WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela daj znać co z tym krzesełkiem bo rozważam zakup.

Kamcia kombinezon wydaje się naprawdę superowy, a za tą cenę to już w ogóle,najlepsze jest to że na allegro ten sam kosztuje 2x tyle.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    w teorii mięso gotuje sie osobno i dodaje do zupki
    ja leciałam na słoiczkach-piotrek lubił, czesciej moim gardził, ale jeśli robiłam mu jakies pulpeciki z warzywami to wszystko razem gotowałam
    w okolicach roczku dawałam juz swoje normalne zupy-on lubi mocno przyptrawione jeśli (dzis) w ogóle coś lubi lub w ogóle raczy zjeść :D
    i będę wdzieczna za ocene dwulatka w krzesełku ;) ale to musi być wiekszy ;) Patryk mały tez raczej nie bedzie

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres to i ja miałam obfity, ale nie taki żebym musiała chodzić w podkladach :)

Nic mi się nie chce. Pisać też.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była moja sąsiadka u mnie i mówi że spokojnie zmieści się dwulatek nawet taki większy.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w Lidlu i widziałam chłopca mniej więcej w naszym wieku. I wiecie co. Miał udo chudsze niż Prezes rękę.

Gapiłam się jak gupia na to dziecko.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy od mojej kuzynki, przez prawie 1.5 godziny caly czas u niej siedzial na kolanach xd Ogolnie byl baardzo grzeczny :p Mogloby nas nie byc chyba dla niego :p

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak nie pojechałam na kawke, bo mąż dopiero wrócił z pracy :-( i niestety nie ocenie tego dwulatka czy wejdzie do tego krzesełka. Może jutro mi się uda. To od razu napiszę.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Adaś dziś przespał dwie godziny po południu! Ale położyłam się razem z nim, sam pewnie by tyle nie pospał. Po pół godziny musiałam mu smoka podać bo się przebudził potem już spał. No i ominął ostatnia drzemkę. Zobaczymy co noc przyniesie...

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któreś z waszych dzieci nie chce za skarby świata mm i cyca. Problem polega na tym że czytajac wszędzie co się da do roku dziecko powinno dostawać albo jedno albo drugie. I to nie jest na zasadzie że się przekona. Z butli pije wode, z niekapka pije wode, z kubeczka pije wode. MM nie z żadnej ww rzeczy nie chce. Łyżeczka nawet próbowałam. Są dni w. Zasadzie były że dwa że wypiła mm bez zajakniecia. Ale to był serio jakiś cud. Nawet na twardego śpiocha ma odruch wymiotny. Moja córka ogólnie jest grzecznym dzieckiem. Nie płacze tak żebym po przytuleniu jej nie uspokoiła.a gdy próboje jej dać butle robi taki Sajgon że ja jestem cała mokra. Ona płaczę tak że aż przysypia w trakcie. Któregoś dnia odrzuciła smoka tak o... W wieku 3-4mieaiace dostawała mm jak musiałam wyjść do szkoły. Teraz zaczęła mnie gryźć i całe sutki mam sine. Przy karmieniu płaczę ja bo to jest taki ból że nie da się tego opisać. Może jestem jakaś zła matka ale chcialam jej podać mm żeby powoli kończyć karmienie bo niestety ale zaczęło mi się kojarzyć jedynie z bólem....

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się zaczęło, już mamy pobudkę, masakra, kiepsko się zapowiada :( Jagoda niestety nie potrafię pomoc :( może trzeba zasięgnąć porady pediatry albo doradczyni laktacyjnej?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda
    A inne mm probowalas? Ponoć bebiko w smaku słodkie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, bebiko w smaku słodkie. Manię nim dokarmiam i jak sprawdzam ustami temp jak wyleje trochę na nadgarstek to jest słodkie ;)

Chyba znowu mnie coś rozkłada.
    Nadrobilam chyba 10 stron, ale nie odniosę sie bo po 1 nic nie pamiętam, a po 2 nie mam siły.

Cały czas po ostatnich rewolucjach Mani mam jakiś wewnętrzny niepokój, co chwilę jak śpi sprawdzam czy oddycha, bo mam przed oczami jej widok dlawiacej się/duszacej własnymi wymiocinami.
    Siadło mi na łeb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 22:12

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawala, ktoras z Was dziecku kiwi? :p Nie wiem czy mozna juz w ogole czy za wczesnie xd Oczywiscie tylko na sprobowanie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebilon bebilon nań wsio. Chodzi mi o to czy dziecko może żyć '' oczywiście w przenosni'' bez mm i cyca. Czy dam radę nadrobić wszytsko to czego potrzebuje żeby jej nic nie zabrakło. Zjada kaszy trochę obiad, jakiś owoc, ale to jednak chyba za mało. Do pediatry idziemy we wtorek. Ale przeszukujec internet przypomniałam sobie ze kiedy mi tu było dobrze i wasze rady się sprawdziły.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda możesz podawać witaminy dla niemowląt żeby uzupełnić ewentualne braki ,jeżeli je kaszki to one na mm są więc to mm jednak dostaje ,próbuj przemycać mm w różnych postaciach np. herbatniki rozmoczone w nim ,kaszki i kleiki ,kasza manna na wodzie na sztywno i rozwodniona mm ,ale przede wszystkim pytaj pediatrę,czasem się tak zdąży że dziecko odrzuci mleko ,nasze dzieci już są spore wystarczy że przetrwacie jakieś 3 miesiące na takim przemycaniu potem już dziecko je dużo innych posiłków

cf409fc7e7.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Uspokoiłam się. Bo już miałam wizję łamliwych kości i bez zębów życia. A czy jogurty serki mogę podawać. Wiem maja cukier ale jakieś naturalne bio. W dzień jakoś ogarnę będę szukać. A na noc? Podrzuccie firmy z jakich podjęcie maluchom takie specjały. Wszytskim mamom będę wdzięczna

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga pobudka. I wierci i stęka biedny dalej. Ale szybko chyba nie minie to wybudzanie bo wyczułam że górne dziąsełka są napuchnięte...dałam żel i camilie i zobaczymy. Cholerne zębiska że ich tak męczyć musza, biedactwa :( a ja to chyba się już nie wyśpię szybko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 01:52

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corce jeszcze nie podawalam ale syn je jogurty bakomy bio naturalne

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda w skrajnych przypadkach odchowasz dziecko bez mm i cyca. Natomiast sam fakt odrzucenia piersi i odruch wymiotny na mm powinien być skonsultowany z pediatrą i doradcą lakracyjnym. Być może jest przyczyna do wykrycia. A może nigdy nie znajdziesz. Tak czy siak, odchowasz ;) Serki homogenizowane bezsmakowe (możesz sama dodać owoc), jogurty, jeśli nie ma alergii, kaszki na mm, sinlac, obiadki, jest co podać.

Wczoraj Prezes zjadł dydusia, sam położył się na brzuszku i poszedł spać. Po prostu. Jestem taka zagubiona.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry chociaż dla mnie nie :(

Julka przyniosła wirusa z przedszkola.Kilka dni boli ją brzuch Dwa dni temu wymiotowała. Teraz przeszło na mnie. Co prawda nie wymiotuje ale już 3 dzień strasznie mnie mdli i do tego noe schodziłabym z toalety, a mąż na dniówce. Drżę o tego swojego malucha i teraz widzę zalety kp. Na razie Michasia nic nie rusza oby tak zostało.

Mojej kuzynki syn jak miał pół roku odrzucił pierś i mm. Po jakimś czasie przeszło i zostałam przy mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 08:14

201501064565.png
‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ