WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie.

Pawojoszka, co za bezsens. Wszystko co myślę, już napisałaś sama i napisały dziewczyny. Decyzja sądu bez żadnego sensu, niby wszystko dobrze, ale zawsze musi być to ALE. Odwołuj się od płacenia, zrób co możesz. Wymóg opłaty przez Was w ogóle z dupy wzięty. Nie znam się na sprawach sądowych, ale noz się w kieszeni otwiera, jak czytam, jak można komuś nabruździc i samemu nie ponieść konsekwencji.

Dzieciaki cudne :)

Emilkę pamiętam z filmiku, cudna mała :) I faktycznie gdzieś pomiędzy chłopakami :) Kamcia i jak egzamin męża?

Feeva, no to masz odpowiedź skąd więcej pobudek w nocy. Bilans musi się zgadzać, to nie suche powietrze a pusty brzuszek :) co do upodobania słoiczków, to może spróbuj następnym razem dolać więcej wody i zrobić rzadszą zupkę i porządnie zblendować. Może być winna konsystencja.

Ja prawie 7 miesięcy walczę z niejadkiem. Bywają dni, kiedy zje całą miseczkę tego co naszykuję, ale bardzo rzadko zje całą butlę. Teraz przed drzemką zjadł całe 60ml.

Ja kaszkę daję na śniadanie w formie jedzenia łyżeczką. Gotuję zazwyczaj sama. Kaszka na noc w butli u nas niczego nie przedłuża, a zazwyczaj dawałam 3 miarki z mm na 150ml mleka.

Nie wiedzieć czemu wzruszyła mnie wizja Bożenki na nocniku :)

Z okazji Mikołajek i świat byliśmy wczoraj na sesji świątecznej. Jakie zdziwienie pani fotograf (fotografki? fotografistki?) umiejętnością siedzenia i uciekania Skrzata :D A to dlatego, że przed nami był chłopiec w wieku 4 miesięcy, który optycznie był większy i leżał jak kłoda :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    My pod poduszkę to zazwyczaj jakieś drobiazgi dajemy , ostatnio żeby nie mnożyć już tych zabawek to kładziemy słodycze , ewentualnie jakiegoś piątaka i sobie coś tam kupują same ale nasze jeszcze małe są to się cieszą że wszystkiego że starszymi trudniej bywa

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Moje dziecke ma 1 drzemke i to tatuś lulał, bo ma urlop hehe ale wiadomo jak dzieć śpi to tatuś też. Śniadanie zjadłam anatola wypiłam, chyba pomału czas na kawke z ciachem.
    Wczoraj byłam na zakupach i dziś dopadly mnie wyrzuty sumienia eh...

Kurcze nadal nie mam kozaków na zime, jak zawsze wchodzę do 3 sklepów i nie ma bata zawsze coś kupiłam, tak wczoraj w każdym sklepie max 6par długich kozaków i to takich, ze dupy nie urywa, jak fajny to znowu zamszowe, a jednk na zime to nie dla mnie... ale dziecie mega grzeczne na zakupach

Jak wstanie to idziemy na spacerek.

Pawojoszka a ja myślałam, że to teściowa musi zapłacić za sprawe. Dziwne to prawp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 10:58

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    też bym się nie martwiła jeszcze tym niejedzeniem
    i u nas jest tak samo-więcej i ładnie jadł miesiąc temu niz teraz
    ale waga rosnie a to najważniejsze
    i ja daje do butli kaszke miąrką od mm (2x mniej niż mleka czyli np 6 miarek mm to 3 miarki kaszki)
    ale przez takie rózne akcje wolę słoiczki niż gotowanie
    ale wczoraj np gotowałam ogórkowa i Patryk sie załapał, nawet trochę zjadł-najważniejsze ze ze smakiem
    wiem ze przyjdzie czas odstawić słoiczki na rzecz własnego
    ja to sie wrecz ciesze ze moje dzieci je lubia bo mogłyby równie dobrze ich nie ruszać
    a mm tez je róznie
    zazwyczaj 100ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 11:36

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    o 13:15 egzamin, nie chciał rano bo woli sie wyspać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, ale Patryk dostał dzis rano antybiotyk-ma kaszel, tak samo szczekający jak poprzednio...dla odmiany Piotruś duuuzo lepiej
    ale i zeby dają znac(przebiły sie ostatnie górne piątki)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja nie dosypuje kaszki tylko kupiłam mam 2R ono jest z kleikiem ryżowym i tak dokarmiam ,Ula też jakoś dużo nie je poza piersią gdzie nie mam jak sprawdzić jaka ilość pochłania . Butelkę mamy taka malutka 120 ml i jej wystarcza ,dzieci jednak nie jedzą jakichś wielkich ilości a te normy w książkach i internetach to tylko ramy nie ma się co sugerować jeżeli dziecko przybiera to może poprodtu tyle potrzebuje.

Co do teściowej to ona już sama jest z całą rodziną skłócona dzieci z nią nie gadają teraz już oboje ,ona musi mieć zajęcie całe życie komuś pod górkę robi . Kiedyś na siostrę swoją do mopsy doniosła że jej dzieci jedzą obiady w szkole darmowe i siostra zasiłki bierze a przecież ma ciotkę w Australii ,która jej pieniądze ale co oczywiście nie prawda była . Jak powiedziała ta jej siostra ona musi mieć ofiarę nad którą będzie się pastwić ,jej matka długo leżąca była przed śmiercią nawet raz jej nie odwiedziła nawet na pogrzeb nie poszła ,jak ja powiadomili że matka nie żyje to stwierdziła że co ja to obchodzi ,to teściu chodził i załatwiał pogrzeb choć już są po rozwodzie może że 20 lat,własną córkę w psychiatryku zamknęła jako nastolatkę bo dziewczyna za ojcem była i jej słuchać nie chciała. Taki babsztyl, a ja jej zabrałam synka jedynego toż nie ma na świecie osoby której by bardziej nienawidziła, tylko nie zdaje sobie sprawy że robi krzywdę wszystkim nie tylko mi ,a może wie tylko na gdzieś.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zabrałam jedynego SYNCIA :D
    ale, pawojoszka, serio bym pomyslała nad psychiatrykiem dla tesciowej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dzisiejsza noc była ciężka. Wieczorem Zosia szalała podczas jedzenia, bardzo chciała butelkę, ale gryzła smoczek zamiast ssać. Nałykała się powietrza, przy odbijaniu po trzech solidnych beknięciach sporo ulała. Pech chciał, że była zwrócona w stronę łóżeczka więc poleciało na śpiworek i materacyk. Trzeba było zmienić pościel, Zosia z zainteresowaniem obserwowała cały proces i po wszystkim zupełnie nie miała ochoty spać. Zasnęła o 21:15, normalnie o tej porze śpi już półtorej godziny, od okresu noworodkowego nie zdarzyła jej się aktywność w tym czasie. W nocy dwie pobudki, w tym jedna na ponad dwie godziny. Oby to było jednorazowe.

Pawojszka, rozumiem Twój żal i frustrację, spotkała Was niesprawiedliwość, a decyzja sądu dziwi. Skorzystanie z pomocy prawnika i złożenie odwołania to według mnie słuszna droga.

Kamcia, kciuki za egzamin męża. Biedny Patryczek, oby antybiotyk szybko mu pomógł. Dobrze, że z Piotrusiem lepiej.

Kattalinna, podziwiam Cię za stosowanie nhn. Efekty są kuszące, ale ja chyba jestem zbyt leniwa ;)

Kwiatkowa, zachowanie Twojego partnera aż żal komentować.
    U nas skoki rozwojowe są wyraźnie widoczne, każdy kolejny jest dłuższy od poprzedniego, ten ostatni w ostrej formie trwał około tygodnia. W okresie skoku Zosia ma trudności z zasypianiem na drzemki i na noc, w nocy częściej się budzi, trudno jej zasnąć ponownie. Zmienia się jej rytm snu i karmienia, w czasie aktywności jest bardziej marudna, chce być więcej noszona.

Berbecia, u nas poza skokami noce na ogół wyglądają tak jak u Was. Teraz Zosi zaczął się jednak lęk separacyjny, więc może być różnie, trochę się tego obawiam.

Majowa, Wowka, jakich smoczków używacie gdy podajecie mleko z kaszką?

Co do norm Zosia na noc wypija 200 ml odciągniętego mleka. W ciągu dnia je z piersi więc nie wiem ile wypija, ale z całą pewnością mniej niż jeszcze miesiąc temu. W piątek gdy przed południem wybrałam się na zakupy do Warszawy mąż podawał jej mleko dwa razy – wypiła 150 ml i 120 ml, więc w ciągu dnia takie duże ilości na raz nie przejdą bez względu na sposób podania.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, o taki smoczek, do butelek logo

https://www.smyk.com/lovi-smoczek-dynamiczny-kaszka-2-szt.html

U nas Rekinu gryzł smoczek od butli i wkurzał się, bo głodny jak szedł drugi ząb. Może u Zosi też już coś jest na rzeczy?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żesz nie wierzę! Mole mi się zaległy takie spożywcze cała szafka, maka, kasze, ryz wszystko do wywalenia. Z kad to dziadostwo przylazlo nigdy wcześniej nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 11:52

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka no właśnie moja zupka była rzadka. Sloiczki też są zblendowane na gładko a też nie wykazuje jakiegos mega zainteresowania teraz. Myślałam, że to zęby, ale na ostatnim szczepieniu pediatra stwierdziła, że nic nie widzi. I teraz nie wiem.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    No żesz nie wierzę! Mole mi się zaległy takie spożywcze cała szafka, maka, kasze, ryz wszystko do wywalenia. Z kad to dziadostwo przylazlo nigdy wcześniej nie miałam

Może kupiłaś właśnie któreś z tych rzeczy w biedronce? Moja siostra i mama sobie właśnie stamtąd przyniosły... :/ dlatego nie robię zakupów w biedronce.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka pamiętaj, że Sąd niewiele robi z urzędu. Jeśli chcesz o coś poprosić albo z czymś się nie zgadzasz, musisz złożyć odpowiedni wniosek. Inaczej wyrok się uprawomocnia i po sprawie. Nie zwlekaj bo czasu nie masz dużo.

Jednak gdy pisałam, że nie darowałabym babie, słusznie ją wyczułam. Zagraża Waszemu bezpieczeństwu. Czas z tym skończyć. Dla dzieci. Nie warto mówić, że pada deszcz, gdy plują nam w twarz.

Tak Was czytam i cieszę się, że syn jest na cycu. Nie ważę, nie mierzę, nie wiem. W tej materii niewiedza jest błogosławieństwem, mam dość innych powodów do zmartwień.

Prezes je w nocy często ale ja mu tego cyca nie odmawiam. Dlatego, że mlekiem:
    - dostarczam mu PRZECIWCIAŁA (a nie jest jeszcze kompletnie wyszczepiony)
    - skracam okres chorób (szczególnie, jeśli jesteśmy przeziębieni jednocześnie)
    - nadrabia braki spowodowane niejedzeniem w ciągu dnia (normalna i naturalna potrzeba eksploracji świata na rzecz posiłku, Kattalinna pięknie to wyjaśniła)
    - dużo sika (z powodu ZUM sikanie jest u nas bardzo ważne)
    - po possaniu dalej zasypia (nigdy nie miał długiego okresu wybudzeń w nocy)
    - nie grozi mu w przyszłości otyłość (dramat i plaga w szkole mojej siedmiolatki, co trzeci chłopiec jest tłusty!!)

Ja się jeszcze wyśpię. I już swoje pospałam. Można zamiast cyca podać pić. Ale jeszcze nie czas. Jeszcze są za mali. Mimo, że karmienie nadal jest nieprzyjemne. I chyba już tak zostanie do końca :/

W ogóle jaka beka. Zamówiłam ten śpiwór i myślę sobie - taka refleksja po fakcie, że to niemożliwa przecena. Ze 120-160 na 35 zł. Nie ma takich. Aaa zadzwonię. Dzwonię, pytam, sprawdza, no był taki śpiwór, ale już sprzedany, jedna sztuka. A no to chciałam anulować zamówienie (za 150 to już miałam inny upatrzony, nie dedykowany ale chociaż kolorowy). Od słowa do słowa okazało się, że ten jeden jedyny śpiwór kupiłam... JA XD To sobie jeszcze muffki zamówiłam, a co, kto bogatemu zabroni :P

W ogóle Katy zapomniałam, uśmiałam się wczoraj z Ciebie zdrowo XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mole przyniosłaś ze sklepu. Podobnie można przynieść karaluchy hle hle albo z podróży pluskwy. Straszne dziadostwo. Ja też myślałam, że nie mam, dopóki dla jaj nie przykleiłam łapki. Cała w molach :/ Kupuję jedzenie na bieżąco. Nic już nie leży na zapas.

To teraz jeszcze zajrzyjcie do szaf...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małą Matylda mam ten sam smoczek co Wowka, ale jakoś dużo ulewa jak z niego pije, wole ten https://www.smyk.com/philips-avent-smoczek-o-regulowanym-wyplywie-natural-od-3-miesiaca-2-sztuki.html kupiłam razem z butelką aventa.

Pawojoszka, widzę, ze grubo jest z teściową, naprawdę ona coś ma, tylko myślę co... osobowość paranoiczna- możne być to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mole kiedyś mi się zaległy od źle wysuszonej fasoli, która dała mi teściowa XD przypadek? wszystko trzeba wyrzucić bo mogą być gdzieś larwy.
    Też zabrałam jedynaka i to daleko od "mamusi".

Małą Matylda, moja własnie przy tych zębach często gryzie smoczek, zwłaszcza jak jest średnio głodna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:30

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dziękuję za podlinkowanie smoczka. Idealnie trafiłaś, bo używamy butelek Lovi :)

Co do ząbków - może coś jest na rzeczy, ale u nas ząbkowanie długie, bolesne i jak dotąd bez efektu. Zofia straszy matkę ząbkowaniem od tygodni, a w paszczy nadal pusto. Straciłam nadzieję. Protetyka rozważam ;)

Od dzisiaj u nas najfajniejsze na świecie są metki. Ale tylko te prawdziwe, żadne tam atrapy dla dzieci XD

Edit:
    Majowa, jeśli od teściowej to na pewno nie przypadek :P
    Za rady odnośnie smoczków dziękuję:)

Ja też wykradłam jedynaka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 12:38

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam wam pisać jakiś czas temu-ja mam (pierwszy raz) mole odzieżowe i nie mogę ich zloklizować ;) na pewno nie spożywcze(to mi sie kończy na bieżąco :D nawet cukru nie mam haha), ale mendy gdzieś fruwaja, szukam gdzie, czaami pod szafa w sypialni znajduję po larwach te skórki suche(nie umiem nazwać)
    nie widze źródła
    ale nie w kanapie w salonie-tu przeszukaliśmy (jakoś ten pilot wyleciał przez balkon)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie we fasoli odkryłam i patrzę a tam wszędzie fuj i teraz myślę jak długo one tam są i ile ich zjedliśmy już bo jak sypie się płatki owsiane na mleko to białych larw w tym nie widać. Aż mam gęsią skórke jak pomyślę.

cf409fc7e7.png
‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ