Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejj ludzie...śpicie?
Bo ja tak
Poszliśmy dziś na noc do moich rodziców z Wiki, bo mąż i tak w pracy,a mi siostra paznokcie tutaj robiła. Wieczorny seans "piękniści". Nie wiem czy powietrze tu inne, temperatura, wilgotność czy to przypadek ale jesteśmy e właśnie po pierwszym karmieniu
Gdzie wczoraj budziła mnie w nocy 8 (!!) razy. Rozważam przeprowadzkę...Wowka, kattalinna, Katy, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
I mnie, i mnie też weźcie. Cycki mi chcą odpaść. Miłość Kluska do nich eskaluje i nie godzi się ich całą noc wypuszczać z pyszczka.
Majowa, mam ten sam model dziecka. Czujnik też u nas na stanie.
Buahaha Wowka, ja sobie zamówiłam gruszki i żurawinę a już nie mam gdzie słoików stawiać.Nie wiem, chyba byłam pijana.
Nynka, u nas 20 stopni, też był sam pajac ale Mały miał chłodny karczek. Dodałam bodziaka albo pajac polarowy zamiast i jest dobrze.
Wszystkie jesteśmy piękne! Tak jak i nasze dzieci, taki wątek.
Feeva, Marysia wygląda jakby trafiła do raju.
<przerwa na kupę (Julka kupę, oczywiście)>
Katy, jak zdrówko?
Mała Matylda, cieszę się że jest choć mały progres w spacerach. Chciałabym widzieć Waszą wesołą gromadkę.
Hoope, w naszym kraju dobrze mieć własnego bamdytę.<co za głupi słownik>
Patk, daj kotu inne żarcie, to nie będzie ptasiego ruszał.
Mam dziś urodziny.Od Julka był pełen pampers i mnóstwo porannych uśmiechów. Mąż wziął wolne i powiedział, że mam się nastawić na całodzienny wyjazd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 06:52
kattalinna, Cola87, Mała Matylda, Wowka, Nynka, MajowaMamusia, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość
-
Fermina wszystkiego najlepszego!!!
Unas noce standardowe. 19.00 kapiel i do wozka,zasypia ok 20 jemy na spiocha i do lozeczka. Budzenie roznie czasami o 4, dzis byla 2.30 buteleczka i spanie do 6 drugie karmienie nocne i drzemka do 7. Dzis drzemka jeszcze trwa.
Za to w dzien jest krzyk bo wozek parzy a i rece sa byle jakie. Lozko moze byc.
Musze rozgladnac sie w koncu za mata.Fermina lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Fermina, najlepszego! Dużo spokoju i snu
Fatalita, dziś myślałam co u Was. Już tam tłum się robi u Was to tylko pozazdroszcze z oddali
U nas dziś nawet dobrze. Oczywiście byłam pewna wczesnej pobudki bo wczoraj była tak zmęczona, że mało zjadła wieczorem. No to pierwsze karmienie nie przed północą, nie koło 2 a dopiero o 3:-) kolejne o 5 i pół godziny później już u mamy w łóżku. Ale mama walczyła o sen dziecka i do 6 się udałopobudziła wszystkich i poszła spać. Znowu książka pomogła zasnąć. Źle to wróży na przyszłość... Ale może jak pozna literki to nie będą działać nasennie
A, i kot do tej 3 spał na mniejak za dawnych czasów...
Wowka, Fatalita, Fermina lubią tę wiadomość
-
Sto lat sto lat sto lat sto lat niechaj żyje nam! To co dziś pijemy?!
Ja też chcę tam gdzie dzieci śpią, ja też! Jeszcze nigdy nie przespałam 5 godzin ciągiem! Nigdy odkąd bandyta jest na świecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 08:30
Fermina lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, po co stać jak można siedzieć? Albo lepiej, leżeć
Wczoraj w przychodni był chłopiec dwa tygodnie młodszy od Bożenki - identyczne dźwięki wydawał, mogłabym się pomylić, że to ona. Ale była cichutko, zajęta obserwacją. Szkoda, że teraz jesta chłopiec był połowę mniejszy... Fajny taki normalny, a nie bobo gigant
lekarka, starsza pani, bardzo niziutka, jak moją dzidzię wzięła na ręce to ledwo ją trzymać mogła. Po 10 miesiącu to kurde równe będą
Wowka, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość
-
Fermina wszystkiego dobrego! :*
Majowa u nich jest tak, że w niedzielę dodają album z zapowiedziami dostawy. W poniedziałek maja dostawę, ale pierwszeństwo maja klienci stacjonarni do 18. O 19 aktualizowany jest album co zostało (zawsze jest tego od groma) i od 20 rusza "sprzedaż" czyli musisz napisać "rezerwuje" albo szybciej "rez" pod zdjęciem ubranka które chcesz wziąć. Tylko trzeba się spieszyć, bo jak ktoś czatuje na to samo co Ty to jest to momentja zazwyczaj otwieram sobie na kompie zakładki w przeglądarce z każdym ciuszkiem który rezerwuje, od razu wcześniej kopiuje sobie "rez" i jak wybije 20 to tylko robię kopiuj wklej w komentarzu, szybko wysyłam i do kolejnej zakładki
jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mnie ubiegl
Na drugi dzień wysyłają Ci wiadomość na messengerze z podliczeniem
Mania od 6-8 3x budziła się z płaczem. Nie wiem ocb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 08:36
MajowaMamusia, Fermina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Wreszcie dobra noc za nami – Zosia spała 19:40-6:20, dwie pobudki na karmienie, brak trudności z ponownym zaśnięciem. Tak to ja mogę żyć
Przed chwilą odłożyłam ją na drzemkę – bez płaczu, marudzenia, kilkukrotnego podnoszenia i odkładania. Tylko kołysanka, smoczek, chwila głaskania po główce, całusek w czółko i sama zasnęła
Wowka, podziwiam Twój zapał do przetworów. Ja wciąż jestem na etapie planowania
Trochę mnie usprawiedliwia fakt, że targ funkcjonuje w godzinach pracy mojego męża.
Sela, jak tam noc? Skręca mnie na samą myśl o hałasie powodowanym przez tą blachę
Majowa, moja Zosia też ma taki czujnik, ale wczoraj chyba szwankował, chwała niebiosom za to
Fatalita, jeśli ja miałam dobrą noc to Twoja była wspaniała! Mam nadzieję, że dom Twoich rodziców jest duży – też jestem zainteresowana przeprowadzką
Kattalinna, cieszę się że u Was też noc udana
Fermina, wszystkiego najlepszego! Szczęścia, zdrowia i dużo snu
Hoope, masz całkowitą rację jeśli chodzi o tematykę poruszaną w tym wątkuFatalita, Wowka, kattalinna, Sela, Fermina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFermina wszystkiego najlepszego!!
Ja jeśli dobrze zarejestrowalam to pierwsza pobudke mialam o 3:20, bo zapchany nos, bo zasikany pajac....później synu wytrzymał w swoim łóżeczku 2godziny.
Od rana sesje z inhalatorem i katrkiem. Czy Wy za jednym razem sciagacie tylko raz? Bo młody ma tak gleboko, że podlaczam go ze 3x.
Dzięki dziewczyny, dzisiaj już ubiore go cieplejFermina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas 2 pobudki do g.3 potem wzięłam do siebie i spałyśmy do 8. Może faktycznie jej nadal zimno.
Feeva łoo matko tożto cały system operacyjny trzeba miećsama bym tego nieogarnęła. Dzięki może się kiedyś skuszę.
Fermina wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń,uwolnienia cyca i cudownego dnia spędzonego razem.
Fatalita moja Zuzia też tak zareagowała na 1 noc jak byliśmy u teściów,chyba zmiana powierza służy.Fermina lubi tę wiadomość
-
Dzień wreszcie dobry.
Fermina, najlepszego! Życia bez deprywacji snu, spełnienia marzeń :* miłego dnia niespodzianek
Kattalinna, zatem trzeba spotkać Anię i Skrzata zanim się nauczą chodzić, bo może się zdarzyć tak że Ania biedaka zdepczeżart, Bożenka z jej faldeczkami jest czarująca
Dospalismy. Po porannej serii 2xkupa, 1xzasikanie ubranka, w końcu usnęliśmy i wstaliśmy o porze akceptowanej przez matkę.
Skrzata rekord spania to 9:45, szkoda, że nie czyni on już prób pobicia tego rekorduale nie narzekam na pobudki na jedzenie, tylko na poranne wstawanie.
No dobra, kawa.
Edit2, haha wyedytowalam nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:10
kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość
-
Majowa, oni mają to tam opisane wszystko w regulaminie
Ale ciuszki na prawdę dobrej jakości, w ogóle nie wyglądają nazywane. Niektóre są nawet jeszcze z metkami. No i cenowo super, bo można dzieciaka zaopatrzyć w tonę ciuchów
Nie ma dostawy, żeby coś mi się nie podobało
Jak Kupowałam na wyprawkę to zanim się młoda urodziła to myslalam że mnie Maz wygoni z domu
Ja mam nowy rekord w sciaganiu mleka. Właśnie udoiłam 280mlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:03
-
Fermina wszystkiego najcudowniejszego :* Fatalita, Feeva gratuluję rekordów! Oba zacne
ja dziś miałam trochę poszarpaną nockę. Adaś już od 1.15 z nami w łóżku spał. Jakiś taki niespokojny bardziej, może to te zęby. Jeszcze psa wypuszczała mi nawet nie wiem już o ktorej...koło 4 może...na pewno nieprzytomn już byłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:23
-
Dopiero co wysłałam i już musiałam nadrabiać
Mała Matylda, gratuluję udanej nocy i poranka. Oby więcej, częściej, bardziej!
Feeva, wow.
Fermina, no niestety problem braku miejsca mnie nie dotyczy. Mam za dużo miejscaale widzę że masz to samo zaćmienie umysłu, które mówi przerób mnie
Sela, tą dynię robiłam w sumie dla nas wszystkich, nie tylko dla Skrzata. Pokroiłam że skorką, upiekłam, zblendowalam, wpakowałam w słoiki, wypasteryzowalam. Dla samego Skrzata pewnie bym gotowała na parzeA dalej tak samo
Mała Matylda, Sela, Fermina lubią tę wiadomość