Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To od końca: x lander jaki? Se luknę
na przekładaniu mi zależy mniej niż ba wentylacji bo Bożenka już dawno przodem do świata jeździ w gondoli
Hoope, było masełko ale chyba za mało. Bo i ziemnior był malutki. Bez spiny, będzie jadła w końcu.
A, TA ośmiornica! Widziałam, nie dziwię dziewczynom
Jam uparta zupełnie jak Tywszak piszę, że wentylacja nie najważniejsza, a budka to wiadomo, że do spania. Że też Wam trzeba wszystko tłumaczyć... I ta wentylacja też do spania przecież. Bo jak się wyszaleje w ten upał w parku choćby, to zanim do domu dojedziemy to mi zaśnie w pół drogi więc będę rundki kręciła po osiedlu. No i wtedy na być od tego palącego słońca zasłonięta z chodzącą klimą.
I kosz musi być duży z dobrym dostępem jest rozłożonym oparciu. Tego pewnie tłumaczyć nie muszę -
nick nieaktualnyDzięki J.S. to chyba się skuszę na nie.
Zajedzie mnie dzisiaj ta dziewczyna. Co chwila zjeżdża z maty na parkiet, wyje, spać nie chce (spała do 14.30 na spacerze i już nie chce).
Katalina mi się też tak wydaje, jak zobaczyłam że herbatniki dla dzieci kosztują 13 zł to padłam. -
Hoope Prezes to zaskakuje za każdym razem
ciekawe kiedy my się doczekamy takiego zasypiania, siedzenia, raczkowania itp
To jutro robimy ziemniaka z masełkiem. Zobaczymy czy podejdzie czy nie.
My też spacerówke mamy z wózka 2w1 i jeszcze jej nie używałam ale u bratowej byłam zadowolona jak ją zobaczyłam. Czyli jak dzieć nie siedzi to można już wozić w spacerówce, tylko bardziej na płasko, ew.z delikatnym podniesieniem?Hoope lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Kattalinna, x lander x move.
Rączka u nas musiała być bardzo regulowana, bo jak pewnie pamiętasz, dzieli mnie i męża prawie pół metra wzrostu
Kosz też jest na patencie, powiększany i dzięki temu jest do niego dostęp zawsze.
Sela, a czemu nie? Na płasko to na płasko, jak lekko uniesione to jak w leżaczku. Są wózki, które mają możliwość uniesienia dna w gondoli, na jedno wychodziSela, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Parkiet zawsze jest cieplejszy niż kafelki
Kattalina ihaaaaaMój wózek ma genialnie duży i dostępny kosz. Trzeszczy nieznacznie na wybojach. Nie ma systemu wentylacji. Ma za to świetną, dużą, długą budę. Prezes jest zimnolubny, w upały i tak wychodzi się rano i wieczorem. Nie poci się w spacerówce. I odwrotnie niż Skrzat, zasypia nie widząc mnie, spaceruje widząc mnie.
Zgadzam się z Kamcią, w krzesełku dziecko ma siedzieć a nie być trzymane. Tacka i ten wypust między nogami powinny wystarczyć.
Patk mówisz nie wart? Kurde a tak się najarałam. A Ty co masz? Dziewczyny tak chwalą, nie zarejestrowałam nazwy.kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Pomidorową dałam. Dorzuciłam odrobinę skórki z kurczaka, ona daje specyficzny posmak. Pożarł. W sumie to bogate te zupy nie są. Wywar z pomidorowej (miksuję całe pomidory i przecieram na sitku, żeby pestki i łyko oddzielić), marchewka, pietruszka, makaron i ciut kurczaka. Takie smaczne, że podjadam i bez soli
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Jedź sobie obejrzeć ten peg Perego jak będziesz w Szczecinie. Nie ma na stronie boboland więc może już nie sprowadzają ale mają go też w Oleńce na Gumieńcach.
Ja mam ten Kinderkraft yummy. Myślę że za te pieniądze jest naprawdę dobry. I ten możesz zobaczyć w toy4us na Mieszka I-go na pomorzanach. -
Majowa, też mam zimne... Póki co dałam dwa razy na krótko. Na szczęście ma co robić jeszcze na macie więc jej nie ciągnie. Ale jak sama zacznie się przemieszczać to nie zatrzymam.
Wowka, ta rączka to było oczywiste
Edit: tyle pisałam że muszę wrócić i zobaczyć co tam nowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:54
-
Hoope, Bożenka w samochodzie w foteliku w krótkim body, cienkiej bluzeczce i cienkich spodniach spociła się jak mysz, a wcale gorąco nie było. Ja pod kocem siedziałam. Także ten...
Twój wózek ma dużą budę ale valco snap trend ma gigantycznąjolie też są wielkie.
To jak tego buraka radzicie? Wowka? -
nick nieaktualnyKatalina,nie zatrzymasz bo nie da rady. Chciałam coś zrobić w kuchni to ją dałam na matę, zetkałam co chwila, boję się ją samą zostawić żeby nie zaryła głową o parkiet. Kupie te puzzle to zawsze kawałek koło maty będzie wyłożony.
Podpinam się, co warto kupić na wyprzedażach co się teraz zaczynają? Dajcie pomysł na prezent pod choinkę, myślałam o ten pszczółce do raczkowania ale sama nie wiem czy ją brać. -
Hoope wracając do Twojej pomidorowej, to makaron dajesz cały, nie miksujesz czy rozgniatasz?
Kurcze korci mnie to blw ale cholernie boje się tych kawałków, bo nie wiem czy będę umiała zareagować jak zacznie się krztusić i sobie nie poradzi sam...
Prezes bez problemu je te kawałki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:07
W końcu się udało...
-
nick nieaktualnyBurak najlepiej w folii w piekarniku, potem obrać, ale dla jednego buraka nie warto piekarnika rozkręcać,bo musi długo się piec.
Sela, dla mnie te metody i inne cuda to wymysł, na pewno nie dla dziecka które zaczyna przygodę z jedzeniem. Moja jak są większe grudki to ma odruch wymiotny. Koleżanka tak się napaliła na blw, dała córce w kawałku jedzenie, jak zaczeła się ksztusuć to od razu zrezygnowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:13
-
Kattalinna, byłam na 100% przekonana, że już Ci napisałam, żebyś upiekła
upiecz więcej i też zjedz
Możesz wymieszać z jabłkiem, zjadliwsze
Majowa, jak Zuzia zyska jeszcze trochę mobilności to ten kawałek będzie miała w nosie
ja już nie rozstawiam maty. Rzucam zabawki na podłogę, taka jestem wyrodna. Patrzę tylko, żeby Skrzat za daleko nie poszedł. Jak dziecko ucieka Ci z maty to za chwilę ucieknie Ci z puzzli
Edit. Pisze jak pokręconaA moje dziecko puka w kaloryfer grzechotką jakimś szyfrem, może mu powiem, że nie mamy sąsiadów i nikt go nie uratuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:19
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Kattalinna Prezes w foteliku samochodowym też się poci. Bez względu na pogodę, teraz też. To inna inszość niż spacerówka. Inne plecy, inny materiał, inna cyrkulacja powietrza.
Niestety Sela tych cosi nigdzie nie ma nowych. Wszędzie czekają na dostawę. Ewentualnie używkę można nabyć. Bu. Też szukam.
Z matą zgadzam się. Baryłka eksploruje teraz przedpokój i łazienkę. Zbliża się do kuchni. Dywan został w pokoju. Nie chce nawet na nim siedzieć.
Jeśli chodzi o jedzenie kawałków zupa jest w puree. Reszta w kawałkach. Czasem się krztusi, dławi ale umie sobie z tym poradzić.Sela lubi tę wiadomość
-
Czekam co napiszecie o planujecie kupić prze okazji Black Friday, mąż ma w piątek wolne więc wybieram się na łowy
Tanda, gratuluję osiągnięć rozwojowych Matyldy.
Patryczek na tronie cudowny
Planuję dać szansę spacerówce z zestawu 2w1, już myślałam że jestem w tym osamotniona
Słabo dzisiaj przyswajam słowo pisane, jestem zmęczona, choć dzień udany.
Zosia miała dzisiaj szczepienie – podczas kwalifikacji najpierw zaczynała płakać gdy lekarka mnie zasłoniła, a potem próbowała zabrać jej stetoskop. Po każdym wkłuciu (były dwa) następował głośny, ale krótki płacz, Zosia wtuliła się we mnie i szybko uspokoiła. Jestem z niej dumna. W drodze powrotnej zaliczyliśmy jeszcze mały spacer
Kluseczka jest zdrowa, pięknie się rozwija, waży 7160, mierzy 67 cm. Lekarka nie przejęła się spowolnieniem przyrostu wagi w ostatnim czasie, skupiła się na tym że w porównaniu z poprzednim szczepieniem jest idealnie. Postaram się odpuścić sobie ten temat na jakiś czas.kamciaelcia, kattalinna, Wowka, Katy, Sela, Fatalita, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
My dzis konczymy pol roku!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0cf7873eb6a2.jpg[/url
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ee36c2f51a2.jpg[/urlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 20:37
kamciaelcia, kattalinna, MajowaMamusia, Kwiatkowa24, Wowka, Katy, Sela, Magda33, amygdala, Fatalita, Hoope, Mała Matylda, Mycha666, pawojoszka, Feeva lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024