Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
JS, pewnie ma jakiś tajemny związek, albo tak ma być i tyleSkrzat teraz chodzi spać o 21, śpi do 7, też z jedną, max dwoma pobudkami. Śpi 10 godzin w nocy, pewnie tyle mu pasuje. Ale jedną drzemkę w dzień zazwyczaj ma 1,5-2h, bo bilans musi się zgadzać
Ten fotelik maxi cosi mają moi znajomi. Ich córka 4lata i 3 miesiące w nim jeździ, są zadowoleni. Nie widać przetarć, ładnie się zachowuje ten materiał.
My pewnie na urodziny kupimy nowy fotel, albo na dzień dziecka... Gdzie tu jeszcze do niego...
Kamcia, współczuję nocy. Dla własnego spokoju też bym poszła do lekarza. Byleby nic się nie rozwijało...
Wzięłam się za gołąbki, tym razem takie z mięsa i kapusty. Ale miałam smakaJ.S lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Zimno mi ciągle a tu przecież jeszcze nawet przymrozków nie ma co będzie później?
Kamcia Kattalina dobrze mówi też bym chciała żeby doba więcej miała . Wiesz mój Braciak mówi że w domu wiecznie jest robota bo jak śpisz to ci się zbiera to ty dzisiaj wolne masz bo ci się nie nazbierało powodzenia na wizycie oby to nic poważnego.
My dziś na 12-tą mamy sprawę mam nadzieję że ostatnią tak że trzymajcie kciukikamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia trzymajcie się ciepło,zdrówka.
J.S. tez mamy bazę maxi cosi i fotelik pebble, jak znajdziesz gdzieś atrakcyjną ofertę na pearl daj znać, może też już kupimy.
Pawojoszka, powodzenia, wszystko będzie dobrze.
U nas noc z 1 pobudką, a w zasadzie z 1 pojękiwaniem, dałam flaszkę i nawet oczu nie otworzyła, zjadła i dalej poszła spać.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Wowka, a moj 12h w nocy wiec chyba juz nie potrzebuje w dzien. Trudno, musze to zaakceptowac, dla mnie noc jest najwazniejsza tak naprawde, zeby sie wyspac bo prawie ciagle jestem z malym sama, a niewyspana=zla.
Wpadam na golabki, mozna? Na wakacje bede w Wawie, to poprosze o zaproszenie na kawke i golabeczki
Pawojoszka, kciuki
Majowa, powiem, aczkolwiek od rana w miare mozliwosci szukalan i nic nie znalazlam, najtaniej 959, zadna to promocjaliczylam chociaz kolo 750-800
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPawojoszka kciuki!:*
Kamcia jak chłopaki?
Js, Wowka co Wy tym dzieciom na noc dajecie że śpią tyle z jedną pobudka? Moj to chyba co godzine. Zamawiam ochraniacze i wypraszam ksiecia do swojego łóżeczka bo śpi żaba na środku a my z mężem polamani... -
Pawojaszka, kciuki za sprawę!
Kamcia, powodzenia u lekarza. Oby nic poważnego
JS widziałam ten fotelik, fajny jest. Jeśli jesteś na ten model zdecydowana to najlepiej wybrać się do sklepu, w którym jest możliwość przymiarki do dziecka.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Mało te wasze dzieci śpią. Współczuję
Dla mnie drzemki to zbawienny czas, kiedy mam szansę coś w domu porobić.
Matylda śpi ok. 11-12h w nocy i w dzień dwie drzemki. Jak czytałam to półroczne dziecko potrzebuje ok. 14-15 godzin snu i u nas po zlilczeniu się zgadza.
Kładę między 19:00 a 20:00, zależy jak wstanie z wcześniejszej drzemki. Śpi do 7:00 - 8:00, potem drzemka koło 10:30 - 11:00 ok. 1,5h i druga ok. 15:00 1-2h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 11:32
Matylda
-
JS, wpadaj, no pewnie
zaproszenie masz
Kattalinna, trzy stówki to już nieźle, jeśli jesteś zdecydowana na ten model
Tanda, dla mnie też ta dłuższa drzemka Skrzata to czas na zrobienie obiadu, ogarnięcie domu i siebie. Dlatego wczoraj pytałam do kiedy dzieci śpią, bo z ciężkim sercem powitam ten moment -
Wowka wrote:Tanda, dla mnie też ta dłuższa drzemka Skrzata to czas na zrobienie obiadu, ogarnięcie domu i siebie. Dlatego wczoraj pytałam do kiedy dzieci śpią, bo z ciężkim sercem powitam ten moment
Oj jak mi starsza przestała spać w dzień, a było to tuż po zajściu w drugą ciążę kiedy byłam mega senna non stop to baaardzo mnie to bolało, oj bardzo...Matylda
-
Dzień dobry
My dzisiaj spaliśmy do 9:35 !
Zasnął co prawda ok 22...
Powiedzcie mi co ile w dzień karmicie?
Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale od 2dni karmie w dzień co 2h i w nocy zaczął się budzić co 3 i więcej ! A to u nas wyczyn, bo głównie było co 1h czasami się udalo 1.5
Pawojoszka powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:31
W końcu się udało...
-
Ej, bo tak patrzę wstecz po swoich postach i ja wam chyba półroczniaczki mojej nie pokazywałam. A tu już zaraz 7 mcy kończy. Co za FO PA!
Tu na skończone 6mcy:
A tu z tydzień temu około, siostra zostawiła chrupki w zasięgu
I u wodopoju
MajowaMamusia, Wowka, Patk, Katy, kattalinna, Cola87, D_basiula, Sela, Nynka, kamciaelcia, Magda33, Hoope, Berbecia, Mała Matylda, pawojoszka, Fatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualnyMatylda cudna
teraz to juz rzeczywiście prze 2 dzieci oczy do okoła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:37
Wowka, Tanda, kattalinna, Cola87, Sela, Nynka, kamciaelcia, Magda33, Hoope, Berbecia, Mała Matylda, pawojoszka, Fatalita lubią tę wiadomość