny ten Twój Klusek :* a jaki radosny :) Katy Kamilek bardzo przystojny dresiarz :D ale fakt Julkowi bardziej by pasował ;p Adaś dziś spał 20-3.30 zjadł, usypianie trochę trwało bo musiał sobie pokój pooglądać (może to ta pełnią że nie chciał spać od razu) i potem nie wiem od której dokładnie, jakoś po 4 do 7.09 w łóżeczku spał, i na dodatek do 8 go wzięłam do siebie ;) wydaje mi się że dodatkowe okrycie Adasia na noc się u nas sprawdza.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ