WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cola, brawo za sprostanie łapaniu siusków!

Wowka, Sebix mnie oczarował :P
    Jak tam Skrzacik po drzemce? Mam nadzieję, że nic mu nie dolega.

Feeva, miło Cię znowu widzieć :)
    Jak Twój mąż znosi chorobę, a Ty chorego faceta w domu? ;)
    Wiadomo przecież, że dla mężczyzny już sam katar może być śmiertelny :P
    Mania słodziutka, po uśmiechu wnioskuję, że smakowało :)

Pawojszka, przemawia przez Ciebie mądrość doświadczonej kobiety, muszę mężowi przekazać to, co napisałaś o potrzebnych sprzętach domowych :D
    Całe szczęście, że w tej porannej historii dzieci nie ucierpiały.

Majowa, bardzo się cieszę, że Zuzia tak ładnie przybiera na wadze i całkiem nieźle zniosła szczepionkę. Wiem jak trudne są szczepienia, też ich nie lubię. Tym razem najgorsze już za Wami, możesz odetchnąć :)

Nynka, potwierdzam – potrzebujesz grzybka Mombello!

J.S, bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z efektu :)

Sela, gratuluję rekordu!

Ja na częstotliwość pobudek nie narzekam, zwykle mamy 2-3, ale gdy Zosia już się obudzi potrafi nie spać 2h. Wolałabym częstsze pobudki na samo karmienie.
    Kattalinna, tak samo do tego podchodzę – niech sobie nie śpi tylko po co mnie w to swoje niespanie angażuje? ;)
    Super, że z bioderkami wszystko w porządku.

Wczoraj podjęliśmy kolejną próbę wyjścia na spacer w gondoli, tym razem w miarę udaną. Spacer trwał 15 minut, Zosia najpierw leżała na brzuszku, potem na pleckach, a ja stawałam na rzęsach aby dostarczyć jej rozrywki, wózek prowadził mąż :P. Po spojrzeniu na termometr przebrałam ją w zasadzie za ludzika Michelin, było jej trudno sięgać rączką do buzi więc nawet grzybka w pyszczku jej trzymałam :P. Dzisiaj też idziemy, dla odmiany ja będę kierowcą, rolę wodzireja przejmie mąż XD

Sela, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, o dziwo Maz nie umierający XD nawet mi w koncu szafkę w łazience ogarnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 15:24

kattalinna, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dzięki za kciuki :)
    po drzemce przyjechali dziadkowie i Skrzat zadowolony, bawi się, śmieje i gada. Najwidoczniej mama mu się znudziła ;) mogę mu się nudzić, byleby nie był chory ;)

kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysi musialo smakowac ;)

My na szczescie nie mamy problemow z gondola. Nie oddalam sie jednak nigdy daleko od domu w obawie przed naglym atakiem glodu. Kiedys gondola dzialala nasennie, trzy minuty spaceru i dziecka nie ma. Teraz zdarza sie marudzenie ze zmeczenia zanim usnie. Oczywiście spi tylko gdy spiacy.

U nas wczoraj mały mial bardzo dluga drzemke, bo az 3h. Zaczelam sie martwić. Wieczorem o 20 go uspalam, obudzil go kaszel (pokaszluje ostatnio, ale rzadko i nie ma zadnych innych objawow). Uspalam znow i obudzil sie, gdy go przenosilam z wozka do lozeczka. Wyspany, zadowolony, ale nie na dlugo. Wszystko bylo na nie :/ Musialam nosic na rekach w pionie i tak usnal dopiero o 22:30 :(

Mialam juz dosyc, a przy okazji wyszlo na jaw, ze moj facet w tajemnicy przede mną buja syna w kolysce! Ja bylam na nie, dlatego sie nie ujawnil..

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, czemu w kołysce nie bujasz? Przecież nawet nazwa każe kołysać ;-)

Zmowa niemowląt! Moja też marudzi. Wcześniej myślałam, że zmęczona ale po drzemce to samo. Teraz się zawiesiła: wpatruje się w ścianę z kciukiem w buzi, nieruchoma nawet nie mrugnie ;-) może zaśnie w końcu.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że nasze niemowlaki mają alternatywne forum i umawiaja się na poranne pobudki i marudzenia w jednym czasie :D

Kattalinna, Skrzat się skimał właśnie, jak Ania? Zsynchronizowana?

Mała Matylda, dobrze że spacer oblaskawiony. Fajnie, że macie możliwość chodzenia we dwoje (we troje) na spacery :) U nas jestem sama cały dzień, więc muszę być i sternikiem i animatorem. Jedne uprawnienia mam, drugie to improwizacja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 16:18

Patk lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil po tej 2 godzinnej drzemce nie spi juz 4 godziny :p Marudzi juz wiec moze zaraz pojdzie spac..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zasnęła. Tylko matka zamiast przynieść kocyk i zostawić dziecko na podłodze to postanowiła przenieść do łóżeczka...

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz...mam dziś zły dzień :( łapie mnie jakiś dół, jeszcze dziecko coś marudzi, moja siostra "przypomniała" mi że mam nadwagę, śpiąca jestem jak cholera...jeszcze wyników siuśków nie ma. Mam nadzieję że chociaż one będą dobre...
    Feeva Mania wygląda na bardzo zadowolona z konsumpcji :)

Feeva lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cola
    piekna kobieta z ciebie!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamcia za miłe słwa. Zawsze miałam większy brzuch niż resztę ciała i zawsze miałam duży kompleks na tym punkcie. Dlatego tak mi się mega źle zrobiło dziś. Siostra jest wysoka i bardzo szczupła. Kocham ją ale czasem potrafi wbić szpile...

• J.S Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, jestes super babka, daj spokoj. Ja po ciazy mam mase kompleksow, wazylam 55 kg a teraz 10 kg nadal mam zapasu, okropnie mi zle tez ...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, popieram Kamcię :) widziałyśmy Cię, jesteś bardzo ładna. I masz fajnego, ślicznego Adasia. Nie przejmuj się, są ważniejsze rzeczy w życiu :)

Może kawa?

Sama bym wypiła, ale Skrzat się obudził z krzykiem i teraz śpi na mnie. Nie ma mi kto zrobić ;)

Kattalinna, i waćpanna obudziła się podczas przenosin czy dała się ugłaskać i spać dalej?

Kamcia, miło Cię widzieć :)

Edit, jak tu spowiedź kilogramowa, to ja też mam za dużo. Za to w biodrach :P przed ciążą 59kg, a teraz spaślak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:27

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, obudziła się. Po bujaniu, noszeniu, zostawianiu w łóżeczku skapitulowałam i zabrałam do salonu. Tu też kołysanie nie działało. W końcu zadziałało to co najczęściej: położyłam na podłodze i dałam książkę do czytania :-) śpi na podłodze, wróciłyśmy do punktu wyjścia :-)

Mąż ma nowy telefon. Ja wybrałam, on się nie zna. I mnie teraz skręca bo fajniejszy od mojego choć w sumie mają to samo. No ale jest niebieski i nowy i tyle w nim do ustawienia... ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się i dałam anuluj.

Pawojoszka- chłop i wszystko jasne-dobrze że dzieci całe.

Feeva, Mania widzę zadowolona :) co to za lump internetowy?
    Gdzie kupujcie pizamki polarkowe bo chyba też muszę zakładać na noc coś cieplejszego ubieram body,śpioszki,skarpety, spiworek i cieniutki kocyk na nóżki daje, ale często mi się budzi i zawsze ma zimne rączki. W domu mamy 20-21 stopni, w sypialni może troszkę cieplej bo to najcieplejszy pokój.

Przyszła paczka, grzybek daje rade :) słonika zaraz przetestujemy. Butelka ze smoczkiem 3- przepływowym fajna, ale trzeba pilnować na której kresce pije dziecko,na 90 ml mleka dałam 1.5 łyżeczki kleiku, zjadła prawie wszystko.

Co do wagi, ciąży ważyłam sie u lekarza, wiec nie wiem ile ważyłam na mojej,ale wg mojej został mi 1kg nadprogramowy i wbiłam się w dziny sprzed ciąży. Ide do pokoju i mówię do męża" ale masz żonę laskę, waże prawie tyle co przed ciążą i w spodnie wchodzę" uśmiechnął się tylko XD muszę sobie sama komplementy mówić :D tylko brzuch został,ale sam to raczej nie spadnie.
    Cola z tego co pamiętam to ślicznie wyglądasz,ale wiem jak.to jest jak ktoś Ci coś powie. Mi raz mąż niby w żartach coś powiedział, przykro mi do teraz, przy każdej okazji mu to przypominam.

Moja Zuza od wczoraj robi kupy praktycznie co karmienie. Może to być objaw uczulenia na białko krowie? Bo lekarka powiedziała że możemy dawać zwykłe Bebiko tylko mamy obserwować czy nic się nie dzieje.

Sezon grzewczy rozpoczęty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 17:48

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ja mialam jak bylam mlodsza kompleksy przez siostre bo zawsze byla chudsza, a jadla wiecej niz ja...Teraz siostra jest jakies 15kg grubsza ode mnie chociaz wzrostem jestesmy prawie takie same :p Nie przejmuj sie glupim gadaniem ;)

Ja sie dawno nie wazylam, ale obawiam sie, ze moje 46kg sprzed ciazy pozostanie marzeniem jak na razie :p

Kamcio, spi sobie smacznie w aucie bo jechalismy do Empiku i teraz odwozimy tescia mojej siostry do domu :p Oby sie jeszcze nie obudzil bo będzie awantura pewnie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam...co z tym dzieckiem dzisiaj...
    Jak tak dalej pójdzie to pierwsze słowa mojego terrorysty będą bardzo brzydkie...
    Poplakalam się przy nim...zapomniałam, że tetaz dzieci reagują na płacz płaczem...można się domyśleć kto płakał bardziej...masakra

Miałam się chwalić, że ja jest już pół kilo lżejsza niż przed ciążą a tu takie nastroje wagowe. Dajcie spokój laski. A Ty cola to już w ogóle nie masz czym się martwić :*

Chciałam o coś pytać ale mój mózg aktualnie się wyłączył...

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) ja wiem że ważę za dużo ale jak ktoś Ci to złośliwie wypomina to jest przykre. Ja ważyłam za dużo już przed ciążą 66.6 kg a teraz 68 kg. A mam tylko 164 cm wzrostu. Mam nadzieję że uda mi się choć trochę zejść z tej wagi. Ale wiadomo w życiu są ważniejsze rzeczy :) tylko dzień taki słaby to tym bardziej się to odbija.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    COLA
    mam 164cm i waze 65 :) i sie ciesze z tego! przed ciaza było 92

Wykonczyli mnie oboje
    a Patryk pewnie ma chrype

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 171 i 65, ale to nie jest moja waga, zle sie czuje ze soba

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ