X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie jest źle
    Z Piotrusiem dawać co dawalam(dziś była tylko mała tragedia przy badaniu)
    Z Patrykiem też osluchowo nie jest źle, infekcja jest ale dała antybiotyk..i tu sama już nie wiem...mam do niego wątpliwości ale infekcje u takich maluszków idą ekspresowo. Wczoraj bylo dobrze a dziś ma taki kaszel że w życiu nie słyszałam. Pomyśle jeszcze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, sezon chorobowy czas zacząć :(

Moja dzisiaj tez pokasłuje ale często gdy coś memla w buzi...
    I teraz nie wiem czy to jej ślina wlatuje czy to kaszel :(
    Bardzo nie chce iść so przychodni do chorych ....

• Patk Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mąż jeszcze w szpitalu do soboty. Niby po wypadkach powinno się być pod obserwacją przez 7 dni. To się wydarzyło 18.10. Więc już 7 dni minęło ale czekają na jakieś wyniki i ten wstrząs mózgu lekki jednak jeszcze jest.

Z tego wszystkiego zapomniałam napisać że też 18.10 mojej przyjaciółki córka wypisana została do domu. A oto ona :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b6b2f91755b.jpg

wczoraj skończyła 2 miesiące z wagą zaraz Barbarę dogoni, bo 4200 już waży. Wszystko jest dobrze. Teraz stała obserwacja.

A czy któraś z Was wie może czy z autocasco wypłacana jest faktyczna wartość samochodu czy jakaś rynkowa? Bo jutro czeka nas rzeczoznawca i nie wiem czego się spodziewać i jak rozmawiać z nim...

kattalinna, Hoope, Katy, Wowka, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, to zależy od rzeczoznawcy chyba. Koledze uznali wartość rynkową jak baba w niego wjechała.

Ed: albo faktyczną? Tę co to mu wyszło na lepiej. Nie stracił na tym na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 17:11

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla dzieciakow

Patk, cale szczescie ze z Twoim mężem wszystko dobrze i malutka kolezanki widac tez nie najgorzej :)

Jestem wykonczona, glowa mi peka. Syn caly dzien marudny a od wczoraj uspanie go graniczy z cudem. Chce mu sie spac, marudzi, trze oczy. Ja latam, naprzemian wozek, lozko, cycek i nic. Krzyczy, placze, wierzga, kopie, pluje, wypluwa smoczek. Help!!!!!

• Patk Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak rynkowa to kiepsko :/ dzisiaj dzwoniła do koleżanki do urzędu skarbowego ile mniej więcej u nich taka cena rynkowa to ok 15 tyś mniej niż faktyczna. Ciekawa jestem... auto nie ma praktycznie boku od strony kierowcy i kawałek tyłu, poduszki wystrzelone, felga pogięta, to tak wizualnie kiepsko. Jakis znajomy mechanik był i podobno naprawą to duże koszty ale do zrobienia. No zobaczymy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    u kuzyna ostatnio
    1.online wycenili (auto do kasacji) ze smiechu warte
    2. zanizyli ena runkowa
    3. kuzyn zrobił prywatna ekspertyze i ta wygrała jakos

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, z tego co ja wiem, to w firmie ubezpieczeniowej mają oprogramowanie do wyceny pojazdu/części (audatex czy jakoś tak) Szkoda calkowita jest, jeśli naprawa kosztuje więcej niż chyba 70% pojazdu.

Jak my robiliśmy szkodę z ac, co prawda niewielką, to zarobiliśmy.

Jak kobieta rozjechala mi drzwi i robiliśmy to z jej oc, to też dostaliśmy więcej niż to kosztowało.

Głowa do góry :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, jak ja robilam AC ze swojej winy to slabo, ale jak kiedys z OC sprawcy to zyskalam na tym. Jesli z waszego AC to moze nie byc zbyt korzystnie, ale pisalas ze macie sprawce, takze jesli z jego OC to wasza ubezpieczalnia moze duzo wyciagnac, pytanie czy mieliscie na czesciach serwisowych czy zamiennych? Bo jesli na serwioswych, to mozecie oddac auto do serwisu i wam zrobia albo policza szkode calkowita.

Wowka, tak mi sie przypomnialo - zrobilas juz brwi? Ja dzis mialam poprawke i tak pomyslalam o tobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:54

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie mamy wyników, mieli dzwonić dzisoaj do 18 albo jutro dopiero. Czekałam cała w nerwach do 18, tel milczy.
    Chyba mają duzo pracy w laobolatorium że tyle czekamy.
    Jestem ciekawa czy jutro ktoś zadzwoni.

Co ciekawe, dzisiaj wyczułam i widziałam prawdopodobnie pierwsza jedynke u małej, Ale nie chciała dać sobie stukać Lyzeczka. Przed kilkoma dniami na 100% nic tam nie było.
    Czy ten okropny kaszel powinnam wiazac może z tym zębem, czy to zbieg okolicznosci a moze poprostu próbuje się pocieszyć i odgonić czarne myśli? :-(

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, a no nie zrobiłam jeszcze. Jakoś tak stale coś wynika i odkładam. Ale odkładam, a nie rezygnuję.

Robimy chrzest w grudniu i chciałabym już je mieć. A kreski też robiłaś? Ja chcę od razu i kreski górne.

Rekinu zjadł dziś wyjątkowo mało. Zupki, co mama ugotowała nie chciał. Kaszki też nie chciał. Po raz pierwszy w życiu usnął na głodniaka. W ciągu dnia jadł tylko 3 razy O.o

W związku z tym mam za dużo zupki. Była gotowana na mrożonym króliku, więc jej nie zamrożę ponownie. Można zapasteryzowac w słoiczku? Niby wydawało mi się, że gotuję troszeczkę, a wyszło jakieś 600ml gęstej zupy...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, nie robilam kresek, wlasnie dzis o nich pomyslalam ze moze bym sobie tez zrobila, ale na razie nie. Ogolnie poprawka mnie gorzej bolala niz na poczatku, dobrze ze mam to za soba juz, ale jaka to ulga wstawac i nie malowac brwi :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, wziął tyle za 1 czy 2 letnie auto, że kupił za to nowe. Tylko to było ze 2 lata temu i nie pamiętam jak to przebiegało...

Kupiliśmy fotelik. Koniec końców 0-13kg, powinien wystarczyć na tyle, żeby spokojnie przesiąść się do kolejnego. Wtedy wybór będzie większy bo teraz tylko dwa nam polecali, z tym że bardziej ufam temu ze sklepu 8 gwiazdek. Nie zdecydowaliśmy się bo mi się wizualnie nie podobał ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś znów marudzenie i jak dobrze widzę do druga jedynka zaczyna się przebijać. Tą jedną już dobrze czuć że jest przebita. Poza tym zrobiłam dziś Adasiowi ziemniaka z masełkiem i miał odruch wymiotny :/ nie wiem co mu nie pasowało. A sklepowe słoiczki (z wyjątkiem zielonych warzyw) ładnie zjada. Aż dziwne że mu ten ziemniak nie podszedł. Dziewczyny dużo zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a jaki polecali?

My kupowaliśmy fotelik i wozek w tosia.pl stacjonarnie. Nam akurat najbardziej było po drodze na Bemowo, ale są chyba trzy sklepy. Tak mi przyszło do głowy, że tam sensownie, a sprawa wózka jeszcze u Was otwarta :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo.

Chorujacym dziedziaczka zycze zdrówka.

Moją małą znowu cos bierze wczoraj w nocy spocila jej sie bardzo główka az poduszka byla cala mokra teraz zastanawiam sie od czego.

Musze pochwalic mojego leniwca dzisiaj pierwszy raz sama przewrocila sie na brzuszek i piewszy raz wlozyla sobie stope do buzi.

Kwiatkowa24, Sela, D_basiula, Wowka, kattalinna, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Patk, normalnie jakbym czytała scenę z filmu. W nerwach zawsze powie się to co nie trzeba i człowiek potem żałuje. Wyobrażam sobie co musiałas czuć widząc rozwalony Samochód męża. Bardzo współczuję, ale cieszę się, że on nie z tych pamietliwych i wybaczyl :)
    Ale...
    Nerwy nerwami, ale, Kobito, dziecka w aucie to nie zostawiaj :P

Współczuję wszystkim chorowitkom i życzę szybkiego powrotu do zdrowia <3

Mania chwyta zabawki w każdej pozycji :P Ostatnio przewiniecie jej graniczy z cudem, bo na przewijaku przekreca się na bok i mizia co akurat jej wpadnie pod rękę. Wtedy ciężko założyć i zapiac pieluche bo co ja przekrece to ona znowu.
    W ogóle budzi mi się od jakiegoś czasu rano z płaczem. Tzn nie budzi a jakby zaczyna płakać przez sen. Wtedy muszę ją wziąć na ręce i przytulić i moment usypia.
    To tego zaczęła strasznie piszczec i krzyczeć jak się denerwuje :P
    A wczoraj sciagnela mi żarcie z widelca i próbowała zjeść XD Patrzy się zafascynowana i slini jak cokolwiek jem.
    A i nauczyła się wyjmowac smoka, oglądać z każdej strony a potem go z powrotem wsadzić do buzi :D

My zaczynamy powoli ogarniać temat ślubu z chrzcinami. Będzie albo 24 albo 31.05 :)
    Moja stylizacja w stylu boho, nawet już mam upatrzona kiecke.

Nie pamiętam czy miałam o czymś jeszcze napisać. Jak mi się przypomni to napisze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 21:22

Berbecia, Sela, D_basiula, Katy lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia wrote:
    Patk dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo.

Chorujacym dziedziaczka zycze zdrówka.

Moją małą znowu cos bierze wczoraj w nocy spocila jej sie bardzo główka az poduszka byla cala mokra teraz zastanawiam sie od czego.

Musze pochwalic mojego leniwca dzisiaj pierwszy raz sama przewrocila sie na brzuszek i piewszy raz wlozyla sobie stope do buzi.

Gratuluję XD
    U nas żarcie stopy odchodzi od 2tyg jakoś. Po kąpieli zawsze ssie palucha XD

Berbecia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva macie fotografa? Styl boho ❤❤❤

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b925af4051a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d715842dbd5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a50e6aef39f.jpg

Oto ona <3

A dla Mani taka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69e6adc3af1f.jpg

Hoope my nie robimy wesela, tylko przyjęcie i nie będzie żadnego dja, w tle ma grac pianino bądź ogólnie muzyka klasyczna (bez wiejskich tańców bo tego nie znoszę), znajomy fotograf cyknienam parę profesjonalnych klatek, a tak to Maz da swój aparat komuś ogarnietemu z ustawieniami na auto i potem sobie w PS sam ogarnie.
    Przyjęcie robimy w dworku, gdzie kręcili Zlotopolskich :P od siebie mam 5 min samochodem.
    https://www.dwormany.pl
    Czyli bardzo w moim klimacie :)

kattalinna, Berbecia, Sela, pawojoszka, D_basiula, Fatalita, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ