X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kaze malemu zasypiac samemu, ale juz wole zeby zasypial przy cycku niz na rekach :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja nie wiem jak wy śpicie z tymi dziećmi w łóżku no przecież to się nie da . Albo ta moja Ulka tylko taka ruchliwa przecież ona się kręci nawet przez sen że nie da się przy niej zasnąć . Myślałam że jeszcze sobie dospie wzięłam do łóżka bo w łóżeczku płakała że już dzień i ona chce na ręce . Że mną w łóżku ona spala ,ja nie tylko się umeczylam próbując .

Muszę się wam pochwalić wczoraj mój brat sprzedał auto. Nie byłoby w tym nic dziwnego ale to auto mu zostawiliśmy wyjeżdżając a on miał spłacić w ratach ,to spłacanie średnio mi szło ale się umówiliśmy że jak będzie miał to odda no i wczoraj napisał że sprzedał i że ma kasę i dziś wyśle ,będzie tego trochę i wreszcie robię łazienkę po roku czekania i wkurzeniem się za każdym razem jak tam wchodzę.
    Dziś M ma wolne więc w końcu mogę się wyrwać z domu a pogoda piękna to chyba wrócę wieczorem.
    A wiecie że jak ostatnio miałam spięcie z teściowa pod tym postem na Fejsie to połowa mojej rodziny zrobiła zrzut ekranu żebym miała dowód w razie czego jak bym kiedyś potrzebowała mieć dowód jakby teściowa usunęła komentarze . Na rodzinę zawsze można liczyć

Sela, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy dlatego zamiast miotly uzywam kaski viledy elektrycznej przynajmniej tec caly kurz sie nie roznosi .

Katy lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tylko miotla ;) i stad (na szczescie) nie mam zadnego dywanu ;)
    ale nigdy nie ukrywałam -moje dzieci ani nie sa sterylnie traktowane (Patrykowi tylko nowa butle wyparzyam), ani w przesadnej czystosci
    dla nas dom jest do mieszkania a nie sprzatania
    choc wiele zmieniło sie po urodzeniu pierwszego dziecka i to "nowe" daje nam szczescie a to najwazniejsze
    wiele rzeczy mnie nie rusza choc porusza obcych
    i uznaje to za dobre

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilek słodki :*

Ja mam spray mop z mango. Jest świetny bo nie zajmuje dużo miejsca, wody w zbiorniczku starcza na oblecenie podłóg w całym mieszkaniu (bo małe) i nie trzeba targac wiadra i nie zawala mieszkania. Ma też nakładkę do mycia szyb :)

Sela to masz siłę nieludzka że wyrwalas XD ja odkurzacz też ciagam za rurę od 2,5roku i się trzyma :D

U nas spanie 20-7 z jedną pobudka o 3:40 na jedzenie. Teraz sobie spacerujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 10:13

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce czytać o tych jednych pobudkach! Ja oszaleję, u nas dziś między 23 A 5.30 aż 5!

kattalinna lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Feeva odkurzacz zaklinował się między szafką a stołkiem i tego nie zauważyłam, tylko jak ten osioł zaczęłam ciągnąć, w końcu szarpnęłam mocno (a wiesz mięśnie mam teraz wyćwiczone heh) i wyleciało masakra. Muszę to skleić jakimś mocnym klejem.
    Kurcze która to ostatnio pokazywała mate piankową na głowie, że nie wypadały te elememty?? Bo muszę zamówić jakąś. ;-) a zapadło mi to foto w pamięci, a nie pamiętam kto to się tak poświęcił ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, to Fatalita robiła selfie z matą na głowie :)

Mieliśmy iść na spacer, a dziecko mi usnęlo :D czekam więc.

Sela lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia wrote:
    Katy dlatego zamiast miotly uzywam kaski viledy elektrycznej przynajmniej tec caly kurz sie nie roznosi .

Faktycznie wydaje sie spoko, a wiesz jak sobie radzi z sierscia? ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzięki. W takim razie Fatalita pisz co to za puzzle były ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Wowka dzięki. W takim razie Fatalita pisz co to za puzzle były ;-)

Jeeaaa...wreszcie dostanę hajs od babyono :D żartuje.
    To babyono:
    https://www.babyono.com/puzzle-piankowe-10szt-cyfry-pastelowe.html

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, zasnal w koncu, coz za ulga dla mojego kregoslupa..
    Zapowiada sie konkretny dzien marudny i wiszenia na matce :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk nie jestes sama z tymi pobudkami.

Dzieki Hoope za artykul..
    W wolnej chwili poczytam w całości.
    Rozumiem ze bujanie do kazdej drzemki czy nocnego snu jest jak najbardziej wskazane, u nas tak czy siak bez bujania nie uśnie a czasem i z bujaniem ma problem żeby zasnąć.
    Do drzemki nie raz bujam 5 min i spi, więc odkladam. A czasami bujam 30 min i dopiero odkladam. Jest to męczące nie powiem, Ale na chwile obecna nie widzę swiatelka w tunelu że coś się w tej kwestii odmieni.
    Wieczorami dalej nie chce butli z moim mlekiem, już nawet nie ściągam bo szkoda mi wylewać. Jest cyc, bujanie i dopiero spi. A taka byłam podekcsytowana jak w drugim miesiącu nauczyłam ja samodzielnego zasypiania w łóżeczku.... Jak to się wszystko dziecku odmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:35

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Faktycznie wydaje sie spoko, a wiesz jak sobie radzi z sierscia? ;)

Dawalo rade z moimi wlosami choc dlugie byly. Z sierscia tez dawalo rade tesciowa ma psa.
    Tylko ze trzeba od czasu do czasu wyciagnac walek i przeczyscic

Katy lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U mnie pobudka standardowa 6:30. Julka już drugi tydzień chodzi do przedszkola więc jestem mega szczęśliwa. Mam ugotowane i posptrzątane :)

Patk nie jesteś sama. Michał dalej budzi się z 5-6 razy w nocy na cyca i nie zawsze zasypia. Pocieszę Cię jeszcze że bywają noce że Julka sie budzi, a to siku a to pomiziać po głowie i tak łażę od jednego do drugiego pół nocy. Już się nawet przyzwyczaiłam.

Ja z córką popełniłam wiele błędów. M.in. sugerowałam się tymi cudownymi poradnikami. Teraz robię to co podpowiada mi intuicja.

Ja też po domu chodzę w skarpetkach. W ogóle mam jakąś dziwną manię że brzydzę sie stanąć gołymi stopami na kafelkach mimo że nowe i wypucowane.

Odkurzacz mam bezworkowy zelmera i nie jestem zadowolona. Słabo ciągnie mimo że to jeszcze wypust z większą mocą.

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to Ci teściowa zgotowała piekło. Tak jakby ona była idealna? Współczuję i życzę jak najszybszego pomyślnego końca konfliktu.

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odkurzacz bezprzewodowy philipsa, ktory czeka az go doprowadze do porzadku... Mam wlosy do pasa, leca mi z glowy i placza sie w szczotke :/

Patryk tez wstaje million razy w nocy. Juz przestalam sie skarzyc na forum, bo to trwa juz ponad miesiac..

• Hoope Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wspomniała Kattalinna niedługo synu kończy 7 miesięcy i NADAL BUDZI SIĘ KILKA RAZY w nocy.

Ale jeśli przeczytacie artykuł, który Wam podrzuciłam (a Tanda uzupełniła choć liczyłam na Waszą kreatywność), dowiecie się dlaczego.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kamil za dwa dni tez skonczy 7 miesięcy, a marudzi jak dwumiesieczniak czasem :p

Chociaz dzisiaj jednak nie bylo tak zle bo nawet udalo mi sie posprzatac lazienke i zrobic pizze ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis cisza na forum

Katy lubi tę wiadomość

‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ