WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj ludzie...śpicie?
    Bo ja tak o.O

Poszliśmy dziś na noc do moich rodziców z Wiki, bo mąż i tak w pracy,a mi siostra paznokcie tutaj robiła. Wieczorny seans "piękniści". Nie wiem czy powietrze tu inne, temperatura, wilgotność czy to przypadek ale jesteśmy e właśnie po pierwszym karmieniu o.O
    Gdzie wczoraj budziła mnie w nocy 8 (!!) razy. Rozważam przeprowadzkę... :P

Wowka, kattalinna, Katy, pawojoszka, Sela lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, przeprowadzam się z Tobą ;)

Fatalita lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita i ja, wezcie mnie tez

Fatalita lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie, i mnie też weźcie. Cycki mi chcą odpaść. Miłość Kluska do nich eskaluje i nie godzi się ich całą noc wypuszczać z pyszczka. :/

Majowa, mam ten sam model dziecka. Czujnik też u nas na stanie.

Buahaha Wowka, ja sobie zamówiłam gruszki i żurawinę a już nie mam gdzie słoików stawiać. :D Nie wiem, chyba byłam pijana. ;)

Nynka, u nas 20 stopni, też był sam pajac ale Mały miał chłodny karczek. Dodałam bodziaka albo pajac polarowy zamiast i jest dobrze.

Wszystkie jesteśmy piękne! Tak jak i nasze dzieci, taki wątek. ;)

Feeva, Marysia wygląda jakby trafiła do raju. :D

<przerwa na kupę (Julka kupę, oczywiście :D)>

Katy, jak zdrówko?

Mała Matylda, cieszę się że jest choć mały progres w spacerach. Chciałabym widzieć Waszą wesołą gromadkę. :D

Hoope, w naszym kraju dobrze mieć własnego bamdytę. ;) <co za głupi słownik>

Patk, daj kotu inne żarcie, to nie będzie ptasiego ruszał. :D

Mam dziś urodziny. :) Od Julka był pełen pampers i mnóstwo porannych uśmiechów. Mąż wziął wolne i powiedział, że mam się nastawić na całodzienny wyjazd. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 06:52

kattalinna, Cola87, Mała Matylda, Wowka, Nynka, MajowaMamusia, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, sto lat! Wszystkiego najlepszgo, duuuuzo zdrowia i pociechy z Kluska :*

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wszystkiego najlepszego!!!

Unas noce standardowe. 19.00 kapiel i do wozka,zasypia ok 20 jemy na spiocha i do lozeczka. Budzenie roznie czasami o 4, dzis byla 2.30 buteleczka i spanie do 6 drugie karmienie nocne i drzemka do 7. Dzis drzemka jeszcze trwa.

Za to w dzien jest krzyk bo wozek parzy a i rece sa byle jakie. Lozko moze byc.
    Musze rozgladnac sie w koncu za mata.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, najlepszego! Dużo spokoju i snu :-)

Fatalita, dziś myślałam co u Was. Już tam tłum się robi u Was to tylko pozazdroszcze z oddali ;-)

U nas dziś nawet dobrze. Oczywiście byłam pewna wczesnej pobudki bo wczoraj była tak zmęczona, że mało zjadła wieczorem. No to pierwsze karmienie nie przed północą, nie koło 2 a dopiero o 3:-) kolejne o 5 i pół godziny później już u mamy w łóżku. Ale mama walczyła o sen dziecka i do 6 się udało ;-) pobudziła wszystkich i poszła spać. Znowu książka pomogła zasnąć. Źle to wróży na przyszłość... Ale może jak pozna literki to nie będą działać nasennie ;-)

A, i kot do tej 3 spał na mnie :-) jak za dawnych czasów... <3

Wowka, Fatalita, Fermina lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat sto lat sto lat sto lat niechaj żyje nam! To co dziś pijemy?!

Ja też chcę tam gdzie dzieci śpią, ja też! Jeszcze nigdy nie przespałam 5 godzin ciągiem! Nigdy odkąd bandyta jest na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 08:30

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gupie palce, zawsze coś wcisną XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 08:31

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, po co stać jak można siedzieć? Albo lepiej, leżeć :-P

Wczoraj w przychodni był chłopiec dwa tygodnie młodszy od Bożenki - identyczne dźwięki wydawał, mogłabym się pomylić, że to ona. Ale była cichutko, zajęta obserwacją. Szkoda, że teraz jest ;-) a chłopiec był połowę mniejszy... Fajny taki normalny, a nie bobo gigant :-) lekarka, starsza pani, bardzo niziutka, jak moją dzidzię wzięła na ręce to ledwo ją trzymać mogła. Po 10 miesiącu to kurde równe będą ;-)

Wowka, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wszystkiego dobrego! :*

Majowa u nich jest tak, że w niedzielę dodają album z zapowiedziami dostawy. W poniedziałek maja dostawę, ale pierwszeństwo maja klienci stacjonarni do 18. O 19 aktualizowany jest album co zostało (zawsze jest tego od groma) i od 20 rusza "sprzedaż" czyli musisz napisać "rezerwuje" albo szybciej "rez" pod zdjęciem ubranka które chcesz wziąć. Tylko trzeba się spieszyć, bo jak ktoś czatuje na to samo co Ty to jest to moment XD ja zazwyczaj otwieram sobie na kompie zakładki w przeglądarce z każdym ciuszkiem który rezerwuje, od razu wcześniej kopiuje sobie "rez" i jak wybije 20 to tylko robię kopiuj wklej w komentarzu, szybko wysyłam i do kolejnej zakładki :D jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś mnie ubiegl :)
    Na drugi dzień wysyłają Ci wiadomość na messengerze z podliczeniem :)

Mania od 6-8 3x budziła się z płaczem. Nie wiem ocb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 08:36

MajowaMamusia, Fermina lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Wreszcie dobra noc za nami – Zosia spała 19:40-6:20, dwie pobudki na karmienie, brak trudności z ponownym zaśnięciem. Tak to ja mogę żyć :)
    Przed chwilą odłożyłam ją na drzemkę – bez płaczu, marudzenia, kilkukrotnego podnoszenia i odkładania. Tylko kołysanka, smoczek, chwila głaskania po główce, całusek w czółko i sama zasnęła :D

Wowka, podziwiam Twój zapał do przetworów. Ja wciąż jestem na etapie planowania :P
    Trochę mnie usprawiedliwia fakt, że targ funkcjonuje w godzinach pracy mojego męża.

Sela, jak tam noc? Skręca mnie na samą myśl o hałasie powodowanym przez tą blachę :/

Majowa, moja Zosia też ma taki czujnik, ale wczoraj chyba szwankował, chwała niebiosom za to XD

Fatalita, jeśli ja miałam dobrą noc to Twoja była wspaniała! Mam nadzieję, że dom Twoich rodziców jest duży – też jestem zainteresowana przeprowadzką :P

Kattalinna, cieszę się że u Was też noc udana :)

Fermina, wszystkiego najlepszego! Szczęścia, zdrowia i dużo snu ;)

Hoope, masz całkowitą rację jeśli chodzi o tematykę poruszaną w tym wątku :P

Fatalita, Wowka, kattalinna, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wszystkiego najlepszego!!

Ja jeśli dobrze zarejestrowalam to pierwsza pobudke mialam o 3:20, bo zapchany nos, bo zasikany pajac....później synu wytrzymał w swoim łóżeczku 2godziny.

Od rana sesje z inhalatorem i katrkiem. Czy Wy za jednym razem sciagacie tylko raz? Bo młody ma tak gleboko, że podlaczam go ze 3x.

Dzięki dziewczyny, dzisiaj już ubiore go cieplej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 pobudki do g.3 potem wzięłam do siebie i spałyśmy do 8. Może faktycznie jej nadal zimno.

Feeva łoo matko tożto cały system operacyjny trzeba mieć XD sama bym tego nieogarnęła. Dzięki może się kiedyś skuszę.

Fermina wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń,uwolnienia cyca i cudownego dnia spędzonego razem.

Fatalita moja Zuzia też tak zareagowała na 1 noc jak byliśmy u teściów,chyba zmiana powierza służy.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień wreszcie dobry.

Fermina, najlepszego! Życia bez deprywacji snu, spełnienia marzeń :* miłego dnia niespodzianek :)

Kattalinna, zatem trzeba spotkać Anię i Skrzata zanim się nauczą chodzić, bo może się zdarzyć tak że Ania biedaka zdepcze :D żart, Bożenka z jej faldeczkami jest czarująca :D

Dospalismy. Po porannej serii 2xkupa, 1xzasikanie ubranka, w końcu usnęliśmy i wstaliśmy o porze akceptowanej przez matkę.

Skrzata rekord spania to 9:45, szkoda, że nie czyni on już prób pobicia tego rekordu :D ale nie narzekam na pobudki na jedzenie, tylko na poranne wstawanie.

No dobra, kawa.

Edit2, haha wyedytowalam nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:10

kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, oni mają to tam opisane wszystko w regulaminie :D Ale ciuszki na prawdę dobrej jakości, w ogóle nie wyglądają nazywane. Niektóre są nawet jeszcze z metkami. No i cenowo super, bo można dzieciaka zaopatrzyć w tonę ciuchów :D Nie ma dostawy, żeby coś mi się nie podobało :D
    Jak Kupowałam na wyprawkę to zanim się młoda urodziła to myslalam że mnie Maz wygoni z domu XD

Ja mam nowy rekord w sciaganiu mleka. Właśnie udoiłam 280ml XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:03

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wszystkiego najcudowniejszego :* Fatalita, Feeva gratuluję rekordów! Oba zacne :D ja dziś miałam trochę poszarpaną nockę. Adaś już od 1.15 z nami w łóżku spał. Jakiś taki niespokojny bardziej, może to te zęby. Jeszcze psa wypuszczała mi nawet nie wiem już o ktorej...koło 4 może...na pewno nieprzytomn już byłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:23

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, gratulacje! Mogłabyś wykarmić bliźnięta :D
    To efekt po 15 minutach ściągania na jedną pierś? Co zrobiłaś, że tak rozkręciłaś laktację?
    U mnie przez pewien czas bywało regularnie po 220-230 ml, a potem spadło do 150-180 ml

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda to rekord z obu piersi i po 30min :P no i takie ilości ściągam tylko po nocy, bo w ciągu dnia 130-140ml max.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co wysłałam i już musiałam nadrabiać ;)

Mała Matylda, gratuluję udanej nocy i poranka. Oby więcej, częściej, bardziej!

Feeva, wow.

Fermina, no niestety problem braku miejsca mnie nie dotyczy. Mam za dużo miejsca :D ale widzę że masz to samo zaćmienie umysłu, które mówi przerób mnie ;)

Sela, tą dynię robiłam w sumie dla nas wszystkich, nie tylko dla Skrzata. Pokroiłam że skorką, upiekłam, zblendowalam, wpakowałam w słoiki, wypasteryzowalam. Dla samego Skrzata pewnie bym gotowała na parze ;) A dalej tak samo :)

Mała Matylda, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ