Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też sie nudzę. Dzisiaj też mam lenia. Obiad z wczoraj. Posprzątane. Skrzat śpi, więc leżę koło niego i obmyślam dekoracje świąteczne
Chyba jestem dziwna, bo często składam krzesełko do karmienia. Mimo że mam miejsce na rozłożone, ale nie lubię mieć dużo rzeczy na wierzchumamy chicco polly, ciężkie faktycznie jest jak piorun, ale te kółeczka dają radę nawet ze Skrzatem. Unosi się przód stopą i jazda
też mam wrażenie, że to główna atrakcja
-
Tez bym sie ponudzila, ale ciagle cos mam do zrobienia no i Kamil nie pozwala:p Chociaz w sumie dzisiaj mial jedna dwugodzinna drzemke wiec troche odpoczelam xd
A oto nasze krzeselko, odziedziczone po dzieciach kuzyna mojego narzeczonego wiec troszke juz styrane, ale po za tym calkiem ok :p Babydesign Bambi, rosnie razem z dzieckiem, ma kolka xd Sorki za to straszne tło, ale u nas jeszcze troche remontowo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb0b60300f6b.jpg
A no i niestety bokiem xdSela, Wowka, kattalinna, Cola87, D_basiula, Tanda lubią tę wiadomość
-
Sela narazie jestem na początku jakieś 100str. Dobrze się czyta. Chociaż mnie zawsze załamują książki w tej tematyce. Bo wydaje mi się niemożliwe żeby taka historia miała miejsce. Straszne.
Basia zazwyczaj tak nie śpi właśnie. Ale myślę że nadrobi to wszystko w nocy... chciałam iść na spacer ale jakoś mi zimno. Więc się nudzę w domu. A wiecie co, wiecie że mnie obrzydzają koce. Wszyscy zimą z tymi kocami a ja nie lubię. -
Tez spi, uf. My juz po spacerze, bylismy 2h, teraz matka wstawila wreszcie obiad.
Mamy krzeselko masywne, spore, dla mnie super, u nas stoi ciagle rozlozone. Balabym sie kupic takie liche, patrzac co moj syn w nim potrafi wyprawiac. Nie mamy kolek, bo nam nie sa potrzebne.
Patk, ja lubie koce
Za to u mnie w domu wszyscy musza sciagnac buty, bo nie cierpie chodzenia w butach. Ja jestem jeszcze lepsza - odkurzam dwa razy dziennie, rano i wieczoremSela, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Nadrobiłam Was
Wczoraj większość dnia byliśmy u teściów, wizyta udana, Zosia bezproblemowo zaliczyła drzemkę poza swoim łóżeczkiem, co u nas jest wyczynem. W drodze powrotnej zrobiła kolejną niespodziankę i po raz pierwszy od początku września zasnęła w wózku! A dokładniej w foteliku samochodowym na stelażu wózka. Uznałam to za dobry objaw i dzisiaj wyszłyśmy na spacer niedługo przed drzemką, ale gdy już przyszła pora snu Zofia głośno i jednoznacznie zarządziła powrót do domu
Sela, gratuluję udanych chrzcin, fajnie że macie to już za sobą.
Cola, rozumiem Twoje zdenerwowanie.
Podziwiam, że zajęłaś się taką gromadką, ja bym się nie podjęła, moja Kluska mi wystarcza.
Basia doświadczająca rozszerzania diety boska!
Bierzemy pod uwagę to krzesełko. Podczas spaceru zajrzeliśmy dzisiaj do sklepu z artykułami dziecięcymi aby porównać Kinderkraft Yummy, Caretero Bistro i Chicco Polly. Okazało się, że krzesełek Kinderkraft nie mają, poza wskazanymi sprzedawca pokazał nam jeszcze Baby Design Penne. Podoba mi się, mężowi też, Caretero i Chicco wykluczyliśmy, chcemy jeszcze zobaczyć to Yummy, bo jest o 200 zł tańsze.
Kinderkraft Fini ogromnie mi się podoba, gdybym miała wybierać tylko oczami to już bym je miała
Zrobiłam notatki z polecanych zabawek
Za tydzień w Lidlu właśnie zabawki, m.in. sorter Fisher Price.
Kojca nie planuję, ale nasze obecne mieszkanie o powierzchni 45m2 chyba całe mogę liczyć jako kojec. Z licznymi przeszkodami w formie oprzyrządowania Zosieńki
Sela, Fatalita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, u nas dziś dzień marudy, śpiący i jednocześnie niedospany. Mój dzieć jest strasznie nerwowy jak mu coś nie idzie to nie próbuje tylko wrzask.
Ogólnie leżenie jest dla noworodków, polsiedzaco albo siedzieć inaczej afera.
Co do krzesełek zgadzam sie z pawojoszka wole masywne ale chociaz pewność ze sie nie rozleci i nie wywali w tym.
Ogólnie to za tym też się nierozgladalamja nie mam czasu
W ogóle postanowilam sie wziąć w garść bo ja na nic nie mam czasu, balagan w domu taki ze mnie coś strzela. Rozpisuje właśnie harmonogram sprzatania:D któraś robila chyba, Katy? Sprawdzil się?
I mam dwa pytania, pierwsze czy wasze dzieci czesto się budzą z placzem? A drugie do tych co bliżej wieku mojego czyli ok 6 miesiecy jak u Was ruchliwość, bo mój po prostu sie chyba cofa leży kloc i jeczy jak nie siega. A tu Rekinu pelza pod stołami
-
Nynka, u nas kiedyś były pobudki z płaczem, najczęściej wtedy gdy Kluska zasypiała ze mną, a budziła się sama, albo jeśli przełożyłam ją gdy spała. Odkąd zasypia sama w łóżeczku problem w zasadzie znikł.
Do odpowiedzi na drugie pytanie się nie kwalifikujemy, bo Zosia dopiero wczoraj skończyła 5 miesięcy. Z tej okazji po raz pierwszy założyła buty, ale jak widać zbojkotowała noszenie ich
. Wagowo przekroczyła 7kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:23
J.S, Berbecia, Nynka, Hoope, kamciaelcia, Wowka, Sela, kattalinna, Feeva, Katy, Fatalita, pawojoszka, D_basiula, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Jak ja bym się chciała ponudzić... albo mieć czysto w domu... choć kilka godzin!
Patk faktycznie, taki syf, że patrzeć nie mogę, byś się wstydziła.
Nynka Prezes popyla półdupkokolanorękotwarzą po podłodze i łóżku, swoją metodą dotrze wszędzie. Nie ma opcji leżenia, ewentualnie siedzenie, stanie, chodzenie lub właśnie półdupkokolanorękotwarzą. Także leżaczek poszedł w odstawkę, już nie ma racji bytu, nawet w pozycji półleżącej.
Szukam krzesełka i maty. Kojec nie wchodzi w grę. Na bank w nim nie zostanie sam.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Matylda, cudowna jest
Sela, moj tez tak mowi i dodatkowo, ze odkurzam dwa razy dziennie jak wariatkaJa lubie odurzac, uwielbiam jak te paproszki znikaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 14:46
Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Nynka u nas budzenie jest z płaczem jak jest głodny (w nocy co 1.5-2h i zawsze z płaczem. W dzień różnie. Co do pełzania to jeszcze nie (ale my młodsi niż 6m). Obraca się wokół własnej osi na brzuchu. No i przewroty na boczki z pleców są. Z brzucha na plecki też.
Edit. Właśnie pierwszy raz się obrócił z pleców na brzuch, ale ręka zaklinowała się pomiędzy szczebelkami i płacz ogromny.
Zosia cuuudna :****Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 14:49
kattalinna, Mała Matylda, Fatalita, Magda33 lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatk wrote:Nie wydaje mi się. W moim mini mieszkaniu się mieści pod barkiem i nie zajmuje wiele miejsca (sorki za bałagan widoczny...)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51365de5df97.jpg
Sela widzisz że u mnie też odkurzacz pod rękąja nie lubię psich włosów
-
Mała Matylda słodka :*
Co do mieszkania to i tak masz o 7m2 więcej niż jawięc już w ogóle całe moje mieszkanie zalicza się do kojca. Jedna wielka graciarnia. Ale myślimy nad segmentem.
Mała Matylda lubi tę wiadomość