X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna Wiki <3

Bozenka, ladnie zaprezentowała ananasa ;p

A to solenizant:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f070d6fc2057.jpg

W ogole zaczyna podnoscic dupke jak lezy na brzuchu i przekreca sie na bok wiec nie wiem czy to do siadania czy raczkowania sie przymierza xd

Wowka, Fatalita, kamciaelcia, Kwiatkowa24, Ewciaa83, Patk, D_basiula, Magda33, Feeva, Tanda, kattalinna, MonikaJ, Szczesliwa ledwo zywa, Sela, pawojoszka, Mała Matylda, Berbecia, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a umie sie obracac z brzucha na plecy? Bo jeżeli nie to bardziej bym obstawiala że próbuje się obrocic. Moja tak trenowała.

Dzisiaj była próba samodzielnego siedzenia, bo musiałam ja na sekundę puścić z objęć i patrzę na nią a ona siedzi w miarę już stabilnie, byłam w szoku bo jeszcze niedawno leciała do przodu na twarz. A teraz podtrzymuje się fajnie lapkami z przodu i nawet jak opadnie do przodu na łokcie to sie sama wyprostuje :-) oczywiscie dalej ja pilnuje i nie zostawiam tak samej bo jeszcze na zachowania ale myślę że dobrze jej już idzie :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie raz mu sie udalo tak obrocic wiec moze faktycznie to probowal zrobic :p

Wlasnie padl mi przy cycku i nie wiem czy to drzemka czy po tak męczącym dniu padl juz calkiem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio już duży chłopczyk. Zuzia podnosi pupę jak leży na brzuchu, chyba przymierza się do raczkowania, ja nie raczkowałam,od razu chodziłam.

Wowka, Tanda w tych Waszych krzesełkach można dosunąć tacke tak żeby trzymała dziecko? Chyba wybiorę się do sklepu pooglądać.

Mrozić można dużo ciast ze świątecznych: makowiec, sernik, orzechowiec, keks.

Chrzciny w święta fajnie, ale w lokalu w domu to w sumie żadnej większej imprezy nie robiłabym. Gotowanie, pieczenie,sprzatanie... łoo matko faktycznie skłonności masochistyczne :D
    Tylko ja jestem tak leniwa?

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Zamówiłam Michasiowi krzesełko kinderkraft, ma przeyjść w poniedziałek lub wtorek, mam przynajmniej taką nadzieję. Już się nie mogę doczekać. W tej chwili karmię kładąc go na moich kolanach lub na bujaczku ale jest mi nie wygodnie. W bujaczku siada już na tyle że giba się w przód i w tył, tak go buja.

Co roku chodziłam z mężem na dwie wigilie, do rodziców i teściów. Zawsze było wszystko szybko, tu za długo, tu za krótko, a tamci czekali itd itp. W tamtym roku nawet moja mama w dzień wigilii zadzwoniła do mnie żebysmy jednak nie przychodzili bo dla niej za późno (18:00) Zrobiło mi się na tyle przykro że w tym roku wigilię spędzamy sami z mężem i dziećmi. Martwie się troche że sie ze wszystkim nie wyrobie# maż jeszcze w wigilię musi jechać do pracy, a Julka już na tyle kumata że chciałabym aby było prawdziwie świątecznie. Zobaczymy jak ja to ogarnę :)

Już jakiś czas temu Michaś był bardzo niespokojny, myślałam ze to zęby, sprawdzałam palcem, stukałam łyżeczką i dalej nic. Kurcze to Julka ząbkowanie przechodziła bezobjawowo... chociaż ciągle wyła więc nie widziałam różnicy.

201501064565.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa da się blisko przysunąć, ale absolutnie tacka nie zastępuje pasów. Starszej też nie przypinałam, do czasu. Też mi się wydawało, że tacka ją trzyma ale dzieci są sprytniejsze niż nam się wydaje. Odwróciłam się po nakarmieniu po chusteczki. Wstała na równe nogi, chciała się po coś wychylić. Tego trzasku nigdy nie zapomnę. Na szczęście na strachu się skończyło. I straconym dniu w kolejce na sorze. Od tego dnia zapinam ZAWSZE wszystkie pasy, w wózku, foteliku (na stelażu wózka, bo w aucie to oczywiste), bujaczku, nawet w wózku sklepowym jak są (np Ikea ma pasy) a moja córka ma nawyk, nie protestuje, wręcz się upomina.

Jeśli szukasz krzesełka bez pasów to chyba prędzej coś takiego jak ma hoope, choć ja temu nie ufam. Znam swoje dziecko, wiem że skoro idzie je włożyć to ona by znalazła sposób by wyjść. Choć z tego co pamiętam to jak oglądałam timbę w sklepie to tam też były szelki do zapięcia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 20:40

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Michaś z ogórem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:29

Feeva, MajowaMamusia, kattalinna, D_basiula, Wowka, Sela, Ewciaa83, Berbecia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

201501064565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie-w starym krzesełku mogłam tak blisko podsunac tacke, ze dziecko sie nie ruszyło
    w tym krzesełku nie mam takiego w ogóle poczucia wiec tylko pasy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michas wie co dobre :)

MonikaJ, Katy lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ to kiszony ogorek? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tanda, nie szukam krzesełka bez pasów, raczej będę chciała zapinać. Drewniane w ogóle mi się nie podobają, więc na pewno nie kupię takiego. To się musiałaś strachu najeść, fakt dzieci są nieprzewidywalne, oczy dookoła głowy.

Obudziła się Zuzia (albo i nie), płacze z zamkniętymi oczami, wzięłam na ręce, przytuliłam i dosłownie za minute odłożyłam, nie wiem co jej się ostatnio dzieje.

Zmobilizowałam się i wywołałam zdjęcia z 6 miesięcy, przeleżały swoje na półce, wzięłam się za opisywanie, któregoś dnia muszę do albumu powkładać.
    Dobrze że są fotki, popatrzcie na małą perełkę mamusi :) Zuzia, pierwsze zdj, które jej zrobiłam w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:59

MonikaJ, kattalinna, D_basiula, Katy, Wowka, Sela, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy tak. Przekroiłam na pół, dałam i jak się przyssał to dziurę w nim wyskrobał :) dziąsłami :)

Katy lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    maz jeszcze dzisiaj mowil ze z Piotrusiwem bylismy regularni, ale z Patrykiem zadnego zdjecia nie wywołalismy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Kamilka :*

Monika to kiszoniak? :D
    Jesli chodzi o wigilię to mi też zrobiłoby się przykro o.O
    Tez byśmy mieli problem z wigilia w tym roku, bo Mania dosyć wcześnie już idzie spać, a u mojej mamy zawsze wigilia była na 18, u teściów na 16 i zaraz by był ból dupy że tu za krótko, tu za długo. Tu Mania jeszcze się bawi, tu już miauczy. Więc robimy jedna wielka wspólna wigilię w tym roku i wszyscy zadowoleni :)

Mania dzisiaj miała wieczór gaduly XD nawijala tak z dobrą godzine:

https://youtu.be/YyHh93p_rG0

Przepraszam za beznadziejna jakość obrazu ale yt za każdym razem mi ta jakość psuje :/ oryginał jest brzytwa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 20:56

kamciaelcia, MonikaJ, kattalinna, Katy, Wowka, Patk, Sela, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva tak :)

201501064565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia bo jest tych zdjęć milion pięćset, kiedyś było lepiej, zrobiło się 36, kliszę wywołało i były, a teraz narobi się, potem to zgraj, przejrzyj, wybierz, obrób, bo jak to takie wywołać, potem zbieraj 200 :D żeby wykupić pakiet na allegro, a potem poopisuj i włóż do albumu, toż to maraton.

Ogóra kiszonego córka mojego brata uwielbiała.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    z Piotrusiem po prosyu tradycyjnie co mesiac wybieralismy i szlismy do fotografa...
    a tera wygrało podejscie bo 100 taniej , 200 jeszcze taniej...
    mam wybrane tylko z 1.i2.miesiaca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kiszone i chce jutro zrobic Kamilowi zupe ogorkowa :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kiszonkami ostrożnie bo do kiszenia dużo soli idzie ;-)

Ja ze zdjęciami też poległam. Wywołałam na samym początku a teraz nie mam kiedy na dysk zrzucić, a co mówić o wyborze... Też tęsknię za czasami 36 klatek ;-) Majowa, masz jakieś sprawdzone laby na allegro? Ja tylko raz robiłam zdjęcia online- w empiku i nie jestem zadowolona bo mi poucinane zdjęcia przyszły.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u fotografa też były docinane zdjęcia (program?)
    ale małe miasteczko, kojarzył juz nas więc osobiście monitorował kazde zdjecie
    ale to bylo regularnie czyli co miesiąc a więc niewiele zdjęć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ