X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Dzień dobry

My dzisiaj spaliśmy do 9:35 !
    Zasnął co prawda ok 22...

Powiedzcie mi co ile w dzień karmicie?
    Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale od 2dni karmie w dzień co 2h i w nocy zaczął się budzić co 3 i więcej ! A to u nas wyczyn, bo głównie było co 1h czasami się udalo 1.5

W dzień od dłuższego czasu co ok. 2h. Czasem to jest 1h 40min a czasem 2h 30min. Sporadycznie zdarzyło się, że dopiero po ok 3h się domagała, ale to są rzadkie przypadki.

W nocy nadal różnie, pierwsza przerwa jest zawsze dłuższa, zazwyczaj od 4 do 6h, sporadycznie tak jak dziś 8h, a potem co ok. 2,5-3h aż do rana. Budzę się jak "szuka" w nocy, daję raz smoka, jak wypluwa i szuka dalej to przystawiam, zjada na śpiocha i śpi dalej.

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, śliczna Matylda <3 chyba się robi coraz bardziej podobna do starszej siostry, pamiętam jak tu kiedyś pokazywałaś obydwie-ładne te Twoje dziewczyny, uzbrajaj męża na adoratorów :D

O! Jest i wielkooka Zuzia <3 :) faktycznie zdziwiona tym co się wydarzyło :D słodzinka, nadal łysolek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:14

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny... Idę się leczyć na oddział leczenia uzależnień... od rana wydałam już 700zł. Będę glodować, dziecko jak coś ma cycka..
    Kupiłam w końcu wymarzoną pościel na którą już dawno polowałam, śpiworek i muffki. A pościel to rewelacja, no zakochałam się dosłownie. I na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach, a jakość jak marzenie. Qbanamama in bloossom <3 <3 <3 Ale się jaram, jakbym coś wygrała albo dostała, a wydałam...

Wowka, kattalinna, Nynka, Katy lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie zajebioza pościel :)

A ja wydaję dziś na siebie, egoistka :D tzn. jak na razie dodaje do koszyka, sumy się przestraszę później :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka powiem Ci że jakość naprawdę jest SUPER! Siostra dostała w prezencie tylko jakis inny wzór. Chyba ten eukaliptus. Ale ja przepadałam jak to dotknęłam a jak zobaczyłam ten wzór w kwiaty to już całkiem oszlalam. Jak coś to mam kod na 25% zniżki.

A gdzie sobie robisz zakupy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:23

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jednym klikiem wydam prawie 1,5k więc tego... ;-)

Wowka, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pocieszyłaś mnie :) ale jeszcze nie skończyłam... teraz lecę H&M zaraz potem Zara. Jakby co idziemy na odwyk razem.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, a w zwykłym mohito. Wypatrzyłam tam fajną sukienkę, a że -30% i darmowa dostawa, to dorzucam jakieś bluzeczki :)

Jeszcze wyświetliła mi się reklama jakiegoś internetowego sklepu born2be i kusi -50%. Nigdy nie zamawiałam tam, ale po odliczeniu rabatu wychodzą takie ceny, że żal nie skorzystać :D

Edit. Zara mnie zawiodła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:40

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, jak szastają kasą:P

Ja na razie udaje, że nie wiem, że sa wyprzedaże :D

A dziewczyny po kilki ciazach i cc. Czy przed staraniami powinnam jeszcze raz skontrolować blizne?

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie zamówiliśmy joie sportwagen litetrax 4 air.
    Cena 169€, jakiś jeszcze dodatkowy rabat dostaliśmy :-)
    Dzisiaj jeszcze odkurzacz zamówimy.
    I wkladke do spacerowki z torba do wozka (bo nie mają w zestawie). A zamówiam to tam gdzie śpiworek bo też zrobili black friday :-) niby tylko 10% znizki, Ale zawsze coś.

Malutka dzisiaj troche marudzi, czyżbym wczoraj ja przechwalila?? :/
    Chociaż myślę że to dziaselka bo nawet cycka za bardzo nie chce ciągnąć. Od rana ccycala łącznie 2 min, a przed godz 10 zjadła tylko kaszke ok 100ml.
    Teraz ma druga drzemke, przed drzemka posmarowałam dziaselka dentinoxem, zobaczymy co będzie jak się obudzi.
    Samo usypianie dzisiaj w miarę szybko poszło do dwoch drzemek,z odkladaniem trochę gorzej. Ale jeżeli rzeczywiście bolą ja dziasla to jej wybaczam

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ma dużo blond włosków, ale słabo je widać.
    Na podłodze lubi być w spodniach bo się może odpychać rękami i jeździ po podłodze, a z gołymi nogami stoi w miejscu :D

• J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, jaka strona? Podaj prosze.
    Niestety u mnie bez przymiarki, poniewaz w promieniu 100 km nie ma takiego fotelika. Mieszkan na zadupiu, niestety.

Majowa, to nie ten. To jest zwykly pearl, a ja chce 2 way pearl, on jest drozszy.

Wowka, wpadne coby sie chlopaki zapoznali :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. One się różnią tylko tym że można w tym co Ty chcesz dać przodem i tyłem do kierunku jazdy czy jeszcze czymś?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, niech się rówieśnicy poznają. Tzn. Oni pewnie to mają w planie w ramach umowy, a my możemy tylko się podporządkować :D

Idę zatem dać dziecku jeść, bo blado wypadnie przy Igorku :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kattalina, jaka strona? Podaj prosze.
    Niestety u mnie bez przymiarki, poniewaz w promieniu 100 km nie ma takiego fotelika. Mieszkan na zadupiu, niestety.

Majowa, to nie ten. To jest zwykly pearl, a ja chce 2 way pearl, on jest drozszy.

Wowka, wpadne coby sie chlopaki zapoznali :D
    https://www.babyland.pl/pl/product/44439,axkid-minikid-2-0-fotelik-0-25-kg

Tu link do mojego akurat bo macie mi kolor doradzić ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nie mam pojecia, bo sie nie zaglebialam w tego zwyklego Pearla, ale jesli tego lepszego mozna dac przodem do kierunku to jestem za. Jak kattalina poda link, to w sumie 200 zl roznicy, a na 8 gwiazdek on chyba kosztuja 1200.

Wowka, dokladnie :D Na pewno maja to w ramach umowy, nie bez powodu na wakacje bede w stolicy :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mufkę do wózka kto mi poleci fajną?

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja mam z cortonmoose, polecam

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, szary albo niebieski wg mnie :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, weszlam w link ale mi cena wychodzi 900 zl, a nie 863

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ