X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Dzień dobry

My dzisiaj spaliśmy do 9:35 !
    Zasnął co prawda ok 22...

Powiedzcie mi co ile w dzień karmicie?
    Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale od 2dni karmie w dzień co 2h i w nocy zaczął się budzić co 3 i więcej ! A to u nas wyczyn, bo głównie było co 1h czasami się udalo 1.5

W dzień od dłuższego czasu co ok. 2h. Czasem to jest 1h 40min a czasem 2h 30min. Sporadycznie zdarzyło się, że dopiero po ok 3h się domagała, ale to są rzadkie przypadki.

W nocy nadal różnie, pierwsza przerwa jest zawsze dłuższa, zazwyczaj od 4 do 6h, sporadycznie tak jak dziś 8h, a potem co ok. 2,5-3h aż do rana. Budzę się jak "szuka" w nocy, daję raz smoka, jak wypluwa i szuka dalej to przystawiam, zjada na śpiocha i śpi dalej.

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, śliczna Matylda <3 chyba się robi coraz bardziej podobna do starszej siostry, pamiętam jak tu kiedyś pokazywałaś obydwie-ładne te Twoje dziewczyny, uzbrajaj męża na adoratorów :D

O! Jest i wielkooka Zuzia <3 :) faktycznie zdziwiona tym co się wydarzyło :D słodzinka, nadal łysolek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:14

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny... Idę się leczyć na oddział leczenia uzależnień... od rana wydałam już 700zł. Będę glodować, dziecko jak coś ma cycka..
    Kupiłam w końcu wymarzoną pościel na którą już dawno polowałam, śpiworek i muffki. A pościel to rewelacja, no zakochałam się dosłownie. I na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach, a jakość jak marzenie. Qbanamama in bloossom <3 <3 <3 Ale się jaram, jakbym coś wygrała albo dostała, a wydałam...

Wowka, kattalinna, Nynka, Katy lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie zajebioza pościel :)

A ja wydaję dziś na siebie, egoistka :D tzn. jak na razie dodaje do koszyka, sumy się przestraszę później :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka powiem Ci że jakość naprawdę jest SUPER! Siostra dostała w prezencie tylko jakis inny wzór. Chyba ten eukaliptus. Ale ja przepadałam jak to dotknęłam a jak zobaczyłam ten wzór w kwiaty to już całkiem oszlalam. Jak coś to mam kod na 25% zniżki.

A gdzie sobie robisz zakupy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:23

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jednym klikiem wydam prawie 1,5k więc tego... ;-)

Wowka, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pocieszyłaś mnie :) ale jeszcze nie skończyłam... teraz lecę H&M zaraz potem Zara. Jakby co idziemy na odwyk razem.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, a w zwykłym mohito. Wypatrzyłam tam fajną sukienkę, a że -30% i darmowa dostawa, to dorzucam jakieś bluzeczki :)

Jeszcze wyświetliła mi się reklama jakiegoś internetowego sklepu born2be i kusi -50%. Nigdy nie zamawiałam tam, ale po odliczeniu rabatu wychodzą takie ceny, że żal nie skorzystać :D

Edit. Zara mnie zawiodła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 12:40

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, jak szastają kasą:P

Ja na razie udaje, że nie wiem, że sa wyprzedaże :D

A dziewczyny po kilki ciazach i cc. Czy przed staraniami powinnam jeszcze raz skontrolować blizne?

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie zamówiliśmy joie sportwagen litetrax 4 air.
    Cena 169€, jakiś jeszcze dodatkowy rabat dostaliśmy :-)
    Dzisiaj jeszcze odkurzacz zamówimy.
    I wkladke do spacerowki z torba do wozka (bo nie mają w zestawie). A zamówiam to tam gdzie śpiworek bo też zrobili black friday :-) niby tylko 10% znizki, Ale zawsze coś.

Malutka dzisiaj troche marudzi, czyżbym wczoraj ja przechwalila?? :/
    Chociaż myślę że to dziaselka bo nawet cycka za bardzo nie chce ciągnąć. Od rana ccycala łącznie 2 min, a przed godz 10 zjadła tylko kaszke ok 100ml.
    Teraz ma druga drzemke, przed drzemka posmarowałam dziaselka dentinoxem, zobaczymy co będzie jak się obudzi.
    Samo usypianie dzisiaj w miarę szybko poszło do dwoch drzemek,z odkladaniem trochę gorzej. Ale jeżeli rzeczywiście bolą ja dziasla to jej wybaczam

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ma dużo blond włosków, ale słabo je widać.
    Na podłodze lubi być w spodniach bo się może odpychać rękami i jeździ po podłodze, a z gołymi nogami stoi w miejscu :D

• J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, jaka strona? Podaj prosze.
    Niestety u mnie bez przymiarki, poniewaz w promieniu 100 km nie ma takiego fotelika. Mieszkan na zadupiu, niestety.

Majowa, to nie ten. To jest zwykly pearl, a ja chce 2 way pearl, on jest drozszy.

Wowka, wpadne coby sie chlopaki zapoznali :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. One się różnią tylko tym że można w tym co Ty chcesz dać przodem i tyłem do kierunku jazdy czy jeszcze czymś?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, niech się rówieśnicy poznają. Tzn. Oni pewnie to mają w planie w ramach umowy, a my możemy tylko się podporządkować :D

Idę zatem dać dziecku jeść, bo blado wypadnie przy Igorku :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kattalina, jaka strona? Podaj prosze.
    Niestety u mnie bez przymiarki, poniewaz w promieniu 100 km nie ma takiego fotelika. Mieszkan na zadupiu, niestety.

Majowa, to nie ten. To jest zwykly pearl, a ja chce 2 way pearl, on jest drozszy.

Wowka, wpadne coby sie chlopaki zapoznali :D
    https://www.babyland.pl/pl/product/44439,axkid-minikid-2-0-fotelik-0-25-kg

Tu link do mojego akurat bo macie mi kolor doradzić ;-)

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nie mam pojecia, bo sie nie zaglebialam w tego zwyklego Pearla, ale jesli tego lepszego mozna dac przodem do kierunku to jestem za. Jak kattalina poda link, to w sumie 200 zl roznicy, a na 8 gwiazdek on chyba kosztuja 1200.

Wowka, dokladnie :D Na pewno maja to w ramach umowy, nie bez powodu na wakacje bede w stolicy :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mufkę do wózka kto mi poleci fajną?

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja mam z cortonmoose, polecam

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, szary albo niebieski wg mnie :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, weszlam w link ale mi cena wychodzi 900 zl, a nie 863

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ