X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U nas też katar na całego i do tego jeszcze mnie zaraził

Feeva ja takie elektroniczne pluszaki to b.dokładnie przecieram mokrą szmatką, najpierw w płynie do prania, a potem wodą i susze.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nic się nie stanie, ale za każdym razem gdy Mania będzie go soczyście całować pomyśl o tych wszystkich rękach, które dotykały go na etapie produkcji, magazynach, samochodach i klientach w sklepie ;-) ja nowego bym nie prała tylko jak Sela - powierzchniowo. Ty chyba kiedyś pisałaś, że masz jakiś płyn do czyszczenia zabawek i akcesoriów? Też będzie dobry. Ja wrzuciłam do pralki bo nasz był już mocno wyeksploatowany, nie chciało mi szorować go szczotką, samo przetarcie by nie wystraszyło. Teletubiś trafił razem ze szczeniakiem do bębna. Jeszcze nawet nie sprawdzałam jego funkcji życiowych ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie wszystkie zabawki laduja w buzi. Chyba jeszcze nie dojrzal do zabawek interaktywnych.

Dzis dostal dziwny sloik. Jablko + zielona fasolka. Ble, ale Patrykowi smakowalo. Zjadl sporo.

W środe koncze cwierc wieku :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeniaczka nie kupuje, bo Patryk dostal wczesniej tansza wersje szczeniaczka- misia Lelka.

Ma ktoras z Was mop parowy do podlog?

Kupiłam przed na rodzinami syna nowy dywan. Raz znajomy wylal na niego coca Cole. W ogole caly jest taki ufajdany, ze nie moge na niego patrzec. Chyba taniej bedzie mi kupic tu nowy dywan niz oddac go do czyszczenia. Zly kolor wybralam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:04

• Tanda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wczoraj została eksmitowana do łóżeczka. Przespała całą noc z jednym karmieniem, po karmieniu bez problemu odłożyłam do łóżeczka. Stwierdziłam, że już czas choć trochę mi smutno. Starsza w tym samym wieku poszła "na swoje" i przyjęła to bardzo dobrze.
    Nagle nasze łóżko stało się taaaakie duże XD

kattalinna, kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

Kamil spi juz prawie 2 godziny :o

Kurcze, ja nie przeczyscilam szczeniaczka :/ Musze to zrobic poki go nie interesuje jakos bardzo :p

Ja nie wiem kiedy Kamil zacznie spac w lozeczku..Moze zaczne go tam na drzemki odkladac najpierw xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna myślę właśnie ile rąk go dotykało, ale jednak dosyć droga zabawka i boję się, że po wypraniu elektronika siądzie :/

Kwiatkowa dziwne połączenie :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak go przetrzesz z zewnątrz bez namaczania to nic się nie stanie. Nasz już dziś mokry od śliny, producent na pewno to przewidział :-)

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kwiatkowa dzieciaku ty się rodzilas jak ja kończyłam podstawówkę, ćwierć wieku piękny wiek ,wszystko przed tobą.
    Zabawek elektronicznych nie lubię właśnie dlatego że ciężko to prać ale ostatnio prałam i działają nie wiem ile jeszcze pran przeżyją.

Też się nie mogę doczekać śniegu bo teraz to wszystko takie bure .

Sela zdrówka u nas już lepiej z tymi gilami.

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka nie wątpię, że masz porządek w domu, bo kto otwierałby pierogarnię nie mając czasu na ogarnięcie domu. Zaradna kobita z Ciebie :) Czy nie jesteś przypadkiem spokrewniona z moją mamą? :D ona zawsze jak robi pierogi to najlepiej 200, gołąbków wielki gar, uwielbia gotować i piec- zawsze dużo za dużo, kocha przyjmować gości.

Jadę jutro pooglądać krzesełka, prawie zdecydowana jestem na kinderkraft, ale zobaczę, może mi się coś innego spodoba.

• Katy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, Kamil mi sie tak zakrztusil bananem, ze zawalu prawie dostalam:/ Ladnie sobie skrobal zabkami, nagle patrze on ma taki wiekszy kawalek w buzi i zaczyna kaszlec, wzielam go na rece dołem do podlogi i zaczelam klepać, na szczescie szybko poszlo...

Z milszych rzeczy to zwazylam sie w koncu i waze juz tyle co przed ciaza :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.

Ja tez uczniaczka tylko przetarlam.

Tanda, szczerze zazdroszcze udanego przelozenia, ja mam wrazenie ze u mnie to nierealne.. :(

Pierdylion pobudek, wstal o 5. Bola go te dziasla.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04bc5d60847b.png

Myslicie ze dlugo bedzie sie jeszcze wybijal? ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 14:56

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, on już prawie jest, wg mnie to kwestia już lub kilka godzin.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam laptopa tak do 2k do celów domowych, sensownego jakiegoś. Coś polecacie/ odradzacie? Niedawno sama siostrze doradzałam ale ten model jest już niedostępny i coś nie możemy znaleźć nic...

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj po koszmarnej znowu nocy, dzień przełomowy... Zalapala wkoncu obroty z brzucha na plecy. Nooo długo nam to czekałam aż wkoncu dzisiaj jak już Podrapała o co chodzi to w przeciagu 15 min nic tylko się obracala brzuch-plecy, plecy-brzuch. Chyba z 10 razy jej wyszło. I tak na podziwiam bo obracala się na łóżku sypialnianym, więc miała troche utrudnienie bo bo było miękko.
    3 dni temu zaczęła pięknie prostować rączki przy podnoszeniu się lezac na brzuszku.
    Dzisiaj tez obroty :-) czyżby ten miesiąc był jakiś przełomowy? :-) może do świąt będzie już stabilnie siedziec Jak tak dobrze jej idzie :-D
    Poki co drzemka....
    Przez caly dzien miała 2 drzemki, łącznie spała 1h. Kiedy to moje dziecko pospi dłużej w łóżeczku niż 30-40min :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 16:06

Sela lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Szukam laptopa tak do 2k do celów domowych, sensownego jakiegoś. Coś polecacie/ odradzacie? Niedawno sama siostrze doradzałam ale ten model jest już niedostępny i coś nie możemy znaleźć nic...

Na pewno coś z dyskiem ssd.
    Właśnie wymieniłam swojego staruszka, ale nie polecę, bo dałam więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 16:11

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, dysk ssd to jedyne pewne kryterium ;-) jakiej marki kupiłaś?

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka ogorkowa u nas byla hitem dzisiaj :p Pierwsze jedzenie, ktore zjadl tyle ile było:D Oczywiscie nie pol gara xd

kattalinna, Sela, Wowka, kamciaelcia, MonikaJ, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hitem zostaje ananas :-) dziś na obiad były ziemniaki i ryba. Jadła ale bez szału. Ryba w kawałkach :-) najciekawszy był kot, który chciał ukraść jedzenie

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to tradycyjnie z zyczeniami wyślemy rodzince jakies świąteczne zdjecie
    Absolutny brak współpracy :) może kiedyś dzieci będą się nadawały na prawdziwą sesję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 11:17

Wowka, MonikaJ, Ewciaa83, Katy, MajowaMamusia, kattalinna, pawojoszka, Patk, Kwiatkowa24, D_basiula, Fatalita, Sela, Feeva, Berbecia, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ