Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fermina, wszystkiego najlepszego :*
Ja sie dalej cos slabo czuje, w nocy mi sie ciezko oddychalo bo mi sie nos zapchal, ale teraz juz troche lepiej :p Mam nadzieje, ze nic sie nie rozkreci i nie zaraze Kamila...
Po za tym to noc ok chociaz oczywiscie Kamil w lozeczku pospal moze z 15min..Ale za to obudzil sie na cycka dopiero po 5 godzinach :pFermina lubi tę wiadomość
-
Hahaha Wowka, wizja komiczna, acz groźba realna. To dziecko jest wielkie
z każdym dniem czuję przyrost wagi...
Miło się czyta, że poprawa wszędziemoże faktycznie ta pełnia księżyca tu namieszała. Bożenka przed 9 się obudziła z drzemki. Ubrałam, przewinęłam, wcisnęłam cyca i znowu śpi. Z godzinę spokojnie. Czyżby zapowiadał się dzień śpiocha?
Feeva, przystawiasz jeszcze Manię czy tylko kpi?
Wowka, a jak Twoja produkcja, coś lepiej?
-
Oczywiście zapraszam wszystkich
a tym co nie przyjadą zrobię pomiary temperatury, wilgotności i twardości materaca
Dzisiaj już będziemy spać w domu, ale do 4 to nawet do niej nie wstaje. Niech nie myśli, że w domu może robić co chce,a u dziadków śpi jak aniołek. Potem matka na kretynkę wychodzi, że się skarży na dziecko, a tu taki spokojny słodziaczek...
Fermina, przerwa na kupkę mnie rozczuliła
Sto lat, sto lat!
Kattalinna, chłodno się kotku zrobiło?u nas jeden śpi z nami cały rok,a drugi tylko jak zimno się robi. Pierwsza noc starszego w łóżku to znak, że idzie zima
Mała Matylda, również gratuluję nocki. Aby tak już zostało
Hoope, zapytam męża...
Feeva, zazdrooo rekordu.
Ja obstawiam, że jak wrócę na uczelnie to niestety mm będzie grane. Nie jestem w stanie wycisnąć z siebie laktatorem takich ilości, żeby zaspokoić me dzieckoMała Matylda, Wowka, Fermina lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Odniosę się do tego co pamiętam. A że pierwsze co pamiętam to to że katalina cieszy się że poprawa u wszystkich. Otóż nie u wszystkich
u mnie jakis mega regres. Oszaleję albo uduszę. Nie śpi w nocy, w dzień 20 minut. A w międzyczasie jęczy krzyczy wszystko jednocześnie.
Dziś szczepienia. Pewnie będzie nasilenie, chociaż ciekawe czy może być gorzej. Nie wiem zęby czy jaki grzyb. Ale tam nic nie widać...
Poza tym Fermina całuski i wszystkiego dobrego :*
Wowka co do telefonów to jakbyś była u nas w domu. Mąż kupił sobie s8. A ja ubolewałam że mój gorsze zdjęcia robi i wczoraj otrzymała też s8. Hurra jedno dobre w tym wszystkim.
Sela dynię najlepiej parować blendować i do zamrażarki. U mnie produkcja wczoraj zakończona.
To moja produkcja z wczoraj, a właściwie jej część.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cf72a9628f7.jpg
Nynka z czystym sumieniem mogę Ci polecić ebooka mamy lekarz. Naprawdę warto. Fajnie napisane, fajne przepisy. No dobrze zainwestowane pieniądze. Teraz będę czytać o blw (pod warunkiem że znajdę w czas w tej sytuacji)...
Cola że co Ty masz?! Nadwagę?! Chcesz zobaczyć otyłość wpadaj do Zach-pom na kawę. Wypijemy sobie, zjemy ciastko i od razu zobaczysz jaka z Ciebie szprycha. Otyłość to mam ja. I cóż, pogodziłam się z tym. Nie każdy musi być szczupły. Ja tam już siebie pokochałam z tymi kilogramami.
A no u mnie w sypialni 21 stopni i śpi w pajacu. Mąż czasem zakłada jej w tajemnicy skarpetki bo dla niego to i 24 stopnie to za mało. A ja lubię zimno.
Dobra idę się ogarnąć. Bo na te szczepienia na 17. Stres jest.
A kot nie mój tyle że panoszy się mi po tarasie.
Zobaczcie jaką mam piękną trawę na ogródku. No uwielbiam ją. I chodzę tylko i podziwiam. Pierwszy raz zakwitła bo posadzona rok temu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4afc52c68a9.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:58
Wowka, Cola87, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, pawojoszka, Sela, Hoope, Fermina lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:A właśnie, ten filmik co wczoraj próbowałam Wam pokazać to o lasce z hiperaktacją, która dziennie galon mleka ściąga! Cała zamrażarka woreczków
Nynka, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się poddalam ze sciaganiem... musiałabym to robić nocą a i tak szału nie ma. Zazdroszczę Wam takich ilości.
W ogóle wczoraj na czkawke podałam wodę a nie cyca i mam nadzieje, że po prostu nie smakowało a nie zapomniał jak pić z butli...
A właśnie mam butelkę avent czy tam smoczek się zmienia jak starsze czy to uniwersalne są smoki? -
Fajnie ze wam noc super minela. Ja chyba zbyt wczesnie pochwalilam przedwczorajsza noc dlatego dzisiejsza do doopy.
Przed polnoca juz obudzila sie na karmienie i co 2h jadla, ciumkala wsumie bo co to za jedzenie po 3min... Jeszcze nad ranem sie krecila chyba juz o 6 chciala rozpoczac dzien, ale przetrzymalam ja jakos do 8. -
Patk, polubiłam za stwierdzenie o pogodzeniu się z kilogramami. Wyglądasz bardzo ładnie, też Cię widziałyśmy
Po za tym, śmiać mi się chce. Ja też mam dodatkowe kg. Twój mąż chudy i wysoki, mój także. Dzieci mamy drobne. Sytuacja z telefonem wypisz wymaluj jak u nas w zeszłym roku
Tylko ja się lubię z teściową
Marudy współczuję, może po szczepieniu odeśpi
Kattalinna, no niestety. Produkcja praktycznie zamknięta. Może mogłam coś jeszcze zrobić, nie wiem. Poddałam się. Źle mi z tym, ale już się pogodzilam, że producent mm na mnie zarobi.
Bardzo doceniam te z Was które karmią mimo problemów i uciążliwości. Ja starałam się, ale dałam dupy. Albo sytuacja mnie przerosła.
Kpi to ciężki kawałek chleba/mleka. Ale można tak robić, póki jest efekt, póki mleko leci. Kiedy odciaganie trwa pół godziny. A kiedy siedzi się godzinami, zarywa noce, a pożądanego efektu nie ma jest masakra.
Nie oceniajcie, proszę. Kontynuowalabym ten sposób karmienia, gdyby dawał on możliwość chociaż częściowego wykarmienia Skrzata. Ale kilka godzin przez caly dzien ściągania, żeby było 50ml?
Trzymam kciuki za pozostałe nasze kpi mamusie. Bardzo kibicuję, żeby mleko leciało strumieniami. Dzisiejszy wynik Feevy mnie bardzo cieszyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:18
Feeva, Patk, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Pakt ❤️ gdybym miała trochę bliżej to bym wpadła
Nynka są różne smoczki z aventu. My używamy z nr 1 i 2. Wowka i tak długo dałaś radę, ja to bym na bank wcześniej wymiękła. Ja też nie wiem ile jeszcze na tym mieszanym pociągnę...
Patk, Wowka lubią tę wiadomość
-
Wowka wg mnie i tak należy Ci się medal, że wytrwałas tyle. Robiłas co mogłaś, nie udało się, trudno. Najważniejsze, że przez te pierwsze miesiące dałaś Skrzatowi najlepsze, co mogłas mu dać :**
Ja też się lubię z teściową. Wkurza mnie czasem ale ogólnie to zlota kobieta. W listopadzie rok po ślubie, ponad 8 razem i zdania jeszcze nie zmieniłamNajbardziej jestem zadowolona z tego, że tak kochają Manie
Ja tak na prawdę miałam jedna Babcie, która zmarła na raka w moje 15ste urodziny. Płakałam po niej 2 miesiące dzień w dzień. To była mama mojej mamy.
Druga babcia, mimo że całe życie na jednym podwórku nie traktowała nas z siostrą jak wnuczki. Miała przeblyski, ale na palcach jednej ręki można zliczyć. Jeszcze żyje, ale po niej na pewno nie będę płakać.
Dlatego jestem szczęśliwa, że Mania ma tak wspaniałych dziadków. I jednych i drugich.
Właśnie spacerujemy, ale jestem już pod blokiem bo wieje jak nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:36
Wowka lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze walcze z laktatorem, 3x ściagam po 60, 70 ml z obu piersi i w nocy też, pije herbatki, laktosan ale po tych antybiotykach mleka o połowę mniej. Ola lubi mm, dodatkowo 2x dziennie dostaje kaszke z butelki, bardzo jej smakuje.
Gotowalam jej swoją marcheweczke z ziemniakiem to nie chciała jeść, wczoraj otworzyłam słoiczek z hippa to zjadła ładnie prawie 2 łyżeczki!!!
Dałam jej też soczek jablkowy ale strasznie sie krzywiła i pluła, chyba sama go wypiję.
A chce kupić nawilżacz do pokoju, ale nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę, macie jakieś doświadczenie w tym temacie?? Polecacie coś??Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Wowka, według mnie naprawdę długo kontynuowałaś kpi i podziwiam Cię za to. Ja karmiłam w sposób mieszany (kp i dokarmianie odciągniętym) tylko na początku, a wciąż pamiętam jakie to było trudne, teraz z wyboru odciągam raz na dobę. Miałam szczęście, nie wiem czy miałabym tyle samozaparcia co Ty, by wytrwać w ten sposób kilka miesięcy.
Nie rób sobie wyrzutów, zrobiłaś co mogłaś. Skrzat ma wspaniałą mamęWowka lubi tę wiadomość
-
Wowka, ja tam Cię oceniam. I to bardzo wysoko, bo tyle wytrwać kpi - dla mnie to wielka rzecz
szczególnie, że od początku, a wiemy jakie początki są i bez takich atrakcji... Także głowa do góry i pierś do przodu, powinnaś być z siebie dumna. Skrzatowi zaś za brak współpracy w temacie obmyśliłabyn jakieś karne prace na przyszłość
Ps. Przynajmniej będziesz miała cycki fajne. Ja nie wiem co z moich zostanie...
Patk, Barbara chyba dorwała się do forum i przeczytała o buncie niemowlaków. Pokaż jej dzisiejsze wpisy bo nie jest na bieżącoWowka lubi tę wiadomość
-
Wowka ja to bym się zaraz poddała. Jesteś bohaterką Skrzata
Huraganowa Barbara zrobiła sobie że mnie poduszkę.
O i to jest zaleta otyłości. Dziecko miękko ma. O starego jak głową pizgnie o te kości takie odchodzące od szyjki (moją one jakaś nazwę??? Obojczykowe?) to ryk przez 15 minut jest.
Ej no rzućcie jakąś pochwałę moich przetworów bo się zniechęcę.Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi chodzi o te smoki do butelki.
Wowka kurcze, kto ma Cie oceniać? Jak ktoś przez to przejdzie to może sie wypowiedzieć, reszta? Hmm nie im dane ocenianie
Gdzieś zostawilam kawe i nie moge znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 12:35
Wowka lubi tę wiadomość