WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się źle czuje ze swoją wagą :( odkąd jestem ze swoim facetem, a jest to już 7 lat to przytyłam 12 kg :/ nie służy mi ;p Kamcia to jak Ty to robisz że tyle Ci zeszło? Super, gratuluję :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciaza działa cuda :D

Wowka, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze plany spacerowe pokrzyżował nam deszcz :(
    Wowka, mój mąż ma możliwość wychodzić z nami na spacer tylko w niektóre dni od szesnastej, ale jeśli jest okazja to korzystamy. Dla mnie jego obecność oznacza dodatkowo wyręczenie w noszeniu wózka po schodach.

Cola, jesteś śliczną kobietą i młodą mamą. Wiem, że zdarzają się dni gdy widzi się tą gorszą stronę każdej sytuacji, dobrze się wtedy wyżalić, ale mam nadzieję że myśli o wadze nie zatruwają Ci codzienności. Przyjdzie czas, że zrzucisz to, co Tobie samej przeszkadza, teraz masz ważniejsze sprawy :)
    Kiedyś czytałam badania jednoznacznie wskazujące, że małżeństwo kobietom nie służy- żonaci mężczyźni żyją kilka lat dłużej od samotnych, u kobiet sytuacja jest odwrotna o.O

Majowa, cieszę się że paczka dotarła, a zawartość spełniła oczekiwania.
    Gratuluję odzyskania przedciążowych rozmiarów :)

Kamcia, jak miło Cię widzieć! Niesamowite jak korzystnie ciąża wpłynęła na Twoją wagę :)

Mi po ciąży zostały 2-3 kilogramy i mocno się trzymają ;). Sama sobie nie pomagam konsumując wieczorami to, na co zabrakło mi czasu w ciągu dnia. Kiedyś z nimi zawalczę aby mieścić się we wszystkie przedciążowe ubrania, nie tylko te luźniejsze lub bardziej elastyczne :P. Na razie akceptuję.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem caly czas, czytam, ale się po prostu nie udzielam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mam nadzieję że jak kiedyś będę jeszcze w ciąży to też na mnie tak podziała :D Mała Matylda no mojej wadze ewidentnie małżeństwo nie służy ;p swoją drogą ja też niestety mam małego głoda na wieczór co nie jest dobre. W ogóle dziewczyny to naprawdę cieszę się że Was mam ❤️ Trochę się wyglądałam, ponarzekałam na pierdoły i już mi lepiej troszke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 20:17

Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam w nocy tak 18-19 stopni, i tak sie zastanawiam czy nie za cienko ubieram młodego, sam pajac? Jak myślicie dorzucić bodziaka?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, czym przykrywasz? Ja bym pewnie dorzuciła, głównie ze względu na wyciąganie do karmienia żeby nie marzła

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, proszę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bea3ac6727a5.jpg

Szczerze polecam, pol wyprawki mam od nich.

Cola, dajze spokoj :) mój słownik tłumaczył mi Twój nick na "Copa", więc chyba sugerował, że jak dalej tak będziesz mówić to dostaniesz kopa w doope XD
    Fajna z Ciebie babka.

Mi nie wiem ile kg zostało, bo mi się waga zepsuła. Znaczy nie sama, ja zepsułam. Zalam woda i powychodziły errory XD
    Jak Mania miała 2mce to na wadze było +3,5, a przytyłam 16kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 21:40

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ale mam jakieś dziwne wrażenie, że ostatnie kilka stron brzmiało tak)

Śpi
    Koniec spania
    Usypiam
    Śpi
    Krzyczy
    Wstał
    Nie śpi
    Śpi
    Ja chcę spać.

A na koniec wszystkie mówią, że są grube, nawet jak nie są.

Prezes zakumał, że jak mnie widzi przed sobą to znaczy, że nie ma go przy mnie i bardzo mu się to nie podoba. W drugim dniu posiadania wózka odkrył, że trzymając się za pałąk będzie mógł siedzieć. Trzymając się obiema rączkami i otworem gębowym. Gdy nie chce leżeć w leżaczku obraca się na bok i na brzuch prawie wypadając.
    Także coś mi mówi, że bandyta rośnie.

Wowka, kattalinna, Sela, Katy, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i widziałam śliczną, dyniową panienkę ❤❤❤

Feeva lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam po ciąży zostały kilogramy a mi został bandyta XD XD XD

kattalinna, Sela, Katy, Mała Matylda, Fatalita, J.S lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy tu moderatora, więc sobie będę pisała post pod postem :P

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto bogatemu zabroni :P

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina koc grubszy na razie.
    Właśnie niby mówią, że lepiej jak chłodniej, ale w dzień chodzi zazwyczaj body krótkie i bluzka na długi. A w nocy jak go biore na karmienie tzn tak ok 23 bo później przecież już ze mną, to plecki karczek chłodne.
    A u mnie jak jest to ciepelko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka. Ja zakladam krotki rekaw pod pajaca, a mam chyba troche cieplej niz Ty. Mały nie jest spocony

Nynka lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes śpi ze mną, więc mu ciepło. Powiedziałabym, że aż za.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się ze streszczenia dzisiejszego dnia :D

I dobrze.

Mój panicz też obczaja po co jest ta barierka w wózku. Oczywiście po to, aby ją slinić z głupią miną :P

Głupia, głupia. Ostatnio obiecywałam sobie koniec przetworów? No to moja spiżarnia jest wzbogacona o dynię. I zamówiłam ogórki na piątek. Niech mnie ktoś palnie, żebym się opamietala.

Kattalinna, powiedz mężowi, że potrzebujesz Ani robić piękne zdjęcia nowym telefonem ;) przecież dla dziecka chcesz, a nie dla siebie :P my mamy takie same żeby nie było zazdrości :P

Idę spać. Do zoba rano, albo nadrano ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka to jak wstaniesz to napisz jak robisz tą dynię, bo sama chce kupić tylko nie bardzo wiem co i jak ;-)

Co do ubioru na noc to mój Leo śpi w pajacu i wkładam go w taki dość gruby polarowy szeroki śpiworek (on nie jest dopasowany tak, że otula dziecko, bo to taki do wózka prawie na jego szerokość). A jak nie śpi w tym śpiworku to przykrywam kołderką (tylko tu mam obawy, że się nią nakryje). W sypialni mam chłodno, bo nie włączam grzejnika, żeby małemu się nie zapychał jeszcze bardziej ten nosek. Jest tu jakieś 19-20 st. W pozostałych pokojach mam 22-23, jak robi się 24 skręcam grzejniki, bo się nie da wytrzymać i to chyba średnio zdrowe (chociaż ja jestem mega zmarźluch-niedoczynność tarczycy się kłania)...

Jejku jakie mam nerwy. Od niedzieli jak były te wichury u sąsiada zerwało blache z garażu i ta blacha do dnia dzisiejszego dynda i się obija o pozostałą blache, w nocy to się nie da spać. Już rano mówiłam mężowi, żeby tam poszedł, bo jak ja pojde to przestaniemy się odzywać. I co? Zapomnial, a wlasnie wieje jak nie wiem co. Wrrrrr

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a tam sie rezerwuje czy normalnie też można kupić? Bo nie ogarniam XD

Mała Matylda figury sprzed ciąży to nie mam, ogólnie to dobrze wyglądałam chyba ze 2 lata temu jak ślub brakam, teraz się pocieszam że w gacie się wbiłam bo zimno i nie mam w czym chodzić( nie licząc ciazowych spodni XD awaryjnie mogą być).

Wowka my też mamy takie same telefony:D

Standardowo,przyszłam się położyć, cycuś mój się obudził. Czy dziecko ma jakiś czujnik " budz się, matka nadciąga" serio pytam.

Patk uśmiałam się jak sobie wyobraziłam kota co zrobił imprezę dla kumpli na Twoim balkonie i że wpierdziela kulki dla ptaków, może to ptako- kot? XD

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Cope to będę miała ale od Adasia :D dawno nie było mi tak zimno w sypialni jak dziś, ale sprawdzałam dzidzioła i wydaje się być ciepły. Nad ranem i tak pewnie trafi do mnie na dogrzanie ;)

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ