X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, dzieki <3 Dolaczam do postanowienia :p Kiedyś musze zdać to prawko xd Głównym powodem teraz jest to, ze jak bede miala to szybciej wroce z pracy i szybciej zobacze Kamila :p

Dziecko mi spi juz ponad 2 godziny...caly plan dnia poszedl sie...

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciala narzekać, że dziecię śpi:P

Dzień dobry,
    Cudne dzieci, Ula i Kamil;)

Mój młody do młodszych dzieci pierwszy, ciągnie, maca, ale jak rowiesnik bardziej obrotny zaczal go dotykac to afera ;D

Dziewczyny tak bardzo nie dzieciowo, może mi doradzicie.
    Mam okno w lazience, centralnie na środku ściany, mamy wanne ale chcę dorobić kabine. Macie jakiś sposób albo pomysł na jakąś rolete ktorej woda nie zniszczy? Teraz mam takie papierowo-plastikowe rolety ale przy prysznicu nie sprawdza sie...

Mycha666 lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie pamietam tak szczerze...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka Uleńka <3 jak się cieszy do mamusi :)

Nynka, nie mogę sobie tego wyobrazić o.O
    Może taka naklejka a'la lustro weneckie?
    Choć myślę że najlepiej pojechać do sklepu i Pani doradzi profesjonalnie

Kattalinna, ja się dołączam! Nie mówiłam ale wykupiłam sobie jazdy. 6 godzin już za mną, 8 w przyszłym tygodniu i w piątek pierwsze podejście do egzaminu. Liczę na dobry, świąteczny nastrój egzaminatora...

Wowka, a zalandoooo???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 15:06

kamciaelcia, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wstaw jeszcze raz zdjęcie cyca bo nie chce mi się szukać XD Madonna z wielkim cycem XD

Kamcia no bez jaj... Który to już raz? 7 ?XD Kara będzie :P

Pawojoszka jakie radosne, roześmiane, kumate masz dzieciątko, chłopcy to tylko jedzą, śpią, sikają i eksplorują (wszystko na przemian z płaczem).

Katy mina Kamcia mówi: mam Cię, zjem Cię, obedrę Cię ze skóry XD Pewnie z Prezesem grzmociliby się po głowach tylko.

Fatalita licz, licz XD Już to widzę XD

Feeva ja tam nic nie widzę. Budzenie z krzykiem to niekoniecznie ból. Mój brat i moja córka pierwsza mieli tak wiele lat w dzieciństwie, zwykle przed chorobą lub po przeżyciach za dnia. Obserwuj.

Nynka matowa folia we wzorki noże? Wygląda jak szron.

Edit: we wzorki może a nie we wzorki w noże XD XD XD XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 14:36

Katy, Nynka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wzorki w noże to prawie z Psychozą mi się skojarzyło ;-) pod prysznic pasuje ;-)

Fatalita, Ty cichociemna :-D ja po nowym roku jak przestanę być matką samotną to wracam na drogi i nie ma już wymówek. Rok minie jak zaczęłam robić... Tylko jak teraz zdasz to nie będzie, że w 2019 :-P

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, specjalnie dla Ciebie xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcac5e78298a.jpg

Haha, chciałabym zobaczyc co by robily nasze chlopaki gdyby sie spotkali :p

Moja tesciowa dzisiaj juz w ogole stracila w moich oczach az wstyd pisac...

Cos mialam jeszcze pisac, ale skleroza zawladnela moim umyslem xd

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Katy masz z tą teściową, chyba moją chce dogonić...

Nynka właśnie są takie naklejki matowe lub we wzorki na okno, ja u rodziców taką miałam i super się sprawdziła.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awww cyc jest XD

Ja mam większy ale wszędzie mam więcej, to dlatego :P

Chociaż jak byłam młoda miałam 75D i wszyscy faceci zawsze gadali mi do biustu, czego nie znosiłam. Też macie takie wspomnienia?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, moja rodzona córka nawet gada mi do biustu, co tam faceci ;-)

Nynka, Feeva, Wowka, Katy, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra...
    Podałam paracetamol, wymasowalam dziąsła żelem na szczoteczce silikonowej na palec (ależ płakała jak zabieralam), zjadła, usnela. Zobaczymy jak dalej.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cyce jak donice :/
    Teraz jak troche wyszczuplalam to moj najwiekszy kompleks. Nie pasuja do reszty. Mam nadzieje, ze jak zakoncze kp to sie zmniejsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula i Patryś cudni :)

Katalina u nas też jazda do tyłu, jak położę na mate tak, że nie może się dalej przesunąć, bo jest bok zamknięty to zaraz płacze, pupkę podnosi coraz wyżej i się przesuwa do przodu pomalutku. Musze cały czas mieć ja na oku, wczoraj poszłam pod prysznic, mąż miał na nią zerkać, wychodzę z łazienki, a ona pod stołem :D

Ostatnio zauważyłam, że mi cycki obwisły po kp :( mam raczej średnie, a może i małe, ale i tak widać, że takie flaczki się zrobiły.

Byliśmy dzisiaj u neurologa, pediatra powiedziała, że mamy nagrać filmik jak Zuzia kręci głową (niby to normalne tak powiedział) i jak się pręży- neurolog mówi, że trochę go to niepokoi, mamy obserwować, czy będzie to zanikać (bo może byc to wyrażanie emocji), czy jakieś dodatkowe objawy będą. Za 2 miesiące kontrola. Zadzwoniłam do naszej pediatry bo miałam dać znać co neuro powiedział i ona mi mówi, że ją bardziej niepokoi to, że Zuzia tak rączki ogląda i żebyśmy za jakiś miesiąc przyszli na kontrolę, to ona zobaczy co i jak i najwyżej każe iść na konsultację do innego neurologa. Od razu przypomniała mi się akcja z Adasiem Coli i teraz się trochę martwię, mam nadzieje, że to minie.

• olciabos Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez nadal oglada ale tylko jedna rączke.. Dodatkowo czesto przyklada cos do twarzy, zwłaszcza miekkir rzeczy i tak jakby wącha. W styczniu mamy kontrole u neurologa to tez o tym pogadam. Ona oglada ta raczke i przy tym tak zgina palxe jakvy próbowała chwytav powietrze o tylko prawa. Tlumacze sobie ze tak poznaje siebie.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mi gadali, ale to nic dziwnego bo kiedys nosilam bluzki z dekoltem do pepka takze ten..mlodosc haha xd

Kamil przed zaśnięciem zawsze kreci glowa na boki, tzn. od jakiegoś miesiaca, ale jakos mi sie nie wydawalo to dziwne:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, zguba nam się znalazła :) łącznie z zębem Prezesa, jak ładnie to brzmi :)

Kamcia, szkoda że kciuki nie pomogły i tym razem... Ale kociołek to fajny prezent, sama bym chciała taki kiedyś mieć :) wedzarnię używamy u rodziców, u nas jest cały czas w planie :D

Kiszoniaki chyba pyszne w Twoim wykonuj sądząc po minie Patryka. Jak chrupiące to też bym zjadła :D

Feeva, na logikę. Skoro nie ściągasz i nie masz co ściągać, cycki nie bolą, nie ciekną, to nie ściągaj :) Jak poczujesz, że jednak musisz, to najwyżej ściagniesz-ja nie miałam już takiej potrzeby. Jak postanowiłam skończyć tą nierówna walkę, to ani razu nie poczułam dyskomfortu i wygląda mi na to, że u Ciebie jest podobnie.

Fatalita, dobrze pamiętasz :) odebralismy zdjęcia papierowe i na płycie, którą to od razu chwyciła moja mama. I tym sposobem mam tylko wersję analogową :) jak mama odda płytkę to wrzucę :)

Dziś nalepilaś? Jeśli tak to świętuje Dzień Lepienia z Tobą, bo ja oblepilam uszka i dorobiłam pierogi :)

Kurczę, i nie wiem, jak mam robić kolejne kuchenne rzeczy z zaciśniętymi kciukami za egzamin :D

PS, na zalando się gubię :/

Kattalinna, a jak Twoje lepienie?

Poplakalaś się że śmiechu, czy z wzruszenia, jak córka Ci szybko rośnie i zaczyna od Ciebie uciekać?

Katy, Kamcio to niezły karczek :) mięsiste udka :)

Pawojoszka, Uleńka przesłodka! A ku-ku :) czarująca :)

Nynka, a żaluzje? Są takie z imitacji drewna, którą jest PCV. W jakimś obi, czy Castoramie widziałam, różne kolory i wymiary?

Hoope, bardzo często ktoś rozmawiał z moimi cyckami. A w pracy jak coś pisałam na kompie, to nie zliczę... 70F/G, wróciłam do rozmiaru :D

Majowa, trochę to brzmi, jakby lekarze chcieli sobie znaleźć jakiś problem. Oczywiście, że się martwisz, bo każda z nas by się martwiła, ale wydaje mi się, że nie ma się czym niepokoić. Skrzat też ogląda czasem rączki (jak ma czas), pewnie obczaja, że to jego ciało i da się tym sterować :)

Skończyłam. Wowka przedstawia, 101 pierniczków-tyle upiekłam, ale nie wszystkie przeżyły do zdobienia :D

Pierniki zostały zjedzone :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:18

Katy, MajowaMamusia, pawojoszka, kattalinna, Fatalita, Sela, Nynka, Berbecia, kamciaelcia, D_basiula, Patk, Hoope, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, śliczne pierniczki;)

Noo udka Kamil ma zacne, przez nie wszyscy mowia, ze jest grubaskiem :p Poki nie rozumie to im pozwalam xd Wole takiego grubaska niz takie malenstwo jakim byl po urodzeniu:p

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a jakie ladne te Twoje pierniki :)

Ja zawsze mialam spory biust, ale w miare proporcjonalny do sylwetki. Przez wiele lat nikt do niego nie gadal, bo bylam gruba i brzydka, zainteresowanie ze strony facetow zerowe. Potem troche wyladnialam to zaczeli gadac do cycow. Teraz wrr. Dwie wielkie dynie. Najwieksze jakie mialam, przy szczuplejszej sylwetce niz gdy bylam gruba. Chyba juz nikt do nich nie zechce pogadac

Patryk od niedawna oglada swoje raczki. Tez w powietrzu probuje cos lapac. Mi sie wydawalo, ze poznaje swiat. W ogole to czasem sie zastanawiam czy nie powinnam sie bardziej zastanawiac nad jego zachowaniami. Mi wydaja sie czesto normalne, a inni maja watpliwosci

Wowka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka fajne te pierniczki, nadal podziwiam za zorganizowanie, możesz wydać poradnik "Jak przygotować święta i chrzciny z niemowlakiem- Wowka radzi" :) jako pierwsza kupię.
    Najbardziej denerwuje mnie, że każdy lekarz mówi co innego, mi też wiele rzeczy wydaje się normalnych. Jakiś czas temu byliśmy u 2 neurologów, od jednego usłyszeliśmy, że trzeba obserwować i ćwiczyć, bo może być lekki problem ze wzmożonym napięciem, a od drugiego, że jest wszystko dobrze i że na pewno nie ma wzmożonego napięcia, wręcz przez to że jest szczupła może mieć słabe napięcie, ale nie ma nic niepokojącego.
    Przecież to szału idzie dostać, każdy mówi co innego, a potem my przyjeżdżamy od lekarza i mamy kocioł w głowie, doszliśmy do wniosku, że nie możemy nikomu zaufać, bo jeden lekarz (w naszej opinii) robi wielkie halo ze wszystkiego, a drugi jest zbyt pobłażliwy i mówi, żeby niczym się nie martwić i nic z tym nie robić.

Wowka lubi tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dopiero w piątek za tydzień, więc do tego czasu nagotujesz się ;)
    Wylepiłam pięknie...101 pierogów :D Przysięgam, nie zmyślam ;)
    Pierniczki pieknie ozdobione.

Kattalinna, no cichociemnie, bo jakoś nie sądziłam, że po siedmiu latach niejeżdzenia tak szybko się odważe podejść.
    A zaczęłam po jednym zdaniu męża: "Ja już nie wierzę w to że kiedykolwiek zrobisz prawko." Także tyle...
    Powiedz Polakowi, że czegoś nie zrobi ;)

Majowa, kurczę...Ci lekarze. Też wydaje mi się, że na siłę próbują coś znaleźć. Albo boją się, że coś zbagatelizują i wolą dmuchać na zimne?
    Jednak jeżeli chodzi o napięcie to dobry fizjoterapeuta rozwieje wasze wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 22:37

kattalinna, Wowka, Katy lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ