Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyO przymierzam sie do chicco poly. Jak dla mnie narazie wygrywa nawet z kinderktaft.
Co do zakazów itd. Mi pediatra powiedziala, że ostrożnie, ale jeśli dziecko nie miało reakcji alergicznych normalnie podawac nawet te potencjalbie alergizujace.
Ja mam tę wygode że święta robią rodzice nadal całe. Planuje w tym roku coś ugotować ale przy tym histeryku nie sądzę, żeby mi się udało.kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki za odp.
Kamcia a Wy też macie to krzesełko? Jak się wg Ciebie sprawuje?
Pytała któraś o poduszkę, moja spała na poduszce, ale odkąd rzuca się w nocy po łóżeczku i śpi na brzuchu- wyciągam na noc bo się boję żeby się nie przydusiła. Jestem bardzo przewrażliwiona?
Kupiłam jogurt naturalny bio chyba tydzień temu i jakoś się waham podać. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny i dzieciaczki słodziaczki;). Faktycznie czas leci strasznie, już niedługo będziemy wyprawki do szkoły szykować.
U nas wszystko dobrze, mamy jednego ząbka już, od poniedziałku zaczęło się dadadadadada. Wojtek za tydzień kończy pół roku. Nocki przespane z jedna pobudka na mleko albo nawet czasem nie. Mamy za sobą pierwszy lot samolotem i był bardzo dzielnym chłopcem.jemy różne inne pokarmy ale jeszcze nie jako posiłki, wolimy mleczko. Banany, jabłuszka i wszelkiego rodzaju zupki sa oki ale mleczko musi być potem, wiec jakoś się nie spinamy, ale probujemy powoli wszystkiego.Sela, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Majowa
Napiszę tak
Bo jeszcze częściej z lezaczka korzystamy skoro mały nie siedzi
Poprzednio kupowalam całkiem inne krzeselko bo miałam inne oczekiwania tzn chciałam takie żeby służyło dlugo tzn jako krzesło i stolik oraz zeby ze sobą wozić
Więc teraz oczekiwania inne bo mam dla chłopaków drewniany stoliczek z krzeselkami
Szukalam modelu innego
I dla mnie kinderkraft jest super choć od razu widzialam minusy i to po korzystaniu z innych krzeselek (mam to ikeowskie)
Pasy (nie lubię przypinac) ale można w ogole zdemontować(plus do prania)
Tacka-slaba regulacja (w starym mogę mocno nią dziecko unieruchomic) ale też nie mam pewności czy bez pasów ta tacka dwulatka by utrzymala
Tacke i mąż właśnie wymienil
Plusy i plusiki
Tapicerka fajna, wygodna, lepsza niż te wszedobylskie ceratki ALE w starym Piotrusiowym wkładkę pralam w pralce a ekoskorki nie wypiore choc nie wykluczam prania w wannie
Super ta regulacja góra dół
Fajne skladanie (mąż potwierdzil)
Design
Bardzo stabilne
Ale dwulatek sam do niego nie usiądzie
I ostatnio spojrzalam na te inne krzesła i nasze je bije
Ale równocześnie nie lubie tych drewnianych więc porównuje do podobnych
Jest wystarczajace na długo(Piotruś się mieści choć chce tylko swoje)
Cena rewelacyjna dla tych plusów
Ogolnie warte uwagi i zakupu z tej kategorii -
nick nieaktualnyWłaśnie z tą tacką jest coś nie tak, bo gdzieś też czytałam że jest słabo dopasowana czy coś takiego. A tację mąż na jaką zamienił? Jakie masz krzesełko dla Piotrusia?
Patrzyłam jeszcze na cartero bistro szare, ale jak zobaczyłam realne foto na olx to jakieś dziwne się wydaje, materiał wisi i jakoś mało estetycznie wygląda. -
Hoope wrote:Nie mam kurka wodna jak się odnieść do wszystkiego, może później mi się uda ale ja podałam sposób podania leku zalecony przez ordynatora neonatologa naszego oddziału dziecięcego w szpitalu a nie mamy ginekolog i jej koleżki. Cenię ją jako ginekologa ale do kwestii dzieci warto mieć dystans. Sama podała, że kalkulator jest orientacyjny. Ibuprofen co 4 godziny bez zamiany na paracetamol, jeśli nie ma takiej potrzeby. Wszystko już opisałam
A teraz wybaczcie, idę komuś małemu oderwać głowę.
Akurat o odstępach 6-8 godzin piszę na podstawie ulotki leku, nie mamy ginekolog.
Ona tylko podała kalkulator dawki jakby ktoś chciał sprawdzić czy dobrze wyliczył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 14:24
Matylda
-
MajowaMamusia wrote:Właśnie z tą tacką jest coś nie tak, bo gdzieś też czytałam że jest słabo dopasowana czy coś takiego. A tację mąż na jaką zamienił? Jakie masz krzesełko dla Piotrusia?
Patrzyłam jeszcze na cartero bistro szare, ale jak zobaczyłam realne foto na olx to jakieś dziwne się wydaje, materiał wisi i jakoś mało estetycznie wygląda.
U nas nic nie wisi, wręcz bym powiedziała, że przez grubość materiału i wypełnienie obicie jest dość sztywne.Matylda
-
Sto lat wszystkim dziś świętującym
U mamy remont trwa w najlepsze i już mi się chce do domu... Ale ogólnie fajnie. Babcia się zajmuje, A my działamy. Barbara uwielbia się bawić z moją mamą, chichra się przy tym aż mnie zazdrość łapie
Z krzesełka jestem bardzo zadowolona. Też nie zapinam z lenistwa.A tacka chyba jest ok, bo Baśka sobie sięga wszystko. Więc chyba nie jest jakoś tragicznie. Ja je myje zwykłym płynem do szyb i wszystko schodzi. Nawet burak nie zafarbował.
Baśka wzywa po drzemce...
Katy, Fatalita, MajowaMamusia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Udało się uwiecznić dzisiejszą świętującą
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d3efc76e11.jpgSela, Ewciaa83, kamciaelcia, kattalinna, MajowaMamusia, Nynka, J.S, Katy, Wowka, Patk, Kwiatkowa24, Mała Matylda, jangwa_maua, D_basiula, pawojoszka, Mycha666 lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Śliczna Wikunia
Wowka, Ty to masz coś z masochisty, nie tylko z szefa kuchnidla mnie święta to ostatni termin na chrzciny
Katy już odpowiedziała, to ona jest dealerem sernika
w ogóle ciasta można mrozić. Odpadają z piankami i bezami a wszelkie kremy, masy, owoce super podobno dają radę. Ja mam doświadczenie tylko z tym sernikiem i drożdżowym ale znajoma wszystko mrozi.
Nie irytuje nasze krzesełko. Wróć, irytuje mnie, że Bożenka zjeżdża i siedzi krzywo. Tacka za daleko i za wysoko. Nie wiem, może w każdym by tak miała bo nie siedzi sama stabilnie? Jeszcze dam mu szansę, ale jeśli nic się nie zmieni w niedługim czasie to się pozbędę w cholerę.
Tymczasem film z cyklu "Bożenka prezentuje: Ananas"
https://youtu.be/D09DoSouPHc
PS. Mnie też szczypie w usta i język, ją też ale nie było protestóww kwestii egzotycznego pochodzenia to traktuję go jak banana. Ani jednego, ani drugiego nie wyhodujemy tutaj, skoro banany tak, to czemu ananas nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 16:47
kamciaelcia, Feeva, Katy, Fatalita, Kwiatkowa24, Wowka, D_basiula, Mała Matylda, MonikaJ, Sela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia, widziałaś blondynkę? Niby jestem farbowana i mam tylko ombre a zrozumiałam, że mąż tackę wymienił
Dziękuję za tak obszerną opinię. Za wszystkie odp dziękuję.
To krzesełko Piotrusia fajne, na plus, że można zrobić stolik, ale zajmuje dużo miejsca, dla mnie najlepsze będzie takie, żeby można było złożyć w razie potrzeby.
Wikula :*
Co to za maty termiczne kupujecie?Fatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBożena Cudna
na końcu filmu wygląda jak po drinku
rączką pchała mamy rękę, żeby dała ananasa
i oczka jakie ma śliczne.
Katalina, czybyś poczuła chęć zakupu nowego krzesełka? Mnie mąż dzisiaj chciał odwieść od tego pomysłu,ale powiedziałam, ze Zuzia ma swoją kasę, a ja nią dysponuję i zakup uważam za niezbędny