Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A już wiecie mam wewnętrzny wkurw... te ciotki wszystkie na chrzcie mówiły że ona taka chuda anemiczka tyle że ruchliwa. I była oczywiście TA mama co ma ch.... mleko w cyckach...
Ale czym to może być spowodowane? Czytam że może te problemy ze snem to też przez to, że mogła już dawno mieć ale morfo nie wykazało wtedy też nic... dopiero teraz zrobili jej też ten poziom żelaza. Weź tu wierz lekarzom... -
Hej kobity
Nie odniosę sie do wszystkiego, nadrabialam Was kilka dni, co miałam coś napisać to coś mi przeszkodziło i jak wracałam to znowu +10000000000 stron
Pamiętam śliczne dzieci i mamę (Kwiatkowa?)
Jeśli byli jacys solenizanci/solenizantki to wszystkiego dobrego, jeśli nie to tego zdania nie ma
Postaram się być na bieżąco teraz, ale jak będzie się okaże.
Miałyśmy dzisiaj szczepienie, ostatnie do 1 r.ż, Mania, zniosla je dobrze, była bardzo dzielnaważy 7930g
W zadziwiającym tempie zdobywa nowe umiejętności, zaczęła już ogarniać powoli synchronizację rąk z nogami w pozycji czworaczej, myślę, że kwestia paru dni zanim zacznie śmigać
Nocki nam się popieprzyly, wraz ze skonczeniem 6mcy zaczęła gorzej zasypiac wieczorem (najbardziej wtedy ma ochotę na zabawy...), budzi się koło północy na jedzenie, później koło 3-4. Skończyło się przesypianie nocy od 20-5
Ugotowalam jej ostatnio sama zupke jarzynowa z indykiem, zjadła 4lyzeczki, zapytałam czy dobre, a ona odruch wymiotny
Nie wiem czy źle zblebdowalam czy takie paskudne było...
Co do jedzenia to ostatnio muszę jej wypchac na siłę mleko. Nie chcę prawie wcale jeść. Albo je na butelkę na raty. Jak już nie chce to odpycha ręką i się denerwuje.
Chciałam dzis kupić jakieś biszkopty Mani, ale się nie zdecydowałam bo składy mnie przerazily... Spulchniacze, syrop glukozowo fruktozowy, konserwanty zaczynajace się na E i inne... Więc jakie biszkopty mam jej do cholery kupić? Jakie wy dajecie?
Jak coś mi się przypomni to napisze
A tu dzieć na panelach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4687152b78e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:03
MajowaMamusia, Wowka, pawojoszka, Katy, Fatalita, Hoope, Mycha666, Sela, kattalinna, J.S, kamciaelcia, D_basiula, Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość
-
Patk wrote:A już wiecie mam wewnętrzny wkurw... te ciotki wszystkie na chrzcie mówiły że ona taka chuda anemiczka tyle że ruchliwa. I była oczywiście TA mama co ma ch.... mleko w cyckach...
Ale czym to może być spowodowane? Czytam że może te problemy ze snem to też przez to, że mogła już dawno mieć ale morfo nie wykazało wtedy też nic... dopiero teraz zrobili jej też ten poziom żelaza. Weź tu wierz lekarzom...
Patk, akurat żelazo lepiej się przyswaja z mleka kobiecego niż z mm.
A na anemię wiele czynników ma włpyw, np. poród przed terminem, wczesne odpępnienie, alergie pokarmowe. To tylko niektóre z czynników.
Nie czytaj. Dostanie żelazo i wszystko się wyrównaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:14
Matylda
-
nick nieaktualnyKamcia strasznie słabo, nam też kazali się umówić po 20.11 ale widzisz jakie cyrki.
Feeva dobre pytanie, jakie biszkopty kupić?
Patk, Zuzia brała żelazo Innofer baby jak kp, wiem co czujesz, też miałam wyrzuty że dziecko niedożywione przez mój upór kp. U nas po przejściu na butelkę tak jak już kiedyś pisałam była zmiana o 180 st. Nieraz sobie wyrzucam że dziecko męczyło się niedojedzone i może przez to nerwowe. -
Patk! Nic jej nie zrobiłaś! Wikula też miała anemie, okropna, groził nam szpital (nie wiem czy pamiętasz), morfologia kiepska itd. I nikt nic nie mówił, żeby przestać karmić piersią. To się zdarza. I się z tego wychodzi, czego przykładem jest moja córa. Proszę, nie wyrzucaj nic sobie. Nasze dzieci rosną w ekspresowym tempie, rozwijają miliony nowych umiejętności, to oczywiste, że w pewnym momencie czegoś może im zabraknąć. Zresztą Wowka ma rację odnośnie tego, że w tym wieku kończą się zapasy od mamy i organizm zaczyna sam produkować
wszystko będzie dobrze :*
Położyłam dziecko na noc, poszłam się kąpać, słyszę płacz...wychodzę w ręczniku, ululałam, wracam do wanny, znów płacz, wychodzę, lulanie, powrót do wanny... po 5 minutach ryk. No dobra, koniec tego dobrego. Stwierdziłam, że szybko się wytre, ubiore i już polezymy sobie razem. Zanim zdążyłam się doprowadzić do porządku, no może z trzy minuty to trwało, usnęła, sama...bez mamy...No ale jak to?
Wowka, witaj w klubie spaliłam wczoraj zupkę dla Wiki
Z born2be też zamówiłam, no i z feedo, załapałam się jeszcze na super promocje loveli. Reszta sklepów mnie zawiodła, ze stradivariusem na czele...
Feeva, śliczna Marysia
Biszkoptów jeszcze nie dawałam.
Z takich przekąsek to póki co chrupki kukurydziane i te okragle chlebki chrupkie.
Ooo...Ale biszkopty są u mnie w piekarni, pakowane, krótki skład, ale chyba cukru w nich nie unikniesz.
U nas dziś zabawa balonem, w sumie ostatni raz chyba z dwa miesiące temu jej balony zawieszałam. Dziś na widok balona dostała takiej głupawki...za każdym razem jak spadał podrzucony aż się krztusiła ze śmiechu
polecam, jestem ciekawa czy u Was balon wywoła podobną reakcję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 22:37
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyFeeva moją cofa jak są grudki albo jak jest za gęste jedzenie. Mania elegancko jeździ po podłodze
Wowka na początku myślałam że u Was to samo ze szczepieniamiwidzisz Skrzat potrzebuje kompana do robienia burdy, a moja uległa dała się namówić
Dobranoc. -
Feeva wrote:Nocki nam się popieprzyly, wraz ze skonczeniem 6mcy zaczęła gorzej zasypiac wieczorem (najbardziej wtedy ma ochotę na zabawy...)
U nas też ostatnio zabawa najlepsza jest wieczorem. Szaleje, skacze, ale nie ma zmiłuj. Gasimy światło, cyc i nynyMłoda na początku niezadowolona ale godzi się z losem.
Feeva wrote:
Chciałam dzis kupić jakieś biszkopty Mani, ale się nie zdecydowałam bo składy mnie przerazily... Spulchniacze, syrop glukozowo fruktozowy, konserwanty zaczynajace się na E i inne... Więc jakie biszkopty mam jej do cholery kupić? Jakie wy dajecie?
Nie daję
U mnie postanowienie do roczku 0 cukru i produktów z cukrem, więc i biszkopta na razie nie będzie
Dla starszej kupowałam w Auchan jakieś biszkopty, skład miały dobry jak na kupne, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć firmy, google też nie pomagająJak będę w Auchan to podejdę i zobaczę.
No albo tak jak Wowka pisze - upiec samemuMatylda
-
Patk, my nie robiliśmy żelaza podczas leczenia, lekarze opierali się na morfologii. Dopiero na ostatnim pobieraniu krwi, już na ostatniej prostej "leczenia" anemii, zrobiłam dla siebie żelazo. Morfologia była wtedy w normie,a żelazo 30. Lekarka wtedy już stwierdziła, że wszystko ok, a żelazo zostaje w 1/6 dawki.
Dostawała Ferrum Lek i kwas foliowy do tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 23:14
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry.
U nas pobudka 00:30 i 5:30, za każdym razem jadla 140ml mleka. Finalna pobudka o 7 z kupą na dzień dobry.
Przed 9 druga kupa i drzemka.
Niepokoi mnie ta kupa, bo zrobiła wczoraj wieczorem i dziś już 2x a jeszcze 10 nie ma.
Po ostatnim biegunko-rzyganiu jestem jakaś przewrazliwiona w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 09:41
-
nick nieaktualny