X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kiwi jest uczulajace mocni tez :p

Współczuję nocy, oby dzisiaj byla lepsza :*

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi zatwardza
    Ale o uczuleniu specjalnym nie wiem(alergię ostatecznie można mieć na wszystko)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O przymierzam sie do chicco poly. Jak dla mnie narazie wygrywa nawet z kinderktaft.

Co do zakazów itd. Mi pediatra powiedziala, że ostrożnie, ale jeśli dziecko nie miało reakcji alergicznych normalnie podawac nawet te potencjalbie alergizujace.

Ja mam tę wygode że święta robią rodzice nadal całe. Planuje w tym roku coś ugotować ale przy tym histeryku nie sądzę, żeby mi się udało.

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp.
    Kamcia a Wy też macie to krzesełko? Jak się wg Ciebie sprawuje?

Pytała któraś o poduszkę, moja spała na poduszce, ale odkąd rzuca się w nocy po łóżeczku i śpi na brzuchu- wyciągam na noc bo się boję żeby się nie przydusiła. Jestem bardzo przewrażliwiona?

Kupiłam jogurt naturalny bio chyba tydzień temu i jakoś się waham podać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, robisz sama święta? Bez niemowlaka nie chciałoby mi się robić jedzenia na tyle osób, a z dzieckiem nawet sobie tego nie wyobrażam. Chyba jestem bardziej nieogarnięta niż myślałam XD

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i dzieciaczki słodziaczki;). Faktycznie czas leci strasznie, już niedługo będziemy wyprawki do szkoły szykować.
    U nas wszystko dobrze, mamy jednego ząbka już, od poniedziałku zaczęło się dadadadadada. Wojtek za tydzień kończy pół roku. Nocki przespane z jedna pobudka na mleko albo nawet czasem nie. Mamy za sobą pierwszy lot samolotem i był bardzo dzielnym chłopcem.jemy różne inne pokarmy ale jeszcze nie jako posiłki, wolimy mleczko. Banany, jabłuszka i wszelkiego rodzaju zupki sa oki ale mleczko musi być potem, wiec jakoś się nie spinamy, ale probujemy powoli wszystkiego.

Sela, D_basiula, Mała Matylda lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Napiszę tak
    Bo jeszcze częściej z lezaczka korzystamy skoro mały nie siedzi
    Poprzednio kupowalam całkiem inne krzeselko bo miałam inne oczekiwania tzn chciałam takie żeby służyło dlugo tzn jako krzesło i stolik oraz zeby ze sobą wozić

Więc teraz oczekiwania inne bo mam dla chłopaków drewniany stoliczek z krzeselkami
    Szukalam modelu innego
    I dla mnie kinderkraft jest super choć od razu widzialam minusy i to po korzystaniu z innych krzeselek (mam to ikeowskie)
    Pasy (nie lubię przypinac) ale można w ogole zdemontować(plus do prania)
    Tacka-slaba regulacja (w starym mogę mocno nią dziecko unieruchomic) ale też nie mam pewności czy bez pasów ta tacka dwulatka by utrzymala
    Tacke i mąż właśnie wymienil
    Plusy i plusiki
    Tapicerka fajna, wygodna, lepsza niż te wszedobylskie ceratki ALE w starym Piotrusiowym wkładkę pralam w pralce a ekoskorki nie wypiore choc nie wykluczam prania w wannie
    Super ta regulacja góra dół
    Fajne skladanie (mąż potwierdzil)
    Design
    Bardzo stabilne
    Ale dwulatek sam do niego nie usiądzie
    I ostatnio spojrzalam na te inne krzesła i nasze je bije
    Ale równocześnie nie lubie tych drewnianych więc porównuje do podobnych
    Jest wystarczajace na długo(Piotruś się mieści choć chce tylko swoje)
    Cena rewelacyjna dla tych plusów
    Ogolnie warte uwagi i zakupu z tej kategorii

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tą tacką jest coś nie tak, bo gdzieś też czytałam że jest słabo dopasowana czy coś takiego. A tację mąż na jaką zamienił? Jakie masz krzesełko dla Piotrusia?

Patrzyłam jeszcze na cartero bistro szare, ale jak zobaczyłam realne foto na olx to jakieś dziwne się wydaje, materiał wisi i jakoś mało estetycznie wygląda.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Nie mam kurka wodna jak się odnieść do wszystkiego, może później mi się uda ale ja podałam sposób podania leku zalecony przez ordynatora neonatologa naszego oddziału dziecięcego w szpitalu a nie mamy ginekolog i jej koleżki. Cenię ją jako ginekologa ale do kwestii dzieci warto mieć dystans. Sama podała, że kalkulator jest orientacyjny. Ibuprofen co 4 godziny bez zamiany na paracetamol, jeśli nie ma takiej potrzeby. Wszystko już opisałam :)

A teraz wybaczcie, idę komuś małemu oderwać głowę.

Akurat o odstępach 6-8 godzin piszę na podstawie ulotki leku, nie mamy ginekolog.
    Ona tylko podała kalkulator dawki jakby ktoś chciał sprawdzić czy dobrze wyliczył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 14:24

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Właśnie z tą tacką jest coś nie tak, bo gdzieś też czytałam że jest słabo dopasowana czy coś takiego. A tację mąż na jaką zamienił? Jakie masz krzesełko dla Piotrusia?

Patrzyłam jeszcze na cartero bistro szare, ale jak zobaczyłam realne foto na olx to jakieś dziwne się wydaje, materiał wisi i jakoś mało estetycznie wygląda.

U nas nic nie wisi, wręcz bym powiedziała, że przez grubość materiału i wypełnienie obicie jest dość sztywne.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Matylda choć jedna z najstarszych chyba jako jedyna nic nie skosztuje z naszego wigilijnego stołu :P Nie mam na to parcia.
    Pewnie ugotuję jej coś z rybką po prostu. Dorsz na parze plus jakieś warzywa np.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat wszystkim dziś świętującym <3
    U mamy remont trwa w najlepsze i już mi się chce do domu... Ale ogólnie fajnie. Babcia się zajmuje, A my działamy. Barbara uwielbia się bawić z moją mamą, chichra się przy tym aż mnie zazdrość łapie XD

Z krzesełka jestem bardzo zadowolona. Też nie zapinam z lenistwa. XD A tacka chyba jest ok, bo Baśka sobie sięga wszystko. Więc chyba nie jest jakoś tragicznie. Ja je myje zwykłym płynem do szyb i wszystko schodzi. Nawet burak nie zafarbował.

:/ Baśka wzywa po drzemce...

Katy, Fatalita, MajowaMamusia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się uwiecznić dzisiejszą świętującą ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d3efc76e11.jpg

Sela, Ewciaa83, kamciaelcia, kattalinna, MajowaMamusia, Nynka, J.S, Katy, Wowka, Patk, Kwiatkowa24, Mała Matylda, jangwa_maua, D_basiula, pawojoszka, Mycha666 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Wikunia :-)

Wowka, Ty to masz coś z masochisty, nie tylko z szefa kuchni ;-) dla mnie święta to ostatni termin na chrzciny ;-) Katy już odpowiedziała, to ona jest dealerem sernika ;-) w ogóle ciasta można mrozić. Odpadają z piankami i bezami a wszelkie kremy, masy, owoce super podobno dają radę. Ja mam doświadczenie tylko z tym sernikiem i drożdżowym ale znajoma wszystko mrozi.

Nie irytuje nasze krzesełko. Wróć, irytuje mnie, że Bożenka zjeżdża i siedzi krzywo. Tacka za daleko i za wysoko. Nie wiem, może w każdym by tak miała bo nie siedzi sama stabilnie? Jeszcze dam mu szansę, ale jeśli nic się nie zmieni w niedługim czasie to się pozbędę w cholerę.

Tymczasem film z cyklu "Bożenka prezentuje: Ananas"
    https://youtu.be/D09DoSouPHc

PS. Mnie też szczypie w usta i język, ją też ale nie było protestów :-) w kwestii egzotycznego pochodzenia to traktuję go jak banana. Ani jednego, ani drugiego nie wyhodujemy tutaj, skoro banany tak, to czemu ananas nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 16:47

kamciaelcia, Feeva, Katy, Fatalita, Kwiatkowa24, Wowka, D_basiula, Mała Matylda, MonikaJ, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, widziałaś blondynkę? Niby jestem farbowana i mam tylko ombre a zrozumiałam, że mąż tackę wymienił XD Dziękuję za tak obszerną opinię. Za wszystkie odp dziękuję.
    To krzesełko Piotrusia fajne, na plus, że można zrobić stolik, ale zajmuje dużo miejsca, dla mnie najlepsze będzie takie, żeby można było złożyć w razie potrzeby.

Wikula :*

Co to za maty termiczne kupujecie?

Fatalita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena Cudna :) na końcu filmu wygląda jak po drinku :D rączką pchała mamy rękę, żeby dała ananasa :) i oczka jakie ma śliczne.

Katalina, czybyś poczuła chęć zakupu nowego krzesełka? Mnie mąż dzisiaj chciał odwieść od tego pomysłu,ale powiedziałam, ze Zuzia ma swoją kasę, a ja nią dysponuję i zakup uważam za niezbędny XD

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, rozważam od momentu gdy zobaczyłam Prezesa na tronie ;-) pewnie zbiegło się to z intensywniejszym korzystaniem z krzesełka u nas. Nasze niby ok, ale...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    no własnie-z braku miejsca muszę teraz mysleć innymi kategoriami i dlatego kupiłam inne krzesełko (podobne do Piotrusiowego miałam juz w koszyku) i w sumie nie żałuje a na przyszłość mam drewniany stoliczek i dwa krzesełka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikusia cudna
    z okazji jubileuszu zdrowia, zdrówka i duuużo pieniędzy hihi

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikusia przeslodka :*

Hah, Bożenka jak ciumka :D <3

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ