X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego ja unikam lekarzy. No chyba, że mnie coś niepokoi i faktycznie są jakieś wskazania to idę. Ale i tak z ograniczonym zaufaniem. Teraz jest moda na zaburzenia wszelakie. A wiadomo, że na rodzicach niemowląt zarobek jest łatwy...

Wowka, dzięki. Teraz będę tylko myśleć o tym, że Bożenka ucieka ode mnie :-P bo popłakałam się ze wzruszenia, że już taka duża i takie postępy. Duma mnie i szczęście rozpierały gdy patrzyłam na tę uradowaną twarzyczkę jak się cieszyła z nowej umiejętności i tylko zerkała na mamę, żeby się dzielić radością. A Ty, mi, że ucieka :-P na szczęście zawsze wraca :-)

Moje lepienie nie istnieje. Od momentu postanowienia o produkcji Bożenka znowu ma 40minutowe drzemki. Pewnie będę robić na ostatnią chwilę. A jak nie zrobię to też nie tragedia bo w rodzinie męża uszka to opcja. Dla mnie obowiązek: jakby u mamy nie było to nie mam po co jechać ;-)

A teraz proszę o poradę kulinarną. Na 9 osób to ile farszu do tych uszek? A dokładnie ile grzybów? U mnie wersja bez kapusty.

Pierniki cudne! Ja robię za rok ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa powiem Ci, że mój Leo przestał teraz tak kręcić tą głową, ale doszło właśnie prężenie. I to mega się pręży i wrzeszczy zawsze przy tym. Czasami mnie zastanawia czy go coś boli czy jak...
    A w ogóle to cały czas kręci koła stópkami, Wasze pociechy też tak robią?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum było zepsute w nocy czy co tu tak cicho? Znaleźć nie mogłam :-P

U nas pobudka 5:50. Zaczynam widzieć zależność z godziną chodzenia spać a pobudką. Jak położę o 19 to jest impreza po 3, jak o 22 to dopiero po 5. Także jest moc ;-) ale ja dziś wyspana (albo już zmiany w mózgu) bo ponad 5 godzin spałam, noc spokojna, bez rzucania się.

Wstawać, no :-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto śpi, gdzie śpi?

Czynię próby zebrania myśli...

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie spie
    maz ,ma umiejetnosc wstawania do pracy ze wszystkimi
    nakarmilam Patryka, ułozyłam na łozku a sama przy komie z kawunia was nadrabiam ;) ale wczoraj wstałam podobnie i spac sie połozyłam po 21 :D
    zaraz tez pewnie Patryk wstanie ale i tak mam w planach druga kawunie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jak Cie cos niepokoi to poszukaj fizjoterapeuty ale z certyfikatem ndt bobath.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my już po butli. Druga noc z rzędu u nas tak wygląda: sen 18.30/19 i 210 ml mleka z kaszą( do tej pory było 120, max 150), około 2 pobudka i 150 ml mm, pobudka koło 7. Jakiś nagły głód wieczorny u nas ma miejsce, w dzień je jak wcześniej, no mm pije więcej na porcję.

Sela u nas kręcenie głową jest przy zabawie ze mną czy z mężem, tak się wygłupia i mega cieszy przy tym,także to mnie jakoś specjalnie nie martwi. Ogląda rączki już rzadziej bo dużo czasu leży na brzuchu, stopami nie widziałam żeby kręciła.
    Wczoraj jak zapytałam lekarza czy mam się martwić i co to może być to powiedział że nic narazie nie mówi, jak coś stwierdzi to powie. Wiecie jak to jest takie coś usłyszeć, zaraz sobie człowiek myśli niewiadomo co. Nic, nie nakręcam się, zamartwianie nie pomoże.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarze są teraz uczeni ostrozności wobec pacjenta-czyli tak w skrócie mówiąć lepiej powiedzieć i nie powiedzieć niż nastawiac pozytywnie
    tego sami pacjenci nauczyli
    uważam że od diagnozy dziecka jest neurolog
    ale są lekarze i lekarze
    u dzieci wiele rzeczy jest normalnych i do mnie przemawia ten drugi neurolog-który być może nie ignoruje ale po prostu jest zdroworozsadkowy i nie naciąga
    i jak ola napisała-fizjo z certyfikatem bo jest ich wysyp...ja certyfikat sprawdzałam na stronie bobath

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ja przyjmuję przelicznik 10 uszek na łebka. Tyle, że ja robię z kapustą i grzybami. Na pi razy drzwi 100 uszek musi wyjść jakiś talerz od zupy z górką farszu :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola właśnie ja dużo rzeczy uznaję za normę, a lekarze mam wrażenie że chcą nas nastraszyć. Tym wszystkim fizjoterapeutą to też bym nie wierzyła, bo dla nich to kasa. Jak przyjechała do nas fizjo żeby nam pokazać jak ćwiczyć bo od lekarki wszystkiego dobrze nie zapamiętaliśmy, to pierwsze co mi powiedziała " no nie wiem czy pani sobie poradzi, przydała by się rehabilitacja ( minimum 2x tyg- 100 zł/h)". Jak to jest w tym kraju to ja nie wiem. Wszędzie kasa,kasa, a jak kogoś nie stać? Dziecko ma mieć np jakieś niedowłady bo rodziców na prywatne zajęcia nie stać. Przykre i przerażające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 07:34

• Katy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A raczej chyba zly, nie wyspalam sie bo oczywiście o 2 budzik chlopaka, pozniej spac nie moglam, jak juz zasypialam Kamil sie zaczal wiercic, potem mnie wzięło na przemyślenia, w koncu gdzies kolo 5 zasnelam, ale po 6 znowu mnie chlopak obudzil bo szukal kluczyków od auta sluzbowego...no masakra

W ogole zamierzam z nim dzisiaj w koncu powaznie porozmawiac i powiedzieć wprost co mysle o tej całej sytuacji z tesciowa, trzymajcie kciuki...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś byłam u chirurga plastycznego-super specjalisty o którym akurat było głośno w mediach, bo operował w PL dziewczynki okaleczone po wybuchu bomby w Afganistanie (może hoope kojarzy z racji "sąsiedztwa")
    bla bla bla że to że tamto że medycyna niewiele jest w stanie zrobić...w końcu mówię do niego: to niech mi pan to napisze
    to wiecie co dostałam? "pacjentka nie wymaga leczenia chirurgicznego blizny"! byłam w szoku
    co innego mówił, co innego napisał
    od tamtej pory-jesli dla mnie lekarz gada niewiarygodnie-wymagam tego na piśmie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, co za przemyślenia w środku nocy? Kciuk złapane :-)

Kamcia, branie na piśmie zaleceń czy opinii to dobry sposób. Nagle okazuje się, że jednak dodatkowe badania są niezbędne, albo, jak w Twoim przypadku, że człowiek zdrowy.

Wowka, dziękuję bardzo. Takiej właśnie odpowiedzi oczekiwałam :-D można pomyśleć, że nic nie wnosi ta informacja, a jest wręcz odwrotnie :-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie ogólne zyciowe :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka...

MamusiaMajowa, no to taka fizjo byłaby u mnie stracona na starcie za takie słowa od progu. Fizjo, u której my byliśmy, powiedziała co myśli po godzinie ćwiczeń z Wiktoria. W międzyczasie zwracała tylko uwagę, że Wiki ćwiczy niesymetrycznoe - było to widać gołym okiem.
    Więc tak jak dziewczyny podpowiedziały, najlepiej z certyfikatem i sprawdzić w necie opinie :)
    Ale to już jak sama uważasz.

Katy...to chłopak 4-godziny do wyjścia się szykuje ;) ?
    Trzymam kciuki za rozmowę!

Ja kawkuje, Wikucha rozpacza, bo musi się podzielić zainteresowaniem matki z kawą...

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATTALINNA
    No właśnie wolałam żeby ten chirurg napisał co mówił, ale obłuda wzieła góre ;)
    po tym pojechałam do dr med w szklarskiej porebie i ten napisał co mówił, co było ogólnie wiadomo-blizna jest ale medycyna nic nie zrobi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, wrócił z jednej pracy i zbieral sie do drugiej :p

Zblendowalam Kamilowi platki owsiane, ale jakos nie specjalnie sie to udalo i oczywiście odruch wymiotny mial i po dwoch lyzeczkach juz nie chcial wiecej:(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj druga noc z rzędu dużo lepsza, wkoncu pierwsze dwie noce od 2 miesięcy. Po cichu pisze póki mała ma drzemkę, lepiej żeby nie wiedziala że ja chwale :-)
    Zaczęła mi pić znowu na noc butle, Ale daje mm bo myślę że w cyckach mam już mniej mleka. Odkąd daje mm te nocki jakby lepsze więc albo zbieg okolicznosci albo się nie dojadala dlatego co 1-2h budzila się na cycka. Z 6-7 karmien nocnych od dwoch nocy mamy 3-4 ciumkania :-)

I stres... Bo jutro na noc jedziemy już do PL. Nie wiem jak mala zniesie 9h podróż. Oby tylko nie było korków. Powoli się pakuje i baniak mi kipi bo juz nie wiem co spakowałam a co jesCze musze spakować, co kupic itd... Zaczęłam Zapisywać bo sklerozę mam ewidentna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 09:46

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita ta fizjo to babka z polecenia, opinie ma dobrą, nawet powiedziałabym że bardzo dobrą, nawet jak mówiłam naszej pediatrze że była u nas to mówi że to dobry fachowiec i wie że do niej ciężko się dostać bo ma tylu pacjentów.
    Jak mi na starcie takie coś powiedziała to od razu uznałam że nie chodzi o to czy sobie poradzę tylko o to żeby zarobiła. Jestem pewna że 99% fizjo do których bym poszła stwierdziłoby że potrzebna rehabilitacja bo tak naprawdę to zawsze może być lepiej i coś można podciągnąć. Chciałabym pójść do kogoś kto mi szczerze powie co i jak, a nie będzie tylko patrzył ile można wyciągnąć.
    Czekam do stycznia, zobaczymy co nasza pediatra powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, wasze lepsze nocki są potwierdzeniem tego co ja pisze,a nikt się ze mną nie zgadza: dzieci na mm śpią lepiej,budzą się rzadziej, rodzaj karmienia ma wpływ.
    Od dawna robię listę jak jadę na dłużej, a z dzieckiem to już w ogóle. Kciuki za podróż i za dobre nocki.

Mama32 lubi tę wiadomość

‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ