X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa myślałam że kupy są w różnych kształtach XD W wiaderku, z sorterem XD

Jeśli miękkie klocki to tylko z Btoys. Ale nie wiem czy kupować. Nie mam ich wysoko na liście.

Mamy za to po siostrze te:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c03697c8362.jpg

I mogę je z czystym sumieniem polecić. Genialne w swojej prostocie, do zabawy w pokoju, do wody, do piasku, mają nadrukowane kształty zwierząt, dziurki do przeciekania wody, można robić babki, odciskać zwierzaki w ciastolinie, układać wierzę jak z klocków do burzenia, gryźć, rzucać nimi i co tylko fantazja podpowie. 7-latka do dziś ich używa.

Myślę nad pchaczem. Czy i jeśli już, to jaki. Oczywiście bardzo podoba mi się kostka edukacyjna z Btoys ale jednocześnie bardzo nie podoba mi się jej cena.

Feeva nie histeryzuj z tymi kupami. Wsjo ok. Zajęcia nie masz czy co XD

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe bo ja tak piszę :D kuupe jak się walnie przez sorter do wiaderka to będzie miała różne kształty no nie? XD

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kubeczki tez chce kupić, kiedyś widziałam w pepco za grosze.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupolina :D

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope kostki z b.toysa są mega jak i ich cena fakt. Na taką to chyba lepiej zrobić zrzutke rodzinną hehe
    Ale kubeczki też mam w planach. Tak samo chce w późniejszym etapie kupić wieże ze zwierzątkami itp głównie są z tektury ale widziałam fajną drewnianą z Janood i koniecznie wieże spin again widziałam na you tube jak fajnie się kręci i na pewno zainteresuje dziecko, a i jeszcze fajne są te kule tobbles neo

No i u nas tylko jęki i stęki, a kupy brak....eh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ktoś tu chyba jest podatny na zachęty producentów :-P

Widziałam na yt filmik, na którym był przeprowadzony test: dziecku podawano kolejno zabawkę i przedmiot codziennego użytku typu pilot, klucze, telefon. Za każdym razem zabawka przegrywała, poza jednym gdy do wyboru było tekturowe zwykle pudło po jakiejś przesyłce ;-)

Katy, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam to napisac
    malutkie dziecko zafascynuje się tym co pod reką
    z czasem ma ukształtowane predyspozycje zabawowe i my-rodzice-za wiele do zabawy nie narzucimy ;) i teoretycznie każde dziecko lubi co innego hihi
    i wiele rzeczy zmienia się z czasem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak moj kuzyn jak mial jakies 2 lata moze przyjeżdżał do mojej babci (mieszkala wtedy z nami) i bawil sie garnkami :p Potrafil tak godzinami xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna fakt, podatna jestem.
    Ale jakoś nie mogę się oprzeć tym zabawkom hehe

kattalinna lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci najbardziej lubią bawić się tym czym im nie wolno heh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, rozumiem, ja też mam takie coś, że muszę to kupić ;-) ale potem uruchamiam w sobie opcję dorosłego i zaczynam analizować czy faktycznie jest to potrzebne. Z zabawkami dla młodej też. Staram się nie dublować. Skoro z kubeczków można budować wieżę to po co oddzielną wieżę z czegoś innego itp. Jak się dziecko zasypie zabawkami to może nie bawić się niczym bo co za dużo to nie zdrowo ;-) no i myślę też o możliwościach magazynowych własnych ;-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://natuli.pl/produkt/kartonowe-klocki-piramida-zabaw/?gclid=EAIaIQobChMIxZPc-PTs3gIVQ7UYCh3s1gyLEAQYAyABEgKs4fD_BwE

Tutaj jest wielofunkcyjna wieża;) można budować wieżę, oglądać zwierzątka, w późniejszych miesiącach uczyć się ich nazw po polsku,a jeszcze później po angielsku, no i liczyć. Są ze zwierzętami, owocami itd.
    My zamawiamy na święta właśnie taką.
    Z tym, że jest z kartonu, nie z plastiku, co podejrzewam dla niektórych może być minusem ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko wszystko bierze do buzi
    dla mnie karton słaby

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina dobrze mówi, wiadomo dziecko musi mieć zabawki, ale jak ma za dużo to trzeba część pochować i wyciągnąć za jakiś czas,żeby urozmaicić. W grajdole nie będzie wiedziało co ma. Też myślę o możliwościach przechowywania i to głównie po za kasą mnie hamuje.
    Fajne te zabawki btoys ale kilka stówek za zabawkę, ponad 100 zł za gumowe klocki, chyba ich trochę poniosło.

Melduję 3 kuupe u nas dzisiaj. Nie ma związku między piciem a kuupą, bo moja pije bardzo mało, wczoraj 15ml za cały dzień, chyba muszę spróbować kupić niekapka 6m. Dałam napić się ze słomki, krzywiła się aż ją otrzepało, mimo że nic nie pociągnęła nawet.

• Sela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna racja, dlatego często na zakupach towarzyszy mi mąż (żywy hamulec). Wszystkie zabawki jakie do tej pory kupiłam są naprawdę (ku mojemu zdziwieniu) przemyślane. Jeżeli chodzi o budowanie wieży to w gre wchodzi tylko ta drewniana, kubeczki owszem ale bardziej myślałam o takich do piaskownicy (foremkach) niż do budowania z nich wieży. Chciałam te kulki tobbles ale chyba bardziej przydatne będą te drewniane, bo tak jak te co znalazła Fatalita nie tylko można z nich budować wieże ale również uczyć się zwierzątek itp.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego kupuję na razie używki różnych firm. Prezes pokaże gust, zainwestujemy w nowe.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuję włóczkę (black friday, a jak ;-) ) i tak klikam sobie po sklepie, fajne rzeczy można kupić. I po raz kolejny mam myśl, żeby może coś... Łatwiej się nauczyć szydełka czy drutów?

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna dla mnie zdecydowanie szydełko. Akurat ja się uczyłam z yt. Na drutach uczyła mnie babcia jakieś 18 lat temu, ale za chiny nic nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 15:46

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, a możesz podpowiedzieć jakieś przyjazne tutoriale z yt?

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Hm...

Prezes jarał się kartonowym pudłem XD Lubi się bawić zabawkami które świecą i wydają dźwięki. Cosie z btoys kupiłam jak nowe za 40 zł XD Już mają zastosowanie, fantastycznie grzmoci się nimi w podłogę, co za hałas!

Ja szybko opanowałam szydełko, druty mi nie idą. Moja mama genialnie pracuje drutami, szydełko kompletnie nie. Chyba trzeba i to i to spróbować.

Ale uwaga - uzależnia. Poważnie.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ