X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny złapałam jakiegoś dola starsza siostra mi w tym jeszcze pomogła. Zawsze byłam grubsza od niej. A teraz wygladam jak wieloryb i nie moge schudnać. Czuje sie jak babcia 80-cio letnia a ona przychodzi i mowi mi ze tacy znajomi twierdza ze wygladam starzej od niej.
    Wiem ze moze to glupie ale przykro mi sie zrobiło. Nie mam czasu ani kasy zeby chodzic non stop po kosmetyczkach jak ona a i zycie mnie nie oszczedzalo ostatnimi czasy.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, a w dupie z tym co sądzą znajomi. Czy to ma jakieś znaczenie, że wygłosili taką opinię, i to nie do Ciebie, a przez osła-posła?

Głowa do góry, cycki do przodu. W miarę możliwości, dla poprawy samopoczucia, zrób coś dla siebie :) może uda się wyrwać do fryzjera, albo chociaż napaciać maseczkę w domu? Wiele można zrobić w domu przy minimalnych nakładach finansowych :)

Może jednorazowa przyjemność nie da spektakularnych efektów, ale robisz to dla siebie, a nie dla opinii innych.

Pomijając fakt, że obgadywanie Cię do siostry, a z jej strony przekazanie przytyku to trochę słabe zachowanie. No ale każdy działa na swój rachunek, prawda?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja to wiem, maz też mnie chce taka jaka jestem tak przynajmniej mówi ale jak masz niską samoocene i nie mozesz patrzec na siebie w lustrze to troszke zaboli.

Moja siostra lubi mi dowalic od czasu do czasu.
    Co do takiego domowego spa to korzystam. Ostatnio syn myslał ze szreka zobaczył.

Czasami jak sie czlowiek wyzali to az mu lżej na sercu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 00:24

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Śpicie? :D kto tam na polu bitwy?

My właśnie wstajemy, nie pamiętam kiedy ostatnio tak późno :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia przekuj te złośliwości na motywację. Pokaż im, że potrafisz jeszcze dobrze wyglądać. Najbardziej utrzesz im nosa,gdy nie dasz powodu do przytyków ;)

Kobieta może być piękna bez względu na tuszę, musi polubić siebie wtedy inni nie będą widzieli jej tuszy tylko ją samą. Choć ja jestem za schudnięciem - dla zdrowia. Myślę, że na początek przyda się zmiana radykalna - przyklej rzęsy, zrób piękne paznokcie i fryzjer - będziesz jak nowonarodzona ;)

Dzień dobry.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.

Wstalismy pol godziny temu. Wowka, chlopaki sie dogadali ze dzisiaj daja matka pospac? :D

Berbecia, tak jak mowi Hoope, utrzyj im nosa. Glowa do gory.

A co do wagi, to ja schudlam 1,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 08:04

Wowka, Katy, Fatalita, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, całkiem możliwe, oby częściej się dogadywali w tą stronę :D

Ja schudłam 4,5kg :) ale teraz się zatrzymałam z wagą i wkurza mnie to niesamowicie :/ A mam plan, że na święta będę wyglądać jak milion dolarów :D

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

A ja nie wiem ile ważę bo mi się waga zepsuła, ale mój tata mi ostatnio powiedział ze co mnie widzi (1x na tydzień) to mówi że jestem coraz chudsza wiec chyba nie jest źle? :D

Berbecia, są modelki plus size, potrafią ze swojej tuszy zrobić atut i wyglądają czasem lepiej niż modelki tzw. wieszaki.
    Tak jak piszą dziewczyny, nie przejmuj się, jednym uchem wpusc, drugim wypusc. Siostra też na pewno nie jest idealna :)

Patk jakie boskie zdjęcie! A ja się boję żeby mi się dziecko nie majgnelo w wanience przy kąpieli i się nie utopilo XD

Wszystkiego dobrego dla wczorajszej solenizantki :*
    Ktos dziś świętuje? :)

Boli mnie lewe kolano od jakiegoś czasu, jest coraz gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 08:43

Katy, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu mój chłopak się z Waszymi nie umówił? :/ Jedna z najgorszych nocy every...biedny, budził się z krzykiem, popłakiwał. A jedynka dalej napiera na dziąsło ale nie przebiła się jeszcze :( gratuluję utraconych kg. Ja też chcę! Berbecia wiem co czujesz, też mam siostrę która czasem potrafi dopiec. Głowa do góry!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć więc spóźnione życzenia dla wczorajszej solenizantki wszystkiego naj ,dużo radości z poznawania świata.

Matko jak jest zimno.

Berbecia wiesz co zdobi kobietę najbardziej? Szczery ,promienny uśmiech i to nie jest tylko banał dla grubasow. Myślisz że ktoś zauważy pięć kilometrów więcej jeśli będzie od ciebie promieniować radość? Nie trzeba wyglądać jak lalka barbie żeby być szczęśliwa osobą. A siostra chyba chciała sobie poprawić nastrój czyimś kosztem podpierając się cudzą opinia . Trzeba było jej powiedzieć żeby tych znajomych posłała do okulisty bo chyba mają problemy ze wzrokiem. Niech by jej w pięty poszło.

Co do wuzkow to ja bym się skupiła na zimie zeby na teraz był przystosowany bo zanim się zaczną upały to nasze dzieci będą już miały 14 miesięcy a w tym wieku już wiele dzieci nie śpi w dzień więc spacer z otwartą buda . Patrzał abym na koła i zawieszenie zwłaszcza jak ktoś na odludziu nie w wielkim mieście bo po zaspach ciężko małymi kółkami się jeździ .

Co do sadzania dzieci to moje zawsze były sadzanie zanim siedziały samodzielnie i żadne nie ma kłopotów z kręgosłupem Ula też na kolanach u mnie siedzi . Te wszystkie krzesełka do karmienia tez wymuszają pozycję siedząca a przecież nie wszystkie dzieci już siedzą . Poza tym każdy wychowuje jak uważa szanujmy swoje wybory nikt nie ma patentu na nieomylność .

Kurde mój kupił pułapkę na myszy ale taka z plastykowa powierzchnia posmarowaną klejem no i coś tam się w nocy złapało . Głupia ta Pulapka że nie wiem pół nocy to biedne stworzenia piszczy z pod kanapy i co ja mam z tym teraz zrobić zabić nie umiem ,wypuścić to bez sensu bo po co łapać . Mam gdzieś niech M się martwi jak takie coś kupił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 08:53

kattalinna, D_basiula lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Przeczytałam co było, idę po kawę. Wrócę jak wypiję. Albo wstrzyknę ;-)

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa!!! Odpisywałam pół godziny i mi się skasowało :( kurczę, nie nam czasu teraz ponawiać bo lecimy na szczepienie. Napisze jak wrócimy.

Oczywiście życzymy wszystkim miłego poranka:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 09:32

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita powodzenia na szczepieniu

Fatalita, Fatalita lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, kciuki za szczepienie :)

Pawojoszka, biedna ta myszka... A nie macie humanitarnego kota?

Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Wowka mam plan zeby na Swieta wygladac jak milion dolarow. Wtedy tez pozwole sobie na male co nie co, male..
    Od 17.10 schudlam 5 kg, tylko te cycki takie wielkie :/ Czy one zmaleja choc troche po kp?

Patk, cudne zdjęcie

Powodzenia na szczepieniu :)

Fatalita lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy kota bo M jest uczulony i Jacki ma nietolerancję na kota.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe
    może któraś pamięta ;)
    hoope na pewno :D
    już dawno pisałam-juz widze jak nie posadzicie dziecka niesiedzącego ;)
    tez sadzam, na kolanach, na chwilę, ale sadzam
    moje dzieci późno siadały a potrzebe miały wczesniej

i potwierdzam-wózki to nie buda i nie wentylacja-to koła i zawieszenie
    nawet parasolka może mieć fajne zawieszenie ;)
    i ja za pierwszym razem stawiałam na dużą spacerówkę, taką trafiłam, takie w sumie mam
    ale nie mam idealnej

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, kciuki za szczepienia:*

Chciałam szybko napisać póki pamiętam i nic nie pamiętam...

Dziewczyny jaką długość macie tych spiworkow??

Mój młody ma 75 cm, kombinezon przy duży i nie wiem jaki kupić ten spiworek...

Fatalita lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wieczorem mąż trzepał koc przez balkon :D z pilotem od dekodera :D :D :D pewnie zdechnie po tylu godzinach ale jesze nie odzyskany-lezy na dachu przy tarasach...kiedyś tak smoczka wywaliłam, on pilota z przerazeniem, że to któryś telefon

Wowka, Hoope, Katy, kattalinna, pawojoszka, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stawiałam na sprawdzalność i własne zadowolenie-nie stawiałam na design...wczoraj przyszedł śpiworek -taki sam jak poprzedni, zeszłoroczny...ten ma spokojnie ponad 100cm, dla Piotra i wiem , że spokojnie się zmieści
    czarny :)
    dziś mu zamontujemy (Patryk jeszcze nie jeżdzi w spacerówce, ale zamontowaliśmy w wersji mniejszej tj z odpietym dołem)
    no i oczywiście mufki do drugiego wózka :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 10:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ