X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, leci do Ciebie ode mnie wielki kop! Jakie zaglodziłam?? Chcesz zobaczyć jak zagłodzone niemowlęta wyglądają to dzieci z Afryki popatrz... Z tym żelazem tak się dzieje. Dobrze, że macie sprawdzone, suplementacja pomoże.

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już wiecie mam wewnętrzny wkurw... te ciotki wszystkie na chrzcie mówiły że ona taka chuda anemiczka tyle że ruchliwa. I była oczywiście TA mama co ma ch.... mleko w cyckach...

Ale czym to może być spowodowane? Czytam że może te problemy ze snem to też przez to, że mogła już dawno mieć ale morfo nie wykazało wtedy też nic... dopiero teraz zrobili jej też ten poziom żelaza. Weź tu wierz lekarzom...

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity :)

Nie odniosę sie do wszystkiego, nadrabialam Was kilka dni, co miałam coś napisać to coś mi przeszkodziło i jak wracałam to znowu +10000000000 stron XD
    Pamiętam śliczne dzieci i mamę (Kwiatkowa?) :)

Jeśli byli jacys solenizanci/solenizantki to wszystkiego dobrego, jeśli nie to tego zdania nie ma :D
    Postaram się być na bieżąco teraz, ale jak będzie się okaże.

Miałyśmy dzisiaj szczepienie, ostatnie do 1 r.ż, Mania, zniosla je dobrze, była bardzo dzielna :) waży 7930g :)
    W zadziwiającym tempie zdobywa nowe umiejętności, zaczęła już ogarniać powoli synchronizację rąk z nogami w pozycji czworaczej, myślę, że kwestia paru dni zanim zacznie śmigać :)

Nocki nam się popieprzyly, wraz ze skonczeniem 6mcy zaczęła gorzej zasypiac wieczorem (najbardziej wtedy ma ochotę na zabawy...), budzi się koło północy na jedzenie, później koło 3-4. Skończyło się przesypianie nocy od 20-5 :(

Ugotowalam jej ostatnio sama zupke jarzynowa z indykiem, zjadła 4lyzeczki, zapytałam czy dobre, a ona odruch wymiotny XD
    Nie wiem czy źle zblebdowalam czy takie paskudne było... XD
    Co do jedzenia to ostatnio muszę jej wypchac na siłę mleko. Nie chcę prawie wcale jeść. Albo je na butelkę na raty. Jak już nie chce to odpycha ręką i się denerwuje.

Chciałam dzis kupić jakieś biszkopty Mani, ale się nie zdecydowałam bo składy mnie przerazily... Spulchniacze, syrop glukozowo fruktozowy, konserwanty zaczynajace się na E i inne... Więc jakie biszkopty mam jej do cholery kupić? Jakie wy dajecie?

Jak coś mi się przypomni to napisze :)

A tu dzieć na panelach

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4687152b78e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:03

MajowaMamusia, Wowka, pawojoszka, Katy, Fatalita, Hoope, Mycha666, Sela, kattalinna, J.S, kamciaelcia, D_basiula, Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    A już wiecie mam wewnętrzny wkurw... te ciotki wszystkie na chrzcie mówiły że ona taka chuda anemiczka tyle że ruchliwa. I była oczywiście TA mama co ma ch.... mleko w cyckach...

Ale czym to może być spowodowane? Czytam że może te problemy ze snem to też przez to, że mogła już dawno mieć ale morfo nie wykazało wtedy też nic... dopiero teraz zrobili jej też ten poziom żelaza. Weź tu wierz lekarzom...

Patk, akurat żelazo lepiej się przyswaja z mleka kobiecego niż z mm.
    A na anemię wiele czynników ma włpyw, np. poród przed terminem, wczesne odpępnienie, alergie pokarmowe. To tylko niektóre z czynników.
    Nie czytaj. Dostanie żelazo i wszystko się wyrówna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:14

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia strasznie słabo, nam też kazali się umówić po 20.11 ale widzisz jakie cyrki.

Feeva dobre pytanie, jakie biszkopty kupić?

Patk, Zuzia brała żelazo Innofer baby jak kp, wiem co czujesz, też miałam wyrzuty że dziecko niedożywione przez mój upór kp. U nas po przejściu na butelkę tak jak już kiedyś pisałam była zmiana o 180 st. Nieraz sobie wyrzucam że dziecko męczyło się niedojedzone i może przez to nerwowe.

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk! Nic jej nie zrobiłaś! Wikula też miała anemie, okropna, groził nam szpital (nie wiem czy pamiętasz), morfologia kiepska itd. I nikt nic nie mówił, żeby przestać karmić piersią. To się zdarza. I się z tego wychodzi, czego przykładem jest moja córa. Proszę, nie wyrzucaj nic sobie. Nasze dzieci rosną w ekspresowym tempie, rozwijają miliony nowych umiejętności, to oczywiste, że w pewnym momencie czegoś może im zabraknąć. Zresztą Wowka ma rację odnośnie tego, że w tym wieku kończą się zapasy od mamy i organizm zaczyna sam produkować :) wszystko będzie dobrze :*

Położyłam dziecko na noc, poszłam się kąpać, słyszę płacz...wychodzę w ręczniku, ululałam, wracam do wanny, znów płacz, wychodzę, lulanie, powrót do wanny... po 5 minutach ryk. No dobra, koniec tego dobrego. Stwierdziłam, że szybko się wytre, ubiore i już polezymy sobie razem. Zanim zdążyłam się doprowadzić do porządku, no może z trzy minuty to trwało, usnęła, sama...bez mamy...No ale jak to?:(

Wowka, witaj w klubie spaliłam wczoraj zupkę dla Wiki ;)

Z born2be też zamówiłam, no i z feedo, załapałam się jeszcze na super promocje loveli. Reszta sklepów mnie zawiodła, ze stradivariusem na czele...

Feeva, śliczna Marysia :)
    Biszkoptów jeszcze nie dawałam.
    Z takich przekąsek to póki co chrupki kukurydziane i te okragle chlebki chrupkie.
    Ooo...Ale biszkopty są u mnie w piekarni, pakowane, krótki skład, ale chyba cukru w nich nie unikniesz.

U nas dziś zabawa balonem, w sumie ostatni raz chyba z dwa miesiące temu jej balony zawieszałam. Dziś na widok balona dostała takiej głupawki... :D za każdym razem jak spadał podrzucony aż się krztusiła ze śmiechu ;) polecam, jestem ciekawa czy u Was balon wywoła podobną reakcję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:37

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu porad cioci Wowki:
    Biszkopciki można upiec w domu. Wiadomo co w składzie przynajmniej. I można regulować ilość cukru :) nic prostszego :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva moją cofa jak są grudki albo jak jest za gęste jedzenie. Mania elegancko jeździ po podłodze :)

Wowka na początku myślałam że u Was to samo ze szczepieniami :D widzisz Skrzat potrzebuje kompana do robienia burdy, a moja uległa dała się namówić XD
    Dobranoc.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Nocki nam się popieprzyly, wraz ze skonczeniem 6mcy zaczęła gorzej zasypiac wieczorem (najbardziej wtedy ma ochotę na zabawy...)

U nas też ostatnio zabawa najlepsza jest wieczorem. Szaleje, skacze, ale nie ma zmiłuj. Gasimy światło, cyc i nyny XD Młoda na początku niezadowolona ale godzi się z losem.
    Feeva wrote:

Chciałam dzis kupić jakieś biszkopty Mani, ale się nie zdecydowałam bo składy mnie przerazily... Spulchniacze, syrop glukozowo fruktozowy, konserwanty zaczynajace się na E i inne... Więc jakie biszkopty mam jej do cholery kupić? Jakie wy dajecie?

Nie daję XD
    U mnie postanowienie do roczku 0 cukru i produktów z cukrem, więc i biszkopta na razie nie będzie :P
    Dla starszej kupowałam w Auchan jakieś biszkopty, skład miały dobry jak na kupne, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć firmy, google też nie pomagają :( Jak będę w Auchan to podejdę i zobaczę.
    No albo tak jak Wowka pisze - upiec samemu :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie daje i cukru tez minimum do roku nie dostanie:p Poki co je kukurydziane kaczuszki z Rossmanna xd

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie rację, ale czuję się dość podłe z tą informacją o anemii.
    Fatalita pamiętasz jaki Wiki miała poziom żelaza wtedy? Czy ogólnie morfo kiepskie? Czytam że dobre żelazo jest jakieś niemieckie Ferro Sanol

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, my nie robiliśmy żelaza podczas leczenia, lekarze opierali się na morfologii. Dopiero na ostatnim pobieraniu krwi, już na ostatniej prostej "leczenia" anemii, zrobiłam dla siebie żelazo. Morfologia była wtedy w normie,a żelazo 30. Lekarka wtedy już stwierdziła, że wszystko ok, a żelazo zostaje w 1/6 dawki.
    Dostawała Ferrum Lek i kwas foliowy do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 23:14

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

A co tu taka cisza? My niedawno wstalismy bo Kamil jednak sie obudzil po tym szybkim zasnieciu i urzedowal do 22.30 :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę co to belly się popsuło :D
    Macie pierwsze klocki, te gumowe? W smyku stacjonarnym kosztowały prawie 60 zł, przez internet 20 zł taniej. Podobają mi się, zastanawiam się czy kupić.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U nas pobudka 00:30 i 5:30, za każdym razem jadla 140ml mleka. Finalna pobudka o 7 z kupą na dzień dobry.
    Przed 9 druga kupa i drzemka.
    Niepokoi mnie ta kupa, bo zrobiła wczoraj wieczorem i dziś już 2x a jeszcze 10 nie ma.
    Po ostatnim biegunko-rzyganiu jestem jakaś przewrazliwiona w tym temacie o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:41

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jakie klocki?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, spoko u nas potrafiły być 2 kuupy do rana i jeszcze 2 w ciągu dnia. Różne są kształty, luzem, w wiaderku, z sorterem https://www.smyk.com/zabawki-gry/niemowlece/pierwsze-klocki.html

• Sela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

My mamy zamiar kupić gumowe z b.toys ten większy zestaw (kurcze nie chce mi się skopiować link )

U Was kupy, a u nas brak... chociaż teraz słyszę, że coś ciśnie, może pójdzie (już 4 dzień nic nie ma)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.tublu.pl/zabawki-dla-niemowlat/inne-zabawki-edukacyjne/miekkie-klocki-elemenosqueeze-b-toys-duzy-zestaw.html?gclid=CjwKCAiAiuTfBRAaEiwA4itUqFK2GzkD8aEmR_LBeYIVgEF3WcuZskIGIb6YqQSg96PZAoIwvnby0xoCWKQQAvD_BwE

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem ;-)

Klocki mam w planach, tak jak i sorter. Te z b.toys kuszą mnie także.

Majowa, chyba muszę drugą kawę wypić bo przeczytałam o różnych kształtach kupy,i że luzem i w wiaderku ;-)

Mała Matylda, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ