WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to rzekomo oznacza stres u dziecka. XD XD XD

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt to właśnie chyba podobne problemy :D ja wiem że moja mama chce dobrze i jak najlepiej dla wnuka, ale czasem wydaje mi się że za bardzo panikuje, niestety we mnie też zawsze zasieje trochę stresu, bo jednak są myśli a może jednak...ale w ciąży też tak było...no i oczywiście znów miał bluzę założona na body z długim i koszulkę z długim bo zimno mu, mówiłam daj najwyżej ćwiartkę jabłka po obiadku, dała mu całe...bo głodny. Moje dziecko zawsze jest głodne, zimno mu i teraz jeszcze te rączki...wiem że chce dobrze i ogólnie jest kochana, ale ja sie często stresuje takimi rzeczami. Z drugiej strony czasem lepiej dmuchać na zimne. A w sumie to najważniejsze jest wypośrodkować w tym wszystkim :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda mój też najczęściej macha jak widzi butle z mlekiem albo miseczkę z żarciem ;) dlatego wcześniej nie wpadłam na to że to coś złego może być bo myślałam że tak się emocjonuje i tyle. I myślę że tak właśnie jest ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to ja powinnam wykupić jakiś abonament u psychologa dla Bożenki. I to do 18tki ;-) nie dość, że macha, kręci, wierzga, to jeszcze wyrzuca, pręży, drapie, pociera, zaciska. No cuda robi z kończynami. Albo macha łapkami jakby chciała odlecieć i wstrzymuje przy tym oddech, a za chwilę oddycha szybko jakby miała zadyszkę. Istne wariactwa ;-)

Mamy imprezę na górze. Jakieś urodziny... O dziwo dziecko śpi. Nawet zasnęło przy początkach poprzedzonych szuraniem odkurzacza o panele. A właśnie: po może godzinie w łóżeczku obudziła się i znowu cyc. Nie będę walczyć, śpi w naszym łóżku, jakoś udało mi się odłączyć ssawkę ;-) karmienie ssaka leżącego na brzuchu nie należy do najbardziej komfortowych pozycji.

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy jak dziecko jeszcze nie siedzi tak jak Prezes Hoope to wkładacie je do krzesełka na karmienie?
    Moje właśnie przyszło, złożyłam i cieszę się do siebie hehe

U nas też rusza rączkami w cały świat...

Kurcze objeździłam dzisiaj tyle sklepów za tymi słoiczkami, że mam dość. Wszędzie 300ml i więcej. Nigdzie nie ma mniejszych. A ja mam do zrobienia jeszcze 3 ogromne dynie. Jutro jeszcze podjadę do auchana, może dostane.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    A powiedzcie mi czy jak dziecko jeszcze nie siedzi tak jak Prezes Hoope to wkładacie je do krzesełka na karmienie?
    Moje właśnie przyszło, złożyłam i cieszę się do siebie hehe
    Nie wolno dziecka sadzać na siłę, mozna karmić na kolanach lub w krzesełku z mozliwością odchylenia do tyłu.
    Ja się dużo wspieram i edukuję blogiem Małgorzaty Jackowskiej
    I znalazłam tez to:
    http://www.rozamarzy.com/dekalog-rozszerzania-diety/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:43

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rozsadzony mózg, darł się od 20 do 22. Na sam widok pokoju. Pierwszy raz usnął w kuchni.

Moje nie kręciły nadgarstkami ale syn kuzyna tak. Z emocji. Taka forma ekspresji. Prezes też nie bawił się dotąd siusiakiem, nie pociera stopami. Za to nauczył się głośno wciągać powietrze, warczeć i kląskać językiem.

Karmię na kolanach albo w leżaczku. Jeszcze krzesełka nie wybrałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:31

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, Rekinu trzyma tackę jedną ręką i tak sobie siedzi nie używając oparcia :D czasem się puści, posiedzi chwilę sam i znowu łapie za tackę.

Ale gdzieś czytałam, że na jedzenie można posadzić w krzeselku z podparciem niesiadające dziecko. Tylko gdzie ja to czytałam...?

https://alaantkoweblw.pl/fizjoterapeuta-na-temat-sadzania-i-samodzielnego-siedzenia/

https://dziecisawazne.pl/blw-czy-jedzenie-papek-to-wazny-etap-rozwoju/

https://www.hafija.pl/2018/03/gotowosc.html

Pewnie czytałam na alaantkowe lub u Hafiji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:50

Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sadzam w krzeselku tylko w bujaczku jemy.
    Ktoras pytala o kombinezon ze stopkami. Ja kupilam w Auchan. Byly nawet na rozm.86

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dwa dni temu przyszło krzesełko i jak posadziłam Adasia w nim na lekko odchylonym oparciu to i tak się dźwiga i siada na prosto. Dziś znów kiepska noc. Bardzo niespokojnie śpi ostatnio tak od północy bardzo łatwo się wybudza...Nie wiem czemu, zęby niby wyszły, a problem się pogłębił :/

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Czytam Was ciagle, ale mam paskudnego PMS-a i nawet mi sie odzywac nie chce...Teraz wchodząc do łazienki zobaczylam ciuchy tesciowej rzucone na kosz na pranie i mam ochote wlasnorecznie zamurowac jej wejscie do nas :/ Bo tak ciężko jest poświęcić 2min na wlozenie ich do srodka...I dziwic sie pozniej, ze moj chlopak tez rzuca ciuchy gdzie popadnie jak mamusia taki przyklad daje :/

Posmialam sie troche dzieki Wam przynajmniej :p

Kamcio jeszcze spi, z usypianiem u nas cyrki od jakiegos tygodnia...

Wczoraj lezac na brzuszku dzwigal pupe do gory, a pozniej przekrecal ja na bok, wygladalo to troche jak cwiczenia do siadu xd

Nie wiem czy krecenie nadgarstkami jest ok, moj nie kreci chyba:p Ale za to drapie paluszkami po ustach tak śmiesznie, nie tylko swoich xd

Dzisiaj jedziemy w odwiedziny do mojej kuzynki, mam nadzieje, ze Kamil bedzie grzeczny :p.

Patryczek z noga Piotrusia przekochany :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już rozumiem frustrację mam, których dzieci zawsze zasypiały z płaczem i cyrkami...

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, wspolczuje tej wspolnej lazienki z tesciowa.

Pociesze was. To co u nas sie dzieje z zasypianiem to istnyyy cyrk na kolkach :P

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dajesz nadzieję, że mojej się odmieni z tym usypianiem na rękach na stojąco bo mi bicki się wyrobią jak u koksa XD dobrze że w miarę szybko zasypia.

Kupiłam wczoraj kombinezon F&F rozmiar 74 ze stopkami w promocji za 64 zł, większy też był, ale dobrze że nie wzięłam bo by pływała w nim. Ten nowy jest o jakieś 6-7 cm dłuższy od tego co mamy z odzysku,oba rozm. 74.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    My po bilansie 10 kilo i 75 cm. Jest moc :D

Mam paskudny okres, ja nie wiem czy źle mi było bez tego no nie, po co to wróciło już. Od rana humor paskudny nic mi nie idzie, zabrudzilam materac, dzidziuś mnie zarzygal, przebieralam sie dwa razy, z mężem sie poklocilam, w samochodzie sie poparzylam i oblalam kawa. Odkrylam ze chyba nie mam kurtki na zime, buty przepadly no ja pikole...
    Pytanie do tych miesiaczkujacych ich, czy ten pierwszy okres jest taki obfity zawsze czy tylko ja tak mam?

Katy, Kwiatkowa24, Mała Matylda, Cola87, kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka daje nadzieję ale ja jakoś toa nadzieja nie żyje że coś się zmieni...
    Dzisiaj będziemy próbować przystawic łóżeczko do naszego łóżka, może wkoncu uśnie w swoim łóżeczku chociaż na noc.
    Chociaż dzisiejsza noc pierwsza od 4 tyg w miarę ok...

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    zapomniałam o was jako o rekordzistach :D
    mój pierwszy okres po pierwszym cc był mega obfity i trwał 2 tyg a potem plamienie
    teraz bardzo obfity i długi
    nastepne "normalnie"

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    nasz kombinezon (ten z olx) tez F&F i tez 74
    ma stópki i bedzie akurat
    nie jest gruby, jest bardzo leciutki

aha
    a co to za bilans??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 10:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym jak się męczycie z usypianiem i nie czuję współczucia, zero, nic, null, cieszy mi się morda XD

Nynka pokaż to 10 kg! ❤

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Dziękuję za odp odnośnie sadzania w krzesełku ;-)
    U nas noc z pobudkami co 1.5h nawet ciężko dociągnąć do 2h. Nie wiem czemu tak często je w nocy, jak w dzień to co 3h.
    U nas z zasypianiem też koszmar. Rzuca się, drze jak nie wiem co, odpycha ode mnie, sama nie wiem jak go usypiać. Teraz na drugą drzemke usypiałam ponad godzine. Koszmar jakiś. Tak się darł, że już sama nie wiedziałam co robić, ale jak się tylko uspokajał to tarł oczy marudził, no widać, że jest śpiący.
    Uspokaja się jak go nie dotykam i pozwalam leżeć samemu ale tak za chiny nie zaśnie. Jak tylko chce przytulić i biorę na boczek to ryk... bądz tu człowieku mądry.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ