Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki Wowka, zajrzę co to za poradnik.
U nas ostatnio jak była rodzina z 3 chłopcami to 11 latek był zachwycony Zuzą, nie opuszczał jej na krok, fascynował się że jest taka malutkaurocze.
U nas noc chyba udana, sen 19.45-7.15 z 1 przerwą na jedzenie o 4,potem kupa (Chyba moje dziecko musi walnąć w nocy) ale w miarę gładko poszło usypianie.
Obudziła się w łóżeczku do góry nogami,jak się zmieściła w poprzek nie mam pojęcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 07:40
kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Katy u mnie to samo. Leci ciągiem "dadadadadadadadada"a do mnie tylko czasem "mammmm"
U nas sen 19:30-7 z pobudka o 4:20 na jedzenie, ale oczywiście wtedy najbardziej jej się chciało gadać i smiacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 08:36
Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJS u nas tak samo. A w łóżeczku czasami w nocy 1,5h
Wczoraj np śpi, czekam, sprawdzam, no zasnął. Biorę na ręce taki bezwladny, super, odkladam do łóżeczka oczy na pół buzi....no żart, lulam glaszcze wchodzę prawie do tego łóżeczka. Nic. Biore do siebie śpi....
Cały czas mam w głowie Hoope, że sam sie może wyniesie do swojego. Ale z drugiej strony mam wizje, że 5 lat i dalej z nami będzie...
Ahhh, w ogóle moje dziecko wstaje o 7 po to, żeby po pół godzinie jeczec na spanie, po co sie pytam....
A i dziewczyny, ja nie wiem czy zbieg okoliczności czy to DHA pomaga, ale nie ma darcia przed snem... zasypia ładnie na rekach oczywiście zazwyczaj, ale bez krzykow. Wieczorami tylko jest tak ze się budzi po pół godzinie i musze go lulac albo leżeć z nim i tylko ja bo na męża jest krzyk albo rozbudzenie... -
Nynka, moj doslownie tak samo robi. Odkladam, wychodze z pokoju i zaczynaja sie jeki - wkladam do nas do lozka, zasypia os razu bez poruszenia sie i stekniecia.
I moj tak samo - wstaje o 5:30 po to, aby za pol godziny jeczec i idzie spac. Dzisiaj rekord wstal o 5:30 i po 10 min zasnal znowu do 7. Ja juz nie mam pomyslu zeby spal dluzej ciagiem, a w nocy budzil sie dzisiejszej nocy jak noworodek - co 3h, gdzie ostatnio mial jedna albo dwie pobudki.
Trzeba przetrwac, ale na to spanie w lozeczku nie mam rady, my juz sie poddalismy, co prawda odkladan ale przy pierwszym placzu ukldam u nas, bo nie chce mi sie z nim walczyc -
nick nieaktualnyU nas lozeczko na szczescie nie parzy, ale Patryk nie potrafi sam w nim zasnac.
Wczoraj byl bardzo wymagajacy. Cos mi poplakiwal. Przebudzil sie, usnal na rekach I kazda proba opuszczenia moich ramion konczyla sie placzem. Dopiero za ktoryms razem udalo sie odlozyc.
Dzis tez dzien nie zaczyna sie lepiej -
Dzień dobry.
Nynka niestety u nas dha nie pomaga heh. Od wczoraj to jest taki okropny ryk przy zasypianiu, że szok. Aż się wygina jak tylko chce go ululać. Już sama nie wiem czy za wcześnie go chce uśpić, no ale jak widzę, że trze oczy i marudzi to chyba oznaka zmęczenia, a tu wystarczy położyć na łóżku to już jest mega darcie...
Co do spania w łóżeczku to u nas jest różnie. Jak w miare ok śpi, pobudki tak co 2h na jedzenie to odkładam do łóżeczka po cycu, a jak zaczyna się wiercić i popłakiwać to biorę do nas, bo tak jak piszecie również śpi jak zabity. Ale widzę, że jak często jest do nas zabierany, to później w ogóle nie chce spać w łóżeczku. Dzisiaj o dziwo całą noc odkładałam do łóżeczka i spał do 8. Ale ale dzień wczesniej jak spał z nami to obudził się dopiero o 9:30!W końcu się udało...
-
Dobry,
Nie narzekajcie, że dzieci Wam wstają na pół godziny. U nas taka to sytuacja o 5:40. Czy ten Rekinu wygląda na takiego co pójdzie
W razie pytań, poszedł spać, oczywiście, przed dwoma minutami. Od 5:20. 5 godzin aktywności, uciekania, zabawy, wszystkiego.
A tu Rekinu Dwuzębny na nowym tronie.
No i to takie życie z półroczniakiemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:10
Feeva, Fatalita, Katy, Nynka, kattalinna, kamciaelcia, Sela, Hoope, MajowaMamusia, Berbecia, J.S, Cola87, Mała Matylda, D_basiula, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Moja śpi w łóżeczku do rana, ale musi być lulana przed zaśnięciem, sama nie zaśnie. Jak odkładam to się przebudza, ale majgne ja na brzuszek, sekunda i jej nie ma
Rekinu wymiataWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 10:32
Wowka lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69c72a32eece.jpg
Wcinamy chrupki kukurydzianekattalinna, kamciaelcia, Katy, Wowka, Sela, MajowaMamusia, Berbecia, J.S, Kwiatkowa24, Cola87, Hoope, Nynka, Mała Matylda, D_basiula, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Wowka, Skrzat wymiata szczegolnie na pierwszym zdjeciu
Mama ja nie ide spac!
Mamy druga dolna jedynke
Feeva, Mania jak sie zajadaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:21
Kwiatkowa24, Sela, kattalinna, Wowka, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość
-
JS, gratki
ja wczoraj zostałam ugryziona perfidnie podczas karmienia, Tobie to nie grozi, możesz cieszyć się zębami bez obaw
Tak nie refleksja ostatnio naszła: większość naszych dzieci niż ma pierwsze ząbki. A książkowo niby ok. 6-7 miesiąca wychodzą. Coś tu mi się nie zgadza
Mania bardzo emocjonalnie podchodzi do jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 15:15
J.S lubi tę wiadomość