WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym moja starsza sunia zaczęła nie trzymać moczu jak śpi, zdarza się jej popuszczać :( w dzień jak jest aktywna jest ok. idziemy dziś do weterynarza. Nie wiem czy to starość (ma 14 lat) czy chorobowe, ale mam nadzieję że to nic poważnego. Mam strefa, bardzo jestem z nią związana. Proszę o kciuki żeby nie było źle...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mam czekać tyle czasu na sen? Chyba psycha mi siądzie :/

Julek mnie dziś powalił XD

Blendera nie znalazłam ale mam podejrzenia że stary pożyczył matce i teraz mi tu nydli oczy ze nie wie gdzie jest...

U mnie dziś dzień marudy...

Fermina lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia tak jak dziewczyny mówią najlepiej zrobić test. Przynajmniej będziesz wiedziała od razu co i jak :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. zmierzę dziś póżniej, bo leci pierwsza drzemka, ale dwa-trzy tygodnie temu było 71. :) Kiedy u Was ważenie?

Wowka, ja mam rękawiczki - niedrapki dla noworodka, chyba założę Kluskowi na nos. ;)

Fatalita a indywidualny tok właśnie? Ja też bym weekendu sama nie dała rady raczej. ;)

Kattalinna, ma nawet dwa dołeczki. Mąz obstawia, że po nim, ja się z nim kłócę, że po mnie, w każdym razie nam obojgu zostały z niemowlęctwa i mam nadzieję, że Julkowi też nie znikną. :) U nas wczoraj po 3h aktywności był sen przez 9 minut. ;)

Katy, tylko mu plastikowej maczety brak, ale masz rację, że z Julka bardziej dres z facjaty. :D Super ma tu minkę Kamiś, widać podobieństwo do Ciebie. :)

Oj Cola, kciuki ogromne za sunię. :*

Ile Wasze dzieci spędzają czasu w bujaczkach? Ja mam ciągle z tyłu głowy, że są niezdrowe dla kręgosłupa i ograniczam Julkowi czas, ale nie wiem czy nie przesadzam. ;)

Nie wiem co ze spacerem, dwa dni nie było a dziś znowu wieje strasznie i deszcz co chwilę..

Katy, Wowka, Mała Matylda, Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, trzymam kciuki za pieska.

Fermina, w przyszla srode mamy wazenie, ogolnie mialam wage w domu ale pozyczylam kolezancw ktorej synek malo przyviera, no a teraz by sie przydala.

U nas tez pogoda straszna :/

Cola87 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:

Co do przesypianie nocy to już wkrótce maluchy powinny przesypiać noc najwyżej z jedną pobudka około roczku powinny już się nie budzić tak wynika z moich doświadczeń bo nie wszystkie moje maluchy były aniołkami i też zazdrościłam matkom śpiochów i nie wierzyłam że takie dzieci istnieją.

Proszę wytłumacz to mojemu Filipowi :D na razie licze że przez te gile tak sie budzi...

Nooo Juleczkuu taki galanty obwazanek z Ciebie :*

Kamil też dres dobry ;)

Berbecia zrób test, będziesz wiedziała ;) a czemu lekarz miałby Cię zabić? ;)

Cola kciuki za psinke, wiem co to być przyzwyczajonym do psa, zreszta chyba część z nas tu wie.

Fermina ja tak samo z tymi bujaczkami, więc wkładam jak marudzi na macie albo w łóżeczku a ja chce coś zrobić, nigdy dłużej niż pół godziny nie leży na raz, i wkladam bardzoooo rzadko raz dziennie max, chociaż są dni że częściej.

Ja od kiedy skończyły mi się zapasy ciuszkow 68 cierpie na braki, teraz nie mam zadnego kombinezonu czy kurtki na taka pogode.... bratowa mnie troche podratowala z koszulami i sweterkami...
    Chyba znowu lumpka musze odwiedzic.

Kończę kawe bo chyba awanturnik zagilony się budzi...

Katy, Cola87 lubią tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz bo mi juz odradzala kolejna ciaze,ze wzgledu na dwie ciaze z nadcisnienieniem pierwsza zakonczona stanem przedrzucawkowym a druga malowodziem. Boji sie ze moge dostac udaru zabezpieczam sie gumiakiem bo tabletek anty nie moge brac ze wzgledu na brak woreczka. Mialam teaz isc po wkladke po krzywej i po sprawdzeniu jakie cisnienia mi sie unormoja bo nie moze mi kazdej dac po antykoncepcja podnosi cisnienie. Karmie mm.test zrobilam dwa dni po wyszedl negatywny a okresu brak nadal.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas roznie z tym bujaczkiem, ale tez za dlugo na raz nie siedzi:p Jak mial te gorszy okres to w ogole go tam nie dawalam bo byl ryk od razu xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam ze dziś już idziemy na spacer. Julek śmieje się w głos w wózku. Chyba tęsknił. ;)

Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy co za sen hehe ;-)

Fermina właśnie mąż mi mówił, że to probiotyk tylko z innymi szczepami niż biogaja. Narazie podaje tą biogaje jak nic się nie poprawi to spróbujemy enterol. W sumie Hoope dr też mi mówiła, że taka kupa przy infekcji u maluszków to normalne. Ale wiadomo, ja matka wariatka i się ciągle stresuje.

Mała Matylda, Zosia szybko się uczy, jeszcze chwilkę i podziękuje Twoim palcom i poradzi sobie z siadaniem bez nich :-P (patrząc na to co robią nasze forumowe dzieciaczki to będzie szybciej niż myślisz)

Berbecia może okres jeszcze się nie unormował? najlepiej zrób test lub bete jak dziewczyny radzą

Fermina wszystkiego najlepszego dla Juleczka (och jaki słodziaczek i waga przoduje)

O właśnie ja rękawiczek też nie posiadam. Chyba trzeba sie wybrać na zakupy, bo kombinezonu też nie mamy żadnego...

Pawojoszka w sumie dzisiaj mnie tak naszło z tą nietolerancją. hmmm u nas to tak wygląda, że jest jedna duża kupa w ciągu dnia (sama woda zielona bez grudek), a później cały dzień tak się spina i próbuje coś robić, po czym co chwile jakiś maleńki strzał zielonej wody (wielkości paznokcia).

Cola kciuki za sunie. Idź do weta. W tym wieku dobrze zrobić badania.

Katy, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim psem to ja sie chyba nigdy nie bede nudzic xd Zimno mu bylo i wpakowal sie pod koldre, później chcial stamtad szybko wylezc i sie glupek zaplatal miedzy koldre, a poszewke. Zaczal panikowac i tak sie miotal, ze nie moglam go wylowic, komicznie to wygladalo, ale balam sie, ze sie udusi :p

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wazy 6860, a mierzy 65,5cm

Nynka, kattalinna, Mała Matylda, Sela, Katy, Cola87, pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę to, co przerwała pobudka Zofii;)
    Produkujecie posty tak szybko, że pierwsza drzemka nie wystarczyła aby się do nich odnieść XD

5:40 zadzwonił budzik męża. Obudził mnie i Zosię, mąż nadal spał. Byłam naprawdę zła, a jednocześnie nie mam pomysłu na rozwiązanie inne niż zsyłka męża do salonu – a tego nie akceptuję. Zosia ponownie zasnęła po siódmej, ja już nie spałam.
    Noc bez szału, pierwsza pobudka o 23, akurat kładliśmy się z mężem spać więc w pierwszej chwili myślałam że dobrze wyszło, niestety Zosia zasnęła dopiero o pierwszej :/. Potem było jeszcze jedno karmienie na śpiocha i ta przymusowa pobudka świcie.
    Dzisiaj Mała w wyśmienitym nastroju, odkładanie jej na dzienne drzemki jest bajecznie proste, chcę tak częściej :D

Fermina, sto lat dla Julka, wycałuj w moim imieniu jego puchate ciałko.
    Jest tak ciepło ubrany ;), że uwierzyłabym w te 9 miesięcy :P
    Ważyłam Zosię trzy dni temu, było 6290g ;)
    Ja też ograniczam Zosi czas w bujaczku, z tych samych powodów co Ty. Używam bujaczka gdy muszę coś zrobić, np. dzisiaj siedziała tam gdy myłam włosy i przyglądała się temu procesowi, zawsze ją wsadzamy gdy jemy z mężem obiad.

Wowka, jeśli nie odkryje włosów w ekspresowym tempie to może nie zdążyć, tak szybko wypadają ;)
    Rozumiem Twoją złość, słów babci nie skomentuję…

Berbecia, cykl po porodzie ma prawo jeszcze być rozregulowany, ale szkoda się stresować domysłami – zrób betę i będziesz miała jasność :)

Fatalita, wciąż się śmieję z tych skrzydełek XD
    Świetny pomysł z sobotą, trzymam kciuki za powodzenie testu!

Katy, Kamilek jest przesłodki jako dres :D

Cola, piękna noc u Was, bardzo się cieszę :)
    Z całych sił ściskam kciuki za zdrowie pieska.

Sela, trochę niepokojący jest ten opis kupy, może bardziej doświadczone dziewczyny coś doradzą.

Kwiatkowa, ładne wyniki, chyba środek siatki centylowej ;)

Katy, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy typowo jesienny spacer zaliczony. Chyba dobrze dziecko ubrałam bo była ciepła po powrocie ;-) pewnie niektóre tak będą w zimie ubierać swoje, no ale cóż... Spała słodko to chyba było jej ok.

Kombinezony mamy dwa ale jak dla mnie to za ciepło jeszcze na nie. U mnie to tak działa, że jesienią 10 stopni to jeszcze za ciepło na zimówkę, ale wiosną 10 to jeszcze za zimno na wiosenną ;-) dziecko ubrałam dziś w krótkie body, pajaca polarkowego i kurteczkę cienką wiatrówkę. Przykrylam za to dwoma kocykami bo mam cienkie takie... I jeszcze na wszystko poszło przykrycie to wózkowe. Ale łapki były gołe ;-)

Cola, kciuki za psinę!

My bujaka nie mamy wcale. Tak kupowałam, że w końcu nie kupiłam i już się nie opłaca. Okazuje się, że można żyć bez ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:11

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak jak kattalina nie mam bujakaczka. Zabieralam sie za jego kup no tak, ze mi nie wyszlo.

Moj synek nie podciaga sie do góry/nie podnosi glowki, gdy sie go trzyma / podciaga za raczki. Czy powinnam sie martwić? Dzis na wizycie probowano, ale nie wyszlo. Mowia, ze to ok, ale tu w Norwegii prawie wszystko jest ok i nie wiem czy temu ufac

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, moja córa też się nie podciąga, jutro mamy wizytę to się okaże. Kiedyś robiła to ale teraz jak ją biorę za rączki żeby się podciągnęła to podnosi dupkę zamiast głowy ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, przyszedl kubek, maly trzyma ale jak wsadza dziobek do buzi to nie ciagnie tylko trzyma w srodku XD

kattalinna, Nynka, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa mój jest starszy o miesiąc a nadal się nie dźwiga jak ciagne za rączki.
    Chociaż zaczął ostatnio podciągać się za moje ręce ale nie z plaskiego tylko jak tak półleży na mnie. Też się trochę martwię, ale wszyscy każą mi czekać. W październiku idę na wizytę zobaczymy co powie na to

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzy się to? Szczególnie tym bez fejsa. Obejrzałam i jestem dalej w szoku ;-)
    https://www.facebook.com/groups/644080422386999/permalink/1819276634867366/

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa od niedzieli chora, chlopak jej mowil zeby nie wchodzila do nas jak nie musi bo nie chcemy zeby Kamil byl chory, ale chyba slabo dotarlo. To jej dzisiaj powiedzialam w koncu, ze Kamil ma szczepienie 5.10 i nie moze byc chory...A ostatnio sie "martwila", ze zmarznie xd

Kattalina, mam fejsa, nie otworzyło mi sie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 16:07

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ