WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mi tez sie wydaje, ze Kamilowi za zimno w lozeczku, ale chcialam go wczoraj w cieplejszy spiworek wlozyc to sie nie udalo :p

Pawojoszka, niezla historia:/ Dobrze, ze dzieciaki nie ucierpialy...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje dziecko odpukać lepiej śpi jak go ciepłej opatulić na noc. Ale my teraz mamy chłodno w sypialni. Wczoraj temp. spadła do 18 stopni :O trzeba zacząć grzać!Normalnie jesień/zima mamy tak 19.5-20 stopni. Dziś się trochę wcześniej przebudził na karmienie bo po 2 zaraz, ale spał prawie do 6 u siebie, a potem ze mną do 7.30.
    Udało mi się złapać siuśki suni :) teraz tylko czekam na wynik, oby był dobry.
    Pawajoszka znając mnie to chłop by miał u mnie przerąbane za taki brak wyobraźni. Ale pamiętam jak byliśmy mali z rodzeństwem to mój tata też miał z nami auto odpalone i poszedł zamknąć bramę i auto zaczęło z nami zjeżdżać. Zdążył wskoczyć do auta także moja mama go nie zabiła ;p Faceci...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:16

Fermina lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam mega zimno w pokoju, dzisiaj juz 21.5, ale siedze zamknieta bo w reszcie domu jest...16 stopni :/ Cale cieplo sie wywietrzylo przez ten remont...W pokoju sobie dogrzalismy piecykiem elektrycznym, a w reszcie mieszkania na razie kaloryferow nie mamy nowych wstawionych nawet...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 11:20

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka pewnie mąż zasłużone zjobki dostał.

My dziś mieliśmy basen. Niestety było darcie przez całe 20 minut i kolejne 10 ubierania. Podobnie jak w nocy, którą pozostawię bez komentarza. Wg kalendarza skoków powinien u nas już nastać czas słonecznego nastroju. A tu jakby bardziej burzowo niż słonecznie.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie ojciec zostawił w aucie pod sklepem na podjeździe i zjeżdżałam w kierunku szosy. ;) Wyskoczyłam w biegu. ;D Ale i tak o wiele częściej byłam bliska odniesienia ciężkich obrażeń dzięki starszemu rodzeństwu, któremu nie podobało się niańczenie smarka. ;)

U nas dziś 19 stopni. Ogólnie od kilku dni sama skręcam kaloryfery bo chcę utrzymywać to przepisowe 20-21 dla dziecka - mimo że sama cierpię skrajną hipotermię. ;) Wczoraj ubrałam Julkowi polarkową piżamkę i też wydaje mi się, że lepiej mu się spało, jutro kupię jeszcze kilka.

Cola, kciuki za wyniki!

Kattalinna, szukasz kiecki dla siebie czy dla Ani? Julka gajer już się suszy, nikogo o zdanie nie pytałam, poza Mężem. ;)

Wczoraj Julo również zaczął płakać w łóżeczku, rozpaczliwie! Pobiegłam, wyjęłam a on oczka zamknięte, łezki lecą i płacze. Obstawiałam głód, wzięłam na łóżko, przystawiłam on dalej swoje. Wlałam zatem mu mleko przemocą do paszczy i dopiero wtedy otworzył oczka - obudził się chyba - i zaczął jeść. ;)

U nas chyba dzień śpiocha, ciśnienie spadło tak, że rąbie po głowie, za oknami ciemno i zimno. Julek się obudził 0 6.30 i gadał przez godzinę, ja ledwo miałam siłę otworzyć oko.. Na szczęście padł jeszcze i spał do 9.20 a ja razem z nim. Teraz już pierwsza drzemka. ;) Noc też w miarę, nie wiem ile było pobudek, ale nie było źle.

Koniec drzemki. ;)

Cola87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, dla mnie kiecka. W przeciwieństwie do córki, ja w swojej planuję jeszcze chodzić ;-)

Wracamy z wizyty bioderkowej. Mały ochrzan, że tak późno bo miało być po 3 miesiącu. Na szczęście stawy idealne :-) kolejna wizyta po 10 miesiącu. Gdybym wiedziała, że będzie obsuwa to bym kawę wypiła spokojnie, a tak czeka na mnie letnia już...

Teraz po drodze zakupy w lidlu na szybko. Mąż szczęśliwy bo zaparkował na miejscu rodzinnym :-D Bożenka śpi więc zostałam z nią w aucie i mogę nadrobić forum ;-)

Cola, brawo za siuśki :-)

Pawojaszka, aż mnie zmroziło...

Cola87, Wowka, Katy, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no zabić to mało. Zupełny brak wyobraźni, dobrze że dzieciom nic się nie stało... Nie chcę wyobrażać sobie jaki stres przeżyłaś.

Kattalinna, gratki dobrych bioderek :)

Boję się. Jakoś Skrzat się dziwnie zachowuje. Marudzi, warczy, czasem krzyczy. Łóżeczko nie, spacer był na rękach. Nie wiem czy coś go nie boli, ostatni raz był taki krzyczacy jak był chory...

Teraz usnął mi na rękach. Dwa razy wybudzil się z krzykiem.

Zobaczymy co będzie po drzemce.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil spi juz prawie 2 godziny :o
    Przed zaśnięciem tez marudzil oczywiscie, ale łaskawie zasnal jak go zaczelam karmic znowu w pozycji na siedzaco czego juz daaawno nie robiłam:p

Jadę pozniej odebrac z empiku książkę "U maluszka na talerzu" bo juz za 2 tygodnie zaczynamy rozszerzanie diety:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, bądź zdrowy, nie strasz mamy!

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka może Skrzat ma tylko zły dzień. Mam nadzieję że to nic chorobowego. Trzymam kciuki za odzyskanie humoru :)

Wowka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, az mam ciary :O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka może to dzień maruderów. Moja też jakaś nieodkładalna. Wiecznie skwaszona mina. :/

Dziś mojej sąsiadki kot przesadził. Wszedł do mnie na taras i porwal worek z psią karmą którą trzymam za drewnianymi drzwiczkami. Mało tego wychodzę a tam koledzy kota też się posilają przy wspólnym "stole". Kiedyś tenże sam kot ukradł mi zimą rybę, nie wspomnę już o że podjada zimą te tłuszczowe kulki dla ptaków. A ja głupia dalej wieszam w nadziei że dokarmię ptaka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 12:48

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej kota dokarmisz :D

Patk lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Przynajmniej kota dokarmisz :D
    Kulkami dla ptakow XD

Fermina lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, skoro mu smakuja :p

A wlasnie mialam pytac, orientujecie sie czy mozna przy kp zazywac Rutinoscorbin? Na ulotce jest napisane, ze nie okreslono bezpieczenstwa w zażywaniu w ciazy i podczas karmienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:16

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, można. Jak bylam teraz przeziębiona to farmaceutka powiedziała że mogę brać 3x2tab.

Pawojoszka zero wyobraźni...

Wowka, oby nie choroba.

Zaliczylysmy dziś spacer, ale tylko 1,5h bo tak pizgalo rano, że palców nie czułam.
    No i drugi dzień dyni :) Wczoraj 1łyżeczka, dzisiaj 2,jutro będą 3 i słoiczek skończony. Potem inne warzywo :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbac03fd5d9b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 14:28

Katy, Nynka, pawojoszka, Mała Matylda, Patk, Sela, Wowka, Kwiatkowa24, kattalinna, Cola87, MajowaMamusia, Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, dzieki za odpowiedz ;) Cos sie "chorobowo" czuje wiec wole dmuchać na zimne zeby sie nie rozkrecilo...

Widac, ze Mani smakowalo :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzień marudy. Już dzisiaj psychicznie nie daje rady. Wyszłam na spacer bo bym oszalala.

Pawojoszka całe szczęście, że był rów...

Kurczę zastanawiam się czy nabyć jakaś książkę czy zaufać sobie...jeśli chodzi o rozszerzenie diety

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, chyba tak :D

Nynka ja mam tą ksiązke i polecam!
    Fajnie napisana i bardzo dużo przepisów.
    https://www.matras.pl/kartoteka,ksiazka,110625,Zywienie-dziecka-w-pierwszym-roku-zycia-Dietetyk-r

Nynka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcialam ta książkę, ale byla niedostepna akurat wiec musze zadowolic sie tamta :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ