X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, nie dziwię się, że masz żal i złość... Decyzja sądu bardzo dupokryjąca chyba. W razie gdyby Wam odwaliło? Dziwne :-( wiadomo, zawsze może być tak i się pewnie zdarza, że sąd powie że ok i luz a za chwilę tragedia. Szkoda tylko że wszystkich na jedno kopyto traktują... Przecież wv takim układzie to każda rodzina powinna mieć kuratora profilaktycznie. Z rodziną sędzi i kuratora włącznie.

Edit: ale dobrze, że po sprawie. Plus też taki, że jakby teściowa w przyszłości miała jeszcze jakieś głupie pomysły to kurator i asystent będą na bieżąco mogli dementować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 15:33

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nie wiem co powiedzieć. Ściskam mocno. Na długo ten kurator? Kto i kiedy zdecyduje o jego odwołaniu? Moim zdaniem jak Ci się coś należy z opieki to dlaczego nie korzystać. Ważne że to idzie na rodzinę a nie na używki.

Tak nawiązując do różnych pomocy finansowych to dziwi mnie mocno że przy becikowym, które jest jednorazowe jest limit dochodu a przy 500+ go nie ma (mam na myśli drugie i kolejne dziecko). Dlatego nie bulwersuje mnie że bogaci pobierają 500+. Skoro państwo daje to dlaczego nie korzystać. Oni też płacą podatki. Choć im to pewnie na waciki nawet nie starczy.

Sami przystojni panowie na naszym forum. Oczywiście panie równie atrakcyjne :D

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy przygodę dziś :-D pierwszy raz ever kupa nie zmieściła się w pieluszce i trafiła na plecy :-D ogólnie to już nie pamiętam co to kupa w pieluszce bo od dawna trafia do nocnika. Tym bardziej było zaskoczenie ;-) cieszę się że przynajmniej nie ma zaparcia ;-) nie wiem czy to banan pomógł (Bożenka polubiła zwłaszcza za możliwość robienia własnoręcznie i własnozębnie musu), woda czy po prostu to był ten moment. A wszystko odbywało się bezgłośnie i bezwonnie podczas obiadu, który składał się z żółtka oraz puree z kalafiora z masłem. Dziś to samo co mama :-) i też było smaczne.
    Teraz dziecko najedzone, z lekkimi jelitkami ucina sobie drzemkę :-)

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna na początku daje się samo żółtko a białka nie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daje tylko zóltko
    narazie pół

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha nie powiedzieli mi dokładnie na jak długo . Asystentka jak z nią rozmawiałam to powiedziała że ona na pewno zostanie ale żeby się nie martwić bo ona nie widzi nic złego u nas i poprodtu po paru miesiącach napiszę do sędziego że zrobiła już wszystko co może i nie ma potrzeby żeby dłużej była i w decyzji sędziego jest żeby znieść nadzur . Tak samo jest z kuratorem ,jeszcze dwa dni przed sprawa był u nas i powiedział że według niego to kurator nie jest potrzebny i prawdopodobnie zostanie zabrany bo on nie ma co tu robić a jednak go zostawili. Ja nie mam problemu żeby z nimi pracować o ile to praca można nazwać bo oni mi się nie czepiają za bardzo niczego raczej współczują że musieliśmy przez to wszystko przechodzić bo ten cały pierwszy rok nie był łatwy było masę roboty i z urzędami i z domem i z dziećmi które musiały się przystosować do nowej rzeczywistości i wymagań i szpital co trochę i jeszcze do tego sąd. Wiem że w razie jakby teściowa coś próbowała to jesteśmy kryci . Boli mnie fakt że zostaliśmy potraktowani jak winni ,objęci nadzorem i zobowiązani do pokrycia kosztów. U nas w domu się nie pije ,nie pali nawet nie przeklina a mimo to mamy kuratora przecież to jakaś paranoja jest a tysiące rodzin ,gdzie czasem naprawdę tragedie się dzieją, żyją sobie jakby nigdy nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2018, 15:57

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia :-)

Dzieci jak zwykle cuda:) Piękne trolątko :)

No a Kamil jest chyba moim ulubieńcem od dawna :D

Hoope, nie planuje dzieci z myślą mniej lub bardziej pustego gniazda :) wole puste gniazdo i widoki jak u Kamci ;) później będę bawić wnuki :D

Mycha ja dałam od razu całe jajo, w sensie pół ale i żółtko i białko (pediatra tak pozwolila)

Kattalina jak to do nocnika? Sadzacie?:)

Pawojoszka, nie wiem co Ci powiedzieć. Chyba bym teściową odcięła od dzieci....

Pamiętam jeszcze że JS pije reszta fantazjuje, to się dołączam do tych fantazjujących...kiedy ja się napije ;)

Mycha666, kamciaelcia, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ms jutro egzamin teoretyczny na prawko ;)

kattalinna, Mycha666, Katy lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, do zmiany spania samej w łóżeczku? Miałam dość leżenia z nią i jakoś tak pomału przeszłyśmy na samodzielne drzemki. Na spacerach zaczęła spać i jeździć jak człowiek we wrześniu, albo upały jej przeszkadzały, albo wyrosła z ciągłego bycia na rękach, albo w końcu była najedzona, bo zaczęliśmy dokarmiać.

Pawojoszka, idź do mopsu i porozmawiaj z pracownikiem socjalnym, jeśli macie ciężką sytuację materialną, powinni pomóc Ci napisać pismo do sądu z prośbą o umorzenie kosztów sądowych z tego względu. Pomija fakt, że przecież to z "winy" teściowej cała sprawa, więc dziwię się, że Wy macie za to płacić. Domyślam się, że jesteś zdenerwowana tą sprawą i faktem, że ktoś będzie Was nadzorował, ale z czasem, jak zobaczą że nic się nie dzieije niepokojącego to zapewne "zdejmą" z Was kuratora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, a pytałaś w sądzie dlaczego Wy jesteście obciążeni kosztami?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa oni właśnie już pół roku z nami są i asystentka też jest u nas z raz w miesiącu tylko chyba żeby odchaczyc że była bo zazwyczaj to tylko wejdzie zapyta co słychać i idzie i sami mówią że bez sensu ,że u nas nie ma co robić i byliśmy pewni że kuratora zabiorą a asystentka zostanie właśnie dla tego krycia dupy żeby jednak ktoś był i kontrolował. Mi to naprawdę nie przeszkadza że raz na kiedy przyjdzie ktoś chodzi mi o sam fakt że zrównali nas z jakąś patologia mimo wszystko z ewidentnie widać że nic złego się nie dzieje . Że mamy pokryć koszty to jest w wyroku ,nie sądzę żeby nam umorzyli jak my mamy ponad 7000 miesięcznie a za mieszkanie nie płacimy bo to nasz dom i nie chodzi o pieniądze tylko o tak dlaczego mamy płacić za widzimi się tesciowej?

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, a jak "mamusia" w ogóle po sprawie?

Mycha, ja akurat dałam żółtko bo miałam jajko sadzone a na smażone u nas za wcześnie, żółtko pół płynne było. Wg obecnych trendów brak zaleceń o dzieleniu, moja mama na starą modłę "aleb samo żółtko!"

Nynka, nie sadzamy, trzymam nad, jak będzie siedziała to posadzę. Stosujemy tzw. nhn - naturalną higienę niemowląt: https://pupus.pl/Naturalna-Higiena-Niemowlat-cabout-pol-12.html

Ale mi się panna rozgadała :-D

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, nie szkodzi że macie tyle dochodu, bo biorąc pod uwagę ilość osób w rodzinie to nie są duże kwoty. Od wyroku przysługuje odwołanie, od całości lub jego części, z tego co pamiętam masz na to 14 dni od otrzymania go. Nie chce Cię wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się że od obowiązku pokrycia kosztów tak samo możesz się odwołać. W mopsie powinien przyjmować darmowo radca prawny,albo w gminie/urzędzie miasta, idź i zapytaj co możesz zrobić w tej sprawie.
    Moim zdaniem powinnaś złożyć wniosek o umorzenie kosztów, jak Ci odrzucą to trudno, ale myślę że macie sporą szansę żeby tego nie płacić. Najwyżej będą prosili Cię o przedstawienie wszystkich wydatków związanych z utrzymaniem, a tam wpisujesz wszystko: prąd, gaz,jeśli dzieci chodzą na korepetycje/ zajęcia dodatkowe/ logopedę/ wydatki na żywność i ubrania, utrzymanie samochodu itd. Jakbyś tak rozpisała to zapewne te 7 tys pójdzie jak nic przy tylu osobach.
    A babki nie ukarali za składanie fałszywych zeznań skoro kłamała przed sądem?

kattalinna lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie miałam pisać o odwołaniu od wyroku. Babcia chciała niech babcia płaci

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie są wszyscy?

Przed chwilą wyskoczyło mi na fejsie z jakiejś grupy - widziałyście akcję #StopKubkomNiekapkom na fb i insta?

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę do prawnika u nas jest w mopr,to mi napiszą wniosek ,mam 14 dni na odwołanie ale nie wiem czy od sprawy czy od dostarczenia wyroku ,najwyżej odrzucą. Co "mamusia " na to nie wiem bo nie mamy kontaktu ,pewnie jeszcze nie wie ale jak się dowie to pewnie będzie zadowolona że się sąd na nas poznał że potrzebujemy nadzoru bo o to głównie wnioskowała żeby nas kontrolować z każdej strony. Najważniejsze że już po sprawie, tylko mi ciśnienie podnieśli i znowu będzie kilo mniej,jak widzicie ja nic nie muszę robić inni mnie skutecznie odchudzają.

Kamcia kciuki za męża

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, szkoda, ze nie wyszlo do konca po Twojej mysli, ale masz to juz z glowy :* Dobrze by bylo faktycznie jakby tesciowa poniosla konsekwencje swojego głupiego zachowania..

Kattalinna cos mi sie obilo o uszy z ta akcja, ale sie nie zaglebialam w temacie..

Tatus probuje Kamila usypiac, ale coś mu nie idzie wiec musze wkroczyc do akcji...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Dzięki za zyczenia

Pawojoszka, dziwna sprawa, ze musisz pokrywac jakiekolwiek koszty. Toz to wymysl tesciowej, niech ona placi.

Dzieciaki jak zwykle piekne :)
    Kamcia podobne do siebie Twoje maluchy

Mnie moj dziad wkurzyl. Poszlam sie umyc, dziecko sie obudzilo jak sie myłam, a on z tekstem 'chodz daj mu cycka albo bedziesz usypiac'. A co tylko ja od usypiania jestem w tym domu? Oczywiście pretensje ze sie właśnie wtedy myłam, bo najlepiej to zebym to po poludniu robila

Dziecko niezle wrzeszczalo. Nie wiem co mu sie stalo. Chwilke musialam go uspokajac. Przed chwila usnal ponownie, ale zapewne nie na dlugo.

Jak wspominacie 5 skok rozwojowy? Ja wciaz mam nadzieje, ze problemy ze snem sa przejsciowe i zaraz mina.. Mama tez mnie denerwuje. Ciagle gada, ze Patryk wstaje milion razy, bo na pewno glodny (ja rozszerzam diete, ale bardzo powoli i Patryk wiele odmawia :/). I ciagle powtarza, ze jej dzieci spaly cala noc.

W ogole nie wyspana jestem. Setki pobudek. Dzis w nocy wstal na półtora godziny. Rano o 7 poprosilam faceta, zeby sie zajal Patrykiem pol godzinki zebym mogla sobie pospac, ale ten len smierdzacy na to nie poszedl

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    Wiesz że ja na skoki nie liczę...nie widzę ich i u nas nie uznaje...tzn mam teraz typ marudy. Do tego leń. Nie jest łatwo..
    I przyznam się do jednego...nabrałam cierpliwości wszelkiej do Piotra...wiele nie umiem przy Patryczku o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka masz prawo odwołać się od wyroku i tak jak pisze Majowa, także o zniesienie kosztów sądowych. I zdziwię, się, jeśli tego nie zrobisz. 7000 to niewiele ponad granicę ubóstwa, ponad 800 zł na głowę. Przekraczacie co prawda socjalne kwoty ale ani wyroku ani kosztów bym nie darowała. Po to jest Sąd, żeby mieć poczucie sprawiedliwości.

Kattalinna co to za akcja?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ