X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się źle czuje ze swoją wagą :( odkąd jestem ze swoim facetem, a jest to już 7 lat to przytyłam 12 kg :/ nie służy mi ;p Kamcia to jak Ty to robisz że tyle Ci zeszło? Super, gratuluję :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciaza działa cuda :D

Wowka, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze plany spacerowe pokrzyżował nam deszcz :(
    Wowka, mój mąż ma możliwość wychodzić z nami na spacer tylko w niektóre dni od szesnastej, ale jeśli jest okazja to korzystamy. Dla mnie jego obecność oznacza dodatkowo wyręczenie w noszeniu wózka po schodach.

Cola, jesteś śliczną kobietą i młodą mamą. Wiem, że zdarzają się dni gdy widzi się tą gorszą stronę każdej sytuacji, dobrze się wtedy wyżalić, ale mam nadzieję że myśli o wadze nie zatruwają Ci codzienności. Przyjdzie czas, że zrzucisz to, co Tobie samej przeszkadza, teraz masz ważniejsze sprawy :)
    Kiedyś czytałam badania jednoznacznie wskazujące, że małżeństwo kobietom nie służy- żonaci mężczyźni żyją kilka lat dłużej od samotnych, u kobiet sytuacja jest odwrotna o.O

Majowa, cieszę się że paczka dotarła, a zawartość spełniła oczekiwania.
    Gratuluję odzyskania przedciążowych rozmiarów :)

Kamcia, jak miło Cię widzieć! Niesamowite jak korzystnie ciąża wpłynęła na Twoją wagę :)

Mi po ciąży zostały 2-3 kilogramy i mocno się trzymają ;). Sama sobie nie pomagam konsumując wieczorami to, na co zabrakło mi czasu w ciągu dnia. Kiedyś z nimi zawalczę aby mieścić się we wszystkie przedciążowe ubrania, nie tylko te luźniejsze lub bardziej elastyczne :P. Na razie akceptuję.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem caly czas, czytam, ale się po prostu nie udzielam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mam nadzieję że jak kiedyś będę jeszcze w ciąży to też na mnie tak podziała :D Mała Matylda no mojej wadze ewidentnie małżeństwo nie służy ;p swoją drogą ja też niestety mam małego głoda na wieczór co nie jest dobre. W ogóle dziewczyny to naprawdę cieszę się że Was mam ❤️ Trochę się wyglądałam, ponarzekałam na pierdoły i już mi lepiej troszke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 20:17

Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w nocy tak 18-19 stopni, i tak sie zastanawiam czy nie za cienko ubieram młodego, sam pajac? Jak myślicie dorzucić bodziaka?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, czym przykrywasz? Ja bym pewnie dorzuciła, głównie ze względu na wyciąganie do karmienia żeby nie marzła

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, proszę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bea3ac6727a5.jpg

Szczerze polecam, pol wyprawki mam od nich.

Cola, dajze spokoj :) mój słownik tłumaczył mi Twój nick na "Copa", więc chyba sugerował, że jak dalej tak będziesz mówić to dostaniesz kopa w doope XD
    Fajna z Ciebie babka.

Mi nie wiem ile kg zostało, bo mi się waga zepsuła. Znaczy nie sama, ja zepsułam. Zalam woda i powychodziły errory XD
    Jak Mania miała 2mce to na wadze było +3,5, a przytyłam 16kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 21:40

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ale mam jakieś dziwne wrażenie, że ostatnie kilka stron brzmiało tak)

Śpi
    Koniec spania
    Usypiam
    Śpi
    Krzyczy
    Wstał
    Nie śpi
    Śpi
    Ja chcę spać.

A na koniec wszystkie mówią, że są grube, nawet jak nie są.

Prezes zakumał, że jak mnie widzi przed sobą to znaczy, że nie ma go przy mnie i bardzo mu się to nie podoba. W drugim dniu posiadania wózka odkrył, że trzymając się za pałąk będzie mógł siedzieć. Trzymając się obiema rączkami i otworem gębowym. Gdy nie chce leżeć w leżaczku obraca się na bok i na brzuch prawie wypadając.
    Także coś mi mówi, że bandyta rośnie.

Wowka, kattalinna, Sela, Katy, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i widziałam śliczną, dyniową panienkę ❤❤❤

Feeva lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam po ciąży zostały kilogramy a mi został bandyta XD XD XD

kattalinna, Sela, Katy, Mała Matylda, Fatalita, J.S lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy tu moderatora, więc sobie będę pisała post pod postem :P

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto bogatemu zabroni :P

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina koc grubszy na razie.
    Właśnie niby mówią, że lepiej jak chłodniej, ale w dzień chodzi zazwyczaj body krótkie i bluzka na długi. A w nocy jak go biore na karmienie tzn tak ok 23 bo później przecież już ze mną, to plecki karczek chłodne.
    A u mnie jak jest to ciepelko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka. Ja zakladam krotki rekaw pod pajaca, a mam chyba troche cieplej niz Ty. Mały nie jest spocony

Nynka lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes śpi ze mną, więc mu ciepło. Powiedziałabym, że aż za.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się ze streszczenia dzisiejszego dnia :D

I dobrze.

Mój panicz też obczaja po co jest ta barierka w wózku. Oczywiście po to, aby ją slinić z głupią miną :P

Głupia, głupia. Ostatnio obiecywałam sobie koniec przetworów? No to moja spiżarnia jest wzbogacona o dynię. I zamówiłam ogórki na piątek. Niech mnie ktoś palnie, żebym się opamietala.

Kattalinna, powiedz mężowi, że potrzebujesz Ani robić piękne zdjęcia nowym telefonem ;) przecież dla dziecka chcesz, a nie dla siebie :P my mamy takie same żeby nie było zazdrości :P

Idę spać. Do zoba rano, albo nadrano ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka to jak wstaniesz to napisz jak robisz tą dynię, bo sama chce kupić tylko nie bardzo wiem co i jak ;-)

Co do ubioru na noc to mój Leo śpi w pajacu i wkładam go w taki dość gruby polarowy szeroki śpiworek (on nie jest dopasowany tak, że otula dziecko, bo to taki do wózka prawie na jego szerokość). A jak nie śpi w tym śpiworku to przykrywam kołderką (tylko tu mam obawy, że się nią nakryje). W sypialni mam chłodno, bo nie włączam grzejnika, żeby małemu się nie zapychał jeszcze bardziej ten nosek. Jest tu jakieś 19-20 st. W pozostałych pokojach mam 22-23, jak robi się 24 skręcam grzejniki, bo się nie da wytrzymać i to chyba średnio zdrowe (chociaż ja jestem mega zmarźluch-niedoczynność tarczycy się kłania)...

Jejku jakie mam nerwy. Od niedzieli jak były te wichury u sąsiada zerwało blache z garażu i ta blacha do dnia dzisiejszego dynda i się obija o pozostałą blache, w nocy to się nie da spać. Już rano mówiłam mężowi, żeby tam poszedł, bo jak ja pojde to przestaniemy się odzywać. I co? Zapomnial, a wlasnie wieje jak nie wiem co. Wrrrrr

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a tam sie rezerwuje czy normalnie też można kupić? Bo nie ogarniam XD

Mała Matylda figury sprzed ciąży to nie mam, ogólnie to dobrze wyglądałam chyba ze 2 lata temu jak ślub brakam, teraz się pocieszam że w gacie się wbiłam bo zimno i nie mam w czym chodzić( nie licząc ciazowych spodni XD awaryjnie mogą być).

Wowka my też mamy takie same telefony:D

Standardowo,przyszłam się położyć, cycuś mój się obudził. Czy dziecko ma jakiś czujnik " budz się, matka nadciąga" serio pytam.

Patk uśmiałam się jak sobie wyobraziłam kota co zrobił imprezę dla kumpli na Twoim balkonie i że wpierdziela kulki dla ptaków, może to ptako- kot? XD

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Cope to będę miała ale od Adasia :D dawno nie było mi tak zimno w sypialni jak dziś, ale sprawdzałam dzidzioła i wydaje się być ciepły. Nad ranem i tak pewnie trafi do mnie na dogrzanie ;)

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ