X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, wiem, ale może lepiej mi to uzależnienie wyjdzie niż uzależnienie od telefonu...

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, śliczne dziewczyny widziałam – Zuzię i Manię <3

Katy, zachęciłaś mnie do zorganizowania podobnej kąpieli Zosi :)

Patk, już Ci dziewczyny napisały to, co i ja myślę, więc nie będę pisała tego samego.

Zgadzam się z Majową – gdy zabawek jest dużo warto je podzielić na kilka zestawów i wymieniać co jakiś czas.

Jestem bardzo zadowolona - znalazłam fajne źródło ekologicznych dyń, marchewki i pietruszki hodowanych blisko mojego miejsca zamieszkania. W sezonie mają też różne owoce i inne warzywa. Niby drobiazg, a jak cieszy :D

W Zosi odezwał się cycoholik – często się upomina, ładnie ssie, choć rączki w tym czasie nadal rozrabiają :P
    W listopadzie miałyśmy zastój wagi, ostatnio się martwiłam więc często ją ważyłam, teraz już odpuszczę, bo widzę że jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 16:38

Katy, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile to jest dużo zabawek?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO WŁASNIE :D :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze juz mamy duzo zabawek, a jest ich z 10 moze :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    a twoja starsza stopniowo czy z dnia na dzien odstawiła dzienną drzemkę?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo to tyle, że nie możesz znaleźć dziecka między nimi

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    My dzis konczymy 6 miesiecy. Ze spaniem wciaz tragedia. Usypianie tylko przy cycku. Kiedy to sie skonczy...

Nynka, kattalinna, kamciaelcia, D_basiula, Wowka, Feeva, Katy, Sela, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziś spokojnie :D

Moje dziecię się zrobiło takim mamusicycem, że dramat. Tylko u mnie jest dobrze....

Umiałam kiedyś na drutach i na szydełku mama mnie uczyła ale nic nie pamiętam...kompletnie. A koc bym jakiś stworzyła, albo skarpetunie:D

Nooo ja mam takie mało konkretne te zabawki i wydaje mi sie, że już za dużo, boje sie co będzie za rok, dwa :0

Kwiatkowa lubie oczywiście za półrocze:)
    Mój 7❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 19:47

kamciaelcia, Wowka, Cola87, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, jak to 7??? W takim razie rzeki mleka i spokojnego snu :-)

To samo dla półroczniaka i Jego pięknej mamy :-D

Nynka, jakie ja włóczki na skarpety widziałam. I nawet druty specjalne są. Normalnie szok ;-)

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw meczarnia z usypianiem, a teraz wstal po pol godziny. Yh plakac mi sie chce. Juz jestem tym wszystkim zmeczona

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla synka Nynka

Nynka lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina przeczytalam ze kupisz wódke.
    Tak samo przeczytalam ze kupa idzie w roznych kształtach.

Mi juz przeszedl zakupoholizm zabawek. Syn. Dobrze to wykorzystał.

Co to drzrmek u starszakow to moj syn jrszcze wwieku 5 lat spal 2 godz dziennie. W przedszkolu mi nawet sugerowali ze ma cukrzyce bo nad obiadem zasypiał.

Sto lat dla solenizantów !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 20:33

kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, wódkę też bym kupiła. Smakową najlepiej bo czystej nie lubię ;-) o, taką wiśniówkę, albo cytrynówkę, albo malinowkę, albo pigwówkę, albo orzechówkę - tę to z mlekiem... Ech, rozmarzyłam się :-P

Wowka, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ja tylko czysta po innych przytulam przyjaciela w wc całą noc.
    A ze wzgdledu ze nie karmie to stary wraca z pracy a matka sobie strzeli wineczko swojskiej roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 20:56

kattalinna lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co, co, gdzie wódkę piją beze mnie? A nie, tylko kupują, ok.

Pewnie tam, gdzie kupy do sortera wkładają.

Najlepszego dla solenizantów, dajcie pożyć i pospać mamusiom :)

Jestem podobno ładniejsza, ale bolą mnie oczy i nie wiem :D brwi permanentne to pikuś, jazda jest z kreskami. Mogę urodzić dziecko bez znieczulenia, ale nie nakuwać sobie powieki.

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla jubilatów!

Pawojoszka jak tam u Ciebie?

Byłam wczoraj w Smyku, oglądałam zabawki. Pomacałam, pobawiłam się, na razie wystarczy. A moje dziecko nie wchodzi do sklepów przez najbliższe kilka lat, bo zbankrutuję.

Pisałyście przedwczoraj o ewentualnych kolejnych ciążach. U mnie ciąża przebiegła bezproblemowo. Bardzo dobrze ją wspominam. Niestety mam świadomość, że to był jedyny taki okres w życiu. Przy kolejnej ciąży nie będzie już tak różowo. Bo już jedno dziecko jest i będzie potrzebowało naszej uwagi. Mnie jedno dziecko by wystarczyło, ale nie chcę żeby Kubuś został kiedyś sam (mamy małe rodziny), więc myślimy o drugim niedługo.

A odnośnie spania w nocy, to nie napiszę Wam, że Kubuś chodzi spać o 20.00 +/- 15 minut i to praktycznie od urodzenia. Nie napiszę, że po wieczornej butli odkładamy go po prostu do łóżeczka i w przeciągu 5 minut usypia bez płaczu. Nie napiszę Wam też, że najczęściej pierwszą pobudkę zaliczamy o 5-6 godzinie (dopóki było kp były 2 pobudki w nocy). Nie napiszę, bo i tak nie uwierzycie ;)

Edit. Zapomniałam dodać, że za superaśne noce przez ostatnie pół roku płaciłam bardzo kiepskimi dniami. W ciągu dnia 3 drzemki 15 minut w porywach do 30 minut. Teraz od może 2-3 tygodni jest lepiej. Drzemki wydłużyły się do godziny. Niestety warunek jest taki, że albo bujam cały czas wózkiem albo leżę obok. Tak czy inaczej jestem uziemniona przez ten czas. Forum nadrabiam chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 21:12

Nynka, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla polroczniaka i 7miomiesieczniaka!!!
    Dajcie swoim mamom w koncu sie wyspac!!!
    My wykapalismy dzis Ole wczesniej bo byla troszke marudna. Zasnela. O 20 zjadla mleczko i dostala energii. Szalala w lozeczku az do teraz. Jeszcze dziaselka musze posmarowac.

Wiecie co, Ola tak zaczela krzywic glowe ze szok, tak jakby przykurcz z jednej strony. Troche to masuje od kilku dni ale ciagle krzywi. W czwartek idziemy w koncu na szczepienie i pewnie dostaniemy skierowanie do fizjo na masaze. Tylko zastanawiam sie dlaczego tak krzywi ta glowke, co robie nie tak??? I jeszcze wydaje mi sie ze ma strasznie slabe raczki, bo mimo ze lezy na brzuszku to rozjezdzaja jej sie te raczki...

Nynka lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja rozumiem, że kobiety mogą pocierpieć dla urody, ale to już zakrawa na masochizm, samobiczowanie i tym podobne. I to tak bez znieczulenia doustnego? ;) Mnie wystarczy depilacja nóg depilatorem.

• amygdala Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupowała któraś z Was kurtkę ze strony goodlookin.pl Podobają mi się niektóre ale te ceny jakieś niskie i boję się żeby to nie był totalny badziew...

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ