X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa czy to nie ty szukalas sukienki dla puszystych? Ładnie tak kłamać ? Super wyglądacie .

Patk nie uznaje trzydrzwiowych aut niechby sobie było najmniejsze ale musi mieć tylne drzwi ,poza tym ja lubię duże auta najlepiej busy bo się wysoko siedzi i wszystkich z gory ogląda,ale ja mam specyficzny gust .

Wiecie czytam te wasze wpisy o łyżeczkach to nie wiem czy u mnie to minimalizm czy juz totalna ignorancja ale ja jak podaje cos Uli to łyżeczka od herbaty chociaż w sumie twarda płaska i metalowa to by się zgadzało tylko nie kosztowała 70 zł ,narazie to nasze dokarmianie jest raczej sporadyczne może jak zacne ją dokarmiac już regularnie to pomyślę o dziecięcych sztućcach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:02

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, ładnie razem wygladacie. Jak Ty jesteś puszysta to ja jestę drożdżówką :P

Pawojoszka, ja też karmiłam do piątku zwykłą łyżeczką :D W sobotę zresztą też bo byliśmy w gościach :D

No to jestem obrażona na cybexa, że robią kasę na bazach. Moja się nie nadaje do żadnego następnego fotelika :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:10

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, grubasie :-D piękna jak zawsze, to niesprawiedliwe ;-)

Najlepszego dla jubilatów! Czy mi się wydaje, czy nie widziałyśmy jeszcze Ulci? Albo bardzo dawno...

Monika, Julcia Twoja cudna :-)

Katy, sorrki, że polubiłam post Kamci o marudzeniu Kamcia (hehe) ale trochę w tym racji ;-) i jak to możliwe, że dopiero miał mniej zębów od Bożenki, a teraz już więcej?

No i nie pamiętam co miałam pisać, bo to było na poprzedniej stronie...

Ciągle czekam na znak życia od Ferminy, oby to milczenie to było tylko zmęczenie...

Ed: Kamcia, mniej więcej podobnie wygląda spanie mojej mendoliny. Po dzisiejszej nocy to nie wiem już czy brzuszek, czy ząbek bardziej. Dobrze, że jest kawa :-D A przy okazji, mam nadzieję, że u Ciebie lepiej już :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:40

MonikaJ, pawojoszka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    katy
    ja juz mam wrazenie ze Kamilek ciagle ci marudzi bez wzgledu na przyczyne
    choc ze skromnego doswiadczenia wiem ze dzieci po prostu marudza
    tylko raz mniej raz wiecej

No cos w tym jest, ale mialam nadzieje, ze z wiekiem bedzie tego marudzenia mniej, a jest prawie tyle samo czasem wlasnie tylko mniej lub wiecej :p W sumie nie mam doswiadczenia to nie wiem czy tak zawsze jest :p

Ja chyba w ogole za duzo narzekam na malego bo ostatnio chlopak stwierdzil, ze nie bylam gotowa na dziecko skoro ciagle narzekam...Ciekawa jestem skad on wie czy byl gotowy skoro jeszcze nigdy z nim sam nie został na dluzej niz godzine :p

Kattalina, no wlasnie nie wiem co on tak szaleje z tymi zebami ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:53

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy zostaw cwaniaka samego z marudą to zobaczymy, czy taki gotowy :D Ja też narzekam, mam 40 lat, trzecie dziecko, choliwcia, chyba nie jestem jeszcze gotowa XD Taki typ Ci się trafił. Marudny. Jak i mi. Niestety. Też już niejedną chorobę wmawiałam ale się nie potwierdziło.

F E R M I N A daj znać co u Was!

Cola bez jaj, się dziadek rzucił, widziałaś cenę tego jonizatora? Też chcę kupić no ale nie za tyle... Wózek mam tańszy :/

Kwiatkowa taka fajna dziewczyna, taka dzidzia śliczna a z takim burakiem siedzisz. Szybko byś znalazła 100% lepszego do kochania.

Przez myśl mi nawet nie przeszło pochylać się nad tematem łyżeczek... Do skrobania metalowa do cukru, bo tylko taka dobrze skrobie. Do zup i kaszek plastikowa z canpola bo akurat taka była w sklepie a przy ząbkowaniu powinna być delikatna. Ot i tyle XD

Nawilżacz - nasz, zostawia biały nalot na wszystkim. Kamień? Zrezygnowałam. Przymierzam się do jonizatora. Powietrze jest wilgotne i bez niego, wystarczy nie odkręcać kaloryfera.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po lekarzach dalam rade sama u laryngologa ludzi tlum az czarno na korytarzu bylo ale pani doktor zobaczyla ze z malym dzieckiem to wziela nas poza kolejka.

Musze sie pochwalic nie mam cukrzycy przynajmniej to mnie nie dopadlo bo cisnienie zostalo po ciazy i trzeba lykac tabletki.

Gratki dla jubilatów.

Ja karmie mala zwykla lyzeczka do herbaty. Starszemu dobiero teraz kupilam takie sztucce w motyw Auta zygzaka moze zacznie jesc bo jest z niego tadek niejadek.

pawojoszka lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Berbecia, przypomniałaś mi, byliśmy na szczepieniu. Największy krzyk był jak zbliżała się taka brzydka, stara pielęgniarka. Tak się nie podobała, że nie zauważył wkłuć.

Następnym razem też do niej idziemy XD

Katy, Wowka, Berbecia, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuuu dziewczyny chyba mamy jakiś skok. Od paru dni te cogodzinne jedzenie, cycki mi szaleją, a teraz od 2 h jest okropny płacz! No spać nie chce, jeść nie chce, oszaleje. A ja mu jeszcze zaczęłam diete rozszerzać... teraz mąż próbuje go uśpić, a ja stoje przy drzwiach i rycze razem z nim, bo już nie mogę, a mąż się uparł, że go ulula...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś rano pisałam, że do zębów mamy daleko daleko?

No to mamy lewą dolną jedynkę :D

Skrzat mnie zadziwia. Urodził się z zaskoczenia, zęby ma z zaskoczenia :D strach pomyśleć co dalej :D

Berbecia, Katy, kamciaelcia, pawojoszka, Cola87, Feeva, kattalinna, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po endo, mam poporodowe zapalenie tarczycy, guzow nie ma ale juz jest taka porowata i niezbyt ciekawie wyglada, tak lekarz powiedzial. Mam leki i pod koniec listopada kolejna kontrola, zlecila mi jeszcze dodatkowe badania.

Tez sie martwie o Fermine :(

Kamcia, pisalas ze w miesiac kilograma nie przytyje, a my ostatni raz bylismy na szczepieniu 8 sierpnia, a teraz w pazdzierniku i zdazyl przytyc dwa kilogramy :D To jest wielkolud, ma po kim byc duzy.

Wiecie co wam powiem. Moje dziecko zrobilo dzis taki popis, ze hej. Darl sie w aucie jak opetany, ja bylam spocona, umeczona, nie wiedzialam co mam robic i w ogole pierwszy raz w zyciu mnie zaskoczyl, dostal takiej amby XD Teraz sie z tego smieje ale mina ludzi ktorzy szli, a ja wyciagalam wrzeszczka z auta byla bezcenna, nie wspomne ze byl az czerwony ze zlosci, a palce to mi tak wbijal i szarpal mnie za wlosy, demon XD
    W koncu spi. Boze jak dobrze. Cudowna godzina, jestem dzis wymeczona XD

A co do niani to tez mam taka jak Matylda, Xblitz, jestem zadowolona ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    w sumie to nie jest tak, ze u mnie lepiej
    bo ogolnie bez zmian, jestem w wielkim dołku wiec nasz watek dajepsychicznie odetchnac...conajmniej miesiac nic konkretnego sie nie wyjasni
    a ja swiruje, ale w psychiatryku nie chce wyladowac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Coś rano pisałam, że do zębów mamy daleko daleko?

No to mamy lewą dolną jedynkę :D

Skrzat mnie zadziwia. Urodził się z zaskoczenia, zęby ma z zaskoczenia :D strach pomyśleć co dalej :D

Zebys z zaskoczenia w mlodym wieku babcia nie zostala

Patk, Katy, Wowka, Mała Matylda, D_basiula, kattalinna, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka nie ma zębów, nawet śladów zębów. Może będzie bezzebna XD ale jakby co to ma dwie wypasione łyżeczki różową i limonkową XD

J.S dostałaś jakieś leki? Kurde też muszę iść ... A Ty w ciąży miałaś problem z tarczycą?

W środę wieloryb idzie na basen. Nawet znalazłam strój w swoim rozmiarze w decathlonie

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra powiedzial, ze niedlugo sie wybija, jakos nie widze :D

Patk, dostalam leki, pod koniec listopada powtorne wyniki i jeszcze jakies dodatkowe. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca, w ciazy wzorowa :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia wrote:
    Zebys z zaskoczenia w mlodym wieku babcia nie zostala

ja tez miałam skojarzenie "ciaza z zaskoczenia"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Nam pediatra powiedzial, ze niedlugo sie wybija, jakos nie widze :D

Patk, dostalam leki, pod koniec listopada powtorne wyniki i jeszcze jakies dodatkowe. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca, w ciazy wzorowa :/

z porodami było podobnie
    jednym wrozono rychły i nic
    a inne miały z zaskoczenia
    (znajomym nam tu okresleniem)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, piękne wyglądacie oboje :)

Dziewczyny, jak to jest, że Wasze dzieci ząbkują dyskretnie, nie macie uciążliwych objawów tylko ciągle któraś melduje, że ząb znalazła. U nas marudzenie, a zęby nadal schowane o.O
    Po dzisiejszym dniu mam ochotę wyskoczyć przez okno…
    Przez cały dzień jedna drzemka, niecałe 2h, poprzedzona prawdziwym maratonem usypiania. Po południu też zaliczyłam maraton, ale drzemki i tak nie było. Dopiero po przyspieszonej kąpieli Zosia zasnęła. A w ciągu dnia była bardzo zmęczona, ziewała, tarła oczka, po odłożeniu do łóżeczka wyglądała jakby miała szybko zasnąć ale zamiast tego po chwili się pobudzała, zaczynała marudzić, a w kolejnych próbach płakać. Zawzięcie gryzła smoczek – tą silikonową część na zmianę z plastikowym uchwytem, a gdy jej się nudził zabierała się za tetrową pieluchę, kocyk i swoje paluszki :/

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope właśnie jak sprawdzałam Seli ten model to zobaczyłam cenę na internecie :O jej nie doceniam tego dziadka...sam teraz używa starego nawilżacza...kochany jednak ten dziadziuś ❤️
    J.S. dobrze że guzków nie ma. Rozumiem że to może minąć całkiem??
    Małaylda u nas też zęby się jeszcze nie przebiły. Czekamy razem ;)
    Ja też się martwię o Fermina :(

Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boleć to mnie podczas seksu nie boli, może na początku po włożeniu, ale staram się być mega nawilżona tam, używamy też lubrykantu. Daje o sobie znać po, jak zauważe kropkę krwi na papierze. Muszę się wybrać do swojego gina, niech rzuci okiem.

Monika jaka śliczna córcia, a jaka blondyneczka! <3

Wowka,wow. Ząbek z zaskoczenia, super :D u nas nadal nic.

W nawilżacz to i ja się muszę zaopatrzyć bo odkąd grzeją to mamy sucho, odczuwa to moja Śluzowka w nosie.

Kwiatkowa, cudnie :* Hoope ma rację, taka fajna jesteś a z burakiem siedzisz.

Mala Matylda, współczuję. U nas też marudzenie, pchanie wszystkiego co się da do buzi a zębów jak nie było tak nie ma.

Zastanawiałam się, czemu od trzech dni ściągam mniej mleka. Odpowiedź jasna, nieśmiało ciocia z buta wjeżdża.

Fermina HOP HOP!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 20:36

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką teorię.

Nie podejrzewałam zębów, bo przy okazji przeglądu przedszczepiennego w zeszłym tygodniu pediatra powiedziała, że nie widać. Jakby mi powiedziała że zęby są niedaleko, to każde marudzenie i pakowanie przedmiotów do buzi bym interpretowała jako ząbkowanie. A tak poszło gładko, zauważyłam gotowy ząb :D

Tak jak Kamcia pisze, tak samo było z porodami. Jedne się zapowiadały dłuższy czas, a nie nadchodziły, a inne szły szybciutko i z zaskoczenia :)

Mam nadzieję, że noc także będzie dla nas łaskawa.

Wam również życzę szybkiego przebiegu ząbkowań i łaskawości dzieci w nocy :)

Ferminę nawoływałam już kilkanaście razy. Mogłaby napisać chociaż słóweczko, że żyje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 20:49

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ