Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego dla jubilatów.
J. S. super że noc przespana, dostałaś wcześniej prezent gwiazdkowy
Patk ja wolę sprzątać. Jak pomyślę ile dziś ludzi będzie w galeriach to współczuję tym, którzy muszą tam jechać.
Kattalinna my na obiad będziemy mieli jajecznicę z buraczkami. Dobrze że Kubuś niekumaty, bo by się puknął w głowę na to połączeniedodałaś jakąś przyprawę?
A to nasze próby . Już jakiś czas jest na tym etapie, a ręce nie chcą nawet się przesunąć o centymetr
https://youtu.be/2ja3snu5pko
Edit. Udało się uwiecznić też reakcję na kota.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 12:44
pawojoszka, kamciaelcia, J.S, Wowka, kattalinna, Katy, Mała Matylda, D_basiula, Fatalita, Sela, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wiem co robić, staram się nie panikować... Wróciłyśmy ze spaceru, spała normalnie na nim. Po wyjściu z windy odwróciłam się od wózka żeby kratę otworzyć, patrzę a mi dziecko się krztusi. Szybka akcja, odkaszlnęła, ok pewnie ślina. W domu rozebrałam i się zaczęły wymioty
kiedy pakować dziecko na dyżur? Rano zjadła banana i on poszedł na pierwszy ogień. Przystawiam do piersi, ssie, przysypia, wymiotuje. Jest taka bidulka ale w międzyczasie coś pogadała i się kręciła. Gorączki nie ma, brzuszek cyca nie boli. Nie płacze, nie marudzi. Mąż w pracy...
-
Woowka nie byliśmy jeszcze bo mój jeszcze nie wrócił z pracy ,Ulka śpi trochę jakby mniej kaszle w ciągu dnia,zobaczę jak wstanie co będzie.
Kattalina obserwuj ,może poprostu coś zaszkodzilo albo wirus jakiś .
Mycha Kubuś zdolny chłopak ,koty ewidentnie nie mają ochoty na interakcję chociaż Kubuś chętnie by je wyściskał i obslinilMycha666 lubi tę wiadomość
-
Czas zdecydowanie za szybko leci
Tradycyjnie
8,56 kg i (nadal?) 74cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 10:08
pawojoszka, Katy, Feeva, kattalinna, D_basiula, Fatalita, MonikaJ, Mycha666, Wowka, Sela, Patk, MajowaMamusia, Nynka, Mała Matylda, Berbecia, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Nie skomentuje konkretnie wymiany zdan na temat KP i mm, ale uważam, że dzieci karmione mm i matki nim karmiące w niczym nie różnią się od dzieci i matek KP. Tak samo jak SN i cc. Najważniejsze, że dziecko jest zdrowe.
Ja KP i teraz mm, nie było mi dane KP długo, ale robilam co mogłam i KP do 6mca, były spadki, w końcu zanikl. Ja się meczylam ściągając po 30ml na sesję parę razy dziennie i dziecko, bo nie mogłam jej wtedy poświęcić uwagi.
Teraz obie jesteśmy szczęśliwe, ona najedzona, mogę się jej w pełni oddać, ja nie chodzę z zegarkiem w ręku oczekując godziny ściągania.
Chciałam bardzo kp, ale moja historie KP już znacie, nie będę się powtarzać.
Mnie nie interesuje kto jak karmi i nie pomyślałam, żeby kogoś krytykować, bo niektóre mamy nie mają wyboru. Tak samo jak ze sposobem porodu.
Hoope, jesteś Nasza skarbnica wiedzy, niezaprzeczalnie, ale trochę się zawiodłam.
Straszne te historie o chorobach... Nie chcę sobie tego wyobrażać.
Zdrówka solenizantom/tkom :*
U mnie wczoraj popruszylo, rano było biało, a teraz po śniegu ani śladu
Kattalinna może coś zaszkodziło.
Miałam taką samą sytuację z Manią niedawno, nie wiem czy pamiętasz. Tylko ja panikara jestem więc od razu pognalismy do lekarza. Wirus żaden to nie był, ale dostaliśmy nifuroksazyd i coś na odruch wymiotny. Musi dużo pić żeby się nie odwodnila przede wszystkim - poznasz po ilości śliny w buzi.
Ja padam, od 10:30-16 robiłam paznokcie. Plecy mi wysiadają, jednak przed ciąża mogłam dłużej wysiedziec. Miejsce po zzo cały czas dokucza.
A i przyszło nam krzesełko, zdecydowałam się na kindereo model h7. Mania zachwycona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88a729f36142.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 16:22
Katy, kattalinna, D_basiula, kamciaelcia, MonikaJ, Mycha666, Wowka, Sela, Patk, Nynka, MajowaMamusia, Mała Matylda, Berbecia, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, oby juz sie wymioty nie powtorzyly
Kamcia, Patryczek slodziak jak zwykle
A tu Kamil pijacy kwasny kompot z truskawek haha xd Pare lykow wypil, ale jutro mu chyba jeszcze jablek dorzuce bo strasznie kwaśny wyszedl:/
https://youtu.be/0sXsN9opnXUkattalinna, kamciaelcia, Mycha666, Wowka, Nynka, Berbecia, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Feeva, pamiętam właśnie historię z Manią. Dzięki za info o ślinie, będę kontrolować. Póki co śpi ponad godzinę. Zasnęła przy cycu i jeszcze długo przciągl się ssała. Poprzednim razem oddała za chwilę, teraz ciągle trzyma.
W międzyczasie się zbudziła w dobrym humorze. Jedzenie wciąż na miejscuFeeva, Katy, Wowka lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego dla świętujących
U nas była ta jejecznica na śniadanie, rozdziabałam ją jeszcze widelcem i szarpał jak reksio szynke, cholercia a jak ziemniak miał grudki to było bleee
ja pierdziele znowu mi cycki szaleją, no wykończe się z nimiale chyba przez to, że Leo je w cały świat.
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Feeva, Mania jaka zadowolona
Kattalina, piateczka, moj tez gardzil jajecznica a byla pyszna.
Ja po wyprawie czuje sie przezuta, wymemlana, wypluta, ile ludzi, normalnie nie bylo na parkingu gdzie palca wcisnac. Kupilam sobie spodnie wiec jestem zadowolona.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySto lat solenizantom!:*
Ps jakie fit nóżki Patryka:)
Co to jeszcze piekne dzieci wszystkie, widziałam. Nie pamietam kogo ale widzialam, Basie i Kamila na pewno:)
My sie wylamalismy z sniadania jajecznicowego. U nas twarożek z owocami, smakowalo, nie wiem gdzie to dziecie to zmiescilo....kattalinna, kamciaelcia, Sela, Katy, Patk lubią tę wiadomość