X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy tylko moje dziecko nienawidzi tak bardzo łóżeczka?? Jeju nie ważne jak mocno śpi w łóżeczku po minucie oczy jak 5 zlotych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wowka, zajrzę co to za poradnik.

U nas ostatnio jak była rodzina z 3 chłopcami to 11 latek był zachwycony Zuzą, nie opuszczał jej na krok, fascynował się że jest taka malutka :) urocze.

U nas noc chyba udana, sen 19.45-7.15 z 1 przerwą na jedzenie o 4,potem kupa (Chyba moje dziecko musi walnąć w nocy) ale w miarę gładko poszło usypianie.

Obudziła się w łóżeczku do góry nogami,jak się zmieściła w poprzek nie mam pojęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 07:40

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) pierwsza noc od wieków bez wstawania! Ale z milionem pobudek. Zdecydowanie brakuje mi łóżeczka... I mojego wygodnego łóżka. No i męża ;-)

Udanego dnia dla wszystkich!

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Nynka, nie tylko Twoje, co prawda Kamil czasem daje sie tam zostawic na troche dluzej,sle rzadko:/

Czemu moje dziecko mowi "tata" w dwoch językach, a mama w żadnym? Coz za niesprawiedliwość;p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, moj tak samo, a u nas w lozku spi jak kamien :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Katy u mnie to samo. Leci ciągiem "dadadadadadadadada" :/ a do mnie tylko czasem "mammmm" :P

U nas sen 19:30-7 z pobudka o 4:20 na jedzenie, ale oczywiście wtedy najbardziej jej się chciało gadać i smiac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 08:36

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS u nas tak samo. A w łóżeczku czasami w nocy 1,5h :(
    Wczoraj np śpi, czekam, sprawdzam, no zasnął. Biorę na ręce taki bezwladny, super, odkladam do łóżeczka oczy na pół buzi....no żart, lulam glaszcze wchodzę prawie do tego łóżeczka. Nic. Biore do siebie śpi....
    Cały czas mam w głowie Hoope, że sam sie może wyniesie do swojego. Ale z drugiej strony mam wizje, że 5 lat i dalej z nami będzie...

Ahhh, w ogóle moje dziecko wstaje o 7 po to, żeby po pół godzinie jeczec na spanie, po co sie pytam....

A i dziewczyny, ja nie wiem czy zbieg okoliczności czy to DHA pomaga, ale nie ma darcia przed snem... zasypia ładnie na rekach oczywiście zazwyczaj, ale bez krzykow. Wieczorami tylko jest tak ze się budzi po pół godzinie i musze go lulac albo leżeć z nim i tylko ja bo na męża jest krzyk albo rozbudzenie...

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, moj doslownie tak samo robi. Odkladam, wychodze z pokoju i zaczynaja sie jeki - wkladam do nas do lozka, zasypia os razu bez poruszenia sie i stekniecia.
    I moj tak samo - wstaje o 5:30 po to, aby za pol godziny jeczec i idzie spac. Dzisiaj rekord wstal o 5:30 i po 10 min zasnal znowu do 7. Ja juz nie mam pomyslu zeby spal dluzej ciagiem, a w nocy budzil sie dzisiejszej nocy jak noworodek - co 3h, gdzie ostatnio mial jedna albo dwie pobudki.

Trzeba przetrwac, ale na to spanie w lozeczku nie mam rady, my juz sie poddalismy, co prawda odkladan ale przy pierwszym placzu ukldam u nas, bo nie chce mi sie z nim walczyc ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lozeczko na szczescie nie parzy, ale Patryk nie potrafi sam w nim zasnac.
    Wczoraj byl bardzo wymagajacy. Cos mi poplakiwal. Przebudzil sie, usnal na rekach I kazda proba opuszczenia moich ramion konczyla sie placzem. Dopiero za ktoryms razem udalo sie odlozyc.

Dzis tez dzien nie zaczyna sie lepiej

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby mi zasnęła w łóżku to bym nie ryzykowała przekładania. To jak rozbrajanie bomby gołymi rękami :-P u nas od zawsze karmienie, usypia przy cycku albo na ramieniu, kładę do łóżeczka i załatwione :-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Nynka niestety u nas dha nie pomaga heh. Od wczoraj to jest taki okropny ryk przy zasypianiu, że szok. Aż się wygina jak tylko chce go ululać. Już sama nie wiem czy za wcześnie go chce uśpić, no ale jak widzę, że trze oczy i marudzi to chyba oznaka zmęczenia, a tu wystarczy położyć na łóżku to już jest mega darcie...

Co do spania w łóżeczku to u nas jest różnie. Jak w miare ok śpi, pobudki tak co 2h na jedzenie to odkładam do łóżeczka po cycu, a jak zaczyna się wiercić i popłakiwać to biorę do nas, bo tak jak piszecie również śpi jak zabity. Ale widzę, że jak często jest do nas zabierany, to później w ogóle nie chce spać w łóżeczku. Dzisiaj o dziwo całą noc odkładałam do łóżeczka i spał do 8. Ale ale dzień wczesniej jak spał z nami to obudził się dopiero o 9:30!

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna u nas też tak było. Ale się zmyło. Teraz jest jak u J.S i Nynki.

Albo i czasem gorzej.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Nie narzekajcie, że dzieci Wam wstają na pół godziny. U nas taka to sytuacja o 5:40. Czy ten Rekinu wygląda na takiego co pójdzie

W razie pytań, poszedł spać, oczywiście, przed dwoma minutami. Od 5:20. 5 godzin aktywności, uciekania, zabawy, wszystkiego.

A tu Rekinu Dwuzębny na nowym tronie.

No i to takie życie z półroczniakiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:10

Feeva, Fatalita, Katy, Nynka, kattalinna, kamciaelcia, Sela, Hoope, MajowaMamusia, Berbecia, J.S, Cola87, Mała Matylda, D_basiula, pawojoszka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w łóżeczku do rana, ale musi być lulana przed zaśnięciem, sama nie zaśnie. Jak odkładam to się przebudza, ale majgne ja na brzuszek, sekunda i jej nie ma :)

Rekinu wymiata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 10:32

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka mina Rekinu na pierwszym zdjeciu:D A zeby piekne:p

Ja przekladam spiacego Kamila bo jakbym chciala go przelozyc jak zasnie na rekach to by zaraz sie krecil w poszukiwaniu cycka...

Wowka, J.S lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzatu wymiata! I to dosłownie :-D takie body z mopem mu zakładaj, niech się przyda ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69c72a32eece.jpg

Wcinamy chrupki kukurydziane :)

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Wowka, Sela, MajowaMamusia, Berbecia, J.S, Kwiatkowa24, Cola87, Hoope, Nynka, Mała Matylda, D_basiula, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chorujących mam przy karmieniu.
    https://mamaginekolog.pl/leki-w-trakcie-laktacji/

Sela, MonikaJ lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Skrzat wymiata szczegolnie na pierwszym zdjeciu :D Mama ja nie ide spac! :D

Mamy druga dolna jedynke :D

Feeva, Mania jak sie zajada :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 13:21

Kwiatkowa24, Sela, kattalinna, Wowka, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, gratki :-) ja wczoraj zostałam ugryziona perfidnie podczas karmienia, Tobie to nie grozi, możesz cieszyć się zębami bez obaw :-)

Tak nie refleksja ostatnio naszła: większość naszych dzieci niż ma pierwsze ząbki. A książkowo niby ok. 6-7 miesiąca wychodzą. Coś tu mi się nie zgadza ;-)

Mania bardzo emocjonalnie podchodzi do jedzenia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 15:15

J.S lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1736 1737 1738 1739 1740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ