X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem jak z tymi zebami jest, dziasla juz inne od jakiegos czasu i dalej cisza :p Moja mama nie pamięta kiedy zaczelam zabkowac, moge tesciowej spytac kiedy chlopak zaczal :p Wiem tylko, ze mial przy tym 40 stopni goraczki, mam nadzieje, ze Kamil nie bedzie mial :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ten twój mózg to chyba rzeczywiście wymaga resetu jak takie historie tworzy tylko może nie szydełkiem.

Katy gratulacje za dzielne zniesienie szczepienia ,nie przejmuj się że rozdzielili te szczepionki dla Kamilka to lepiej każda szczepionka obciąża ,każda organizm musi przerobić no i rączki i nóżki bolą po wkluciach

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas zaiwania jeszcze niedawno żeśmy się do porodu umawiali z królikiem Hoope a tu już ząbki za chwilę co niektórym pół roku stuknie

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia już wcześniej bardzo się śliniła, teraz ilość śliny jest wręcz absurdalna. Konsystencja raczej bez zmian. Ząbki w dziąśle widziałam od ponad miesiąca, teraz są odrobinę wyraźniejsze no i zmieniło się zachowanie Zosi.

Cola, ja kupiłam polecany przez dziewczyny roztwór Camilia oraz z polecenia lekarki żel Dentinox, ale jeszcze nie stosowałam.

Katy, gratuluję dzielnego synka :)

Racja Pawojszka, czas tak szybko mija, żałuję że nie można zwolnić by nacieszyć się takim maluszkiem.

Za nami ciężka noc. Pierwsza pobudka 22:30. Chciała cyca, a tam pusto, bo pół godziny wcześniej ściągnęłam 235 ml. O 19:30 wypiła 150 ml, więc pobudki spodziewałam się jak zwykle około pierwszej. Wysłałam męża aby odgrzał trochę mleka, ale w tym czasie Zosia ssała z taką siłą, złoszcząc się przy tym, że jej popłynęło. Z czasem przestała ssać, ale nadal bardzo chciała być przy piersi. Potem zaczęła się pobudzać, zasnęła dopiero po pierwszej. Rano wstała o 5:13, w międzyczasie były jeszcze pobudki, ale nawet nie pamiętam kiedy i ile.

Katy, Cola87 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pierwszego zabka na wierzchu!!!

Hmm procz tego ze pchala ciagle raczki do buzi i troche byla bardziej marudna (ale ciagle usmiechnieta) to nic nie wskazywalo ze to zabek. W nocy spala ladnie, jadla tak jak zawsze, dziaselka raczej rozowiutkie, no zaskoczona jestem.

Wysylam meza po jakis zel, chyba ten dentinox kupi zeby troszke jej ulzyc przy kolejnych zabkach.

Wowka, kattalinna, Katy, pawojoszka, Hoope, Mała Matylda, Sela, MonikaJ, Cola87 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, cóż za imponujący zbiór :) woooow. Nocy współczuję. I porannej pobudki też.

D_basiula, gratulacje zębowe dla Oli :)

Rozespalismy się ze Skrzatem. Tzn. Ja się obudziłam a on jeszcze nie. Tak cicho, tak spokojnie, tak ciepło, lubię nasze wspólne drzemki :)

Tyle że przespalismy spacer...

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula, gratulacje :-) u nas to samo. Oficjalnie mamy ząbek na wolności :-D no dobra, niecały milimetr ząbka ale struktura dziąsła przerwana. Wyjaśniły się wczesne pobudki, stękania i przede wszystkim ostatnia noc. No i zwiększona ilość siuśkow. Ale ogólnie nie sądziłam, że to już. Aha, ugryzienie zaliczone.

Dziś spędziłyśmy kilka godzin w galerii na kawie i obiedzie. Bożenka zachwycona! :-D

Katy, Wowka, Hoope, Fatalita, Mała Matylda, Sela, MonikaJ, Cola87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż za dorosłe panienki z zębami mamy!

Gratki dla Bożenki :)

No i dla Mamy, że przetrwała ;)

PS, Skrzat uwielbia shopping. Bardziej niż spacer po dworzu :D te sklepy, lampy, ludzie to jest to!

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje zabkow :D

A u nas marudzenie i tylko na raczki by chcial..Nie wiem czy przez szczepienie czy juz czuje, ze moj okres sie zbliza :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, u nas to był ząbek właśnie :-)

Wowka, to Skrzat znosi lepiej ode mnie. Ja nie cierpię. Ale młodej też te wymienione elementy chyba przypadły do gustu. Mnie się podobał pokój matka dziecko - wejście na wideodomofon do ochrony :O

Pawojaszka, nasz ząbek obala teorię o ząbkowaniu przy rozszerzaniu diety ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 16:23

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, ze tak poza tematem. Zrobilam dzis wyniki przez te wypadajace wlosy i wynik TSH to 0,017 a norma 0,350 do 4,987. Mam sie martwic?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dzisiaj sie budzil w nocy co do niego nie podobne...Mogłam spytac lekarki czy cos tam widzi, ale nie pomyślałam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 5 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas się nie odzywałam, miałam trochę problemów osobistych. Julka i Michał chorowali (w sumie jeszcze do końca nie wyzdrowieli) Mąż musiał brać wole w pracy bo Misiek nieodkładalny a tu Julka jeszcze w domu. Na szczęście juz jest lepiej.
    Wow jestem w szoku co Wasze maluchy już potrafią. Jeszcze chwila i trzeba będzie za nimi ganiać. Zapowiedziałam już męzowi że musi posegregować z Julką zabawki, a te małe np z kinderów schować.
    I pierwsze ząbki już się pojawiają :) Michaśko zębów jeszcze nie ma ale ostatnio tak mnie ugryzł w sutka ze myślałam że się popłaczę...
    Co do smakowania róznych produktów na razie nic Małemu nie smakuje oprócz rosołu.
    Szczepienie mieliśmy miec 13 wrzesnia ale ze względu na ciągłe przeziębienie na razie nie szczepie.
    Pozdrawiamy :)
    J.s to raczej nadczynność, potrzebny endokrynolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 11:52

kattalinna, pawojoszka, Wowka, Katy, Nynka, D_basiula, Mała Matylda, Sela, Cola87 lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, taki wynik wskazuje na nadczynność, zanim zaczniesz się martwić to sugeruję wizytę i endo albo chociaż internisty. Masz jakieś objawy poza włosami?

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, wlosy i mam wrazenie, ze sie wiecej poce. Chyba tylko tyle. Nerwowa zawsze bylam, takze to raczej zaden zwiazek. Kurcze. Ide do internisty w poniedzialek :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, ja nie pomogę :/

Kattalinna, wejście na wideofon do ochrony to w factory koło Ciebie? :D

My ostatnio staliśmy tam 20 minut, zanim wpadliśmy że nie jest zajęte, tylko trzeba poprosić o otworzenie :D dobrze że podświetlone plakaty tam powiesili to Skrzat się dziwował. Ze wsi przyjechał, u nas takich nie ma :D

Jednak spacer był. Co prawda wkoło komina, no ale dzień uratowany.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do factory nie dotarłysmy jeszcze. Dziś była wileńska. Och, jakie zło! Ludzi masa, problemy z wolnymi stolikami. Nie ma dziwne, że źle w państwie skoro obywatele po galeriach łażą w godzinach pracy...

Przy okazji kolejne spostrzeżenie: brak podjazdu dla wózków przy głównym wejściu do galerii. No wypas... Galerie koło mnie mają podjazdy i/ lub windy, za to pokoje nie tak wypasione. Czy jedno wyklucza drugie??

Szkoda mi tego dziecka mojego. Niby nie zachowuje się inaczej niż wczoraj, tyle, że dziś wiem o co chodzi i tak mi smutno, że jej coś może doskwierać...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupki jakos sie u Was zmienily przy tym zabkowaniu? Bo u nas od kilku dni jakies brzydsze sa :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mi tez szkoda Oli, dzis strasznie pchala raczki do buzi i cala zasliniona. Posmarowalam jej teraz zelem bobodent i chyba troszke lepiej jej bo po kapaniu juz jest i moze zasnie. Teraz mi sie przypomnialo ze przez te zabki mniej je. Wczesniej 90ml spokojnie wypijala teraz wmusze w nia zaledwie 60ml. Moze w nocy na spiaco nadrobi.
    Kupi u nas bez zmian.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tes slina plynie lawinami, cycka tez coraz rzadziej ciagnie w ciagu dnia za to nadrabia w nocy. Przed polnoca mamy juz pierwsze karmienie, od dwoch dni przed 23, niezaleznie czy przy usypianiu zje 100 czy 160ml :/ i pozniej w nocy jeszcze ze 3-4 razy, jak byla noworodkiem to miala dluzsze przerwy.
    Kapiemy ja przy czerwonym swietle, w nocy juz nawet lampka sie nie swieci a i tak sie czesto budzi, nawet smoczkiem jej nie oszukam.

ex2bio4pttsuyqga.png
‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ