X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to niefajnie. Czym smarujesz Wiki? U nas zmiany na zagięciu łokci, pod kolanami i na szyjce. Nie mogę sobie z nimi dać rady. Alergolog kazał natłuszczać 4 razy dziennie i podawać Zyrtec. Byliśmy tydzień temu na wizycie.

Sela zazdroszczę drzemki, nie zazdroszczę kataru. Zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek ma pomysły
    ostatnio wszystko chowa mi do szafki-zyste czy brudne-zbiera po mieszkaniu i leci do szafki
    wczoraj przed spaniem mąż szukał przepustki do pracy...szuka, szuka, nawet sie ubrał i zszedł do samochodu
    ja to miałam już nerwa, bo zamiast spać, to ten mi łazi po mieszkaniu i szuka
    nagle stwierdził-a co jęsli Piotruś robił porzadki? otwiera swoja szafkę, maca, a tam przepustka o.O
    godzina szukania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to u nas kiedyś Paweł jak był mniej więcej w tym wieku miał samochodzik taki plastikowy na którym jeździł z otwieranym siedzeniem i pod siedzeniem schowek. Schował nam oba telefony ,no cośmy się naszukali to szok i ani strzałki puścić bo ani jednego ani drugiego tel. Dzieci to jednak potrafią człowiekowi życie urozmaicić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:04

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie wszystkie szafki/ szuflafy/szafy/ lodowka nawet wc pozamykane na 4 spusty. I to nie tymi najprostszymi tylko tymi z ikei.
    Choc ostatnio nie docenilam Michaska, upralam jego szczoteczke do zebow...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafki miałam taśma pozaklejane bo największa frajdą było trzaskanie drzwiczkami-im głośniej tym wiekszy chichot
    ale do naszych szafek z ubraniami nosi wszystko
    do szafek kuchennych paproszki
    w glośniku kiedyś znalazłam termometr (widac go na zdjęciu-a dokładnie żółta piłeczke; wpycha tam piłeczki ale niektóre sa większe i ledwo mieszcza się)
    w pralce tez znajdowałam ubrania (niekoniecznie brudne)
    lodówki jeszcze nie odkrył
    zmywarka od dawna super zabawka - najpierw trzeba naczynia powyciagać, a potem bawi sie dolnym koszem
    w jego szufladach nie ma juz nic
    były czapki i skarpetki; w ogóle kocha wyrzucac wszystkie skarpetki-i to tak, by rozdzielić je z pary
    ostatnio mąz mówił, że jak będe szukać skarpet to znajde w pufie

szczerze to ja myślałam, ze małe dzieci lubia szuflady i szafki (i miał ten etap-wyciagania wszystkiego) ale teraz to wszystko takie swiadome
    i ta radość-znajdzie skarpetkę i pedzi z nia do szafki :D :D :D

aha
    czekam w sensie ze nie czekam na etap wrzucania do kibla-bo wrzucanie do wanny z wodą też było, albo zrzucanie z balkonu dla samego zrzucania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce uciec i nie wrócic. Moja Pyskulka daje taki popis od wczoraj ze nie do wytrzymania. Nie wiedziałam ze mozna miec takie decybele az uszy wiedną. Z racji tego darcia i drzemek 10 min. Silą zaglądlam jej do buzi a tam ida 4 zabki gorne. Ja sie chyba pocwiartuje a do tego jutro goscie a tu nic nie zrobione ani nie posprzatane chyba ich obdzwonie zeby przyniesli swoja wałówke.

Kamcia jaki ja miałam ostatnio ubaw jak kazałam posprzatac skarpetki mojemu 6 latkowi a on je wzioł pozbierał i sie tak zakrecil ze zamiast do pralki wrzucił je do kibla a potem je wyciagał z niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:38

kamciaelcia lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mówicie, że czas się przygotować na takie "akcje sprzątania" :-P

Wiecie co, mój dzieć już śpi 3h! Aż jestem w szoku. Tylko czemu w nocy tak nie potrafi???

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w koncu na tym spacerze, standardowo 30min i powrot z rykiem xd Powoli trace nadzieje na normalne spacery...Ja nie wiem co mu nie pasuje :/ Dzisiaj moglo mu sie chcieć już troche spac, ale jakos na zakupach (gdzie jest glosno i jasno) potrafi zasnac, a na spacerze nie...

Jak wracalam to tesc sie mnie pytał czy autem jechalam bo widzial jak Kamila z auta wyciagalam bo zawsze tam czeka az wozek schowam...Wie, ze nie mam prawka..

Moj kuzyn kiedys wyrzucil aparat cyfrowy do kosza :p Mnie bedzie cos trafialo pewnie jak mi Kamil bedzie wyrzucal wszystko z szafek :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, proszem bałdzo:

Jedna porcja to jedno jabłko, garstka malin mrożonych, trochę wody do podduszenia owoców (może z pół szklanki, ja leje z czajnika gdzieś do połowy wysokości owoców), zimnej wody leję 1/4 filiżanki i rozpuszczam w niej łyżkę mąki ziemniaczanej. Nie zawsze wlewam całą wodę z mąką, bo leję powoli i od razu oceniam konsystencję. Jak wyjdzie Ci więcej wody do owoców, to wlejesz więcej wody z mąką  ale ja lubię jak jest mocno owocowo i nie rozwadniam za bardzo :)

Mała Matylda, jak Skrzati uśnie głębiej to zaraz Ci poważę i pomierzę miarki kaszki :) W końcu nie napisałam Ci, że zajęcia są w niedzielę :D

Edit. Miarka od mm to jedna bardzo czubata łyżeczka. Albo, jak kto woli, niepełna łyżka od zupy ;) na 200ml dałabym 4 miarki pi razy drzwi :)

Fatalita, czyli najprzyjemniejszy etap przed Wami :) wybieranie, dekorowanie, wykończenie domu i siebie ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:41

Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka bardzo dziękuję!!! :-*

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie swoim dzieciom pomarańcze? Bo ja wczoraj dałam kawałeczek i się tak przyssał, że nie mogłam go odessać, jak się udało to był mega ryk...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje mandarynke albo w tym gryzaku albo obieram z tej bialej blonki i daje w kawaleczkach

Sela lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, żeby były ślady to dobrze by było, jakby jeszcze miala czym je zrobić :D dziaslami się chyba nie da?

Kolano lepiej :)

Ja cytrusów jeszcze nie dawałam :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostrożnie z cytrusami potrafią uczulić a mój dwulatek po pomarańczach ma biegunkę

cf409fc7e7.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem z terminem na maj, ale 2019 :) podpatrzylam, że macie na pierwszej stronie listę wyprawkowa, ja już zaczęłam kompletowanie, ale mam dylemat. Termin na 8 maja więc sam początek. Możecie podpowiedzieć czy celowa w ciuszki grubsze, z długim rękawem czy celowa te pierwsze rozmiary na jakieś cienkie bawełny? Tak samo z rozkami, są jakieś cienkie letnie i znalazłam też grube, jaki wybierać? Kompletnie nie mam pojęcia, to mój pierwszy maluch i nie chce nakupic rzeczy zbędnych. Z góry dziękuję :)
    Pozdrawiam Was i Wasze Maluszki :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrusów nie dawalam bo w sumie jeszcze ich nie kupowalam
    Ale na święta na pewno będą wiec raczej dam spróbować ale z nastawieniem że cytrusy/kakao/miód mocno uczulaja(tych trzech się boje)
    Cytrusy akurat są bardzo chemiczne

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove bawełna, na pewno pajace na długi, kilka bluzek, bodziakow i spodenek na dlugi na poczatek. Inwestuj w bodziaki na krótki rekaw;)
    To tak ode mnie, rodzilam w kwietniu;)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove, tak jak Nynka pisze. Celuj w bawełnę cienką. Krótkie body, pajace, cienkie spodenki i bluzeczki z długim rękawem ogarnąć Ci garderobę. Rożek weź cienki. Miliony tetry, będzie robiła za cienki kocyk i szmatki. Ja miałam jeden grubszy kombinezonie, taki dresowy i użyłam go dopiero w sierpniu ;)

A propos, Katy, co u Twojej siostry? :) Kamcio będzie miał siostrę czy brata? ;)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, wykończenie domu, siebie i konta ;)
    Ale jeszcze mam stan "nie mogę się doczekać urządzania", ciekawe jak długo utrzyma mi się ta ekscytscja, jak już zacznę ;)

Mycha, używamy biodermy atoderm. Też najgorzej z szyja, ma też suchy placek na kostce i ramieniu. Znika i pojawia się zawsze w tym samym miejscu.
    Czy po zyrtecu lepiej? Czy masz wrażenie, że przy rozszerzaniu diety te zmiany się pogarszają?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiedziałam, że cytrusy uczulają. Od wczoraj nic nie wyskoczyło...zobaczymy

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ