Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama, będziesz mogła napisać wiadomość, jak Hoope zaakceptuje Twoje zaproszenie.
Współczuję, że diagnoza się potwierdziła. Mam nadzieję, że lekarze będą wiedzieć co dalej zrobić i choroba przejdzie najlepiej, jak to w tej sytuacji możliwe. -
Z TYM WYPADKIEM JEST TAK (sory-Piotr caps locka wcisnął)
7 dni i więcej to wypadek
mniej niż 7 dni to kolizja
a są i dalsze różnice międzu wypadkiem i kolizja, chociażby czas przedawnienia, wysokości odszkodowania i zadoścuczynienia (oczywiscie trzeba i o to walczyć najpierw z OC samemuale to najlepiej znaleźć kogoś mądrego do tego, oprócz samochodu jest szkoda na zdrowiu!)
a że wypadek to większe szanse na wszystko
wiem coś o tym, w 2003 roku wyleciałam przez przednia szybe, 6 dni w szpitalu ale konsekwencje do dziś, po czasie się okazało że to kolizja!!!!!wnisliśm sparwę do prokuratury, ta umorzyła, ale w międzczasie ubezpieczyciel wypłacił częśc odszkodowania a więc uznał że mi się należy mimo przedawnienia (kolizja chyba po 2-3 latach się przedawnia, wypadek po 10 latach)
a prawnika do mojej sprawy znalazłam jednego jedynego w PL chetnego az 300km od domu
na czesne na mgr wywalczyłam mimo mojego (absurdalnie ogromnego bo 75%) przyczynienia się w postaci nie zapięcia pasów jako pasażer, choć jeszcze w tedy ciązył obowiązek zapinania pasów przez wszystkich w aucie na kierowcy
ogólnie-nie ma co odpuszczać, łatwiej, jeśli to oficjalnie wypadek -
Mama, trzymajcie sie
Mam nadzieje, ze uda sie szybko wyleczyc.
Patk, ja ze swojego AC bralam lampe, bo uszkodzilam, Audi z 2011 roku i za sama lampe dostalam 3 tysiace, ale mialam na czesciach serwisowych, ona byla lekko porysowana nawet nie wymienilam, a uznali ze jest cala do wymiany. Jesli oddalabym do serwisu to normalnie by ja wymienili, wycena serwisu byla wieksza + gdybym wymieniala dostalabym auto zastepcze.
Wszystko zalezy co bylo wybrane w opcji. Ja mialam ubezpieczone w PZU i czesci serwisowe, auto zastepcze, ogolnie bylo troche tego. Musialabys zerknac w umowe.
-
nick nieaktualnyMama, szybkiego powrotu do zdrowia,właśnie ponoć ksztusiec powrócił
Feeva piękna suknia, chociaż z doświadczenia wiem że na zdjęciach dużo się podoba, a jak pójdziesz do salonu to albo nigdzie takiej nie ma,albo przymierzasz i okazuje się że nie podoba Ci się jak leży. Ja wymarzyłam sobie suknie,a w rezultacie kupiłam całkiem inną.
Trochę późno planujecie ślub,chyba że jak się robi przyjęcie to nie ma tak obleganych terminów bo my 1.5 roku wcześniej mieliśmy już salę, a 7 miesięcy przed już zamawiałam suknie (w większości salonów czeka się około 3-6 miesięcy).
Moja wczoraj wieczorem odstawiła taki cyrk przy usypianiu że głowa mi pękała,darła się bite 10 min w każdej pozycji,nie mogłam jej uspokoić. Kiedy to minie? Nie wiem o co jej chodzi i jak ją usypiać.
Nakręciłam słoiczki: dynia z ziemniakiem i cukinia z marchewką i ziemniakiem, wczoraj Młoda próbowała dyni i ładnie jadła,może jej te kune słoiczki nie smakują.
Dzisiaj mamy dalszy maraton gości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:15
-
nick nieaktualny
-
Mama32, bardzo współczuję
Wysyłamy dużo uścisków i zdrówka dla Was!!
Kamcia, do Was oczywiście też.
Niech te choróbska się skończą
Feeva, suknie przepięknaNaprawdę
Ja jak wybierałam suknię to przymierzałam kolekcję Anny Kary, w końcu zdecydowałam się na inną, ale spójrz sobie, bo myślę, że również mogą Ci się spodobać
I spokojnie z czasem, my planowaliśmy wesele 8 miesięcy przed i wszytsko się udało. A mieliśmy normalne wesele. Z tym, że nietypowo - bo w piątek
Promocja w tesco na hipp combotic. 43,49zł za opakowanie 900gram przy zakupie dwóch. J.S., Kamcia, Wy chyba używacie (?)
U nas noc tragicznie tragiczna. W ogóle nie spałam. Wiki co chwilę się budziła z płaczem. W końcu "spałam" z nią na rękach na półleżąco...o 7.00 już doskonały humor i zarządzenie rozpoczęcia dnia . Ehhh...kamciaelcia lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
fatalita
czekam na promo w rossmannie bo najlepiej opłacalna
wtedy hipp2 dwa opakowania za 90 zł minus jeszcze zniżka z karty rossne(ja mam 10%)
ale ta w lidlu jak na nich i tak fajna, wezmę pod uwage, ale wątpię że przed wypłatą sie wyrobie z zakupem
edit
ja nadal chora (i chyba od nowa coś bierze)
właśnie doczytałamtesco
dlategoi promocja na lidla za ładna mi się wydawała
nie mam tesco, a mąż do pracy teraz się nie wybiera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 12:33
-
Dzień dobry.
Mama współczuję ,ale przynajmniej już wiecie co jest i możecie leczyć ,najgorsza jest niewiedza i bezradność. Oby szybko jej przeszło .
Ksztusiec powraca i odra też a to dlatego że te "nowoczesne" kraje uznały że te choroby już wyginęły i przestały szczepić.
Feeva śliczne sukienki .
Kamcia i wam dużo zdrówka .
J.s jest nadzieja że po kilku nocach dziecko samo się przestawi. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/347fa3d988c9.jpg
W koncu widac zeby w calej okazalosci :p
Fatalita wspolczuje nocki :*
Feeva, suknia slicznaJa nie mam kompletnie pomyslu na swoja...
pawojoszka, kamciaelcia, Hoope, Nynka, Fatalita, kattalinna, Mała Matylda, Wowka, J.S, D_basiula, Cola87, Sela lubią tę wiadomość
-
Mama nie mogę dodać Cię do przyjaciółek, nie ma na Twoim profilu tej opcji. U innych dziewczyn jest. Wysyłałaś mi zaproszenie? Bo nic nie mam.
Nie martw się ale zacznij działać już dziś. Inhalacje, pimafucort + sól fizjologiczna do inhalacji, levopront na kaszel, antybiotyk i co dwa dni kontrola u pediatry (błyskawicznie może zejść do oskrzeli i płuc). To są leki na receptę. Nie wiem czy można podać niemowlaczkowi, my stosowaliśmy u trzylatki. To musi lekarz zadecydować, być może są zamienniki. Bardzo zaraźliwa choroba, możesz też złapać (ja się zaraziłam). Ja nie leczyłam tego w szpitalu. Nie wiem jak jest z maluszkami. Pamiętaj o nawilżaniu powietrza (jonizowaniu) i zimnym powietrzu przy atakach kaszlu. Nie bój się jechać do szpitala jeśli poczujesz, że życie dziecka jest zagrożone. Przy krztuśćcu trudno jest złapać oddech w czasie kaszlu.
Krztusiec nigdy nie został wyeliminowany, pomimo szczepień, ponieważ szczepionka jest nieskuteczna. On nie wrócił. On nigdy nie odszedł. Sama szczepionka na krztuśćca natomiast upośledza naturalną obronę organizmu. Utrudnia leczenie.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
a my CHYBA mamy pierwszy obrot z pleckow na brzuszek...
mąż zostawił malego na macie(na plecach oczywiście) a po czasi ejojczenie-a Patryk na brzuchu reki nie może wyjąć
raczej Piotrek mu nie pomoglFatalita, kattalinna, Wowka, Katy, Cola87 lubią tę wiadomość
-
Majowa, my nie robimy wesela tylko przyjęcie do 6h. Termin mamy do wyboru 24 lub 31.05 (tak chciałam) i to są piątki więc z dostępnością nie ma problemu bo się już dowiadywalam
Sukienka która pokazalam to już jest znaleziona
Także nie za późnoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 13:05
Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mama, współczuję bardzo
Patk, polubiłam za te kopytka i powrót do domu
My mieliśmy też przyjęcie. Sierpień, długi weekend, sobota. Jak w marcu chyba pojechaliśmy zaklepać restaurację to byli w szoku, że tak wcześniejto było pierwsze "wesele" u nich, teraz chyba już mają normalnie w ofercie. Sukienkę szyła mi przyjaciółka, kończyła na kacu po moim panieńskim gdy ja dogorywałam w pokoju obok. Przyjechałam na przymiarkę ostatnią a mi laski niespodziankę zrobiły
Pozdrawiamy z podróży do babci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 22:59
Wowka, Mała Matylda, kamciaelcia, Feeva, Hoope, Katy, pawojoszka, D_basiula, Patk, Berbecia, Sela lubią tę wiadomość
-
Na pewno nie jest za późno na organizację ślubu.
Już Wam pisałam, że u nas od pomysłu do ślubu minęły niecałe dwa miesiące. Ślub kościelny, nauki odbyte, suknia na miarę wg mojego pomysłu, bez wesela, samo przyjęcie w naszej ulubionej restauracji.
Jedyna wada, że pracownia sukien znaleziona w Radomiu, zeby zdążyć z terminemale była idealna, bo chciałam krótką z długim rękawem, a takich nie ma za wiele
w razie czego, Feeva, służę namiarem, szyją też zestawy dla mamy i córki
kattalinna lubi tę wiadomość