Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny slicznotki
Wowka jak Ci się chcę cyknąć fotkę to poproszę
MałaMatylda współczuję sąsiadówmoja Zuzia w dzień śpi bardzo czujnie, wystarczy, że coś w kuchni stuknie głośniej i już oczy otwiera. Teraz jak wróciłam do usypiania przy piersi, albo na rękach ze smoczkiem to kładę się na drzemki z nią, bo samej w łóżku nie zostawię, a jak chciałam do łóżeczka przełożyć to się budzi. Obserwuję ją nieraz i dłużej śpi tylko dlatego, że jestem obok, bo jak widzę, że się wybudzą to ją przytulę, albo bujne, to mi nieraz śpi po 1,5h, tak jakby sama z siebie nie mogła porządnie zasnąć. Ulżyło mi że usypianie jest bez awantur i godzinnej męki dla niej i dla mnie, ale kompletnie nie mam w dzień na nic czasu, rano wstajemy, ogarnę Małą, zjem śniadanie, z grubsza siebie ogarnę i muszę iść z nią na drzemkę. No ale nic nie zrobię, może za jakiś czas jej przejdzie i będzie bardziej chętna do samodzielnego zasypiania, własnie muszę te kołysanki poszukać jakieś spokojne i jej puszczać i jakiś odtwarzacz płyt skombinować.
-
Wowka, wcale nie wygląda groźnie ten Sebix, a raczej slodko :p Az bym go poglaskala po tej lysince haha
Matko, ale sie nameczylam z usypianiem Kamila...Wedrowac po calym lozku mu sie zachcialo :p
Majowa, u nas tak samo, wszystkie drzemki musza byc ze mna...wczoraj jak spal siedziala z nim tesciowa, myslalam, ze go oszuka smoczkiem jak sie przebudzi, ale sie nie dal i pospal cale 20minWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 21:24
Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hahaha mam w pracy kolegę: łysy, niski, nabity i Sebastian
ale Skrzat bije go na głowę urokiem osobistym
Majowa, moja też teraz tylko przy cycku zasypia. Od wczoraj nawet usypianie na brzuszku nie działa. Tylko u mamy na rękach przy piersi. Nawet karmienie na leżąco nie działa, muszę siąść. Zasypianie to katorga: rzuca się, jęczy, miauczy. 19 tydzień - czyżby nagle skok się objawił? Dziś była nieodkładalna, a jak już to mama obok. Na mnie jedna drzemka 2 godziny, druga ok 1,5 - obudziła się bo odłożyłam do łóżeczka po ponad godzinie. Może w końcu te przekręty będą...
Śliczne dziewczyny! Silna konkurencja rośnie dla BożenkiWowka, Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczęta śliczne
Sebix też niczego sobie
Katy gratulacje dla Kamilka
super że trenuje nowe obrotyMała Matylda kciuki za szczepienie. Wszystkim solenizantom dzisiejszym sto lat! Majowa mam taki sam koc jak Wowka na zdjęciu i potwierdzam że jest super! Ja go też w promocji kupiłam. Nawet po paru praniach jest dalej mięciutki.
Katy, MajowaMamusia, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Piękne mamy dzieciątka, jak miło popatrzeć na zadbane, kochane maluszki :*
Jak dobrze, że nie mam bliźniąt
Kołysanki utulanki polecam. Turnau. Na yt ma kanał doremisie.
Patk rehabilitacja pomoże. Asymetria zostanie tylko odległym wspomnieniem. A ćwiczyłaś coś wcześniej z młodą czy nic?
Katy brałam pod uwagę ten wózek ale się nie obraca chyba nie? Tu muszę przyznać, że prezes w graco nie ginie, idealnie na niego skrojona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 08:13
MajowaMamusia, Wowka lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzień dobry
Ktoś podmienił mi dziecko i już szukam teorii spiskowych. Spała do 7. Jak się obudziła to bez gadania na cały regulator. Zorientowałam się po wierceniu. To zagadałam ja. Odpowiedział mi uśmiech. Z ojcem też nie gadała. Uśmiecha się. Zapiszczała z radości do dziewczynki z lustra. Wszystko robi niby normalnie. Tylko cichojak mi teraz zaśnie bezproblemowo to chyba wizytę u lekarza zamówię...
A jak tam reszta? Ta cisza na forum też dziwna. Może wezwę lekarza od forum?
Laurka, jak dajecie radę?
Berbecia i co wyszło?
Pawojaszka, halo! Dzieciaki zamęczyły i prace domowe?Fatalita, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość
-
Ja jestem, ale na moim etapie rozwoju już się nie gada z lustrem
Skrzat dziś ma śpiący dzień. Ja też się jakoś podle czuję. Może dlatego że mnie wkurzyła potencjalna chrzestna Skrzata, a nie mamy alternatywy.
Chciałabym wziąć urlop na żądanie. Do kogo się zgłosić z wnioskiem? -
Dzien dobry
Hoope, no nie obraca się niestety, ale po za tym wydaje sie byc super :p A mam pytanie, dajesz Barylke tak, ze ma nogi do konca wozka? Bo ja jak dalam Kamila troche wyzej to sobie nogi wylozyl idealnie na tym co powinien miec miedzy nogami (wyleciala mi z glowy tego nazwa) wiec raczej malo bezpiecznie :p
A ja narzekalam, ze sie meczylam z usypianiem, ale ogolnie na nocke nie moge narzekac bo spal w lozeczku 22-4.30 :p Cycki to mnie tak juz bolaly, ze masakra xd Pozniej pobudka o 7, on sie obudzil pierwszy i wgapial sie we mnie, a ze mi sie chciało jeszcze spac to go troszke przymusilam do dalszego spania i jeszcze spi :p
Pogoda u mnie okropna -
Moje bolące bębenki w uszach stwierdzają, że z dzieckiem wszystko w porządku
chce spać, nie umie czyli norma. Bujam w kołysce na kółkach. Jak dobrze, że ją mamy
Wowka, a co z tą chrzestną? Kiedy planujecie chrzcić? U nas cichy skandal w rodzinie bo nie wzięliśmy jedynej siostry męża. Tylko że nikt słowem się nie odezwał ale na pewno sobie myślą swoje.
W trakcie pisania tego posta moje dziecko usnęło. Bez bujania byłoby wieczność darcia -
Edit. Napisałam i w sumie wykasowalam. To publiczne forum i nie wiadomo kto czyta
Chrzciny miały być w święta Bożego Narodzenia.
W każdym razie potencjalna chrzestna ma focha. Tesciowa będzie z nią gadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 10:25
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Hej Dziołchy!
U nas juz po Chrzcinach. Smerfik troche krzyczal. Wciąż jest cycocholikiem, w nocy szczególnie.pozdrawiamy z Adasiem, mam nadzieje ze niebawem znajdę czas by tu częściej zaglądać!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/737dd4351afc.jpgKaty, Cola87, J.S, Sela, Wowka, kattalinna, Fatalita, Mała Matylda, D_basiula, pawojoszka, Hoope, Feeva lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Katy no pięknie Kamilek pospał w łóżeczku
Dzieciaczki cud miód:*****
My teraz jesteśmy u mojego endo. Ludzi w cholere i czekam z małym w aucie, a mama w przychodni. Niby mamy wejść jako pierwsze z racji małego dziecka, no juz widze wkurw tych starych bab hehe
Wsadziłam gondole do tyłu na siedzenia w aucie i o dziwo udało mi się go ululać, ale włączyłam auto i na maxa dmuchawe, żeby buczało, bo zapomniałam z pośpiechu szumisia i śpi. Dziwne, bo zasnął dopiero jak przestałam śpiewać heh i przeszłam do przodu włączyć auto (czyżby zaczynał rozpoznawać moje fałszowanie?. Oby nie, bo chciałam sobie jeszcze pośpiewać pare miesięcy hehe)
Wowka też tak czasami się napisze, a później kasuje, bo nie wiadomo kto przeczyta i do kogo dojdzie. To widzę chrzestna fochowa dziewczyna... niedobrze. Oby Wam się wszystko ułożyło.Katy, Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
kattalinna wrote:Wowka, a wiesz, że nie ma obowiązku dwojga chrzestnych? A co za tym idzie, obojga płci
prawo kanoniczne mówi o jednym obowiązkowym, reszta to zwyczaj
A nie wiem
Tzn. nie wiedziałam. Myślałam że to tak jak na ślubie, że dwóch świadków. A może na
ślubie też nie musi być dwóch obojga płci?
-
Też nie musi być obojga płci. Musi być dwóch świadków, konfiguracja dowolna
na upartego kościelny i organista by wystarczył
w czasie wojny takie śluby brali. No i oczywiście w powieściach romantycznych
Edit: do ślubu świadkowie muszą być tylko dorośli, to jedyny wymóg. Do chrztu chrzestny musi być katolikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:33
Katy, Wowka lubią tę wiadomość