WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kaze malemu zasypiac samemu, ale juz wole zeby zasypial przy cycku niz na rekach :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja nie wiem jak wy śpicie z tymi dziećmi w łóżku no przecież to się nie da . Albo ta moja Ulka tylko taka ruchliwa przecież ona się kręci nawet przez sen że nie da się przy niej zasnąć . Myślałam że jeszcze sobie dospie wzięłam do łóżka bo w łóżeczku płakała że już dzień i ona chce na ręce . Że mną w łóżku ona spala ,ja nie tylko się umeczylam próbując .

Muszę się wam pochwalić wczoraj mój brat sprzedał auto. Nie byłoby w tym nic dziwnego ale to auto mu zostawiliśmy wyjeżdżając a on miał spłacić w ratach ,to spłacanie średnio mi szło ale się umówiliśmy że jak będzie miał to odda no i wczoraj napisał że sprzedał i że ma kasę i dziś wyśle ,będzie tego trochę i wreszcie robię łazienkę po roku czekania i wkurzeniem się za każdym razem jak tam wchodzę.
    Dziś M ma wolne więc w końcu mogę się wyrwać z domu a pogoda piękna to chyba wrócę wieczorem.
    A wiecie że jak ostatnio miałam spięcie z teściowa pod tym postem na Fejsie to połowa mojej rodziny zrobiła zrzut ekranu żebym miała dowód w razie czego jak bym kiedyś potrzebowała mieć dowód jakby teściowa usunęła komentarze . Na rodzinę zawsze można liczyć

Sela, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy dlatego zamiast miotly uzywam kaski viledy elektrycznej przynajmniej tec caly kurz sie nie roznosi .

Katy lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tylko miotla ;) i stad (na szczescie) nie mam zadnego dywanu ;)
    ale nigdy nie ukrywałam -moje dzieci ani nie sa sterylnie traktowane (Patrykowi tylko nowa butle wyparzyam), ani w przesadnej czystosci
    dla nas dom jest do mieszkania a nie sprzatania
    choc wiele zmieniło sie po urodzeniu pierwszego dziecka i to "nowe" daje nam szczescie a to najwazniejsze
    wiele rzeczy mnie nie rusza choc porusza obcych
    i uznaje to za dobre

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilek słodki :*

Ja mam spray mop z mango. Jest świetny bo nie zajmuje dużo miejsca, wody w zbiorniczku starcza na oblecenie podłóg w całym mieszkaniu (bo małe) i nie trzeba targac wiadra i nie zawala mieszkania. Ma też nakładkę do mycia szyb :)

Sela to masz siłę nieludzka że wyrwalas XD ja odkurzacz też ciagam za rurę od 2,5roku i się trzyma :D

U nas spanie 20-7 z jedną pobudka o 3:40 na jedzenie. Teraz sobie spacerujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 10:13

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce czytać o tych jednych pobudkach! Ja oszaleję, u nas dziś między 23 A 5.30 aż 5!

kattalinna lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Feeva odkurzacz zaklinował się między szafką a stołkiem i tego nie zauważyłam, tylko jak ten osioł zaczęłam ciągnąć, w końcu szarpnęłam mocno (a wiesz mięśnie mam teraz wyćwiczone heh) i wyleciało masakra. Muszę to skleić jakimś mocnym klejem.
    Kurcze która to ostatnio pokazywała mate piankową na głowie, że nie wypadały te elememty?? Bo muszę zamówić jakąś. ;-) a zapadło mi to foto w pamięci, a nie pamiętam kto to się tak poświęcił ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, to Fatalita robiła selfie z matą na głowie :)

Mieliśmy iść na spacer, a dziecko mi usnęlo :D czekam więc.

Sela lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia wrote:
    Katy dlatego zamiast miotly uzywam kaski viledy elektrycznej przynajmniej tec caly kurz sie nie roznosi .

Faktycznie wydaje sie spoko, a wiesz jak sobie radzi z sierscia? ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzięki. W takim razie Fatalita pisz co to za puzzle były ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Wowka dzięki. W takim razie Fatalita pisz co to za puzzle były ;-)

Jeeaaa...wreszcie dostanę hajs od babyono :D żartuje.
    To babyono:
    https://www.babyono.com/puzzle-piankowe-10szt-cyfry-pastelowe.html

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, zasnal w koncu, coz za ulga dla mojego kregoslupa..
    Zapowiada sie konkretny dzien marudny i wiszenia na matce :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk nie jestes sama z tymi pobudkami.

Dzieki Hoope za artykul..
    W wolnej chwili poczytam w całości.
    Rozumiem ze bujanie do kazdej drzemki czy nocnego snu jest jak najbardziej wskazane, u nas tak czy siak bez bujania nie uśnie a czasem i z bujaniem ma problem żeby zasnąć.
    Do drzemki nie raz bujam 5 min i spi, więc odkladam. A czasami bujam 30 min i dopiero odkladam. Jest to męczące nie powiem, Ale na chwile obecna nie widzę swiatelka w tunelu że coś się w tej kwestii odmieni.
    Wieczorami dalej nie chce butli z moim mlekiem, już nawet nie ściągam bo szkoda mi wylewać. Jest cyc, bujanie i dopiero spi. A taka byłam podekcsytowana jak w drugim miesiącu nauczyłam ja samodzielnego zasypiania w łóżeczku.... Jak to się wszystko dziecku odmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 11:35

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Faktycznie wydaje sie spoko, a wiesz jak sobie radzi z sierscia? ;)

Dawalo rade z moimi wlosami choc dlugie byly. Z sierscia tez dawalo rade tesciowa ma psa.
    Tylko ze trzeba od czasu do czasu wyciagnac walek i przeczyscic

Katy lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U mnie pobudka standardowa 6:30. Julka już drugi tydzień chodzi do przedszkola więc jestem mega szczęśliwa. Mam ugotowane i posptrzątane :)

Patk nie jesteś sama. Michał dalej budzi się z 5-6 razy w nocy na cyca i nie zawsze zasypia. Pocieszę Cię jeszcze że bywają noce że Julka sie budzi, a to siku a to pomiziać po głowie i tak łażę od jednego do drugiego pół nocy. Już się nawet przyzwyczaiłam.

Ja z córką popełniłam wiele błędów. M.in. sugerowałam się tymi cudownymi poradnikami. Teraz robię to co podpowiada mi intuicja.

Ja też po domu chodzę w skarpetkach. W ogóle mam jakąś dziwną manię że brzydzę sie stanąć gołymi stopami na kafelkach mimo że nowe i wypucowane.

Odkurzacz mam bezworkowy zelmera i nie jestem zadowolona. Słabo ciągnie mimo że to jeszcze wypust z większą mocą.

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to Ci teściowa zgotowała piekło. Tak jakby ona była idealna? Współczuję i życzę jak najszybszego pomyślnego końca konfliktu.

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam odkurzacz bezprzewodowy philipsa, ktory czeka az go doprowadze do porzadku... Mam wlosy do pasa, leca mi z glowy i placza sie w szczotke :/

Patryk tez wstaje million razy w nocy. Juz przestalam sie skarzyc na forum, bo to trwa juz ponad miesiac..

• Hoope Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wspomniała Kattalinna niedługo synu kończy 7 miesięcy i NADAL BUDZI SIĘ KILKA RAZY w nocy.

Ale jeśli przeczytacie artykuł, który Wam podrzuciłam (a Tanda uzupełniła choć liczyłam na Waszą kreatywność), dowiecie się dlaczego.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kamil za dwa dni tez skonczy 7 miesięcy, a marudzi jak dwumiesieczniak czasem :p

Chociaz dzisiaj jednak nie bylo tak zle bo nawet udalo mi sie posprzatac lazienke i zrobic pizze ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis cisza na forum

Katy lubi tę wiadomość

‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ