X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny slicznotki :)

Wowka jak Ci się chcę cyknąć fotkę to poproszę ;)

MałaMatylda współczuję sąsiadów :( moja Zuzia w dzień śpi bardzo czujnie, wystarczy, że coś w kuchni stuknie głośniej i już oczy otwiera. Teraz jak wróciłam do usypiania przy piersi, albo na rękach ze smoczkiem to kładę się na drzemki z nią, bo samej w łóżku nie zostawię, a jak chciałam do łóżeczka przełożyć to się budzi. Obserwuję ją nieraz i dłużej śpi tylko dlatego, że jestem obok, bo jak widzę, że się wybudzą to ją przytulę, albo bujne, to mi nieraz śpi po 1,5h, tak jakby sama z siebie nie mogła porządnie zasnąć. Ulżyło mi że usypianie jest bez awantur i godzinnej męki dla niej i dla mnie, ale kompletnie nie mam w dzień na nic czasu, rano wstajemy, ogarnę Małą, zjem śniadanie, z grubsza siebie ogarnę i muszę iść z nią na drzemkę. No ale nic nie zrobię, może za jakiś czas jej przejdzie i będzie bardziej chętna do samodzielnego zasypiania, własnie muszę te kołysanki poszukać jakieś spokojne i jej puszczać i jakiś odtwarzacz płyt skombinować.

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, wcale nie wygląda groźnie ten Sebix, a raczej slodko :p Az bym go poglaskala po tej lysince haha ;)

Matko, ale sie nameczylam z usypianiem Kamila...Wedrowac po calym lozku mu sie zachcialo :p

Majowa, u nas tak samo, wszystkie drzemki musza byc ze mna...wczoraj jak spal siedziala z nim tesciowa, myslalam, ze go oszuka smoczkiem jak sie przebudzi, ale sie nie dal i pospal cale 20min :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 21:24

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebix dres elegancki :)
    Musze mojej kupić jakiś dres bo ma 1 i to ten szeroki z lidla.

Wowka lubi tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No on taki karku XD taki ABS- absolutny brak szyi. XD

Dziewczyny będą bezpieczne

Wowka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciach fotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 07:43

kattalinna, MajowaMamusia, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mam w pracy kolegę: łysy, niski, nabity i Sebastian :-D ale Skrzat bije go na głowę urokiem osobistym :-D

Majowa, moja też teraz tylko przy cycku zasypia. Od wczoraj nawet usypianie na brzuszku nie działa. Tylko u mamy na rękach przy piersi. Nawet karmienie na leżąco nie działa, muszę siąść. Zasypianie to katorga: rzuca się, jęczy, miauczy. 19 tydzień - czyżby nagle skok się objawił? Dziś była nieodkładalna, a jak już to mama obok. Na mnie jedna drzemka 2 godziny, druga ok 1,5 - obudziła się bo odłożyłam do łóżeczka po ponad godzinie. Może w końcu te przekręty będą...

Śliczne dziewczyny! Silna konkurencja rośnie dla Bożenki ;-)

Wowka, Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta śliczne :) Sebix też niczego sobie ;) Katy gratulacje dla Kamilka
    super że trenuje nowe obroty :) Mała Matylda kciuki za szczepienie. Wszystkim solenizantom dzisiejszym sto lat! Majowa mam taki sam koc jak Wowka na zdjęciu i potwierdzam że jest super! Ja go też w promocji kupiłam. Nawet po paru praniach jest dalej mięciutki.

Katy, MajowaMamusia, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Piękne mamy dzieciątka, jak miło popatrzeć na zadbane, kochane maluszki :*

Jak dobrze, że nie mam bliźniąt XD

Kołysanki utulanki polecam. Turnau. Na yt ma kanał doremisie.

Patk rehabilitacja pomoże. Asymetria zostanie tylko odległym wspomnieniem. A ćwiczyłaś coś wcześniej z młodą czy nic?

Katy brałam pod uwagę ten wózek ale się nie obraca chyba nie? Tu muszę przyznać, że prezes w graco nie ginie, idealnie na niego skrojona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 08:13

MajowaMamusia, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ktoś podmienił mi dziecko i już szukam teorii spiskowych. Spała do 7. Jak się obudziła to bez gadania na cały regulator. Zorientowałam się po wierceniu. To zagadałam ja. Odpowiedział mi uśmiech. Z ojcem też nie gadała. Uśmiecha się. Zapiszczała z radości do dziewczynki z lustra. Wszystko robi niby normalnie. Tylko cicho :O jak mi teraz zaśnie bezproblemowo to chyba wizytę u lekarza zamówię...

A jak tam reszta? Ta cisza na forum też dziwna. Może wezwę lekarza od forum? ;-)

Laurka, jak dajecie radę?

Berbecia i co wyszło?

Pawojaszka, halo! Dzieciaki zamęczyły i prace domowe?

Fatalita, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem, ale na moim etapie rozwoju już się nie gada z lustrem :P

Skrzat dziś ma śpiący dzień. Ja też się jakoś podle czuję. Może dlatego że mnie wkurzyła potencjalna chrzestna Skrzata, a nie mamy alternatywy.

Chciałabym wziąć urlop na żądanie. Do kogo się zgłosić z wnioskiem?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Hoope, no nie obraca się niestety, ale po za tym wydaje sie byc super :p A mam pytanie, dajesz Barylke tak, ze ma nogi do konca wozka? Bo ja jak dalam Kamila troche wyzej to sobie nogi wylozyl idealnie na tym co powinien miec miedzy nogami (wyleciala mi z glowy tego nazwa) wiec raczej malo bezpiecznie :p

A ja narzekalam, ze sie meczylam z usypianiem, ale ogolnie na nocke nie moge narzekac bo spal w lozeczku 22-4.30 :p Cycki to mnie tak juz bolaly, ze masakra xd Pozniej pobudka o 7, on sie obudzil pierwszy i wgapial sie we mnie, a ze mi sie chciało jeszcze spac to go troszke przymusilam do dalszego spania i jeszcze spi :p

Pogoda u mnie okropna :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bolące bębenki w uszach stwierdzają, że z dzieckiem wszystko w porządku ;-) chce spać, nie umie czyli norma. Bujam w kołysce na kółkach. Jak dobrze, że ją mamy :-D

Wowka, a co z tą chrzestną? Kiedy planujecie chrzcić? U nas cichy skandal w rodzinie bo nie wzięliśmy jedynej siostry męża. Tylko że nikt słowem się nie odezwał ale na pewno sobie myślą swoje.

W trakcie pisania tego posta moje dziecko usnęło. Bez bujania byłoby wieczność darcia

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit. Napisałam i w sumie wykasowalam. To publiczne forum i nie wiadomo kto czyta ;)

Chrzciny miały być w święta Bożego Narodzenia.

W każdym razie potencjalna chrzestna ma focha. Tesciowa będzie z nią gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 10:25

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziołchy! :)
    U nas juz po Chrzcinach. Smerfik troche krzyczal. Wciąż jest cycocholikiem, w nocy szczególnie. ;) pozdrawiamy z Adasiem, mam nadzieje ze niebawem znajdę czas by tu częściej zaglądać!!! :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/737dd4351afc.jpg

Katy, Cola87, J.S, Sela, Wowka, kattalinna, Fatalita, Mała Matylda, D_basiula, pawojoszka, Hoope, Feeva lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne bobaski :* Co jeden to piekniejszy.

Wowka, mnie w konia zrobil brat, a mial byc chrzestnym. Szkoda gadac.

U nas sen od 18:30 do 7 rano z jedna pobudka. Ja chyba snie XD

Wowka, kattalinna, Fatalita, D_basiula lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Katy no pięknie Kamilek pospał w łóżeczku :-)

Dzieciaczki cud miód:*****

My teraz jesteśmy u mojego endo. Ludzi w cholere i czekam z małym w aucie, a mama w przychodni. Niby mamy wejść jako pierwsze z racji małego dziecka, no juz widze wkurw tych starych bab hehe
    Wsadziłam gondole do tyłu na siedzenia w aucie i o dziwo udało mi się go ululać, ale włączyłam auto i na maxa dmuchawe, żeby buczało, bo zapomniałam z pośpiechu szumisia i śpi. Dziwne, bo zasnął dopiero jak przestałam śpiewać heh i przeszłam do przodu włączyć auto (czyżby zaczynał rozpoznawać moje fałszowanie?. Oby nie, bo chciałam sobie jeszcze pośpiewać pare miesięcy hehe)

Wowka też tak czasami się napisze, a później kasuje, bo nie wiadomo kto przeczyta i do kogo dojdzie. To widzę chrzestna fochowa dziewczyna... niedobrze. Oby Wam się wszystko ułożyło.

Katy, Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a wiesz, że nie ma obowiązku dwojga chrzestnych? A co za tym idzie, obojga płci ;-) prawo kanoniczne mówi o jednym obowiązkowym, reszta to zwyczaj

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Wowka, a wiesz, że nie ma obowiązku dwojga chrzestnych? A co za tym idzie, obojga płci ;-) prawo kanoniczne mówi o jednym obowiązkowym, reszta to zwyczaj

A nie wiem ;)

Tzn. nie wiedziałam. Myślałam że to tak jak na ślubie, że dwóch świadków. A może na
    ślubie też nie musi być dwóch obojga płci?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie musi być obojga płci. Musi być dwóch świadków, konfiguracja dowolna :-D na upartego kościelny i organista by wystarczył ;-) w czasie wojny takie śluby brali. No i oczywiście w powieściach romantycznych ;-)

Edit: do ślubu świadkowie muszą być tylko dorośli, to jedyny wymóg. Do chrztu chrzestny musi być katolikiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:33

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na slubie na pewno nie musza być roznych plci ;) Na slubie znajomych moje dwie kolezanki byly świadkami :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ