WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, tak ja robiłam harmonogram i nawet sie sprawdza chociaz nie zawsze zdazam sie wyrobic ze wszystkim:p Ale na pewno mam duzo czysciej niz wczesniej ;)

Kamcio tez najczęściej lezy prawie bez ruchu, ostatnio nawet mu sie nie chce na brzuszek obracac :p
    Edit. Nie bez ruchu bo rączkami i nóżkami macha to wiadomo :p

Zosia sliczna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:09

Mała Matylda lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helooo :)

Sela, z podłogą mam tak samo. Chodzę w skarpetkach i muszę mieć idealnie czysto co trudno osiągnąć przy dwóch kotach i roznoszącym się wszędzie żwirku ;)
    Myję podłogę przynajmniej raz dziennie.

Nynka, moja za-trzy-dni-półroczniaczka dopiero zaczyna na boki się obracać. Wczoraj podobno jak została z moją mamą to zaliczyła pierwszy obrót na brzuch. Do pełzania jak Skrzatu to chyba jeszcze ze sto lat ;)

Kattalinna, my dziś kupiliśmy w lidlu ten kombinezon. Ale tyłka nie urywa, dość cienki jest jak na zimowy.

Z Wiki jedziemy w czwartek nad morze. Z moimi rodzicami i siostrą. Mąż nie dostał wolnego.
    Dzisiaj trochę się zdenerwowałam, bo dowiedziałam się, że ma prowadzić moją siostra, która świeżo co ma prawko, a nie rodzice, którzy są doświadczonymi kierowcami. W ogóle mi się ten pomysł nie podoba, a oni nie rozumieją moich obaw i niezadowolenia :/

Mała Matylda, Zosieńka jak zawsze przeurocza :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa to kinderkraft Yummy

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, zawstydziłyście mnie :-P

JS, co masz za odkurzacz, że chce Ci się go wyciągać 2 razy dziennie? Bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby mój gruchot miał stać na wierzchu ciągle.
    To samo pytanie do Fatality ale o mopa ;-)

Zosia słodycz :-) i jaka kruszynka ;-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita nie dziwie Ci się, chyba bym się nie odważyła jechać z os, która tyle co zdała prawko. Może kiedyś tak, ale odkąd mam dziecie to bezpieczeństwo to podstawa.

Fakt przy zwierzętach trudnej utrzymać czystą podłogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:35

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna niby tak. Ale. Prezes ruchowo zaawansowany przecież nie od dziś. Siadaniem, transportowaniem się i staniem zajmuje się od jakiegoś już czasu. Po drugie, urodził się jednak 3 tygodnie przed terminem. To pewne na 100%.

Zatem tak, jest mocno zaangażowany ruchowo. Ale to nic nie znaczy. Serio, zupełnie nic. Nie jaram się tym ani nie chwalę, bo jeszcze nie dorósł a bardzo by chciał. Więc wykorzystuje mnie. A mi nogi w doopę wchodzą a kręgosłup mam w esy floresy.

Poza tym moja pierworodna rozwijała się genialnie. GENIALNIE. Biegała mając 10 miesięcy, mówiła pełnymi zdaniami mając 1,5 roku. W przedszkolu najbogatsze słownictwo. A potem w podstawówce dzieciaki ją przegoniły. I zostawiły daleko w tyle.

Także to co teraz nic nie znaczy. Prezes prze ruchowo, zaniedbując mowę i kontakt. Ciągle gdzieś leci.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Moje dziecko otrzymało dziś w prezencie Hule Kule. Tak mnie irytuje ta zabawka ze chyba ją schowam gdzieś w ukryciu. Nie wiem czemu, wydaje się fajna i Barbara zanosi się śmiechem ale jak słyszę te gadanie tej kuli to mnie skręca A jak na nią spojrzę to mam palpitacje serca z nerwów... Może to nerwy przed okresem...
    Też mamy kulę hulę, mi nie przeszkadza ale dziecko po pierwszej fascynacji już się nią jakoś specjalnie nie interesuje. Dobrze, że darowana bo jakbym kupiła to by mi było szkoda wydanej kasy.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, u mnie stoi na wierzchu, dokladnie Electrolux EU096SBM, ale on jest zwykly, duzy, choc kupilismy go jakos w kwietniu, jest bardzo fajny, idealny. Mam tez roombe ale odkad na podlodze sa puzzle, to ciezko je omijac, niby jest ta bariera ale ja zawsze zle ustawie.

Fatalita, tez jestem ciekawa mopa, bo tez lubie myc podlogi XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge szalone forum. Czy tylko ja nie jestem miłośniczką pucowania podłóg? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 18:36

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    ja nawet tego nie czytam ;)

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie zwierząt, jakbym nie odkurzała przynajmniej 2x dziennie to bym mieszkała w piaskownicy. Pies tyle tego znosi w sierści nie sposób inaczej. A że mała powierzchnia to i nie Mam z tym problemu. Dlatego też zainwestowałam w bezprzewodowy odkurzacz, i umyje podłogę za jednym zamachem.
    W ogóle to ja mam wrażenie że im mniejsze mieszkanie tym burdrel bardziej widać.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię sprzątać jak jestem sama
    ( czytaj- starszaki w szkole bo zupełnie sama to ja mogę być w toalecie i to nie zawsze)w tedy widzę że jest czysto i to mnie cieszy ,gorzej w weekend bo w tedy sprzątanie nie ma sensu chodzę tylko i krzyczę żeby nie brudzili. Wieczorem jestem zmęczona ciągłym : wynieś buty ,nie noś jedzenia do pokoju ,wynieś ten papierek po batonie ,nie skacz po kanapie ,pozbieraj te zabawki ,kto wysypał cukier ? I innymi takimi .

Fatalita ja od kad zrobiłam prawko bezpiecznie czuje się tylko jak ja prowadzę a rodzice czemu nie prowadzą nie mogą czy nie chcą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 19:07

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, co do prawka, to ja bym nie pojechala jesli mialby prowadzic swiezo upieczony kierowca, wiem ze trzeba dac szanse ale jedzie z toba malenkie dziecko, nie odwazylabym sie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pies tez okropnie brudzi i mnie to strasznie denerwuje :/

Kamilek fizycznie opanowal tylko obrot z plecow na brzuch i na boki :p Dzisiaj probowal sie czolgac, ale jeszcze nie ogarnia jak to zrobic xd Za to mowe cwiczy bardzo sumiennie i nawija jak szalony :p

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ja przy gościach faceta nie robię nic. Zero. To nie moi goście.

Swoich uprzedzam, że nic nie zrobiłam XD
    Zazwyczaj ogarniamy coś razem.

Jak macie jeszcze jakieś fajne zabawki na oku dajcie znać. Mamy po siostrze kule hule więc nie kupuję już pełzaka, no chyba, że antypełzaka, ten bardziej potrzebny. Kula vtech jest sympatyczna i ma dwa poziomy głośności. Ale i tak bywa irytująca. Za to chicco jest pod tym względem tragiczne. Jakość dźwięku dramat.

My mamy vtech właśnie :)
    Mamy też po starszej szczeniaczka uczniaczka i garnuszek klocuszek. Pchacz też mamy, zebrę z FP.
    Dużo dziewczyn z grupy rówieśniczej starszej kupowało szczeniaczka na pierwsze święta, na Wielkanoc, dzień dziecka, a u nas zainteresowanie szczeniaczkiem było grubo po roczku. Więc w sumie to można nawet później kupić. Maluszek to jeszcze losowo naciska przyciski, bez słuchania i zrozumienia.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka mam kota
    I to nie zmienia faktu że z porzadkami nie szaleje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Ja mam pchacz 3w1 smily play lew. Dostaliśmy, jeszcze nie wiem jak dziala. A co myslicie o stolikach edukacyjnych?

Mieliśmy dla starszej pożyczony od siostry i fajna sprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 22:02

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Nie macie zwierząt, jakbym nie odkurzała przynajmniej 2x dziennie to bym mieszkała w piaskownicy. Pies tyle tego znosi w sierści nie sposób inaczej. A że mała powierzchnia to i nie Mam z tym problemu. Dlatego też zainwestowałam w bezprzewodowy odkurzacz, i umyje podłogę za jednym zamachem.
    W ogóle to ja mam wrażenie że im mniejsze mieszkanie tym burdrel bardziej widać.
    Znam to, moja siostra ma dwa dalmatńczyki i zawsze kiedy do niej dzwonie albo przyjeżdzam to ona właśnie odkurza. Do niej nie da się wejść w czarnych ubraniach :D
    Ma swój funpage na FB Mia&Bella nakrapiany świat jak ktoś jest ciekawy. Ale za to te kolory czarno-białe były idealne dla mojego synka i wodził wzrokiem za psami od samego początku, takie ruchome kontrastowe obrazki, dla niemowlaka idealne ;)

Katy, Wowka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, hahaha dobry ten kot :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk kot wymiata XD
    Co do burdelu w małym mieszkaniu to potwierdzam. Posprząta się, a zaraz jest to samo.
    No i ja też nie jestem miłośniczka pucowania podłóg. W ogóle nienawidzę sprzątać :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ