X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od końca: x lander jaki? Se luknę :-) na przekładaniu mi zależy mniej niż ba wentylacji bo Bożenka już dawno przodem do świata jeździ w gondoli ;-)

Hoope, było masełko ale chyba za mało. Bo i ziemnior był malutki. Bez spiny, będzie jadła w końcu.

A, TA ośmiornica! Widziałam, nie dziwię dziewczynom ;-)

Jam uparta zupełnie jak Ty :-D wszak piszę, że wentylacja nie najważniejsza, a budka to wiadomo, że do spania. Że też Wam trzeba wszystko tłumaczyć... I ta wentylacja też do spania przecież. Bo jak się wyszaleje w ten upał w parku choćby, to zanim do domu dojedziemy to mi zaśnie w pół drogi więc będę rundki kręciła po osiedlu. No i wtedy na być od tego palącego słońca zasłonięta z chodzącą klimą.
    I kosz musi być duży z dobrym dostępem jest rozłożonym oparciu. Tego pewnie tłumaczyć nie muszę :-P

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki J.S. to chyba się skuszę na nie.

Zajedzie mnie dzisiaj ta dziewczyna. Co chwila zjeżdża z maty na parkiet, wyje, spać nie chce (spała do 14.30 na spacerze i już nie chce).

Katalina mi się też tak wydaje, jak zobaczyłam że herbatniki dla dzieci kosztują 13 zł to padłam.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, zostaw na parkiecie, może przestanie wyć.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba też założyć ze dziecki śpi w spacerowce :D bo z czasem nie ma już trzech drzemek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope Prezes to zaskakuje za każdym razem ;-) ciekawe kiedy my się doczekamy takiego zasypiania, siedzenia, raczkowania itp ;-)

To jutro robimy ziemniaka z masełkiem. Zobaczymy czy podejdzie czy nie.

My też spacerówke mamy z wózka 2w1 i jeszcze jej nie używałam ale u bratowej byłam zadowolona jak ją zobaczyłam. Czyli jak dzieć nie siedzi to można już wozić w spacerówce, tylko bardziej na płasko, ew.z delikatnym podniesieniem?

Hoope lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, x lander x move.

Rączka u nas musiała być bardzo regulowana, bo jak pewnie pamiętasz, dzieli mnie i męża prawie pół metra wzrostu :D

Kosz też jest na patencie, powiększany i dzięki temu jest do niego dostęp zawsze.

Sela, a czemu nie? Na płasko to na płasko, jak lekko uniesione to jak w leżaczku. Są wózki, które mają możliwość uniesienia dna w gondoli, na jedno wychodzi :)

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina,dałam w samym body na parkiety to w takim szoku była,rozdarła się. W ogóle to mam zimne podłogi i tak ba samym parkiecie czy kafelkach to zdaję mi się przegięcie.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parkiet zawsze jest cieplejszy niż kafelki

Kattalina ihaaaaa XD Mój wózek ma genialnie duży i dostępny kosz. Trzeszczy nieznacznie na wybojach. Nie ma systemu wentylacji. Ma za to świetną, dużą, długą budę. Prezes jest zimnolubny, w upały i tak wychodzi się rano i wieczorem. Nie poci się w spacerówce. I odwrotnie niż Skrzat, zasypia nie widząc mnie, spaceruje widząc mnie.

Zgadzam się z Kamcią, w krzesełku dziecko ma siedzieć a nie być trzymane. Tacka i ten wypust między nogami powinny wystarczyć.

Patk mówisz nie wart? Kurde a tak się najarałam. A Ty co masz? Dziewczyny tak chwalą, nie zarejestrowałam nazwy.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorową dałam. Dorzuciłam odrobinę skórki z kurczaka, ona daje specyficzny posmak. Pożarł. W sumie to bogate te zupy nie są. Wywar z pomidorowej (miksuję całe pomidory i przecieram na sitku, żeby pestki i łyko oddzielić), marchewka, pietruszka, makaron i ciut kurczaka. Takie smaczne, że podjadam i bez soli :P

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź sobie obejrzeć ten peg Perego jak będziesz w Szczecinie. Nie ma na stronie boboland więc może już nie sprowadzają ale mają go też w Oleńce na Gumieńcach.
    Ja mam ten Kinderkraft yummy. Myślę że za te pieniądze jest naprawdę dobry. I ten możesz zobaczyć w toy4us na Mieszka I-go na pomorzanach.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, też mam zimne... Póki co dałam dwa razy na krótko. Na szczęście ma co robić jeszcze na macie więc jej nie ciągnie. Ale jak sama zacznie się przemieszczać to nie zatrzymam.

Wowka, ta rączka to było oczywiste ;-)

Edit: tyle pisałam że muszę wrócić i zobaczyć co tam nowego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:54

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, Bożenka w samochodzie w foteliku w krótkim body, cienkiej bluzeczce i cienkich spodniach spociła się jak mysz, a wcale gorąco nie było. Ja pod kocem siedziałam. Także ten...

Twój wózek ma dużą budę ale valco snap trend ma gigantyczną :-) jolie też są wielkie.

To jak tego buraka radzicie? Wowka?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina,nie zatrzymasz bo nie da rady. Chciałam coś zrobić w kuchni to ją dałam na matę, zetkałam co chwila, boję się ją samą zostawić żeby nie zaryła głową o parkiet. Kupie te puzzle to zawsze kawałek koło maty będzie wyłożony.

Podpinam się, co warto kupić na wyprzedażach co się teraz zaczynają? Dajcie pomysł na prezent pod choinkę, myślałam o ten pszczółce do raczkowania ale sama nie wiem czy ją brać.

• Sela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wracając do Twojej pomidorowej, to makaron dajesz cały, nie miksujesz czy rozgniatasz?
    Kurcze korci mnie to blw ale cholernie boje się tych kawałków, bo nie wiem czy będę umiała zareagować jak zacznie się krztusić i sobie nie poradzi sam...
    Prezes bez problemu je te kawałki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:07

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burak najlepiej w folii w piekarniku, potem obrać, ale dla jednego buraka nie warto piekarnika rozkręcać,bo musi długo się piec.

Sela, dla mnie te metody i inne cuda to wymysł, na pewno nie dla dziecka które zaczyna przygodę z jedzeniem. Moja jak są większe grudki to ma odruch wymiotny. Koleżanka tak się napaliła na blw, dała córce w kawałku jedzenie, jak zaczeła się ksztusuć to od razu zrezygnowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:13

• Sela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Hoope nigdzie nie ma tych "cosi" z b.toysa (ogniw łańcuszka/pierścieni), szukam, szukam i nic...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, byłam na 100% przekonana, że już Ci napisałam, żebyś upiekła :D upiecz więcej i też zjedz :D

Możesz wymieszać z jabłkiem, zjadliwsze :)

Majowa, jak Zuzia zyska jeszcze trochę mobilności to ten kawałek będzie miała w nosie :D

ja już nie rozstawiam maty. Rzucam zabawki na podłogę, taka jestem wyrodna. Patrzę tylko, żeby Skrzat za daleko nie poszedł. Jak dziecko ucieka Ci z maty to za chwilę ucieknie Ci z puzzli :)

Edit. Pisze jak pokręcona :D A moje dziecko puka w kaloryfer grzechotką jakimś szyfrem, może mu powiem, że nie mamy sąsiadów i nikt go nie uratuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:19

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna Prezes w foteliku samochodowym też się poci. Bez względu na pogodę, teraz też. To inna inszość niż spacerówka. Inne plecy, inny materiał, inna cyrkulacja powietrza.

Niestety Sela tych cosi nigdzie nie ma nowych. Wszędzie czekają na dostawę. Ewentualnie używkę można nabyć. Bu. Też szukam.

Z matą zgadzam się. Baryłka eksploruje teraz przedpokój i łazienkę. Zbliża się do kuchni. Dywan został w pokoju. Nie chce nawet na nim siedzieć.

Jeśli chodzi o jedzenie kawałków zupa jest w puree. Reszta w kawałkach. Czasem się krztusi, dławi ale umie sobie z tym poradzić.

Sela lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam co napiszecie o planujecie kupić prze okazji Black Friday, mąż ma w piątek wolne więc wybieram się na łowy XD

Tanda, gratuluję osiągnięć rozwojowych Matyldy.

Patryczek na tronie cudowny :D

Planuję dać szansę spacerówce z zestawu 2w1, już myślałam że jestem w tym osamotniona ;)

Słabo dzisiaj przyswajam słowo pisane, jestem zmęczona, choć dzień udany.
    Zosia miała dzisiaj szczepienie – podczas kwalifikacji najpierw zaczynała płakać gdy lekarka mnie zasłoniła, a potem próbowała zabrać jej stetoskop XD. Po każdym wkłuciu (były dwa) następował głośny, ale krótki płacz, Zosia wtuliła się we mnie i szybko uspokoiła. Jestem z niej dumna. W drodze powrotnej zaliczyliśmy jeszcze mały spacer :)
    Kluseczka jest zdrowa, pięknie się rozwija, waży 7160, mierzy 67 cm. Lekarka nie przejęła się spowolnieniem przyrostu wagi w ostatnim czasie, skupiła się na tym że w porównaniu z poprzednim szczepieniem jest idealnie. Postaram się odpuścić sobie ten temat na jakiś czas.

kamciaelcia, kattalinna, Wowka, Katy, Sela, Fatalita, pawojoszka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis konczymy pol roku!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cf7873eb6a2.jpg[/url

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ee36c2f51a2.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 20:37

kamciaelcia, kattalinna, MajowaMamusia, Kwiatkowa24, Wowka, Katy, Sela, Magda33, amygdala, Fatalita, Hoope, Mała Matylda, Mycha666, pawojoszka, Feeva lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
‹‹ 1810 1811 1812 1813 1814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ