Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sela
w teorii mięso gotuje sie osobno i dodaje do zupki
ja leciałam na słoiczkach-piotrek lubił, czesciej moim gardził, ale jeśli robiłam mu jakies pulpeciki z warzywami to wszystko razem gotowałam
w okolicach roczku dawałam juz swoje normalne zupy-on lubi mocno przyptrawione jeśli (dzis) w ogóle coś lubi lub w ogóle raczy zjeść
i będę wdzieczna za ocene dwulatka w krzesełkuale to musi być wiekszy
Patryk mały tez raczej nie bedzie
Sela lubi tę wiadomość
-
Mój Adaś dziś przespał dwie godziny po południu! Ale położyłam się razem z nim, sam pewnie by tyle nie pospał. Po pół godziny musiałam mu smoka podać bo się przebudził potem już spał. No i ominął ostatnia drzemkę. Zobaczymy co noc przyniesie...
-
Dziewczyny czy któreś z waszych dzieci nie chce za skarby świata mm i cyca. Problem polega na tym że czytajac wszędzie co się da do roku dziecko powinno dostawać albo jedno albo drugie. I to nie jest na zasadzie że się przekona. Z butli pije wode, z niekapka pije wode, z kubeczka pije wode. MM nie z żadnej ww rzeczy nie chce. Łyżeczka nawet próbowałam. Są dni w. Zasadzie były że dwa że wypiła mm bez zajakniecia. Ale to był serio jakiś cud. Nawet na twardego śpiocha ma odruch wymiotny. Moja córka ogólnie jest grzecznym dzieckiem. Nie płacze tak żebym po przytuleniu jej nie uspokoiła.a gdy próboje jej dać butle robi taki Sajgon że ja jestem cała mokra. Ona płaczę tak że aż przysypia w trakcie. Któregoś dnia odrzuciła smoka tak o... W wieku 3-4mieaiace dostawała mm jak musiałam wyjść do szkoły. Teraz zaczęła mnie gryźć i całe sutki mam sine. Przy karmieniu płaczę ja bo to jest taki ból że nie da się tego opisać. Może jestem jakaś zła matka ale chcialam jej podać mm żeby powoli kończyć karmienie bo niestety ale zaczęło mi się kojarzyć jedynie z bólem....
-
Potwierdzam, bebiko w smaku słodkie. Manię nim dokarmiam i jak sprawdzam ustami temp jak wyleje trochę na nadgarstek to jest słodkie
Chyba znowu mnie coś rozkłada.
Nadrobilam chyba 10 stron, ale nie odniosę sie bo po 1 nic nie pamiętam, a po 2 nie mam siły.
Cały czas po ostatnich rewolucjach Mani mam jakiś wewnętrzny niepokój, co chwilę jak śpi sprawdzam czy oddycha, bo mam przed oczami jej widok dlawiacej się/duszacej własnymi wymiocinami.
Siadło mi na łeb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 22:12
-
Bebilon bebilon nań wsio. Chodzi mi o to czy dziecko może żyć '' oczywiście w przenosni'' bez mm i cyca. Czy dam radę nadrobić wszytsko to czego potrzebuje żeby jej nic nie zabrakło. Zjada kaszy trochę obiad, jakiś owoc, ale to jednak chyba za mało. Do pediatry idziemy we wtorek. Ale przeszukujec internet przypomniałam sobie ze kiedy mi tu było dobrze i wasze rady się sprawdziły.
-
Jagoda możesz podawać witaminy dla niemowląt żeby uzupełnić ewentualne braki ,jeżeli je kaszki to one na mm są więc to mm jednak dostaje ,próbuj przemycać mm w różnych postaciach np. herbatniki rozmoczone w nim ,kaszki i kleiki ,kasza manna na wodzie na sztywno i rozwodniona mm ,ale przede wszystkim pytaj pediatrę,czasem się tak zdąży że dziecko odrzuci mleko ,nasze dzieci już są spore wystarczy że przetrwacie jakieś 3 miesiące na takim przemycaniu potem już dziecko je dużo innych posiłków
-
Dzięki. Uspokoiłam się. Bo już miałam wizję łamliwych kości i bez zębów życia. A czy jogurty serki mogę podawać. Wiem maja cukier ale jakieś naturalne bio. W dzień jakoś ogarnę będę szukać. A na noc? Podrzuccie firmy z jakich podjęcie maluchom takie specjały. Wszytskim mamom będę wdzięczna
-
Druga pobudka. I wierci i stęka biedny dalej. Ale szybko chyba nie minie to wybudzanie bo wyczułam że górne dziąsełka są napuchnięte...dałam żel i camilie i zobaczymy. Cholerne zębiska że ich tak męczyć musza, biedactwa
a ja to chyba się już nie wyśpię szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 01:52
-
Jagoda w skrajnych przypadkach odchowasz dziecko bez mm i cyca. Natomiast sam fakt odrzucenia piersi i odruch wymiotny na mm powinien być skonsultowany z pediatrą i doradcą lakracyjnym. Być może jest przyczyna do wykrycia. A może nigdy nie znajdziesz. Tak czy siak, odchowasz
Serki homogenizowane bezsmakowe (możesz sama dodać owoc), jogurty, jeśli nie ma alergii, kaszki na mm, sinlac, obiadki, jest co podać.
Wczoraj Prezes zjadł dydusia, sam położył się na brzuszku i poszedł spać. Po prostu. Jestem taka zagubiona.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzień dobry chociaż dla mnie nie
Julka przyniosła wirusa z przedszkola.Kilka dni boli ją brzuch Dwa dni temu wymiotowała. Teraz przeszło na mnie. Co prawda nie wymiotuje ale już 3 dzień strasznie mnie mdli i do tego noe schodziłabym z toalety, a mąż na dniówce. Drżę o tego swojego malucha i teraz widzę zalety kp. Na razie Michasia nic nie rusza oby tak zostało.
Mojej kuzynki syn jak miał pół roku odrzucił pierś i mm. Po jakimś czasie przeszło i zostałam przy mmWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 08:14