X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla jubilatów.

J. S. super że noc przespana, dostałaś wcześniej prezent gwiazdkowy ;)

Patk ja wolę sprzątać. Jak pomyślę ile dziś ludzi będzie w galeriach to współczuję tym, którzy muszą tam jechać.

Kattalinna my na obiad będziemy mieli jajecznicę z buraczkami. Dobrze że Kubuś niekumaty, bo by się puknął w głowę na to połączenie :D dodałaś jakąś przyprawę?

A to nasze próby . Już jakiś czas jest na tym etapie, a ręce nie chcą nawet się przesunąć o centymetr

https://youtu.be/2ja3snu5pko

Edit. Udało się uwiecznić też reakcję na kota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 12:44

pawojoszka, kamciaelcia, J.S, Wowka, kattalinna, Katy, Mała Matylda, D_basiula, Fatalita, Sela, Magda33 lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja mam roombe i nie wybije z glowy, polecam, jest boska

Dzieki dziewczyny.

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla solenizantow :)

Obejrzałam Baśkę. Słodzinka maleńka :)

I widziałam Kubusia, jakie wygibasy robi :) kot też fajny :)

Pawojoszka, zdrówka dla Uli. Byliście już u lekarza?

Mycha666 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co robić, staram się nie panikować... Wróciłyśmy ze spaceru, spała normalnie na nim. Po wyjściu z windy odwróciłam się od wózka żeby kratę otworzyć, patrzę a mi dziecko się krztusi. Szybka akcja, odkaszlnęła, ok pewnie ślina. W domu rozebrałam i się zaczęły wymioty :-( kiedy pakować dziecko na dyżur? Rano zjadła banana i on poszedł na pierwszy ogień. Przystawiam do piersi, ssie, przysypia, wymiotuje. Jest taka bidulka ale w międzyczasie coś pogadała i się kręciła. Gorączki nie ma, brzuszek cyca nie boli. Nie płacze, nie marudzi. Mąż w pracy...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ja bym pewnie spanikowalai od razu jechala, ale nie wiem czy nie lepiej chwile poobserwowac...

Mycha, ladnie Kubus cwiczy ;)

kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziecko szaleję, gada i się śmieje jak zawsze. Na razie nie daję nic jeść bo po cycu 10 minut i rzyg był. Obserwuję. Tym samym problem obiadu się rozwiązał. Dziś i jutro też.

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka nie byliśmy jeszcze bo mój jeszcze nie wrócił z pracy ,Ulka śpi trochę jakby mniej kaszle w ciągu dnia,zobaczę jak wstanie co będzie.

Kattalina obserwuj ,może poprostu coś zaszkodzilo albo wirus jakiś .

Mycha Kubuś zdolny chłopak ,koty ewidentnie nie mają ochoty na interakcję chociaż Kubuś chętnie by je wyściskał i obslinil

Mycha666 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas zdecydowanie za szybko leci
    Tradycyjnie
    8,56 kg i (nadal?) 74cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 10:08

pawojoszka, Katy, Feeva, kattalinna, D_basiula, Fatalita, MonikaJ, Mycha666, Wowka, Sela, Patk, MajowaMamusia, Nynka, Mała Matylda, Berbecia, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk słodziak <3

Kattalinna ja się nie wypowiadałam, bo sama bym na Twoim miejscu straciła głowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 16:08

• Feeva Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Nie skomentuje konkretnie wymiany zdan na temat KP i mm, ale uważam, że dzieci karmione mm i matki nim karmiące w niczym nie różnią się od dzieci i matek KP. Tak samo jak SN i cc. Najważniejsze, że dziecko jest zdrowe.
    Ja KP i teraz mm, nie było mi dane KP długo, ale robilam co mogłam i KP do 6mca, były spadki, w końcu zanikl. Ja się meczylam ściągając po 30ml na sesję parę razy dziennie i dziecko, bo nie mogłam jej wtedy poświęcić uwagi.
    Teraz obie jesteśmy szczęśliwe, ona najedzona, mogę się jej w pełni oddać, ja nie chodzę z zegarkiem w ręku oczekując godziny ściągania.
    Chciałam bardzo kp, ale moja historie KP już znacie, nie będę się powtarzać.
    Mnie nie interesuje kto jak karmi i nie pomyślałam, żeby kogoś krytykować, bo niektóre mamy nie mają wyboru. Tak samo jak ze sposobem porodu.
    Hoope, jesteś Nasza skarbnica wiedzy, niezaprzeczalnie, ale trochę się zawiodłam.

Straszne te historie o chorobach... Nie chcę sobie tego wyobrażać.

Zdrówka solenizantom/tkom :*

U mnie wczoraj popruszylo, rano było biało, a teraz po śniegu ani śladu :(

Kattalinna może coś zaszkodziło.
    Miałam taką samą sytuację z Manią niedawno, nie wiem czy pamiętasz. Tylko ja panikara jestem więc od razu pognalismy do lekarza. Wirus żaden to nie był, ale dostaliśmy nifuroksazyd i coś na odruch wymiotny. Musi dużo pić żeby się nie odwodnila przede wszystkim - poznasz po ilości śliny w buzi.

Ja padam, od 10:30-16 robiłam paznokcie. Plecy mi wysiadają, jednak przed ciąża mogłam dłużej wysiedziec. Miejsce po zzo cały czas dokucza.

A i przyszło nam krzesełko, zdecydowałam się na kindereo model h7. Mania zachwycona :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88a729f36142.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 16:22

Katy, kattalinna, D_basiula, kamciaelcia, MonikaJ, Mycha666, Wowka, Sela, Patk, Nynka, MajowaMamusia, Mała Matylda, Berbecia, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, oby juz sie wymioty nie powtorzyly :)

Kamcia, Patryczek slodziak jak zwykle :D

A tu Kamil pijacy kwasny kompot z truskawek haha xd Pare lykow wypil, ale jutro mu chyba jeszcze jablek dorzuce bo strasznie kwaśny wyszedl:/

https://youtu.be/0sXsN9opnXU

kattalinna, kamciaelcia, Mycha666, Wowka, Nynka, Berbecia, Magda33 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, pamiętam właśnie historię z Manią. Dzięki za info o ślinie, będę kontrolować. Póki co śpi ponad godzinę. Zasnęła przy cycu i jeszcze długo przciągl się ssała. Poprzednim razem oddała za chwilę, teraz ciągle trzyma.

W międzyczasie się zbudziła w dobrym humorze. Jedzenie wciąż na miejscu :-)

Feeva, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczku, najlepszego! :-)

Kamcio załapał bidon, kompot z mocą :-)

Mania chyba będzie spać z krzesełkiem taka szczęśliwa :-D

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla świętujących ;-)

U nas była ta jejecznica na śniadanie, rozdziabałam ją jeszcze widelcem i szarpał jak reksio szynke, cholercia a jak ziemniak miał grudki to było bleee

ja pierdziele znowu mi cycki szaleją, no wykończe się z nimi :-( ale chyba przez to, że Leo je w cały świat.

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co znaczy określenie w cały świat bo nie ogarniam? XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, a jak robiłaś jajecznicę? Ja roztrzepane jajko z wodą w garnuszku ścięłam. Smakowało normalnie, była delikatna. Nie wiem czemu jej nie podeszła.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja to rozumiem tak, ze bardzo roznie :p W sensie nieregularnie czy cos, moze zle rozumiem xd

A jakbym chciala na parze zrobic jajecznice to po prostu do sciecia ja gotowac? :p

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, Mania jaka zadowolona :D

Kattalina, piateczka, moj tez gardzil jajecznica a byla pyszna.

Ja po wyprawie czuje sie przezuta, wymemlana, wypluta, ile ludzi, normalnie nie bylo na parkingu gdzie palca wcisnac. Kupilam sobie spodnie wiec jestem zadowolona.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam jajecznice w kąpieli wodnej
    ale potem poszłam na łatwiznę i na patelnie lałam ciutke wody a na stepnie jajko
    kiedy już były dodatki to na masełku cebula czy cóś

Patryk jeszcze nie jadł-niech siedzi chociaz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat solenizantom!:*
    Ps jakie fit nóżki Patryka:)

Co to jeszcze piekne dzieci wszystkie, widziałam. Nie pamietam kogo ale widzialam, Basie i Kamila na pewno:)

My sie wylamalismy z sniadania jajecznicowego. U nas twarożek z owocami, smakowalo, nie wiem gdzie to dziecie to zmiescilo....

kattalinna, kamciaelcia, Sela, Katy, Patk lubią tę wiadomość

‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ