Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz nie wiem jak z tymi zebami jest, dziasla juz inne od jakiegos czasu i dalej cisza :p Moja mama nie pamięta kiedy zaczelam zabkowac, moge tesciowej spytac kiedy chlopak zaczal :p Wiem tylko, ze mial przy tym 40 stopni goraczki, mam nadzieje, ze Kamil nie bedzie mial :p
-
Hoope ten twój mózg to chyba rzeczywiście wymaga resetu jak takie historie tworzy tylko może nie szydełkiem.
Katy gratulacje za dzielne zniesienie szczepienia ,nie przejmuj się że rozdzielili te szczepionki dla Kamilka to lepiej każda szczepionka obciąża ,każda organizm musi przerobić no i rączki i nóżki bolą po wkluciachKaty lubi tę wiadomość
-
Zosia już wcześniej bardzo się śliniła, teraz ilość śliny jest wręcz absurdalna. Konsystencja raczej bez zmian. Ząbki w dziąśle widziałam od ponad miesiąca, teraz są odrobinę wyraźniejsze no i zmieniło się zachowanie Zosi.
Cola, ja kupiłam polecany przez dziewczyny roztwór Camilia oraz z polecenia lekarki żel Dentinox, ale jeszcze nie stosowałam.
Katy, gratuluję dzielnego synka
Racja Pawojszka, czas tak szybko mija, żałuję że nie można zwolnić by nacieszyć się takim maluszkiem.
Za nami ciężka noc. Pierwsza pobudka 22:30. Chciała cyca, a tam pusto, bo pół godziny wcześniej ściągnęłam 235 ml. O 19:30 wypiła 150 ml, więc pobudki spodziewałam się jak zwykle około pierwszej. Wysłałam męża aby odgrzał trochę mleka, ale w tym czasie Zosia ssała z taką siłą, złoszcząc się przy tym, że jej popłynęło. Z czasem przestała ssać, ale nadal bardzo chciała być przy piersi. Potem zaczęła się pobudzać, zasnęła dopiero po pierwszej. Rano wstała o 5:13, w międzyczasie były jeszcze pobudki, ale nawet nie pamiętam kiedy i ile.
Katy, Cola87 lubią tę wiadomość
-
My mamy pierwszego zabka na wierzchu!!!
Hmm procz tego ze pchala ciagle raczki do buzi i troche byla bardziej marudna (ale ciagle usmiechnieta) to nic nie wskazywalo ze to zabek. W nocy spala ladnie, jadla tak jak zawsze, dziaselka raczej rozowiutkie, no zaskoczona jestem.
Wysylam meza po jakis zel, chyba ten dentinox kupi zeby troszke jej ulzyc przy kolejnych zabkach.Wowka, kattalinna, Katy, pawojoszka, Hoope, Mała Matylda, Sela, MonikaJ, Cola87 lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Mała Matylda, cóż za imponujący zbiór
woooow. Nocy współczuję. I porannej pobudki też.
D_basiula, gratulacje zębowe dla Oli
Rozespalismy się ze Skrzatem. Tzn. Ja się obudziłam a on jeszcze nie. Tak cicho, tak spokojnie, tak ciepło, lubię nasze wspólne drzemki
Tyle że przespalismy spacer...Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Basiula, gratulacje
u nas to samo. Oficjalnie mamy ząbek na wolności
no dobra, niecały milimetr ząbka ale struktura dziąsła przerwana. Wyjaśniły się wczesne pobudki, stękania i przede wszystkim ostatnia noc. No i zwiększona ilość siuśkow. Ale ogólnie nie sądziłam, że to już. Aha, ugryzienie zaliczone.
Dziś spędziłyśmy kilka godzin w galerii na kawie i obiedzie. Bożenka zachwycona!Katy, Wowka, Hoope, Fatalita, Mała Matylda, Sela, MonikaJ, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Katy, u nas to był ząbek właśnie
Wowka, to Skrzat znosi lepiej ode mnie. Ja nie cierpię. Ale młodej też te wymienione elementy chyba przypadły do gustu. Mnie się podobał pokój matka dziecko - wejście na wideodomofon do ochrony
Pawojaszka, nasz ząbek obala teorię o ząbkowaniu przy rozszerzaniu dietyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 16:23
-
Cześć dziewczyny. Jakiś czas się nie odzywałam, miałam trochę problemów osobistych. Julka i Michał chorowali (w sumie jeszcze do końca nie wyzdrowieli) Mąż musiał brać wole w pracy bo Misiek nieodkładalny a tu Julka jeszcze w domu. Na szczęście juz jest lepiej.
Wow jestem w szoku co Wasze maluchy już potrafią. Jeszcze chwila i trzeba będzie za nimi ganiać. Zapowiedziałam już męzowi że musi posegregować z Julką zabawki, a te małe np z kinderów schować.
I pierwsze ząbki już się pojawiająMichaśko zębów jeszcze nie ma ale ostatnio tak mnie ugryzł w sutka ze myślałam że się popłaczę...
Co do smakowania róznych produktów na razie nic Małemu nie smakuje oprócz rosołu.
Szczepienie mieliśmy miec 13 wrzesnia ale ze względu na ciągłe przeziębienie na razie nie szczepie.
Pozdrawiamy
J.s to raczej nadczynność, potrzebny endokrynolog.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 11:52
kattalinna, pawojoszka, Wowka, Katy, Nynka, D_basiula, Mała Matylda, Sela, Cola87 lubią tę wiadomość
-
JS, ja nie pomogę
Kattalinna, wejście na wideofon do ochrony to w factory koło Ciebie?
My ostatnio staliśmy tam 20 minut, zanim wpadliśmy że nie jest zajęte, tylko trzeba poprosić o otworzeniedobrze że podświetlone plakaty tam powiesili to Skrzat się dziwował. Ze wsi przyjechał, u nas takich nie ma
Jednak spacer był. Co prawda wkoło komina, no ale dzień uratowany.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Do factory nie dotarłysmy jeszcze. Dziś była wileńska. Och, jakie zło! Ludzi masa, problemy z wolnymi stolikami. Nie ma dziwne, że źle w państwie skoro obywatele po galeriach łażą w godzinach pracy...
Przy okazji kolejne spostrzeżenie: brak podjazdu dla wózków przy głównym wejściu do galerii. No wypas... Galerie koło mnie mają podjazdy i/ lub windy, za to pokoje nie tak wypasione. Czy jedno wyklucza drugie??
Szkoda mi tego dziecka mojego. Niby nie zachowuje się inaczej niż wczoraj, tyle, że dziś wiem o co chodzi i tak mi smutno, że jej coś może doskwierać... -
Kattalinna mi tez szkoda Oli, dzis strasznie pchala raczki do buzi i cala zasliniona. Posmarowalam jej teraz zelem bobodent i chyba troszke lepiej jej bo po kapaniu juz jest i moze zasnie. Teraz mi sie przypomnialo ze przez te zabki mniej je. Wczesniej 90ml spokojnie wypijala teraz wmusze w nia zaledwie 60ml. Moze w nocy na spiaco nadrobi.
Kupi u nas bez zmian.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
U nas tes slina plynie lawinami, cycka tez coraz rzadziej ciagnie w ciagu dnia za to nadrabia w nocy. Przed polnoca mamy juz pierwsze karmienie, od dwoch dni przed 23, niezaleznie czy przy usypianiu zje 100 czy 160ml
i pozniej w nocy jeszcze ze 3-4 razy, jak byla noworodkiem to miala dluzsze przerwy.
Kapiemy ja przy czerwonym swietle, w nocy juz nawet lampka sie nie swieci a i tak sie czesto budzi, nawet smoczkiem jej nie oszukam.