X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wowka, fajnie się prezentuje. Szkoda że teraz nie jest w promocji. Chyba jeszcze skocze do sklepu u mnie i na żywo podglądam i zapytam o koc w takiej gramaturze,żeby zobaczyć czy mi potrzebny grubszy czy taki wystarczy.

Katalina, moja śpi obok mnie, ale jak ją odkładam to kręci się, przebudzi kilka razy nim zaśnie.

U nas 2 noc z rzędu super, kładę Zuze około 19.30 i budzi się dopiero na cyca koło 4.30, potem 6.30 i do 9 spaliśmy. Tak to ja mogę spać XD zobaczymy ile to potrwa. W nocy około 2 słyszę że stęka, juz miałam lampkę zapalać- cisza, zasnęła. Co to za zmiany.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, specu od prawa kanonicznego :)

Myślałam że świadkowie na ślubie muszą być dorośli ze względu na ślub konkordatowy. Ale to że dorośli to wiedziałam, bo mój brat nie zdążył się załapać na nasz ślub na świadka :)

Czyli więcej jest tradycji w tych obrzędach niż wymagań przez Kościół.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ślubie mogą być 2 kobiety/ mężczyźni. Nam ksiądz powiedział że chrzestny może być tylko 1 i wystarczy,my mamy za chrzestnych kuzynkę męża i mojego brata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 22:10

Patk, Wowka, Katy, Cola87, D_basiula, Berbecia, Mama32, pawojoszka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope jakichś specjalnych ćwiczeń nie robiłam. Nikt nie mówił żeby coś tam robić. Tylko takie turlanie. Przyciąganie nóżek. Ale to raczej traktowałam jako zabawę. Nie wiedziałam że trzeba coś ćwiczyć. Nawet nie wiedziałam że można, raczej myślałam żeby za bardzo nie naciągać żeby krzywdy nie zrobić.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, rozumiem że się martwisz, ale nie rób sobie wyrzutów, asymetria nie wynika z Twojej winy. Jestem pewna, że fizjoterapeuta pomoże, bądź dobrej myśli.
    Basia cudna w każdym wydaniu :D

Basiula, słodka ta Twoja Oleńka, usteczka ma niesamowite :)

Majowa, gratuluję nowej umiejętności Zuzi. Śmiech dziecka to najpiękniejszy dźwięk jaki znam <3
    Cieszę się, że Wasze noce są takie udane. Na zdjęciu obie jesteście śliczne :)

Wowka, nigdy nie gustowałam w łysych dresach ale Sebixem jestem zauroczona :D
    Sąsiedzi niestety wrócili wkrótce po tym, gdy pochwaliłam się, że ich nie ma.
    Kupujemy mieszkanie, pod koniec listopada dostaniemy klucze i jak najszybciej będziemy je wykańczać. Przeprowadzkę planujemy na styczeń. Oby najbliższe cztery miesiące szybko zleciały.

Katy, gratuluję udanej nocy i wyjątkowo długiego snu Kamilka w łóżeczku.

Kira, miło Cię widzieć na forum :). Gratuluję chrzcin, Adaś jest uroczy!

Zbieramy się i wychodzimy na szczepienie, mam podwójny stres, bo najpierw podróż w wózku :/

MajowaMamusia, Katy, Kira91, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wpadaj częściej :) wszystkie Adasie są urocze ;p no i w ogóle wszystkie nasze dzieciaczki :) Zuzia pięknie wygląda w tej białej sukieneczce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 14:08

Kira91, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy zamówiłam polecana przez Ciebie wcierke Banfi. Właśnie mi przyszła. Po jakim czasie widziałaś efekty?

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa cudnie wygladacie!!!

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprocz tego ze mam szpital w domu to cisza. Cioci jak nie bylo tak nie ma zrobilam chyba z 30 testow i kazdy negatywny do tego doszedl bol jajnika jutro bede dzwonic do mojej ginekolog.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Katy zamówiłam polecana przez Ciebie wcierke Banfi. Właśnie mi przyszła. Po jakim czasie widziałaś efekty?

Po ok. 2 tygodniach juz bylo sporo nowych wlosow ;) Jak Ci sie podoba jej zapach? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci pięknie śpią bo moje przejęło wszystkie warty....

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Zosia chętnie wypiła szczepionkę na rotawirusy, przy zastrzykach płakała. Dość szybko się uspokoiła, ale co jakiś czas po chwili spokoju i nieśmiałym uśmiechu znowu popłakiwała. W domu zjadła z piersi i zasnęła od prazu po odłożeniu do łóżeczka.

Waga 6380g, długość ciałka 66 cm, obwód główki 39 cm, klatka piersiowa 41 cm – pakuje w biust ;), zebrała komplementy za kontaktowość i kształtną pupę XD
    W poczekalni po raz kolejny usłyszałam, że Zosia to cały tatuś, po mnie podobno ma tylko oczy – dobre i to ;)

Pani doktor poleciła też żel na ząbkowanie, bo coś się już zaczyna dziać w tej kwestii. Widać delikatne wybrzuszenie na dziąsełkach, ale do przebicia jeszcze długa droga. Symptomy ząbkowania w zachowaniu już widać i ten okres nie zapowiada się sielankowo ;)

Berbecia, kciuki za szybkie i uspokajające wyjaśnienie sprawy.

Nynka, przykro mi, że u Was utrzymują się problemy ze snem. To musi w końcu minąć, oby ta chwila nastąpiła jak najszybciej.

Katy, Nynka, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy zapach ciekawy :D nie chciałabym tak pachnieć cały czas, ale włosy mi już tak lecą że się poświęcę :) a czytałam bardzo dobre opinie o tej wcierce. Tylko właśnie pisali że zapach taki se ;p

Katy lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda dobrze że już po szczepieniu :) nas czeka jutro. Mam nadzieję że będzie ok i jakoś to zniesiemy ;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, jak dla mnie troche chrzanowy :p po myciu juz nie czuc w ogole ;) Na opakowaniu jest napisane zeby po myciu stosowac, ale ja wolę przed skoro tak tez dziala :p

Powiem Wam, ze te obroty nie takie fajne. Poszłam siku doslownie zrobic, wracam a Kamil na brzuchu tylko raczka mu utknela i nie wiedzial co z nia zrobic wiec mu ja wyciagnelam :p Bede sie bala go zostawiac samego nawet w lozeczku teraz :p

Cola87 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ,Kattalina dzięki za pamięć . Mam teraz trochę ciężki czas nadal męczy mnie ten kryzys laktacyjny Ula nie chce butli i ciągle niedojedzona i mi jej żal bo wiem że głodna a nie mogę pomóc. Poza tym wczoraj mieliśmy to badanie biegłych w Opolu a to ponad 1,5 godziny jazdy samochodem od nas badania trwały ponad 6 godzin . Omawialiśmy wiele trudnych tematów wróciliśmy skonani i dziś to wszystko odreagowuje psychicznie .
    Mała Matylda biust i kształtna pupa czyżby zadatki na modelkę?

My szczepimy jutro

Mała Matylda lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, tak czułam i kojarzyłam, że to czas działań związanych z tą sprawą. Wyniki od razu czy pewnie czeka się na opinię? Kciuki za laktację! Stres i nerwy nie pomagają, życzę wytrwałości i wygranej.

Berbecia, u mnie okres spóźnia się 9 dni. Jestem pewna, że u Ciebie wszystko w porządku, cykle jeszcze szaleją. Przypomnij, to była Twoja pierwsza ciąża?

Mała Matylda, Zosia drobinka ;-) dobrze, że już po.

Też czekam na wcierkę. Zamówiłam, uwaga: w smyku ;-)

I coś jeszcze ale menda wzywa ;-)

Berbecia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka się okolo14 dni i opinia przychodzi do sądu od razu . Stresujące było nie tylko to że daleko i że to kluczowa opinia ale też długość badań i to że wywlekano na nowo wszystkie sprawy od urodzenia również te których nie bardzo chciałam pamiętać i roztrząsać na nowo . Poza tym dzieci 6 godzin w jednym pokoju z lustrem weneckim przez które ktoś cały czas nas obserwował a oni z nudów mało tej poczekalni nie roznieśli już widzę jak nam ocenia umiejętności wychowawcze. Jakaś depresję mam dziś i najchętniej to bym się gdzieś zakopała na resztę stulecia

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy wprowadza się kaszki, kleiki, mieszane warzywa, zupy, mięso? Chodzi mi bardziej o to w jakiej kolejności odstępie czasu itd. Tak mniej więcej. My na razie zaliczamy pojedyńcze warzywa ale myślałam o kleiku i mannie.

Pawojoszka trzymaj się będzie dobrze.

A Kamcia jak Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 18:18

pawojoszka lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka trzymaj sie, kiepska sprawa, nic dziwnego 6h to trwalo to kto by wytrzymal.
    Trzymam kciuki za to, aby wszystko bylo w porzadu, mam nadzieje ze jutro wstaniesz w lepszym nastroju, a pogoda sprzyja depresji niestety plus jeszcse ta glupia sytuacja.
    My tez szczepimy jutro, trzymam kciuki za Uleńke :)

pawojoszka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ