X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

JS, pewnie ma jakiś tajemny związek, albo tak ma być i tyle :) Skrzat teraz chodzi spać o 21, śpi do 7, też z jedną, max dwoma pobudkami. Śpi 10 godzin w nocy, pewnie tyle mu pasuje. Ale jedną drzemkę w dzień zazwyczaj ma 1,5-2h, bo bilans musi się zgadzać :)

Ten fotelik maxi cosi mają moi znajomi. Ich córka 4lata i 3 miesiące w nim jeździ, są zadowoleni. Nie widać przetarć, ładnie się zachowuje ten materiał.

My pewnie na urodziny kupimy nowy fotel, albo na dzień dziecka... Gdzie tu jeszcze do niego...

Kamcia, współczuję nocy. Dla własnego spokoju też bym poszła do lekarza. Byleby nic się nie rozwijało...

Wzięłam się za gołąbki, tym razem takie z mięsa i kapusty. Ale miałam smaka :)

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Zimno mi ciągle a tu przecież jeszcze nawet przymrozków nie ma co będzie później?
    Kamcia Kattalina dobrze mówi też bym chciała żeby doba więcej miała . Wiesz mój Braciak mówi że w domu wiecznie jest robota bo jak śpisz to ci się zbiera to ty dzisiaj wolne masz bo ci się nie nazbierało powodzenia na wizycie oby to nic poważnego.

My dziś na 12-tą mamy sprawę mam nadzieję że ostatnią tak że trzymajcie kciuki

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymajcie się ciepło,zdrówka.

J.S. tez mamy bazę maxi cosi i fotelik pebble, jak znajdziesz gdzieś atrakcyjną ofertę na pearl daj znać, może też już kupimy.

Pawojoszka, powodzenia, wszystko będzie dobrze.

U nas noc z 1 pobudką, a w zasadzie z 1 pojękiwaniem, dałam flaszkę i nawet oczu nie otworzyła, zjadła i dalej poszła spać.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, kciuki zaciśnięte :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a moj 12h w nocy wiec chyba juz nie potrzebuje w dzien. Trudno, musze to zaakceptowac, dla mnie noc jest najwazniejsza tak naprawde, zeby sie wyspac bo prawie ciagle jestem z malym sama, a niewyspana=zla.
    Wpadam na golabki, mozna? Na wakacje bede w Wawie, to poprosze o zaproszenie na kawke i golabeczki :D

Pawojoszka, kciuki

Majowa, powiem, aczkolwiek od rana w miare mozliwosci szukalan i nic nie znalazlam, najtaniej 959, zadna to promocja :/ liczylam chociaz kolo 750-800 :/

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. widzę że są sporo tańsze np. https://m.pinkorblue.pl/maxi-cosi-fotelik-samochodowy-pearl-nomad-brown-a222298.html
    Zależy jeszcze jaki kolor, ale w sumie jak dla mnie 691 zł a 855 zł tylko dlatego że jest inny kolor to trochę przegięcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka kciuki!:*

Kamcia jak chłopaki?

Js, Wowka co Wy tym dzieciom na noc dajecie że śpią tyle z jedną pobudka? Moj to chyba co godzine. Zamawiam ochraniacze i wypraszam ksiecia do swojego łóżeczka bo śpi żaba na środku a my z mężem polamani...

• Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Tanda a ja ciebie chyba kojarzę z tych wątków testowych comiesięcznych .

Może ktoś o podobnym nicku, bo ja tylko w lipcówkach się udzieliłam kilka razy :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, kciuki za sprawę!
    Kamcia, powodzenia u lekarza. Oby nic poważnego

JS widziałam ten fotelik, fajny jest. Jeśli jesteś na ten model zdecydowana to najlepiej wybrać się do sklepu, w którym jest możliwość przymiarki do dziecka.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Pawojoszka , trzymam kciuki;)

Kamcia, zdrowka dla Was :)

My juz po pierwszej drzemce, nocka byla nawet ok chociaz niestety z nami w lozku :p

Zjadłabym golabki, u mnie dzis placki ziemniaczane :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało te wasze dzieci śpią. Współczuję :( Dla mnie drzemki to zbawienny czas, kiedy mam szansę coś w domu porobić.
    Matylda śpi ok. 11-12h w nocy i w dzień dwie drzemki. Jak czytałam to półroczne dziecko potrzebuje ok. 14-15 godzin snu i u nas po zlilczeniu się zgadza.

Kładę między 19:00 a 20:00, zależy jak wstanie z wcześniejszej drzemki. Śpi do 7:00 - 8:00, potem drzemka koło 10:30 - 11:00 ok. 1,5h i druga ok. 15:00 1-2h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:32

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam minikida za 1 439,10 PLN - teraz mam zagwozdkę... Trzy stówki mniej to już dobra okazja?

Ten maxi cosi w tym sklepie wychodzi po 863 pln

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:37

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, wpadaj, no pewnie :) zaproszenie masz :)

Kattalinna, trzy stówki to już nieźle, jeśli jesteś zdecydowana na ten model :)

Tanda, dla mnie też ta dłuższa drzemka Skrzata to czas na zrobienie obiadu, ogarnięcie domu i siebie. Dlatego wczoraj pytałam do kiedy dzieci śpią, bo z ciężkim sercem powitam ten moment :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minikid ten pierwszy model czy 2.0?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Tanda, dla mnie też ta dłuższa drzemka Skrzata to czas na zrobienie obiadu, ogarnięcie domu i siebie. Dlatego wczoraj pytałam do kiedy dzieci śpią, bo z ciężkim sercem powitam ten moment :)

Oj jak mi starsza przestała spać w dzień, a było to tuż po zajściu w drugą ciążę kiedy byłam mega senna non stop to baaardzo mnie to bolało, oj bardzo...

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Minikid ten pierwszy model czy 2.0?
    2.0

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

My dzisiaj spaliśmy do 9:35 !
    Zasnął co prawda ok 22...

Powiedzcie mi co ile w dzień karmicie?
    Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale od 2dni karmie w dzień co 2h i w nocy zaczął się budzić co 3 i więcej ! A to u nas wyczyn, bo głównie było co 1h czasami się udalo 1.5

Pawojoszka powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:31

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, bo tak patrzę wstecz po swoich postach i ja wam chyba półroczniaczki mojej nie pokazywałam. A tu już zaraz 7 mcy kończy. Co za FO PA!

Tu na skończone 6mcy:
    6m1.jpg
    6m2.jpg

A tu z tydzień temu około, siostra zostawiła chrupki w zasięgu
    6m3.jpg

I u wodopoju XD
    6m4.jpg

MajowaMamusia, Wowka, Patk, Katy, kattalinna, Cola87, D_basiula, Sela, Nynka, kamciaelcia, Magda33, Hoope, Berbecia, Mała Matylda, pawojoszka, Fatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    2.0

To bardzo dobra cena!

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda cudna :) teraz to juz rzeczywiście prze 2 dzieci oczy do okoła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:37

Wowka, Tanda, kattalinna, Cola87, Sela, Nynka, kamciaelcia, Magda33, Hoope, Berbecia, Mała Matylda, pawojoszka, Fatalita lubią tę wiadomość

‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ