Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Ja tez podziwiam te, ktore karmia kpi. Wowka bardzo dlugo wytrzymalas, a przestajesz nie dlatego, ze Ci sie nie chce. Mi sie nie chce nawet raz w tygodniu odciagnac porcji. Bardzo się staralas dla Skrzata. Podziwiam
Ostatnio moj maluch zaczal sie bawic zabawkami na brzuchu i nieudolnie podkurcza nogi, podnosi tylek i probuje sie odepchnac, jakby chcial sie przemiescic. Wczoraj tez duzo "cmokał".
Z drugiej strony od 3 dni nie chodzi spac o 20, ale to nie jego wina. Pn i Sr wieczor jestem na kursie, facet usypia, a nieudolnie mu to idzie (mi tez slabo, ale troche lepiej). Takze w te dni wracam o 20:30 i wita mnie wrzeszczace dziecko. Mam nadzieje, ze nie zaburzy nam to rytmu spania i dzis pojdzie spac wczesniej...
Jutro idziemy do lekarza z kaszlem. Nie jest mocny, ale wole skontrolowac.
Planujecie kupic spiworki do wozkow na zime? Jesli tak to macie cos na oku?
U mnie niestety waga nie taka jakbym chciala. Nie wygladam tak zle, ale to nie rozmiar s... A cycki mam jak dwie donice ;/ Nie dbam jednak o diete. Wcinam duzo slodyczy.Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Czuję się zażenowana, no sama takich odczuć nie mam
Kattalinna, wystarczy mi, w ramach prac społecznych, żeby Skrzat potulnie zjadał obiadki, deserki i wszystko inne co mu dam
Patk, dyńkowe lody fajne. Wyglądają jak sorbet
Katy, haha, a gdzie był ten kubek z kawą?
Ja się za spiworkiem nie rozgladalam. Mam takie przykrycie na wózek, jak na razie. A jak się mocuje ten spiworek do wózka, albo zapina w nim pasy?
Edit. Katy, gratulacje dla siostryfajnie, za jakiś czas dzieci będą się razem bawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:54
Katy, Patk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Patk, mnie zmotywowałaś do zakupu pojemników i przygotowania podobnych przetworów
To chyba największy komplement
Przygotowujesz coś poza dynią? Wpadłam na pomysł aby poprosić babcię, która mieszka w mniejszej miejscowości o kupienie od jakiegoś sąsiada z ogrodem podstawowych warzyw do rozszerzania diety.
Dziewczyny, co poza dynią warto zamrozić? Dużo nie przygotuję, bo mam mało miejsca, a w styczniu się przeprowadzamy.
U nas trzecia drzemka, Zosia ładnie dzisiaj zasypia. Niestety sąsiedzi zachowują się tak głośno, że boję się że ją obudzą. Niania co chwilę się włącza, a ja podskakuję ze stresu
Katy, gratulacje dla siostry
Patk, Katy lubią tę wiadomość
-
No to ja rozumiem, są pochwały są i chęci. Mam też kilka pasternakow od znajomych, trochę jakichś gruszek i jabłek. To może to też przerobię. Szkoda żeby się zmarnowało. Myślałam jeszcze o marchewce i jakims czym mieszanym np. dynia jabłko marchew. Mam jeszcze kilka pojemników to może zrobię.
Już mnie brzuch boli przed tym szczepieniem...kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka dałaś ile mogłaś,podziwiałam Cię już dawno,teraz tym bardziej gratuluję, ja bym pewnie pizgła ten laktator już dawno na Twoim miejscu. Na nas chciał czy niechciał producent mleka też zarobi. Muszę dokarmiać, a poza tym Zuza coraz częściej odstawia przy cycu,także też nie wiem ile to u nas potrwa, też mi przykro ale co zrobię.
Feeva skoro dobre jakościowo to może się zepne w niedzielę i przejże co mają.
Patk przetwory eleganckie. Jak chyba ukręce coś w słoiki bo mam mało miejsca w zamrażarce. Tylko kiedy? Musiałabym na targ skoczyć.
Też się podłącze do pytania co jeszcze robicie w słoiki? Dla dzieci
Uwaga chwale się.
Byłyśmy na spacerze ponad godzinę,po jakiś 30-40 minutach jazdy i oglądania drzew moje dziecko USNĘŁO! Tak tak moje nie sasiadówjak to zrobiłam nie wiem,może to zasługa mojego dresu, który dzisiaj włożyłam pierwszy raz ( czarno-biały
) albo odwyku, bo nie byłyśmy kilka dni na spacerze. Spała może z 30 min ale taki sukces to u nas nowość i pewnie prędko się nie powtórzy. Nachodziłam się że hoho.
kattalinna, Wowka, Katy, Nynka, Sela, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Patk, przetwory zacne, możesz tworzyć dalej a my będziemy zaspakajać Twoją próżność
Kciuki za szczepienie. Nie zazdroszczę... My za miesiąc a już mnie też boli.
Majowa, gratulacje! Chyba się dziewczyny wymieniły, bo jak moja zawsze śpi na spacerze, tak dziś 1,5 godziny i nic. Dopiero teraz ją uśpiłam, jakieś pół godziny od powrotu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 15:32
Patk lubi tę wiadomość
-
Patk, odeślę Ci przetwory dla dorosłych
Skrzat dzisiaj jadł gruszkę. Nie nadążałam pakować na łyżeczkę, to złapał za całą miseczkę i przyssał się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 21:03
Kwiatkowa24, MajowaMamusia, Katy, Patk, Feeva, Nynka, Sela, D_basiula, kattalinna, Fatalita, Hoope, Mała Matylda, pawojoszka, Cola87, J.S lubią tę wiadomość
-
Fermina wszystkiego najlepszego!!! :*****
Mała Matylda noc okropna, ale tylko z powodu tej cholernej blachy. Dziecie o dziwo spało (cyc co 2h, także spoko). Dzisiaj już nie wieje, to może i sen będzie udany w moim wykonaniu.
Patk to te marchewki, ziemniaki itp wszystko robisz na parze, a później zamrażasz?? Chyba lece po pojemniki jutro, bo zazdroszczę przetworów. Parowar pożycze od babci, bo dostała kiedyś od nas mega wypasik i używała miesiąc. Także teraz się przyda.
Katy jak mne rozłożyło przeziębienie to kupiłam syrop prenalen i powiem Ci, że mega szybko przeszło. A i robiłam jeszcze inhalacje
Wowka jak Skrzacik ślicznie wcina :*** mój Leo jak wczoraj dorwał banana to aż się darł, żeby mu tylko dać. Jak dostał to tak mocno trzymał łapkami, że się bałam, że wsadzi całego do buzi i musiałam w końcu zabrać. Ryk taki, że szok...
Aaaaaa my dzisiaj kończymy 4 mies!!!!!!!
D_basiula, Katy, kattalinna, Fatalita, Nynka, Mała Matylda, Wowka, MajowaMamusia, Feeva, pawojoszka, Cola87, Fermina lubią tę wiadomość
W końcu się udało...