X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, będziesz mogła napisać wiadomość, jak Hoope zaakceptuje Twoje zaproszenie.

Współczuję, że diagnoza się potwierdziła. Mam nadzieję, że lekarze będą wiedzieć co dalej zrobić i choroba przejdzie najlepiej, jak to w tej sytuacji możliwe.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślalam, że szczepienie na krztusiec to już tylko profilaktyka i nic występuje ta choroba, a tu proszę :/ dużo sił mama :*

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z TYM WYPADKIEM JEST TAK (sory-Piotr caps locka wcisnął)
    7 dni i więcej to wypadek
    mniej niż 7 dni to kolizja
    a są i dalsze różnice międzu wypadkiem i kolizja, chociażby czas przedawnienia, wysokości odszkodowania i zadoścuczynienia (oczywiscie trzeba i o to walczyć najpierw z OC samemu ;) ale to najlepiej znaleźć kogoś mądrego do tego, oprócz samochodu jest szkoda na zdrowiu!)
    a że wypadek to większe szanse na wszystko
    wiem coś o tym, w 2003 roku wyleciałam przez przednia szybe, 6 dni w szpitalu ale konsekwencje do dziś, po czasie się okazało że to kolizja!!!!!wnisliśm sparwę do prokuratury, ta umorzyła, ale w międzczasie ubezpieczyciel wypłacił częśc odszkodowania a więc uznał że mi się należy mimo przedawnienia (kolizja chyba po 2-3 latach się przedawnia, wypadek po 10 latach)
    a prawnika do mojej sprawy znalazłam jednego jedynego w PL chetnego az 300km od domu
    na czesne na mgr wywalczyłam mimo mojego (absurdalnie ogromnego bo 75%) przyczynienia się w postaci nie zapięcia pasów jako pasażer, choć jeszcze w tedy ciązył obowiązek zapinania pasów przez wszystkich w aucie na kierowcy
    ogólnie-nie ma co odpuszczać, łatwiej, jeśli to oficjalnie wypadek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 współczuję :( ale mam nadzieję że leczenie da efekty i mała szybko wyzdrowieje!Trzymaj się :*

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, trzymajcie sie :( Mam nadzieje, ze uda sie szybko wyleczyc.

Patk, ja ze swojego AC bralam lampe, bo uszkodzilam, Audi z 2011 roku i za sama lampe dostalam 3 tysiace, ale mialam na czesciach serwisowych, ona byla lekko porysowana nawet nie wymienilam, a uznali ze jest cala do wymiany. Jesli oddalabym do serwisu to normalnie by ja wymienili, wycena serwisu byla wieksza + gdybym wymieniala dostalabym auto zastepcze.
    Wszystko zalezy co bylo wybrane w opcji. Ja mialam ubezpieczone w PZU i czesci serwisowe, auto zastepcze, ogolnie bylo troche tego. Musialabys zerknac w umowe.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, szybkiego powrotu do zdrowia,właśnie ponoć ksztusiec powrócił:(

Feeva piękna suknia, chociaż z doświadczenia wiem że na zdjęciach dużo się podoba, a jak pójdziesz do salonu to albo nigdzie takiej nie ma,albo przymierzasz i okazuje się że nie podoba Ci się jak leży. Ja wymarzyłam sobie suknie,a w rezultacie kupiłam całkiem inną.
    Trochę późno planujecie ślub,chyba że jak się robi przyjęcie to nie ma tak obleganych terminów bo my 1.5 roku wcześniej mieliśmy już salę, a 7 miesięcy przed już zamawiałam suknie (w większości salonów czeka się około 3-6 miesięcy).

Moja wczoraj wieczorem odstawiła taki cyrk przy usypianiu że głowa mi pękała,darła się bite 10 min w każdej pozycji,nie mogłam jej uspokoić. Kiedy to minie? Nie wiem o co jej chodzi i jak ją usypiać.

Nakręciłam słoiczki: dynia z ziemniakiem i cukinia z marchewką i ziemniakiem, wczoraj Młoda próbowała dyni i ładnie jadła,może jej te kune słoiczki nie smakują.

Dzisiaj mamy dalszy maraton gości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk jak ma mąż zachcianki to jest dobrze :) zdrówka

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, bardzo współczuję :( Wysyłamy dużo uścisków i zdrówka dla Was!!

Kamcia, do Was oczywiście też.
    Niech te choróbska się skończą :/

Feeva, suknie przepiękna :) Naprawdę :) <3 Ja jak wybierałam suknię to przymierzałam kolekcję Anny Kary, w końcu zdecydowałam się na inną, ale spójrz sobie, bo myślę, że również mogą Ci się spodobać :)
    I spokojnie z czasem, my planowaliśmy wesele 8 miesięcy przed i wszytsko się udało. A mieliśmy normalne wesele. Z tym, że nietypowo - bo w piątek ;)

Promocja w tesco na hipp combotic. 43,49zł za opakowanie 900gram przy zakupie dwóch. J.S., Kamcia, Wy chyba używacie (?)

U nas noc tragicznie tragiczna. W ogóle nie spałam. Wiki co chwilę się budziła z płaczem. W końcu "spałam" z nią na rękach na półleżąco...o 7.00 już doskonały humor i zarządzenie rozpoczęcia dnia . Ehhh...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    czekam na promo w rossmannie bo najlepiej opłacalna
    wtedy hipp2 dwa opakowania za 90 zł minus jeszcze zniżka z karty rossne(ja mam 10%)
    ale ta w lidlu jak na nich i tak fajna, wezmę pod uwage, ale wątpię że przed wypłatą sie wyrobie z zakupem

edit
    ja nadal chora (i chyba od nowa coś bierze)
    właśnie doczytałam :D tesco :D dlategoi promocja na lidla za ładna mi się wydawała :D nie mam tesco, a mąż do pracy teraz się nie wybiera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 12:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, dziekuje za info, u mnie w miescie jest tesco ale niestety nie ma tego mleka, szkoda, bo bym kupila :/

Wspolczuje nocy :(

U nas obojetnie o ktorej sie polozy i tak wstanie o 5. Juz mam dosc :/ Po przestawieniu zegarkow bedzie wstawal o 4.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Mama współczuję ,ale przynajmniej już wiecie co jest i możecie leczyć ,najgorsza jest niewiedza i bezradność. Oby szybko jej przeszło .

Ksztusiec powraca i odra też a to dlatego że te "nowoczesne" kraje uznały że te choroby już wyginęły i przestały szczepić.

Feeva śliczne sukienki .

Kamcia i wam dużo zdrówka .

J.s jest nadzieja że po kilku nocach dziecko samo się przestawi.

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/347fa3d988c9.jpg

W koncu widac zeby w calej okazalosci :p

Fatalita wspolczuje nocki :*

Feeva, suknia sliczna ;) Ja nie mam kompletnie pomyslu na swoja...

pawojoszka, kamciaelcia, Hoope, Nynka, Fatalita, kattalinna, Mała Matylda, Wowka, J.S, D_basiula, Cola87, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama nie mogę dodać Cię do przyjaciółek, nie ma na Twoim profilu tej opcji. U innych dziewczyn jest. Wysyłałaś mi zaproszenie? Bo nic nie mam.

Nie martw się ale zacznij działać już dziś. Inhalacje, pimafucort + sól fizjologiczna do inhalacji, levopront na kaszel, antybiotyk i co dwa dni kontrola u pediatry (błyskawicznie może zejść do oskrzeli i płuc). To są leki na receptę. Nie wiem czy można podać niemowlaczkowi, my stosowaliśmy u trzylatki. To musi lekarz zadecydować, być może są zamienniki. Bardzo zaraźliwa choroba, możesz też złapać (ja się zaraziłam). Ja nie leczyłam tego w szpitalu. Nie wiem jak jest z maluszkami. Pamiętaj o nawilżaniu powietrza (jonizowaniu) i zimnym powietrzu przy atakach kaszlu. Nie bój się jechać do szpitala jeśli poczujesz, że życie dziecka jest zagrożone. Przy krztuśćcu trudno jest złapać oddech w czasie kaszlu.

Krztusiec nigdy nie został wyeliminowany, pomimo szczepień, ponieważ szczepionka jest nieskuteczna. On nie wrócił. On nigdy nie odszedł. Sama szczepionka na krztuśćca natomiast upośledza naturalną obronę organizmu. Utrudnia leczenie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam, zrestartowałam forum XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my CHYBA mamy pierwszy obrot z pleckow na brzuszek...
    mąż zostawił malego na macie(na plecach oczywiście) a po czasi ejojczenie-a Patryk na brzuchu reki nie może wyjąć
    raczej Piotrek mu nie pomogl

Fatalita, kattalinna, Wowka, Katy, Cola87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, my nie robimy wesela tylko przyjęcie do 6h. Termin mamy do wyboru 24 lub 31.05 (tak chciałam) i to są piątki więc z dostępnością nie ma problemu bo się już dowiadywalam :)
    Sukienka która pokazalam to już jest znaleziona :)
    Także nie za późno :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 13:05

Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope napisałam wlasnie do Ciebie na priv. Pokazuje ze wiadomość wysłana...

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, współczuję bardzo :-(

Patk, polubiłam za te kopytka i powrót do domu :-)

My mieliśmy też przyjęcie. Sierpień, długi weekend, sobota. Jak w marcu chyba pojechaliśmy zaklepać restaurację to byli w szoku, że tak wcześniej ;-) to było pierwsze "wesele" u nich, teraz chyba już mają normalnie w ofercie. Sukienkę szyła mi przyjaciółka, kończyła na kacu po moim panieńskim gdy ja dogorywałam w pokoju obok. Przyjechałam na przymiarkę ostatnią a mi laski niespodziankę zrobiły ;-)

Pozdrawiamy z podróży do babci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 22:59

Wowka, Mała Matylda, kamciaelcia, Feeva, Hoope, Katy, pawojoszka, D_basiula, Patk, Berbecia, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie jest za późno na organizację ślubu.

Już Wam pisałam, że u nas od pomysłu do ślubu minęły niecałe dwa miesiące. Ślub kościelny, nauki odbyte, suknia na miarę wg mojego pomysłu, bez wesela, samo przyjęcie w naszej ulubionej restauracji.

Jedyna wada, że pracownia sukien znaleziona w Radomiu, zeby zdążyć z terminem :D ale była idealna, bo chciałam krótką z długim rękawem, a takich nie ma za wiele :) w razie czego, Feeva, służę namiarem, szyją też zestawy dla mamy i córki :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, skarpetki kłamczuszki? ;)

Słodko śpi :) miłego pobytu :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ