WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj karki i cwaniaki rzondzom na dzielni widzę XD

Moje niedokońcasprytne dziecko właśnie zasypia siedząc mi na nodze i zwisając bezwładnie z ręki. Kiedy będzie normalniej? A może nigdy?

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakie te rozmiarowki rozne sa, rampers niby rozmiar 62, a na Kamila idealny chociaz juz od jakiegos czasu w 68 chodzi :p
    Dobrze, ze go w ogole znalazlam bo byl w worku z ubrankami o ktorym w ogole zapomniałam xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały psychopata w końcu śpi. Takiego kocham najbardziej, gdy śpi XD

Byłam w naszym lumpku, uwielbiam go, obkupiłam dziecko jak zwykle. Rozmiarówka - od 62 do 86. Wszystkie ciuchy jednakowo duże, czyli 74 lub 80. Już na metki nie patrzę... Tak samo 5 10 15. Kurtka zimowa 122 na córkę dużo za mała. Wiatrówka 122 ciut za duża :?

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, też jestem fanką takiego podejścia :-) ekspres do kawy kupiłam po trzeciej słabej nocy, pralki już oglądam bo obecna padnie lada moment a nie mogę zostać bez pieluch ;-) i też bym chciała taką jak Patk: większą,w większej łazience, w większym mieszkaniu a najlepiej domu. Zresztą, to też planujemy. Dla dziecka :-D

Majowa, gratulacje :-)

Feeva, dobrze że lepiej. Oby Mania dalej zdrowa była.

Przeglądam kiecki na chrzciny... Niby miałam upatrzoną, ale jak człowiek zacznie konsultować o nikt nie popiera wyboru to zaczyna głupieć. I teraz mam kilka i nie wiem którą. Ech...

Patk, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze nie mam nigdzie blisko lumpka tak wgl:/

Kamil mi przed chwila urzadzil taka histerie, ze masakra, w koncu dalam cycka (chwile wczesniej nie chcial) i zasnal...Nie nadazam za nim czasami naprawde :p Tak samo po poludniu sie darl jak go chcialam usypiac chociaz byl spiacy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo zamawiam z lumpkow internetowych na fb. Za parę złotych można na prawdę dużo fajnych rzeczy kupić :)
    Nowe rzeczy typu smyk czy 5 10 15 zamawiam jak mają mega wyprzedaże, bo ich ceny regularne to wg mnie rozbój w biały dzień :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, akurat Ty powinnaś ogarniać o co chodzi Kamilowi bo przecież dopiero co byłaś w kręgu wieku ;-)

Ania też przed chwilą przebudziła się z płaczem :-(

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do budzenia z płaczem to u nas było nad ranem. Ale to tak się wydarla, że nie wiedziałam jak się nazywam, bo tak nagle i głośno, a spała ze mną. Jak ja wzięłam na ręce i utulilam to lkala jeszcze chwilkę i usnela. Coś strasznego się jej musiało przyśnic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 22:19

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo tak, nowy blender by się przydał i ten ekspres mmmm... chyba czas molestować męża:-P

Aaaa i nowy dom też chce, bo jak to nowe gadżety w starym domu? Eeee przecież tak się nie robi :-P

Edit. Może nie nowy dom ale wystarczy mi na początek nawet mieszkanje, byle bez tej francy teściowej.
    A w ogóle dzisiaj przyjechali do mnie moi rodzice i jak już wychodzili to ta franca z dołu pyta mojej mamy, czy Leo ma jeszcze ten katar. No niech to babsko się puknie w ten głupi łeb! Moja mama spojrzała na nią i mówi "katar? Przecież on ma jeszcze okropny kaszel! Na początku jeszcze gorączkował" nosz k*** mać, wstydziłaby się w ogóle pytać o takie rzeczy moją mame!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 23:01

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U nas nowy rekord! 5h spania bez budzenia na cyca :-)
    A u Was jak po nocy? Taka cisza, to pewnie lepiej niż u mnie ;-)

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dupa tam, a nie lepiej :D

Patk, Mama32, Sela, kattalinna, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Wowka cóż za grzybek?

Grzybek mombella :)

Nynka lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ciężko dla mnie,Zuzia na szczęście póki co nie ma reakcji poszczepiennej, pod wieczór tylko była płaczliwa, ale obudziła się o 1 to nie spałam do 3,bo jak ją odłożyłam to się obudziła i zaraz kupkę zrobiła,a jak już zasnęła to ja nie mogłam spać. Liczę ze pośpimy teraz.

Wowka tak odetchnełam z ulgą, że zadowalająco przybiera, szczepienia mnie rozstroiły nerwowo, już wiem że ich nie lubię.

Do nas dzisiaj chyba przyjdzie w końcu zamówienie ze smyka,butelki, grzybek i słonik, zamówiłam w czwartek wieczorem za pobraniem i jeszcze nie mam, słabiutko się starają o szybką dostawę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zepsulo mi się dziecko...śpi tylko ze mną w łóżku ładnie u siebie wszystko budzi, smoczek, nie ten boczek nie ta reka...a ba stracilam stanowczosc w nocy bo chce spac...

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj tez noc super, pierwsze karmienie po 5h od zasniecia, drugie po ponad 3h i trzecie bylo teraz bo malutka jeszcze spi.
    Tak mysle ze moze ostatnie noce bylo jej zimno ze tak sie czesto budzila. Wczoraj pod wieczor wlaczylam kaloryfer...
    Nie wiem moze to zbieg okolicznosci a moze rzeczywiscie lubi ciepelko.

Dzien dobry wszystkim :-)

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad tez srednio, ale spal do teraz.

O 21 do nas, bo tez wszystko u niego parzy. Nynka, jaki sposob? Bo ja wymiekam :( Kazda proba odlozenia to krecenie sie, steki, jeczenie.
    Potem o 23 jedzenie, o 2 mega krzyk i zabawa, potem o 5 i od 6 do 7;40 spal :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze chyba wymyślić jakis inny sposob na przykrywanie, wczoraj sie obudzil ledwo go zaczelam zapinac w spiworku...Wiec znowu cala noc ze mna, ale zarejestrowalam tylko jedna pobudke na cycka i to po 4 dopiero xd No i obudzil sie dopiero niedawno calkiem wiec nie jest zle ;p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js ja nie wiem, ze mna w łóżku to nawet smoka nie potrzebuje. Dzisiaj się zastanawiałam czy mu nie za zimno. Bo karczek, plecy chłodne. A u mnie ciepelko.
    Śpi pod kocem w samym pajacu. Może mu zimno? o_O

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pierwsze karmienie ok 2 ale kolejne co godzinę i standardowo już 5:20 pobudka. Zasnęła w końcu po 7 na 40 minut. Niech sobie nie śpi, tylko czemu taka głośna??

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Pewnie nie odkryje Ameryki jak powiem że facet to jednak inny rodzaj człowieka . Wiecie co to moje nieszczęście dzisiaj zrobiło? Chciał odwiedź dzieci do szkoły ,zapakował ich do auta ,ale ze w nocy był przymrozek to szyba zamarzła zostawił dzieci w odpalonym aucie i przyszedł do domu po jakaś skrobaczkę . Mamy pochyły podjazd ,jak wyszedł to auto razem z dziećmi było już w rowie bo jeden mały inteligent puścił ręczny ,no totalny brak wyobraźni ,szczęście że nic się dzieciom nie stało .

cf409fc7e7.png
‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ