X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Wowka, że Ty możesz mieć rację? ;-) Jakoś tak liczyłam, że skoro 5 miesięcy będzie miała w piątek to wtedy zacznie ten piąty, nie szósty. Zabrałaś mi miesiąc życia mojej Bożenki :-( :-P ale w takim razie luz, miesiąc wytrzyma ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Hahahaha 8 groszy na litrze XD
    Na 100 litrach już odczujesz :-P

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabilaby mnie plytka spadajaca z nad drzwi lazienki...Doslownie ułamek sekundy :/

W ogole zrobilam harmonogram sprzatania, zobaczymy czy będzie ze mnie Perfekcyjna Pani Domu xd Zeby nie bylo, zadania beda podzielone pomiędzy mnie i chlopaka bo przy Kamilu to ciezko byloby mi samej ogarniać xd

Ja dzisiaj sprobuje dac ziemniaka po poludniu, moze pora Kamilowi nie odpowiadała do jedzenia...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a jakby ci podnieśli 8 gr na litrze to byś odczula . Tu 5 gr tam 2 zł przez pół roku się uzbiera na jakąś flaszkę

Katy kto ci ten remont robił że ci już płytki lecą ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 11:48

cf409fc7e7.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Gratuluję nowych zebolcow. Wg pediatry zęby pojawiają się mniej więcej wtedy kiedy pojawiły się rodzicom. Czyli jeszcze teoretycznie miesiąc, zobaczymy.

Niby też coś takiego słyszałam, ale jakoś w to nie wierzę. Wg. tego rodzeństwo (skoro po tych samych rodzicach) powinno ząbkować tak samo. Matylda ma już prawie 2 mce spóźnienia w stosunku do siostry. Anastazja w tym wieku miała już 4 zęby a Matylda nadal 0.
    Katy wrote:
    Dzien dobry ;p

Kurcze to skoro Wasze dzieciaki tyle zjadaja to nir wiem czemu Kamil tak slabo je...

U nas noc nawet ok, nie liczac tego, ze Kamcio wiercac sie w nocy machnal reka i zrzucil telefony lezace na stoliku nocnym xd

Dzisiaj nie musze gotowac bo wczoraj zrobilam obiad na dwa dni wiec moze pojde z Kamciem na spacer wczesniej xd

Tyle, ile zjada widocznie mu starcza :) No stress :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 12:14

Katy lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, akurat te nad drzwiami robil moj chlopak, on sie na tym nie bardzo zna wiec widać efekt...

Tanda, mam nadzieje, ze kiedys bedzie wiecej jadl :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Hmmm. Matematyka mnie przerasta? Ania ma prawie 5 skończonych miesięcy. Za miesiąc będzie miała skończone 6 miesięcy ;)

Niektóre źródła precyzują, że pomiędzy 17 a 26 tygodniem. Skrzat jest w 25tygodniu ;)

Też chowam gryzaki do lodówki :)

Nie przerasta Cię, kattalina chyba sama się w bambuko zrobiła i odmłodziła Anię :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda od kilku dni przechodzi kolejny skok.
    Lęk separacyjny.
    U starszej nie był tak wyraźny. Problemy ze snem też nie były tak nasilone. A w zasadzie bardziej z usypianiem niż z samym snem. Ale jest tragedia, jak chyba nigdy się tu na dziecko jakoś specjalnie nie skarżyłam tak od soboty wieczorami nie wiem jak się nazywam.

Po tych czterech skokach a w trakcie piątego mogę już stwierdzić, że starsza skoki przechodziła dłużej ale łagodniej. Młodsza krócej ale intensywniej.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, to ja nie wiem, każdy pediatra mi tak mowi o.O u mnie i u siostry się sprawdziło bo nam obu wychodziły pierwsze po pół roku,tak jak mamie i tacie.

Katy, niech się chłopak za takie rzeczy nie bierze skoro może tym ludzi zabić XD

Mani się zalaczylo "MAMO GDZIE JESTEŚ!?!?!?!?!?!?!?!?!?!", jak wyjdę z pokoju to się drze jak opętana. Kanapki sobie robiłam na 5podejsc o.O jak już ma mnie w zasięgu wzroku to aniołek. Nie zaśnie inaczej niż lulana na rekach, a jeszcze niedawno zasypiala w ciągu dnia sama jak była zmęczona. Nie wiem ocb...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 12:59

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak mówią ale ja znam same przykłady z życia niepasujące :)
    Poza tym co jeśli jeden rodzic ząbkował wcześnie, np. w 4 mcu, a drugi późno - np. w 10? To daje spory rozrzut :D

Moja siostra ma trójkę, dwójka ząbkowała normalnie (ok. 6 mca) najmłodszy bardzo późno, tuż przed roczkiem dopiero.
    U drugiej siostry synek późno zaczął - koło 10 mca, córka w 7 mcu.
    Moja mama mówi, że my ząbkowałyśmy raczej normalnie, koło 6 mca. Teściowej nie zapytam, bo nie żyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 13:18

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodamy 10+4 i wyciągniemy średnią XD

Tanda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież uprzedzałam... Czeka mega skok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 13:28

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Przecież uprzedzałam... Czeka mega skok.

No apka w tel mi pokazuje że jesteśmy właśnie w trakcie 5fazy rozwoju.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Całkiem niedawno przechodziłam to ze starszą :)
    Jeszcze 3 skoki do roczku, ale tamte już z górki. Dla mnie ten jest najbardziej przełomowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 13:46

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nie słuchaj feevy niech się bierze bez praktyki się nie nauczy młody jest nikt się ekspertem nie urodził dobrze że się garnie zamiast siedzieć na kanapie i twierdzić że on się na tym nie zna. A ofiary jakieś muszą być może poprostu następnym razem niech kładzie podłogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 14:59

Katy, kattalinna, Hoope, Wowka, Mała Matylda, Berbecia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal na spacerze. W sumie 4h poza domem. I szczepienie, i spacerki i zakupy mamusi u znajomej. Patryk niemal nie zauważył szczepienia o.O ten który krzyczał za wszystkich ostatnio. Chyba pójdę teraz na korepetycje a mąż jeszcze z dwójką zostanie

kattalinna, Hoope, Wowka, Sela, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o ząbkowanie i mame, i teściową - twierdzą, że normalnie. Pewnie tak samo jak nikt z naszej w sumie siódemki nie miał problemów z brzuszkiem, ze spaniem, z jedzeniem i czym tam jeszcze. Nie ufam tym kobietom ;-) wczoraj rozmawiałam z siostrą - jej synek też pierwszy ząbek wcześniej niż pół roku, nie pamięta dokładnie. Ale w szoku, że mama zdziwiona ząbkowaniem Bożenki, bo przecież u Jasia też było wcześnie. Jak za pół roku znacznie ząbkowanie mój nienarodzony jeszcze bratanek to babcia też się zdziwi jakby to było pierwsze dziecko na świecie... ;-)

Ps. Czy Wy wiecie co ja mam? Nie wiecie to Wam powiem: słoik mleka zagęszczonego z Ukrainy :-D wiem, że mogę kupić u nas puszkę ale to nie to samo... Taki słoik i łyżeczka to jak gigantyczna tubka ;-)

Ps. 2 Nikt nie pisze nic to pospamuję. Pamiętacie moją rozpierduchę na podwórku pod oknem? Od soboty wygląda to tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c17ddfe87b51.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:11

Wowka, Katy, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, a te puzzle nie rozwalają się pod wpływem akrobacji Igorka? Przeglądam właśnie allegro i sama nie wiem już: puzzle czy mata.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, moj synek tez probuje mnie gryzc, ale nie ma jeszcze zębów

Ja mialam pierwszego zeba majac 4 miesiace. Patryk ma prawie 5, a zębów ani sladu ;)

Fatalita, u mnie tez pobudki co godzine w nocy i to juz ktorys dzien z rzedu.. Chyba nawet juz tydzien

My tez jescze nie rozszerzamy diety. 6 miesiecy konczymy pod koniec listopada

• Hoope Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mata. Puzzle rozwalają się przy próbie odkurzania, podnoszenia itd.

Co Wy macie przed blokiem, lądowisko dla UFO? XD

U nas zamiast w dupce możesz kupić mleczko w puszcze. Ukraińskie cokolwiek mnie nie jara. Dostałam ich chałwę ze słonecznika. A fuj. Fuj fuj. Nikt tego nie chciał jeść. Zjechała się do nas taka ukraińska dzicz, jakiej nigdy nie widziałam. Co tu się dzieje, można książkę napisać.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ