Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabilaby mnie plytka spadajaca z nad drzwi lazienki...Doslownie ułamek sekundy
W ogole zrobilam harmonogram sprzatania, zobaczymy czy będzie ze mnie Perfekcyjna Pani Domu xd Zeby nie bylo, zadania beda podzielone pomiędzy mnie i chlopaka bo przy Kamilu to ciezko byloby mi samej ogarniać xd
Ja dzisiaj sprobuje dac ziemniaka po poludniu, moze pora Kamilowi nie odpowiadała do jedzenia... -
Feeva wrote:Gratuluję nowych zebolcow. Wg pediatry zęby pojawiają się mniej więcej wtedy kiedy pojawiły się rodzicom. Czyli jeszcze teoretycznie miesiąc, zobaczymy.
Niby też coś takiego słyszałam, ale jakoś w to nie wierzę. Wg. tego rodzeństwo (skoro po tych samych rodzicach) powinno ząbkować tak samo. Matylda ma już prawie 2 mce spóźnienia w stosunku do siostry. Anastazja w tym wieku miała już 4 zęby a Matylda nadal 0.
Katy wrote:Dzien dobry ;p
Kurcze to skoro Wasze dzieciaki tyle zjadaja to nir wiem czemu Kamil tak slabo je...
U nas noc nawet ok, nie liczac tego, ze Kamcio wiercac sie w nocy machnal reka i zrzucil telefony lezace na stoliku nocnym xd
Dzisiaj nie musze gotowac bo wczoraj zrobilam obiad na dwa dni wiec moze pojde z Kamciem na spacer wczesniej xd
Tyle, ile zjada widocznie mu starczaNo stress
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 12:14
Katy lubi tę wiadomość
Matylda
-
Wowka wrote:Hmmm. Matematyka mnie przerasta? Ania ma prawie 5 skończonych miesięcy. Za miesiąc będzie miała skończone 6 miesięcy
Niektóre źródła precyzują, że pomiędzy 17 a 26 tygodniem. Skrzat jest w 25tygodniu
Też chowam gryzaki do lodówki
Nie przerasta Cię, kattalina chyba sama się w bambuko zrobiła i odmłodziła Aniękattalinna lubi tę wiadomość
Matylda
-
Matylda od kilku dni przechodzi kolejny skok.
Lęk separacyjny.
U starszej nie był tak wyraźny. Problemy ze snem też nie były tak nasilone. A w zasadzie bardziej z usypianiem niż z samym snem. Ale jest tragedia, jak chyba nigdy się tu na dziecko jakoś specjalnie nie skarżyłam tak od soboty wieczorami nie wiem jak się nazywam.
Po tych czterech skokach a w trakcie piątego mogę już stwierdzić, że starsza skoki przechodziła dłużej ale łagodniej. Młodsza krócej ale intensywniej.Matylda
-
Tanda, to ja nie wiem, każdy pediatra mi tak mowi
u mnie i u siostry się sprawdziło bo nam obu wychodziły pierwsze po pół roku,tak jak mamie i tacie.
Katy, niech się chłopak za takie rzeczy nie bierze skoro może tym ludzi zabić
Mani się zalaczylo "MAMO GDZIE JESTEŚ!?!?!?!?!?!?!?!?!?!", jak wyjdę z pokoju to się drze jak opętana. Kanapki sobie robiłam na 5podejscjak już ma mnie w zasięgu wzroku to aniołek. Nie zaśnie inaczej niż lulana na rekach, a jeszcze niedawno zasypiala w ciągu dnia sama jak była zmęczona. Nie wiem ocb...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 12:59
Katy lubi tę wiadomość
-
No niby tak mówią ale ja znam same przykłady z życia niepasujące
Poza tym co jeśli jeden rodzic ząbkował wcześnie, np. w 4 mcu, a drugi późno - np. w 10? To daje spory rozrzut
Moja siostra ma trójkę, dwójka ząbkowała normalnie (ok. 6 mca) najmłodszy bardzo późno, tuż przed roczkiem dopiero.
U drugiej siostry synek późno zaczął - koło 10 mca, córka w 7 mcu.
Moja mama mówi, że my ząbkowałyśmy raczej normalnie, koło 6 mca. Teściowej nie zapytam, bo nie żyje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 13:18
Matylda
-
Katy nie słuchaj feevy niech się bierze bez praktyki się nie nauczy młody jest nikt się ekspertem nie urodził dobrze że się garnie zamiast siedzieć na kanapie i twierdzić że on się na tym nie zna. A ofiary jakieś muszą być może poprostu następnym razem niech kładzie podłogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 14:59
Katy, kattalinna, Hoope, Wowka, Mała Matylda, Berbecia lubią tę wiadomość
-
A my nadal na spacerze. W sumie 4h poza domem. I szczepienie, i spacerki i zakupy mamusi u znajomej. Patryk niemal nie zauważył szczepienia
ten który krzyczał za wszystkich ostatnio. Chyba pójdę teraz na korepetycje a mąż jeszcze z dwójką zostanie
kattalinna, Hoope, Wowka, Sela, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Pytałam o ząbkowanie i mame, i teściową - twierdzą, że normalnie. Pewnie tak samo jak nikt z naszej w sumie siódemki nie miał problemów z brzuszkiem, ze spaniem, z jedzeniem i czym tam jeszcze. Nie ufam tym kobietom
wczoraj rozmawiałam z siostrą - jej synek też pierwszy ząbek wcześniej niż pół roku, nie pamięta dokładnie. Ale w szoku, że mama zdziwiona ząbkowaniem Bożenki, bo przecież u Jasia też było wcześnie. Jak za pół roku znacznie ząbkowanie mój nienarodzony jeszcze bratanek to babcia też się zdziwi jakby to było pierwsze dziecko na świecie...
Ps. Czy Wy wiecie co ja mam? Nie wiecie to Wam powiem: słoik mleka zagęszczonego z Ukrainywiem, że mogę kupić u nas puszkę ale to nie to samo... Taki słoik i łyżeczka to jak gigantyczna tubka
Ps. 2 Nikt nie pisze nic to pospamuję. Pamiętacie moją rozpierduchę na podwórku pod oknem? Od soboty wygląda to tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c17ddfe87b51.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:11
Wowka, Katy, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaty, moj synek tez probuje mnie gryzc, ale nie ma jeszcze zębów
Ja mialam pierwszego zeba majac 4 miesiace. Patryk ma prawie 5, a zębów ani sladu
Fatalita, u mnie tez pobudki co godzine w nocy i to juz ktorys dzien z rzedu.. Chyba nawet juz tydzien
My tez jescze nie rozszerzamy diety. 6 miesiecy konczymy pod koniec listopada -
Mata. Puzzle rozwalają się przy próbie odkurzania, podnoszenia itd.
Co Wy macie przed blokiem, lądowisko dla UFO?
U nas zamiast w dupce możesz kupić mleczko w puszcze. Ukraińskie cokolwiek mnie nie jara. Dostałam ich chałwę ze słonecznika. A fuj. Fuj fuj. Nikt tego nie chciał jeść. Zjechała się do nas taka ukraińska dzicz, jakiej nigdy nie widziałam. Co tu się dzieje, można książkę napisać.kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka