Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry ;p
Kurcze to skoro Wasze dzieciaki tyle zjadaja to nir wiem czemu Kamil tak slabo je...
U nas noc nawet ok, nie liczac tego, ze Kamcio wiercac sie w nocy machnal reka i zrzucil telefony lezace na stoliku nocnym xd
Dzisiaj nie musze gotowac bo wczoraj zrobilam obiad na dwa dni wiec moze pojde z Kamciem na spacer wczesniej xd -
JS, daję te krótkie bo są węższe. Tzn. mają mniejszą średnicę. Mam ich jakieś kosmiczne ilości, sama miałam fazę na chrupki i kupiliśmy w makro ogromny wór
Ja za to muszę gotować. I piec.
Na tapecie zęby, katar, a jutro goście -
Wy to udane jesteście w tłumaczeniu marudzenia dzieci. Najpierw bo brzuch boli, teraz bo zęby idą, bawi mnie to
I tak pół roku zleciało
Co będzie potem?
Feeca, J.S nie bierzcie ze mnie przykładu
Wczoraj się dowiedziałam, że mogę być oficjalnie patolemOtóż jestem posiadaczką RODZINY WIELODZIETNEJ i mogę założyć KARTĘ DUŻEJ RODZINY
Tadam
Nie wiedziałam. Teraz już wiem. Mogę bezkarnie się patologizować, bo mam wymówkę, jestem dzieciorobem
Może jakieś zasiłki, dodatki, elegancko
Wódeczka w krzakach? Kurcze, wódki nie lubię, wolę Amarulę. Kocham Amarulę. Tylko skubana nietania, oj nietania.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Heloł
Wowka, J.S., z tego co czytam póki co nie dążymy do zastąpienia posiłku mlecznego czym innym. Rozszerzanie to nie zastępowanie
Póki co dzieci mają poznać smyk, dopiero później wpadną na to, że to też zaspokaja ich głód.
Tu jest to fajnie napisane: https://www.hafija.pl/2014/05/rozszerzanie-diety-dzieci-zrob-to-dobrze.html
Co prawda, jak to u hafiji, odnosi się bardziej do kp, ale myślę, że wskazówki przy mm też tożsame
My wciąż czekamy do magicznego 6 msc, ale czytając Was już nie mogę się doczekać
Póki co krzesełko w drodze - stanęło na keter, z uwagi na łatwość czyszczenia, praktyczne chowanie, możliwość transportu no i design.
Hoope, na tamtym zdjęciu to nie możesz być Ty. W mojej głowie wyglądasz inaczej
Gratuluje wielodzietności
Feeva, jak głodomorek. Nic dziwnego, że potem zdobywa skille szybciej od innycha teściów bym ubiła.
Powiem Wam, że do tej pory tylko raz usłyszałam "to jest jej mama, ona wie najlepiej co dla niej dobre". Tak to same uwagi w stylu: legendarna czapeczka, skarpetki, za zimno, tutaj wiatr, nie stój z nią, a tam słońce, więc tu też z nią nie stój, itd....
My znów okropne noce, co godzina pobudka.
Mała Matylda, wydaje mi się, że u nas w Waszym tygodniu też był kryzys. Nasze życie towarzyskie też przymarło. Wiki trochę wymagająca, mąż zapracowany. Właśnie wczoraj powiedział, że brakuje mu kontaktu ze znajomymi. Na ten weekend planujemy spotkanie chociaż na szybką kawe.
A powiedz, jak Zosia w chuście. Motasz ją po domu, bo póki co pamiętam, że spacerowałyście? U mnie jak Wiki daje czadu to chusta jest deską ratunku, bo fajne się w niej uspokaja i często zasypia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:30
Hoope, Wowka, Tanda, Patk lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Hoope na kartę masz zniżki w Lidlu 5-10-15 pewnie online też i na którejś stacji benzynowej hyba na Shell, niektóre gminy mają jeszcze zniżki na bilety do kina czy na basen może przyda ci się do czegoś i jakbyś kiedyś potrzebowała darmowej porady prawnej to z kartą w ośrodku pomocy rodzinie przyjmuje prawnik bynajmniej u nas tak jest . Też na początku sobie myślałam na co mi to a teraz coraz częściej się okazuje że jednak czasem się przydaje
Hoope lubi tę wiadomość
-
Ach teraz mi się przypomniało że widziałam też Hoope i też sobie inaczej wyobrażałam
Hoope pięknie na tej plaży razem wyglądacie
Adaś też jeszcze po słoiczku je mleko, nie wiem kiedy się skapnie że to ma mu zastąpić posiłek mleczny...
A i mam dziś jakieś różowe plamienia więc myślę że to okres. Jak na karmienie mieszane to 5 miesięcy bez okresu i tak nieźleHoope lubi tę wiadomość
-
Ewcia, gryzakow zamrażać nie można, przynajmniej tych wodnych. Leżakowanie w lodówce wystarczy. U nas się świetnie sprawdza. 6 złotych a robota jak za milion
muszę nabyć drugi, na zmianę. To jedyne co tak naprawdę daje jej ukojenie bo żel zlizuje z palca zanim jej zaaplukuję na dziąsło.
Fatalita, dokładnie mam tak samo z tym rozszerzaniem diety. Tak dziewczyny piszą, że zaczynam się łamać
Wowka, chyba Ty pytałaś: jeszcze 2 miesiące bo po skończonym 6 miesiącu.
Jem śniadanie. Jedno się wgapia z maty, drugie krąży po kanapie i też się wgapia. Zacznę jeść w łazience
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:31
-
Hmmm. Matematyka mnie przerasta? Ania ma prawie 5 skończonych miesięcy. Za miesiąc będzie miała skończone 6 miesięcy
Niektóre źródła precyzują, że pomiędzy 17 a 26 tygodniem. Skrzat jest w 25tygodniu
Też chowam gryzaki do lodówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 10:43
Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Hoope wrote:Wy to udane jesteście w tłumaczeniu marudzenia dzieci. Najpierw bo brzuch boli, teraz bo zęby idą, bawi mnie to
I tak pół roku zleciało
Co będzie potem? .
Skoki rozwojowe. Skoki zawsze na czasieFatalita, Katy lubią tę wiadomość