Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co to ja miałam...
Prezesowi odbija. Usnął. Śpi. Nagle zrywa się na czworaka, buja w przód w tył, rzuca na łóżko, śpi dalej. I tak kilka razy. Tego jeszcze nie graliśmy.
Jestem tak zmęczona, że mi się pisać nie chce nawet. Ale czytam. Polubiam. Podziwiam.
Resetuję mózg szydełkiem.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Piszecie o podobienstwach dzieci do mamy czy taty. Moja mala jest wierna kopia synka jak byl maly czyli jota w jote caly tatuś jak narazie. Dobrze ze corka przynajmniej od polowy w dol jest do mnie podobna jak to stwierdzil moj maz warusie ma po mamie
-
Kamcio spi od 19.15 :p Jak mi zrobi pobudke o 6 rano to bede miala..Chociaz jutro i tak musimy wczesniej wstac bo juz o 8.30 musimy byc na szczepieniu:p
Moj chlopak sie cieszyl, ze Kamcio przynajmniej wyciecie w pupie ma po nim :p Faktycznie maja obaj charakterystyczne haha
Ide spac bo nie wiadomo za ile Kamcio zarzadzi wyciagniecie z lozeczka:) Dobranoc :* -
Pekna Zosia!
Ej ja tez nie mam dziwactw, no moze to ze wszystkie metki mnie gryza i odcinam.
W butelce 50 ml mojego mleka chyba wiecej juz nie uciagne, przykro mi z tego powodu.
Moja Ola lubi kaszke malinowa i marchewke z ziemniaczkiem z hippa i banana jeszcze.Mała Matylda lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Godzina piąta, minut trzydzieści... A nie, dziś od 3 z czymś. Na początku coś jeszcze spalysmy tylko młoda gadała przez sen. Chyba przez sen bo ciemno. Od jakiś 2 godzin nie ma spania oficjalnie. Chwilę dłuższą temu odkryłam winowajcę: ząbek idzie... I cieszę się, i nie.
-
U nas pobudka o 7 wiec nie najgorzej :p Chociaż w nocy chcial nie spac, ale uspilam go cycem i jeszcze pospal xd
Mowia, ze przy dziecku sie czlowiek nie wyspi, a mnie czesciej budzi pies niz dziecko:p
Proszę o kciuki za szczepienie :*Fatalita, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Bry,
Katy, kciuki za dzielność Kamilka.
Kattalinna, biorąc pod uwagę fakt, że i tak te zęby muszą wyjść, to może lepiej że teraz i będzie z głowy/z dziąsła. To jak z przekladaniem klasówki w szkole, zyskalaś tydzień, ale później było gorzej
masz jakieś kropelki, co dziewczyny polecały?
Nie mniej jednak współczuję pobudki o nieludzkiej porze.Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Trzymamy kciuki za Kamilka
Kattalinna, ale już go czujesz?
Oczywiście gratki dla dorosłej Bożenki :*
Wmów jej, że dzieci z zębami - nieważne w jakiej ilości - przesypiają całe noce
Wowka, też preferuje wodę z butelkipamiętasz to zdjęcie jeszcze w ciąży, albo jak Skrzato był mały. Taki selfik od góry ze spiętymi na czubku głowy włosami, chyba pierwsze Twoje zdjęcie. Czasem jak wklejasz zdjęcie Skrzacika to przypomina mi się tamto zdjęcie. Macie podobne spojrzenie
D_basiula, przytulam :* i tak dałaś z siebie wszystko :*
Mam nadzieję, że Hoope nie uszkodziła sobie mózgu tym szydełkiem, czekamy na odzew!Katy, Wowka, kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Hahaha uszkodziłam i to grubo
Śniło mi się, że spotkałam w przychodni Ferminę, przyszła z chorym synkiem (?) a jej mąż, który jest mężem Patk, ale był Ferminy (?) musiał przez tydzień oddawać nasienie, żeby dziecko wyzdrowiałoWowka, Katy, kattalinna, Kwiatkowa24, Cola87, Fatalita, J.S, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Dziękuję w imieniu Zosi
Kwiatkowa, Katy, miło że ktoś widzi podobieństwo. Chciałabym aby coś ze mnie miała, cokolwiek, a już od pierwszego zdjęcia wszyscy twierdzili, że jest podobna do taty. Rodziłam 12h i co z tego mam?
Pawojszka, to prawda, imię Zofia stało się w ostatnim czasie bardzo popularne. Żałuję, że tak jest, ale Zosia była Zosią jeszcze gdy planowaliśmy ją dopiero za kilka lat. Po prostu nie moglibyśmy jej inaczej nazwać
Cieszę się, że z bioderkami Uleńki wszystko w porządku. Życzę Wam obu dużo mleka, z piersi oczywiście
Sela, jak wyszła zupa?
Fatalita, ja dostałam maila z informacją, że rusza wyprzedaż w Next, zajrzałam na ich stronę kilka godzin później i spośród rzeczy, które mi się podobały tylko dwa zestawy były w odpowiednim rozmiarze. Szkoda, że nie ma możliwości filtrowania według rozmiaru, bo tylko sobie człowiek narobi ochoty, a często okazuje się, że dostępny jest wyłącznie rozmiar 56.
Katy, bardzo się cieszę, że macie perspektywy na to, by już wkrótce oddzielić się o teściów. Dla takich skutków warto przetrwać remont
Powodzenia na szczepieniu!
Ja też wczoraj dostałam maila z Rossmanna – chcą ode mnie 1 grosz za słoiczek. Wyczuli, że więcej im nie zapłacę
Wowka, uważam że rozmleczyłaś kaszkę. Ja tak mówiłam o słabej kawie z dużą ilością mleka, jaką pijałam w ciąży.
Basiula, przykro mi
Kattalinna, łączę się w bólu – u nas ząbkowanie pełną parą. Oczywiście u Zofii wszystko z rozmachem, a jakże. Jeszcze te zęby nie wyszły, a życie nam obu zatruwają
Wolałabym jeszcze nacieszyć się bezzębną beztroską. Mnie zęby wyrosły dopiero około roczku, mężowi w 4 lub 5 miesiącu, teściowa nie pamięta dokładnie.
Fatalita, zachwycił mnie pomysł szerzenie propagandy, że dzieci z zębami przesypiają całe noce. Oby Zofia to przyswoiła
Hoope, bez wątpienia szydełko Ci zaszkodziło
Chyba Zofia wczuła, że zamierzam ją oczerniać na publicznym forum i postanowiła się obudzić akurat gdy miałam napisać jak wglądała dzisiejsza noc. Idę.
pawojoszka, Wowka, Katy, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Katy, kciuki!
Hoope, daj namiar na dealera
Fatalita, czuję drania. Dałam rękę do zabawy i włożyła sobie mojego palca do buzi więc wykorzystałam sytuację i przyjechałam po dziąsęłkach: na dole z przodu po lewej czuć ostre zakończenie. Przy świetle dziennym spróbuję zobaczyć jak to wygląda.
Wowka, niby tak. Podobno najlepiej jeśli zęby są nie za wcześnie i nie za późno. Czy teraz to już jest ich czas? Chyba ciut wcześnie bo u Waszych nie ma - dlatego boję się, że będzie ciężko. Dziś w sumie pierwszy raz taki hardcore, że w środku nocy pobudka. Usnęła o 7 ale na na rękach w pionie. Jeszcze śpi, ja myślę jak się wymknąć żeby nie zbudziła się. Za godzinę musimy wyjść z domu. -
A propos snu Hoope, to gdzie ta Fermina?
Co za sen
Dzięki Fatalita, dobrze czytać, że jednak ktoś coś widzi ze mnie w Skrzatkunie żebym miała coś do wyglądu swojego męża, ale chciałabym mieć syna ciut podobnego do siebie
Czytałam gdzieś kiedyś w czeluściach internetów, że szybkość wychodzenia zębów jest uwarunkowana genetycznie. Ja miałam koło skonczonego 6 miesiąca, teściowa twierdzi, że jej syn mniej więcej koło 7. Czyli może mamy jeszcze z miesiąc spokoju
Czy jak dziecko ząbkuje to zmienia się konsystencja śliny? Jeszcze się zwiększa produkcja? Czy widać tylko po dziąśle? -
Według teorii ząbkowania Prezes ząbkuje od 4 miesięcy... Ma wszystkie wypisane objawy. I zero śladów zębów.
Nie wiem kto wymyślił, że lepiej późno niż wcześnie, pierworodna pierwszy ząb 8 m.ż, środkowa 4 m.ż, nie ma różnicy w późniejszych etapach. Decydują geny. Układ zębów, kolor czy tendencja do problemów są dziedziczne. Widzę to po zębach córek.
Kattalinna jak to jak wyjść niepostrzeżenie, z nią na rękach, nie zauważyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:52
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Hoope a myślałam że to ja mam porąbane sny, ale chybanie przebiłaś
Wowka u nas bardzo się ślini Adaś, paluchy wciska, dziąsła mocno nabrzmiałe. Pani dr mówiła że idą i te dolne i górne, ale zdecydowanie dolne wyjdą pierwsze. Jak zapytałam ile można to potrwać to mówiła że czasem żeby mogą długo się wyrzynać
stosujecie coś przy ząbkowaniu?
-
My juz po szczepieniu, w domu :p Udalo sie nam bo nie bylo kolejki w ogole
Kamil byl dzielny, przy pierwszym wkluciu chwile zaplakal, przy drugim troszke bardziej, ale szybko mu przeszloNiestety kolejne szczepienie po 13.10 bo teraz za malo czasu minęło na kolejną dawke zlotaczki chyba...
Cola87, Mała Matylda, kattalinna, Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
Nie prawda że dzieci z zębami lepiej śpią no chyba ze jak już mają wszystkie zęby to w tedy z racji wieku poprstu śpią. Słyszałam też opinie że czas wychodzenia ząbków zależy też od diety jeśli wcześniej się rozszerza lub przechodzi na mm dzieci na piersi mają później ale to tylko teoria bazująca na tym że organizm dziecka które już je pokarm inny niż mleko stara się szybciej przystosować do gryzienia . Ale to głównie genetyka moje wszystkie pierwszy ząb miały koło 9 miesięcy i ja nawet nie wiedziałam kiedy zabkowaly poprstu znajdywałam ząb gorzej było z kłami i trzonowymi bo tu trochę marudzenia bylo