X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla jubilatów.

J. S. super że noc przespana, dostałaś wcześniej prezent gwiazdkowy ;)

Patk ja wolę sprzątać. Jak pomyślę ile dziś ludzi będzie w galeriach to współczuję tym, którzy muszą tam jechać.

Kattalinna my na obiad będziemy mieli jajecznicę z buraczkami. Dobrze że Kubuś niekumaty, bo by się puknął w głowę na to połączenie :D dodałaś jakąś przyprawę?

A to nasze próby . Już jakiś czas jest na tym etapie, a ręce nie chcą nawet się przesunąć o centymetr

https://youtu.be/2ja3snu5pko

Edit. Udało się uwiecznić też reakcję na kota.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 12:44

pawojoszka, kamciaelcia, J.S, Wowka, kattalinna, Katy, Mała Matylda, D_basiula, Fatalita, Sela, Magda33 lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja mam roombe i nie wybije z glowy, polecam, jest boska

Dzieki dziewczyny.

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla solenizantow :)

Obejrzałam Baśkę. Słodzinka maleńka :)

I widziałam Kubusia, jakie wygibasy robi :) kot też fajny :)

Pawojoszka, zdrówka dla Uli. Byliście już u lekarza?

Mycha666 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co robić, staram się nie panikować... Wróciłyśmy ze spaceru, spała normalnie na nim. Po wyjściu z windy odwróciłam się od wózka żeby kratę otworzyć, patrzę a mi dziecko się krztusi. Szybka akcja, odkaszlnęła, ok pewnie ślina. W domu rozebrałam i się zaczęły wymioty :-( kiedy pakować dziecko na dyżur? Rano zjadła banana i on poszedł na pierwszy ogień. Przystawiam do piersi, ssie, przysypia, wymiotuje. Jest taka bidulka ale w międzyczasie coś pogadała i się kręciła. Gorączki nie ma, brzuszek cyca nie boli. Nie płacze, nie marudzi. Mąż w pracy...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ja bym pewnie spanikowalai od razu jechala, ale nie wiem czy nie lepiej chwile poobserwowac...

Mycha, ladnie Kubus cwiczy ;)

kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziecko szaleję, gada i się śmieje jak zawsze. Na razie nie daję nic jeść bo po cycu 10 minut i rzyg był. Obserwuję. Tym samym problem obiadu się rozwiązał. Dziś i jutro też.

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka nie byliśmy jeszcze bo mój jeszcze nie wrócił z pracy ,Ulka śpi trochę jakby mniej kaszle w ciągu dnia,zobaczę jak wstanie co będzie.

Kattalina obserwuj ,może poprostu coś zaszkodzilo albo wirus jakiś .

Mycha Kubuś zdolny chłopak ,koty ewidentnie nie mają ochoty na interakcję chociaż Kubuś chętnie by je wyściskał i obslinil

Mycha666 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas zdecydowanie za szybko leci
    Tradycyjnie
    8,56 kg i (nadal?) 74cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 10:08

pawojoszka, Katy, Feeva, kattalinna, D_basiula, Fatalita, MonikaJ, Mycha666, Wowka, Sela, Patk, MajowaMamusia, Nynka, Mała Matylda, Berbecia, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk słodziak <3

Kattalinna ja się nie wypowiadałam, bo sama bym na Twoim miejscu straciła głowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 16:08

• Feeva Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Nie skomentuje konkretnie wymiany zdan na temat KP i mm, ale uważam, że dzieci karmione mm i matki nim karmiące w niczym nie różnią się od dzieci i matek KP. Tak samo jak SN i cc. Najważniejsze, że dziecko jest zdrowe.
    Ja KP i teraz mm, nie było mi dane KP długo, ale robilam co mogłam i KP do 6mca, były spadki, w końcu zanikl. Ja się meczylam ściągając po 30ml na sesję parę razy dziennie i dziecko, bo nie mogłam jej wtedy poświęcić uwagi.
    Teraz obie jesteśmy szczęśliwe, ona najedzona, mogę się jej w pełni oddać, ja nie chodzę z zegarkiem w ręku oczekując godziny ściągania.
    Chciałam bardzo kp, ale moja historie KP już znacie, nie będę się powtarzać.
    Mnie nie interesuje kto jak karmi i nie pomyślałam, żeby kogoś krytykować, bo niektóre mamy nie mają wyboru. Tak samo jak ze sposobem porodu.
    Hoope, jesteś Nasza skarbnica wiedzy, niezaprzeczalnie, ale trochę się zawiodłam.

Straszne te historie o chorobach... Nie chcę sobie tego wyobrażać.

Zdrówka solenizantom/tkom :*

U mnie wczoraj popruszylo, rano było biało, a teraz po śniegu ani śladu :(

Kattalinna może coś zaszkodziło.
    Miałam taką samą sytuację z Manią niedawno, nie wiem czy pamiętasz. Tylko ja panikara jestem więc od razu pognalismy do lekarza. Wirus żaden to nie był, ale dostaliśmy nifuroksazyd i coś na odruch wymiotny. Musi dużo pić żeby się nie odwodnila przede wszystkim - poznasz po ilości śliny w buzi.

Ja padam, od 10:30-16 robiłam paznokcie. Plecy mi wysiadają, jednak przed ciąża mogłam dłużej wysiedziec. Miejsce po zzo cały czas dokucza.

A i przyszło nam krzesełko, zdecydowałam się na kindereo model h7. Mania zachwycona :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88a729f36142.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 16:22

Katy, kattalinna, D_basiula, kamciaelcia, MonikaJ, Mycha666, Wowka, Sela, Patk, Nynka, MajowaMamusia, Mała Matylda, Berbecia, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, oby juz sie wymioty nie powtorzyly :)

Kamcia, Patryczek slodziak jak zwykle :D

A tu Kamil pijacy kwasny kompot z truskawek haha xd Pare lykow wypil, ale jutro mu chyba jeszcze jablek dorzuce bo strasznie kwaśny wyszedl:/

https://youtu.be/0sXsN9opnXU

kattalinna, kamciaelcia, Mycha666, Wowka, Nynka, Berbecia, Magda33 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, pamiętam właśnie historię z Manią. Dzięki za info o ślinie, będę kontrolować. Póki co śpi ponad godzinę. Zasnęła przy cycu i jeszcze długo przciągl się ssała. Poprzednim razem oddała za chwilę, teraz ciągle trzyma.

W międzyczasie się zbudziła w dobrym humorze. Jedzenie wciąż na miejscu :-)

Feeva, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryczku, najlepszego! :-)

Kamcio załapał bidon, kompot z mocą :-)

Mania chyba będzie spać z krzesełkiem taka szczęśliwa :-D

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla świętujących ;-)

U nas była ta jejecznica na śniadanie, rozdziabałam ją jeszcze widelcem i szarpał jak reksio szynke, cholercia a jak ziemniak miał grudki to było bleee

ja pierdziele znowu mi cycki szaleją, no wykończe się z nimi :-( ale chyba przez to, że Leo je w cały świat.

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co znaczy określenie w cały świat bo nie ogarniam? XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, a jak robiłaś jajecznicę? Ja roztrzepane jajko z wodą w garnuszku ścięłam. Smakowało normalnie, była delikatna. Nie wiem czemu jej nie podeszła.

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja to rozumiem tak, ze bardzo roznie :p W sensie nieregularnie czy cos, moze zle rozumiem xd

A jakbym chciala na parze zrobic jajecznice to po prostu do sciecia ja gotowac? :p

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, Mania jaka zadowolona :D

Kattalina, piateczka, moj tez gardzil jajecznica a byla pyszna.

Ja po wyprawie czuje sie przezuta, wymemlana, wypluta, ile ludzi, normalnie nie bylo na parkingu gdzie palca wcisnac. Kupilam sobie spodnie wiec jestem zadowolona.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam jajecznice w kąpieli wodnej
    ale potem poszłam na łatwiznę i na patelnie lałam ciutke wody a na stepnie jajko
    kiedy już były dodatki to na masełku cebula czy cóś

Patryk jeszcze nie jadł-niech siedzi chociaz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat solenizantom!:*
    Ps jakie fit nóżki Patryka:)

Co to jeszcze piekne dzieci wszystkie, widziałam. Nie pamietam kogo ale widzialam, Basie i Kamila na pewno:)

My sie wylamalismy z sniadania jajecznicowego. U nas twarożek z owocami, smakowalo, nie wiem gdzie to dziecie to zmiescilo....

kattalinna, kamciaelcia, Sela, Katy, Patk lubią tę wiadomość

‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ