X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to niefajnie. Czym smarujesz Wiki? U nas zmiany na zagięciu łokci, pod kolanami i na szyjce. Nie mogę sobie z nimi dać rady. Alergolog kazał natłuszczać 4 razy dziennie i podawać Zyrtec. Byliśmy tydzień temu na wizycie.

Sela zazdroszczę drzemki, nie zazdroszczę kataru. Zdrówka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:37

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek ma pomysły
    ostatnio wszystko chowa mi do szafki-zyste czy brudne-zbiera po mieszkaniu i leci do szafki
    wczoraj przed spaniem mąż szukał przepustki do pracy...szuka, szuka, nawet sie ubrał i zszedł do samochodu
    ja to miałam już nerwa, bo zamiast spać, to ten mi łazi po mieszkaniu i szuka
    nagle stwierdził-a co jęsli Piotruś robił porzadki? otwiera swoja szafkę, maca, a tam przepustka o.O
    godzina szukania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to u nas kiedyś Paweł jak był mniej więcej w tym wieku miał samochodzik taki plastikowy na którym jeździł z otwieranym siedzeniem i pod siedzeniem schowek. Schował nam oba telefony ,no cośmy się naszukali to szok i ani strzałki puścić bo ani jednego ani drugiego tel. Dzieci to jednak potrafią człowiekowi życie urozmaicić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:04

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie wszystkie szafki/ szuflafy/szafy/ lodowka nawet wc pozamykane na 4 spusty. I to nie tymi najprostszymi tylko tymi z ikei.
    Choc ostatnio nie docenilam Michaska, upralam jego szczoteczke do zebow...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szafki miałam taśma pozaklejane bo największa frajdą było trzaskanie drzwiczkami-im głośniej tym wiekszy chichot
    ale do naszych szafek z ubraniami nosi wszystko
    do szafek kuchennych paproszki
    w glośniku kiedyś znalazłam termometr (widac go na zdjęciu-a dokładnie żółta piłeczke; wpycha tam piłeczki ale niektóre sa większe i ledwo mieszcza się)
    w pralce tez znajdowałam ubrania (niekoniecznie brudne)
    lodówki jeszcze nie odkrył
    zmywarka od dawna super zabawka - najpierw trzeba naczynia powyciagać, a potem bawi sie dolnym koszem
    w jego szufladach nie ma juz nic
    były czapki i skarpetki; w ogóle kocha wyrzucac wszystkie skarpetki-i to tak, by rozdzielić je z pary
    ostatnio mąz mówił, że jak będe szukać skarpet to znajde w pufie

szczerze to ja myślałam, ze małe dzieci lubia szuflady i szafki (i miał ten etap-wyciagania wszystkiego) ale teraz to wszystko takie swiadome
    i ta radość-znajdzie skarpetkę i pedzi z nia do szafki :D :D :D

aha
    czekam w sensie ze nie czekam na etap wrzucania do kibla-bo wrzucanie do wanny z wodą też było, albo zrzucanie z balkonu dla samego zrzucania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce uciec i nie wrócic. Moja Pyskulka daje taki popis od wczoraj ze nie do wytrzymania. Nie wiedziałam ze mozna miec takie decybele az uszy wiedną. Z racji tego darcia i drzemek 10 min. Silą zaglądlam jej do buzi a tam ida 4 zabki gorne. Ja sie chyba pocwiartuje a do tego jutro goscie a tu nic nie zrobione ani nie posprzatane chyba ich obdzwonie zeby przyniesli swoja wałówke.

Kamcia jaki ja miałam ostatnio ubaw jak kazałam posprzatac skarpetki mojemu 6 latkowi a on je wzioł pozbierał i sie tak zakrecil ze zamiast do pralki wrzucił je do kibla a potem je wyciagał z niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 14:38

kamciaelcia lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mówicie, że czas się przygotować na takie "akcje sprzątania" :-P

Wiecie co, mój dzieć już śpi 3h! Aż jestem w szoku. Tylko czemu w nocy tak nie potrafi???

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w koncu na tym spacerze, standardowo 30min i powrot z rykiem xd Powoli trace nadzieje na normalne spacery...Ja nie wiem co mu nie pasuje :/ Dzisiaj moglo mu sie chcieć już troche spac, ale jakos na zakupach (gdzie jest glosno i jasno) potrafi zasnac, a na spacerze nie...

Jak wracalam to tesc sie mnie pytał czy autem jechalam bo widzial jak Kamila z auta wyciagalam bo zawsze tam czeka az wozek schowam...Wie, ze nie mam prawka..

Moj kuzyn kiedys wyrzucil aparat cyfrowy do kosza :p Mnie bedzie cos trafialo pewnie jak mi Kamil bedzie wyrzucal wszystko z szafek :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, proszem bałdzo:

Jedna porcja to jedno jabłko, garstka malin mrożonych, trochę wody do podduszenia owoców (może z pół szklanki, ja leje z czajnika gdzieś do połowy wysokości owoców), zimnej wody leję 1/4 filiżanki i rozpuszczam w niej łyżkę mąki ziemniaczanej. Nie zawsze wlewam całą wodę z mąką, bo leję powoli i od razu oceniam konsystencję. Jak wyjdzie Ci więcej wody do owoców, to wlejesz więcej wody z mąką  ale ja lubię jak jest mocno owocowo i nie rozwadniam za bardzo :)

Mała Matylda, jak Skrzati uśnie głębiej to zaraz Ci poważę i pomierzę miarki kaszki :) W końcu nie napisałam Ci, że zajęcia są w niedzielę :D

Edit. Miarka od mm to jedna bardzo czubata łyżeczka. Albo, jak kto woli, niepełna łyżka od zupy ;) na 200ml dałabym 4 miarki pi razy drzwi :)

Fatalita, czyli najprzyjemniejszy etap przed Wami :) wybieranie, dekorowanie, wykończenie domu i siebie ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:41

Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka bardzo dziękuję!!! :-*

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie swoim dzieciom pomarańcze? Bo ja wczoraj dałam kawałeczek i się tak przyssał, że nie mogłam go odessać, jak się udało to był mega ryk...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje mandarynke albo w tym gryzaku albo obieram z tej bialej blonki i daje w kawaleczkach

Sela lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, żeby były ślady to dobrze by było, jakby jeszcze miala czym je zrobić :D dziaslami się chyba nie da?

Kolano lepiej :)

Ja cytrusów jeszcze nie dawałam :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostrożnie z cytrusami potrafią uczulić a mój dwulatek po pomarańczach ma biegunkę

cf409fc7e7.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem z terminem na maj, ale 2019 :) podpatrzylam, że macie na pierwszej stronie listę wyprawkowa, ja już zaczęłam kompletowanie, ale mam dylemat. Termin na 8 maja więc sam początek. Możecie podpowiedzieć czy celowa w ciuszki grubsze, z długim rękawem czy celowa te pierwsze rozmiary na jakieś cienkie bawełny? Tak samo z rozkami, są jakieś cienkie letnie i znalazłam też grube, jaki wybierać? Kompletnie nie mam pojęcia, to mój pierwszy maluch i nie chce nakupic rzeczy zbędnych. Z góry dziękuję :)
    Pozdrawiam Was i Wasze Maluszki :)

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrusów nie dawalam bo w sumie jeszcze ich nie kupowalam
    Ale na święta na pewno będą wiec raczej dam spróbować ale z nastawieniem że cytrusy/kakao/miód mocno uczulaja(tych trzech się boje)
    Cytrusy akurat są bardzo chemiczne

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove bawełna, na pewno pajace na długi, kilka bluzek, bodziakow i spodenek na dlugi na poczatek. Inwestuj w bodziaki na krótki rekaw;)
    To tak ode mnie, rodzilam w kwietniu;)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove, tak jak Nynka pisze. Celuj w bawełnę cienką. Krótkie body, pajace, cienkie spodenki i bluzeczki z długim rękawem ogarnąć Ci garderobę. Rożek weź cienki. Miliony tetry, będzie robiła za cienki kocyk i szmatki. Ja miałam jeden grubszy kombinezonie, taki dresowy i użyłam go dopiero w sierpniu ;)

A propos, Katy, co u Twojej siostry? :) Kamcio będzie miał siostrę czy brata? ;)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, wykończenie domu, siebie i konta ;)
    Ale jeszcze mam stan "nie mogę się doczekać urządzania", ciekawe jak długo utrzyma mi się ta ekscytscja, jak już zacznę ;)

Mycha, używamy biodermy atoderm. Też najgorzej z szyja, ma też suchy placek na kostce i ramieniu. Znika i pojawia się zawsze w tym samym miejscu.
    Czy po zyrtecu lepiej? Czy masz wrażenie, że przy rozszerzaniu diety te zmiany się pogarszają?

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiedziałam, że cytrusy uczulają. Od wczoraj nic nie wyskoczyło...zobaczymy

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1877 1878 1879 1880 1881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ