X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak tam chorowitki u Ciebie? Lepiej?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk sie trzyma
    tzn nie miał juz goraczki, a w ięc antybiotyku nie podałam
    wyglada "normalnie"

Piotruś kaszle, w sumie tylko to mu dolega
    ale brzydko kaszle...w nocy spokój, jednak po zaśnieciu było mi go tak szkoda
    energii ma za dwoje i znów nie spał zza dnia-są tego jednak plusy, padł po 19 i chyba powoli sie budzi...kaszlu nie słysze
    ma szczeście tez ładnie łyka antybiotyk (po pierwszym katarze we wrzesniu odmawia mi wszelkich specyfików)

Patryk jednak dał popis w nocy-pobudka na mm a po godzinie nadprogramowa, wstawałam chyba od północy 6/7 razy...a ze byłam (i jeszcze jestem) sama, to sobie nie pospałam...podejrzewam brzuszek bo bulgotało i baczki a wyrażnie sprawialo to dyskomfort małego (popłakiwał )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje chłopaki z wczoraj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 19:02

Kwiatkowa24, Mycha666, Wowka, pawojoszka, MajowaMamusia, Sela, kattalinna, Katy, Berbecia, Feeva, D_basiula, Cola87, Nynka, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 uroczy puszek na glowce :)

Mycha666 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha jaka cudne oczka :-*

Kattalinna powiem Ci, że jak tylko załapałam podstawy to na drugi dzień robiłam torebke, potem czapke i w końcu znalazłam te owieczki na yt. One są naprawde proste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 10:47

kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę obczaić pasmanterię w okolicy i idziemy z Bożenką na zakupy szydełkowe ;-)

Wowka, a pierwsza rozmowa była z kimś z kim by pracował? Bo u nas to tak było, że jak już była rozmowa w kadrach to tylko jako formalność. Ja po swojej też nie byłam zadowolona, na szczęście nie baba decydowała tylko kiero, u których pracowałam, a punkt pt. HR trzeba było odhaczyć :-) oby tu też tak było.

Kubuś przystojniak z dołeczkiem! :-) No i fryzura na pisklaka :-D

JS, co tam u Was? Się nie odzywasz coś :-P

Majowa, jak przekonałaś Zuzię do zmiany? ;-)

U nas nowość się pojawiła. Wczoraj byliśmy u babci a dziś jest "babababa". Powoli się też jedno "mama" i to nie w ciągu sylab ;-) wiem że to ćwiczenia ale i tak były łzy wzruszenia <3

Mycha666, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, super, że wokalizy przybierają już kształty realnej mowy :)

Co do rozmowy, to właśnie tak samo. Ja też tak miałam. Pierwsza rozmowa z potencjalnym bezpośrednim przełożonym, druga w kadrach. I teraz u męża też tak było, dodatkowo na rozmowę z HR przyszedł przełożony bezpośredniego przełożonego :) no nic, czekamy :)

Mycha, Kubuś ma boską fryzurę :)

Kamcia, Patryk i Piotrek podobni do siebie nawzajem, a zarazem niepodobni, taki paradoks :)

kattalinna, Mycha666, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kamcia dyniowi chłopcy ❤ Niech zdrowo rosną.

Mycha super zaspana buzia, no i ten fryz!

Proszę z dźwiękiem

https://youtu.be/ZpJwMKvt7Vg

kamciaelcia, Mała Matylda, J.S, Katy, Mycha666, Wowka, D_basiula, Sela, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    dokladnie
    są bardzo podobni i za razem inni
    a córka-serio-pomiędzy

Hoope
    nie wiem skąd to dziecko wytrzasnęlaś?może majówki 2017??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 19:02

Feeva, Mycha666, Wowka, kattalinna, Hoope, Berbecia, D_basiula, Patk, Nynka, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero sie zalogowalam, wczesniej mialam jakis blad :O

Wowka, ja tez trzymam kciuki.

Kattalina, a dobrze, kaca brak, czuje sie swietnie :D

Mycha, super!

A wiecie co, moj to w ogole malo gada, czasami jak mu sie cos uda, a tak to nie. Powoli powoli zaczynam sie martwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 11:45

Mycha666, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieci :)

JS moja gada jak najeta. Szczególnie rano, jak ja chce spać jeszcze o.O

Mycha666, Katy lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. Noc dzisiaj udana, zasypianie na dzienne drzemki od wczoraj nam się zepsuło, ale teraz śpi już 2h.
    Poza tym mamizm w pełnym rozkwicie, Zosia nawet od piersi się odrywa aby na mnie popatrzeć zakochanym wzrokiem, ze swoim najpiękniejszym uśmiechem na buzi. Potrafi tak patrzeć i kokietować przez kilka minut zanim wróci do jedzenia. Leżąc na macie też tak reaguje, to słodkie, ale też uciążliwe, bo mój wierny wyznawca źle znosi gdy opuszczam pomieszczenie ;)

Gratulacje dla wczorajszych jubilatów, Patryczka i Filipka. Rośnijcie zdrowo chłopcy i dajcie mamom się wyspać.

Wowka, jak się czujesz po wczorajszym upiększaniu? Mam nadzieję, że już nic nie boli, a spoglądanie w lustro koi wspomnienia z zabiegu ;)
    Niech Twój mąż w końcu dostanie t pracę, bo już mnie kciuki bolą :)

Mycha, Edwarda – uwierzyłam i zzieleniałam z zazdrości ;)
    Może moje drugie będzie takie? XD
    Trolątko Mychy śliczne <3

Kttalinna, rozumiem Twoje wzruszenie, gratulacje dla Bożenki :)

J.S, co za podłość – pijesz alkohol, rekomendujesz trunki których jeszcze długo nie spróbuję, ochoty mi narobiłaś, a los nawet małym kacem Cię nie pokarał :P
    A co do ilości wokalizacji to na razie nie masz się czym martwić, dzieci ćwiczą umiejętności w różnym czasie, jedne skupiają się najpierw na rozwoju fizycznym, inne na poznawczym czy komunikacji, a potem to się wyrównuje.

Feeva, współczuję. Jak tam dzisiaj? Byle do poniedziałku dotrwać. Liczę na to, że lekarz znajdzie przyczynę i zaleci trafną kurację.

Kamcia, zdrowia dla Twoich przystojniaków :)

Jaki rozczulający Prezes <3

Wowka, Hoope, kattalinna, kamciaelcia, Mycha666 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cmokający Prezes słodziak :-) można leżeć w takiej ciszy? ;-)

U nas popsuła się opcja drzemki. Zamiast przynajmniej 1,5h była standardowa 40 minut. Możliwe, że to przez spanie w łóżeczku a nie łóżku rodziców. Albo ojciec za ścianą. Z mamą tylko jest inaczej ;-)

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda dzięki, dziś ciut lepiej póki co, ale dzień się jeszcze nie skończył i boli najbardziej wieczorem :/

Jeśli chodzi o spanie, to u nas dziś były 3pobudki. 00:30, 2:15 i 5:30.
    Czyzby zbyt suche powietrze w domu i chce jej się pić? Bo wypije 60ml mleka i idzie spac. Dziś spróbuję dać jej kompot w nocy zamiast mleka.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ile mialam nadrabiania :p

Wyrodna matka ze mnie bo wrocilismy wczoraj z Kamilem do domu po 22 (on juz spal w aucie) przez co wstal dzisiaj o 9.30 :o

Byliśmy u szwagra i powiem Wam, ze patrzac na ich 3 miesięczna coreczke, a Kamila to jest meega roznica pod względem rozwoju :p Ona jeszcze taka lezaca, a on chcial patrzec jak ja ciocia karmi i sie przewrocil na brzuch zeby lepiej widziec xd Po za tym lapal mi za butelke z piwem (oczywiscie 0%) i otwieral buzie haha A jego gadanie to w ogole jest super :p Buzia mu sie nie zamyka, przekrzykiwal nas xd
    Tu zdjecie z wczoraj:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49f6059682e1.jpg
    Mycha, słodki synek :)

Prezes cmokajacy przekochany:p

Chłopaki Kamci jak zawsze uroczy :p

Mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam xd

A no i wszystkiego najlepszego dla synka Nynki i Kwiatkowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 13:04

kamciaelcia, kattalinna, Hoope, Wowka, Mycha666, Nynka, Mała Matylda, MajowaMamusia, Sela, Magda33 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiłam że prezes jakiś podstawiony-znalazł sie nawet u katy :D :D :D

Katy, kattalinna, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mialam nadzieje, ze nikt nie zauwazy xd Zapomnialam, ze kopiowalam zeby ogladnac :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, moj piszczy, wydaje cos typu „aha”, „mamama” ale to jest rzadko i krotko. Zazwyczaj piszczy mega glosno, gulga tak gardlowo nie wiem jak to wytlumaczyc XD

Mala Matylda, no coz :D Chociaz raz mi sie udalo, bo zawsze mam kaca.
    Zosia robi tak jak moj - nie lubi jak znikam z pola widzenia :D
    Dziekuje za uspokojenie.

Prezes uroczy <3

Katy, jaki slodziak! :D

Katy, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszło, że Nynka z Kwiatkową mają wspólnego syna :-D

Katy, Nynka, Mała Matylda, Kwiatkowa24, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po małej przerwie ,najlepszego dla wczorajszych polroczniakow .

Czytamna bieżąco ale jakoś nie miałam siły się udzielać musiałam sobie wszystko jakoś przetrawić. Sprawę w sądzie mamy zakończoną i to by było na tyle dobrych wieści. Mam okropne poczucie niesprawiedliwości . Teściowa była przesłuchiwana bez naszego udziału jeszcze zeszłym razem jako świadek w sprawie okazało się że jeszcze nagadała innych głupot jak np że tak zaniedbaliśmy dzieci ze Pawełka karetka do szpitala zabrała i tam był na oddziale leczony ,ja nie wiem czy ta baba naprawdę myślała że może gadać co chce i nikt tego nie sprawdzi? Sąd wystąpił do szpitala,szpital oczywiście zaprzeczył. Mimo to że ewidentnie wyszły jej kłamstwa ,mimo że opinia biegłych sądowych wykazała że rodzina funkcjonuje w chwili obecnej bez zarzutu a zarzuty wynikały z zadawnione go konfliktu ,mimo pozytywnej opinii i asystenta i kuratora ,sąd zdecydował że kurator zostaje i asystent też . Sędzia stwierdził że jesteśmy dobrymi rodzicami i widzi że dbamy o dzieci i żebyśmy nie brali tego do siebie jako działanie przeciwko nam . No zupełnie jakby ktoś ci napluł w twarz i powiedział " tylko nie bierz tego do siebie" . Dodatkowo musimy zapłacić koszty sądowe ponad tysiąc zł za tą opinię z Opola . Jestem naprawdę zła i rozżalona na cały świat . Teściowa ma jakieś shizy i zale a my mamy za to płacić. Do tej pory nie braliśmy nic z opieki bo uważałam że to nie bardzo że my dostajemy ponad 5000 miesięcznie na dzieci i jeszcze ręce wyciągać że niby tacy biedni jesteśmy ,choć asystentka mówiła że przecież nikogo nie okradamy biorąc zasiłki ,ale koniec że skrupułami idę po niedzieli do ośrodka i będę się klucic o każdy grosz niech dziady płacą przynajmniej chałupę zrobię albo auto wymienię.

cf409fc7e7.png
‹‹ 1830 1831 1832 1833 1834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ