X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;p

Kurcze to skoro Wasze dzieciaki tyle zjadaja to nir wiem czemu Kamil tak slabo je...

U nas noc nawet ok, nie liczac tego, ze Kamcio wiercac sie w nocy machnal reka i zrzucil telefony lezace na stoliku nocnym xd

Dzisiaj nie musze gotowac bo wczoraj zrobilam obiad na dwa dni wiec moze pojde z Kamciem na spacer wczesniej xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, daję te krótkie bo są węższe. Tzn. mają mniejszą średnicę. Mam ich jakieś kosmiczne ilości, sama miałam fazę na chrupki i kupiliśmy w makro ogromny wór :D

Ja za to muszę gotować. I piec.

Na tapecie zęby, katar, a jutro goście :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to udane jesteście w tłumaczeniu marudzenia dzieci. Najpierw bo brzuch boli, teraz bo zęby idą, bawi mnie to XD I tak pół roku zleciało XD Co będzie potem?

Feeca, J.S nie bierzcie ze mnie przykładu XD

Wczoraj się dowiedziałam, że mogę być oficjalnie patolem XD Otóż jestem posiadaczką RODZINY WIELODZIETNEJ i mogę założyć KARTĘ DUŻEJ RODZINY XD Tadam XD Nie wiedziałam. Teraz już wiem. Mogę bezkarnie się patologizować, bo mam wymówkę, jestem dzieciorobem XD Może jakieś zasiłki, dodatki, elegancko XD Wódeczka w krzakach? Kurcze, wódki nie lubię, wolę Amarulę. Kocham Amarulę. Tylko skubana nietania, oj nietania.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    w naszym kraju twoja osiemnastka jeszcze uchodzi za dziecko??? o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dopoki sie uczy zalicza sie do dzieci teoretycznie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia do 25 r.ż póki się uczy. Sęk w tym, że w moim wsiomieście mogę sobie tą kartą najwyżej kreski z białego proszku robić XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Wowka, J.S., z tego co czytam póki co nie dążymy do zastąpienia posiłku mlecznego czym innym. Rozszerzanie to nie zastępowanie :)
    Póki co dzieci mają poznać smyk, dopiero później wpadną na to, że to też zaspokaja ich głód.
    Tu jest to fajnie napisane: https://www.hafija.pl/2014/05/rozszerzanie-diety-dzieci-zrob-to-dobrze.html
    Co prawda, jak to u hafiji, odnosi się bardziej do kp, ale myślę, że wskazówki przy mm też tożsame :)

My wciąż czekamy do magicznego 6 msc, ale czytając Was już nie mogę się doczekać :)
    Póki co krzesełko w drodze - stanęło na keter, z uwagi na łatwość czyszczenia, praktyczne chowanie, możliwość transportu no i design.

Hoope, na tamtym zdjęciu to nie możesz być Ty. W mojej głowie wyglądasz inaczej ;)
    Gratuluje wielodzietności :)

Feeva, jak głodomorek. Nic dziwnego, że potem zdobywa skille szybciej od innych ;) a teściów bym ubiła.
    Powiem Wam, że do tej pory tylko raz usłyszałam "to jest jej mama, ona wie najlepiej co dla niej dobre". Tak to same uwagi w stylu: legendarna czapeczka, skarpetki, za zimno, tutaj wiatr, nie stój z nią, a tam słońce, więc tu też z nią nie stój, itd....

My znów okropne noce, co godzina pobudka.

Mała Matylda, wydaje mi się, że u nas w Waszym tygodniu też był kryzys. Nasze życie towarzyskie też przymarło. Wiki trochę wymagająca, mąż zapracowany. Właśnie wczoraj powiedział, że brakuje mu kontaktu ze znajomymi. Na ten weekend planujemy spotkanie chociaż na szybką kawe.
    A powiedz, jak Zosia w chuście. Motasz ją po domu, bo póki co pamiętam, że spacerowałyście? U mnie jak Wiki daje czadu to chusta jest deską ratunku, bo fajne się w niej uspokaja i często zasypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:30

Hoope, Wowka, Tanda, Patk lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Pewnie dopoki sie uczy zalicza sie do dzieci teoretycznie xd

ale przy 500+ juz chyba nie :) bo tak hoope miałaby na swoj alko

Hoope, Katy lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ale przy 500+ juz chyba nie :) bo tak hoope miałaby na swoj alko

XD rozpaczam ale już nie XD

kamciaelcia lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope na kartę masz zniżki w Lidlu 5-10-15 pewnie online też i na którejś stacji benzynowej hyba na Shell, niektóre gminy mają jeszcze zniżki na bilety do kina czy na basen może przyda ci się do czegoś i jakbyś kiedyś potrzebowała darmowej porady prawnej to z kartą w ośrodku pomocy rodzinie przyjmuje prawnik bynajmniej u nas tak jest . Też na początku sobie myślałam na co mi to a teraz coraz częściej się okazuje że jednak czasem się przydaje

Hoope lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Orlenie na pewno sa znizki z ta karta :p Przynajmniej byly jeszcze rok temu jak tam pracowalam xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    KORZYSTAJ!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś szczepienie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach teraz mi się przypomniało że widziałam też Hoope i też sobie inaczej wyobrażałam :D Hoope pięknie na tej plaży razem wyglądacie :)
    Adaś też jeszcze po słoiczku je mleko, nie wiem kiedy się skapnie że to ma mu zastąpić posiłek mleczny...
    A i mam dziś jakieś różowe plamienia więc myślę że to okres. Jak na karmienie mieszane to 5 miesięcy bez okresu i tak nieźle ;)

Hoope lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, gryzakow zamrażać nie można, przynajmniej tych wodnych. Leżakowanie w lodówce wystarczy. U nas się świetnie sprawdza. 6 złotych a robota jak za milion ;-) muszę nabyć drugi, na zmianę. To jedyne co tak naprawdę daje jej ukojenie bo żel zlizuje z palca zanim jej zaaplukuję na dziąsło.

Fatalita, dokładnie mam tak samo z tym rozszerzaniem diety. Tak dziewczyny piszą, że zaczynam się łamać ;-)

Wowka, chyba Ty pytałaś: jeszcze 2 miesiące bo po skończonym 6 miesiącu.

Jem śniadanie. Jedno się wgapia z maty, drugie krąży po kanapie i też się wgapia. Zacznę jeść w łazience ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:31

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Matematyka mnie przerasta? Ania ma prawie 5 skończonych miesięcy. Za miesiąc będzie miała skończone 6 miesięcy ;)

Niektóre źródła precyzują, że pomiędzy 17 a 26 tygodniem. Skrzat jest w 25tygodniu ;)

Też chowam gryzaki do lodówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:43

Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia powodzenia na szczepieniu!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam gryzaki w lodówce.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Wy to udane jesteście w tłumaczeniu marudzenia dzieci. Najpierw bo brzuch boli, teraz bo zęby idą, bawi mnie to XD I tak pół roku zleciało XD Co będzie potem? .

Skoki rozwojowe. Skoki zawsze na czasie ;)

Fatalita, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    hoope
    KORZYSTAJ!!!

Hahahaha 8 groszy na litrze XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 11:11

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ