Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień bry,
Wracam do żywych.
Po dwóch dniach imprezy, przyjęciu 16 osób na Wigilię, 22 na chrzciny, sprzątaniu, ząbkowaniu wracam na tory codzienności.
Chrzest się udał bardzo, Jano grzeczny, gadał do pań w kolejnej ławce i śpiewałprzy chrzcie miał dużo do powiedzenia, jak my mówiliśmy "wyrzekamy" to on mówił papapapa
aż się ludzie w kościele śmiali
Wczorajszy dzień spędziłam w totalnym stand by-u, nie byłam w stanie zebrać myśli, bo poprzedniej nocy spałam że trzy godziny. No ale wracamy do codziennego harmonogramu. To jednak był szalony czas.
Pomroziłam zapasy, teraz mogę ze dwa tygodnie nie gotowaćCiasta rozdałam, a jeszcze mam tyle, że niechybnie dostanę cukrzycy
No dobra, kolejna kawa i dzień jak codzień.
Romantyzm na zareczynach? Ja mogę wygrać konkurs na najmniej romantyczneale pierścionek mam, też sama sobie wybrałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 09:57
kattalinna, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Wowka gratuluję udanego świętowania i uroczystości
może chcesz kupić restaurację włoską? Znajoma sprzedaje, może jeszcze aktualne
dobrze działa, sprzedaje z przyczyn rodzinnych, nawet przepisy daje. To tak gdyby Ci brakowało zbiorowego żywienia
a nadmiary spożywcze mogę przyjąć, u mnie pustki
Chwalę się: przed chwilą zamówiłam wózektylko tym razem nie płaciłam już z góry żeby stresu jak z fotelikiem nie było. No i nie poczta polska
Edit: konkurs na najmniej romantyczne zaręczyny mógłby ciekawy, ale ja nie biorę udziału z miłości do męża: to wstyd się przyznawać do takiej popelinyale przynajmniej pierścionka sama nie wybierałam, to dla mnie gruba przesada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 10:04
Wowka lubi tę wiadomość
-
Za to nikt nie przebije mojego wygladu przy zareczynach na pewno xd
Moja siostra miala dzisiaj polowkowe, Kamcio bedzie mial kuzyna :p
kattalinna, Szczesliwa ledwo zywa, Wowka, Feeva, pawojoszka, D_basiula, Sela, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Katy, widzę chłopcy u Was górują
Też kiedyś chciałam mieć gastronomię, jak poszłam do technikum fryzjerskiego to żałowałam i myślałam o gastronomicznym. Ale skończyłam fryzjerskie (nic nie umiem) i skończyło się na tym, że robię paznokcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 11:59
-
nick nieaktualnyZaręczyny miło wspominam, miałam podczas górskiej wycieczki, było kolanko
byłam mega zaskoczona. Pierścionka sobie nie wybrałam,choć chyba wolałabym,nie żeby mi się nie podobał bo jest piękny ale sprzedawczyni chłopu wszystko wciśnie i tym sposobem mój kupił za mały pierścionek, który trzeba było powiększać. Jak go dostałam okazało się że jest za mały i znowu trzeba było go powiększać. Teraz jak mi palce utyją to juz nic z nim nie zrobię bo powiększyć się już nie da, bo diamenciki mogą się zniszczyć. Szkoda, ale mam motywację żeby mi chociaż palce nie zgrubły
najwyżej będzie dla Zuzi.
-
Dzien dobry.
Wowka, ciesze sie ze wszystko poszlo zgodnie z planem
Ja sie tak nie obzarlam, jakos nie mialam ochoty, duzo rzeczy ominelam bo zwyczajnie nie mialam to smaka.
Tez bym chciala swoja restuaracje, fajowo, w ogole swoj biznes, ale tez bym sie bala rzucic prace a poza tym dobrze zarabiam u siebie w pracy, wiec nie wiem czy bylabym taka odwazna, aby sie rzucic na gleboka wode.
-
O matulu. Ledwo żyje... turlam się z przejedzenia. To są moje święta. Lubię wszystko, wszystko żre jak opetana. Wielkanoc nie moja pod względem kulinarnym. Ale Boże Narodzenie a i owszem.
Teraz do kawy dobiłam się ferrero...
Poza tym u nas beznadziejna pogoda... tragedia pada deszcz i mokro non stop. Prezenty udane. Baśka zadowolona i nie zapeszając sen się poprawił. Dziś np 5h bez pobudki, potem 3h30' więc super. Ale już wiem że nie jest głodna. Zrobiłam eksperyment z wodą i od tamtej pory ta poprawa. Wiem że będzie krytyka ale nie zapeszając sprawdziło się. A no i była próba z mm w nocy, zakończona totalną porażką. Nie chce z żadnej butli, dziś rano chciałam dać na smaka z doidy też nie chciała. Więc mm odpada narazie. W ogóle hitem wigilii dla Barbary był łosoś. I makaron do grzybowki.
Poza tym nie mam żadnego świątecznego zdjęcia. Za duże zamieszanie chyba było. I jakoś wyleciało z głowy. No trudno.
A no i Baśka wstaje w łóżeczku... nie wiem co było lepsze. Jak leżała sobie w spokoju czy jak się intensywnie przemiesza... aż ciężko zrobić nie poruszone zdjęcie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 11:31
Feeva, kattalinna, MajowaMamusia, kamciaelcia, Berbecia, Katy, D_basiula, Hoope, Sela, Mała Matylda, Fatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka super że Jano ładnie zniósł chrzest
Moje dziecko wróciło, po 5 nockach do d. zrobiła mi prezent i od wigilii znowu pięknie śpi,dzisiaj 11h bez przerwy. Obstawiam że to był skok bo zębów nadal brak.
Znajomi mają restaurację włoską,jedzenie pyszne jak nigdzie w okolicy, dobrze im idzie, ale najpierw pracowali kilka lat za granicą w restauracji i obstawiam że to co tam popatrzyli to teraz tu gotują.
Osobiście nie chciałabym mieć lokalu gastronomicznego bo widzę ile trzeba poświęcić żeby "interes szedł", piątek świątek w pracy, pilnować ludzi,bo wiadomo nie każdy jest uczciwy i robią różne akcje.Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zuzia długonoga przecież
Pierścionek też dostałam malutki, z informacją, że można zmniejszyć jeśli za dużya powiększyliśmy o 2 rozmiary
ale wchodził na wcisk.
Bożenka przesuwając się do przodu porzuciła ćwiczenia czworakowania. Czasem pokiwa się na czterech ale sporadycznie. A pełza do czegoś jeśli jest blisko, gdy odległość większą to leży i próbuje wzrokiem i dźwiękiem przyciągnąć
Babcia wydziergała ten kocyk z merynosa. Koc właściwie bo duży chciałam. Ale to jest super!!! Od rana chodzę opatulona, pożyczyłam od córki póki przed praniemFatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kattalina żeby brać udział w konkursie na najbardziej nieromantyczne zaręczyny to trzeba by je najpierw mieć więc ja odpadam .
Katy gratulacje dla siostry ,będą chłopaki dokazywać za parę lat ,no i możesz ją wesprzeć wszelkim sprzętem i ubrankami.
Basia już dużą panna ,te nasze gwiazdy rosną za szybko .
Wowka fajnie że chrzciny się udały i że masz już z głowy ,ja nadal walczę a już naprawdę chciałabym to załatwić.
Mój jedzie jutro do swojego miasta odwiedzić rodzinę ,chce zabrać dzieci ,nie wszystkie oczywiście ale znając jego talent i tak mam obawyKaty lubi tę wiadomość
-
Feeva to u mnie calkiem na odwrot :p Chodzilam do gastronomicznego i zalowalam, ze nie poszlam do fryzjerskiego :p Pozniej chodzilam do takiej dla doroslych, ale odpuscilam jak na razie xd Powiem Wam, ze takie gotowanie w domu, a np. w restauracji hotelowej (mialam praktyki w dwoch) jest nieporownywalne, trzeba wszystko na szybko i nadzwiga sie człowiek tych garow...no nie dla mnie zdecydowanie:p Naobieralam sie ziemniakow tam za wszystkie czasy :p
Basia, sliczna i zdolna
Pawojoszka, no wlasnie sie ciesze, ze mam komu dawac bo już tone w tych ubrankach :p
Kamcio tez maruda dalej, na moje oko ida gorne jedynki...
Dzisiaj ksiądz chodzi u nas po koledzie.. -
nick nieaktualnyWitam po świętach
Piękne dzieci jak zwykle;)
U nas święta zlecialy moment dziecie grzeczne zajadalo sie dziadkowymi ogórkami kiszonymi, ale cieszę sie, że już w domu:)
Mój jest tak leniwy, że ja nie wiem kiedy on ruszy, ani nie pelza chyba ze odpycha sie do tylu, dupke dzwiga z wielkim trudem wted buzia w mate i o.
Zaręczyny...hm ja sie spodziewalam ale później zwatpilam bo luby przeciagal mnie:D u mnie kolanko, nad oceanem bo bylismy na najlepszych wakacjach ever, Lanzarote (kiedyś tam zamieszkam)
-
Heloł!!
Wowka, bardzo się ciesze, że wszystko się udało. Czekam na zdjęcia ochrzczonego Jana
My dziś kupiliśmy fotelik - dzięki Kattalinna za info o zniżkach w ośmiu gwiazdkach.
Stanęło na cybexie, bo na minikida Wiki jest jeszcze stanowczo za mała, a wymienić już musieliśmy.
I mamy dwa ząbki dolne
Choć cieszę się, że mi dziecie dorasta to moja pierś już płaczekattalinna, MajowaMamusia, pawojoszka, Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kamcio po kąpieli plakal troche przy cycku, stwierdzilam, ze dam mu drugiego, a jak tez nie bedzie chcial to zaczne go usypiac na rekach. Zlapal tego cycka, ale dalej cos sie wiercil to mówię do niego "a moze po prostu zasnij", 5 min pozniej spal :o Taki kochany xd
Sela, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Witamy się po przerwie świątecznej
Wowka super, że chrzciny udane, z tym wyrzekamy się i papapa to mnie rozwaliłaś
Patk gratuluję nocy! to teraz jak Basia się budzi to podajesz wode w butli i zasypia? foto cudne :-*
Kattalinna taka fajna ta włóczka z merynosa? kurcze w styczniu po wypłacie muszę zamówić, ale nie wiem ile włóczek hmmm
Majowa 11h!!!!!???? nie pisz tu takich rzeczy, toż to aż grzech!
Fatalita gratulujemy ząbków, czyżby zaczęło się gryzienie??
hmmm ja jakoś chyba mało żarłam, bo po wigilii o 21 byłam głodnawa i pochłonęłam pare ciasteczek korzennych hehe, waga poszła minimalnie do góry z 58 na 58.7 także nie jest źle...
udało mi się dzisiaj wyskoczyć do pracy na pierdoły, zmiana burmistrza i przy okazji mega zmiany kadrowe (tyle zwolnień to jeszcze nie było, całe szczęście do mnie wydzwaniają, kiedy w końcu wróce)
W końcu się udało...