Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:??
gdzies napisalam ze kasza zaburza rozwoj mowy ?
dziewczyny napisały ze potrzebuja info a nie rady
to tez musze sprecyzowac...nie potrzebuja oceniania
net przeczytac moze kazdy
doswiadczenie-doswiadczeniem
trzeba mm podawac łyzeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 21:07
-
J.S super te włoski ma i te ząbki śliczne ,cały do zacalowania.
A ja podaję kaszkę w butelce i nie wiem czemu miałoby to zaburzać rozwój mowy? To wogole trzebaby mm podawać łyżeczka bo np 2R jest z kleikiem to to samo co kaszka . Skoro podawanie kaszki butelka jest szkodliwe to czemu są smoczki do kaszki? Czasem myślę że te internety to zdecydowanie szukają problemów tam gdzie ich nie ma ,nie sadzamy dziecka nie siedzącego,mm to zło, kaszka z butelki to zło itd itpJ.S, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:dziewczyny napisały ze potrzebuja info a nie rady
to tez musze sprecyzowac...nie potrzebuja oceniania
net przeczytac moze kazdy
doswiadczenie-doswiadczeniem
trzeba mm podawac łyzeczka
Nigdzie tez nie wspomnialam o mm. Tylko o kaszce.
A kaszke mozna zrobic z mm na gesto w miseczce, mozna tez zrobic na wodzie w miseczce. A np kaszki Holle mozna zrobic dodatkowo z mlekiem matki lub na owocu i warzywie. Tez w miseczce.
-
Prezes też ma loczki i włosy na oczach ale ja go takiego lubię. Jakoś nie chcę mu podcinać.
J.S śliczniak z niego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 21:35
J.S, Katy lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
pawojoszka wrote:J.S super te włoski ma i te ząbki śliczne ,cały do zacalowania.
A ja podaję kaszkę w butelce i nie wiem czemu miałoby to zaburzać rozwój mowy? To wogole trzebaby mm podawać łyżeczka bo np 2R jest z kleikiem to to samo co kaszka . Skoro podawanie kaszki butelka jest szkodliwe to czemu są smoczki do kaszki? Czasem myślę że te internety to zdecydowanie szukają problemów tam gdzie ich nie ma ,nie sadzamy dziecka nie siedzącego,mm to zło, kaszka z butelki to zło itd itpTanda lubi tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:J.S super te włoski ma i te ząbki śliczne ,cały do zacalowania.
A ja podaję kaszkę w butelce i nie wiem czemu miałoby to zaburzać rozwój mowy? To wogole trzebaby mm podawać łyżeczka bo np 2R jest z kleikiem to to samo co kaszka . Skoro podawanie kaszki butelka jest szkodliwe to czemu są smoczki do kaszki? Czasem myślę że te internety to zdecydowanie szukają problemów tam gdzie ich nie ma ,nie sadzamy dziecka nie siedzącego,mm to zło, kaszka z butelki to zło itd itp
i po co rozmyslac? wiesz co i jak robic
przeciez nikt ojca nie bedzie uczył jak dzieci robic -
I po co tyle piszą?
Hoope, te wszystkie pokarmy to w wersji takiej normalnej, że z solą i w ogóle ze wszystkim?
Na olx wystawiłam na sprzedaż smoczki do kaszy i 3 przepływowy avent. Nówki. Chcecie?Ja już nie podejmuję prób butelkowych. Nie wiem jak będzie z usypianiem po odstawieniu od cyca. Chyba nigdy nie odstawię...
Wowka, palec jeszcze boli ale ruszam normalnie. Dzięki za pamięć
Matylda i Igorek - piękna para
Dziś Bożenka poszła do przodu. Znaczy poczołgala się. Przez kilka dni nie ćwiczyła kiwania na czterech, pełzać też nie bardzo aż tu dziś na żabę i żołnierzaa zapitala że hej! I piszczy przy tym. Baaaardzo... Teraz sobie gada do kota. Musimy zmienić system i przełożyć kąpiel na wcześniejszą porę, a po niej czas na jakąś spokojną zabawę bo w wodzie się rozbudza
J.S, Fatalita, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
u nas zawsze kapiel pobudzała
jest i tak przed spaniem
kapiel-lezakowanie-spanie
od 4 dni udaje nam sie usypiac na noc Patryczka bez lulania na raczkach
lulany jest w łózeczku ale nie na raczkach (choc musze meza pilnowac)
jesli uda sie przez 7 dni uznam za mini sukces -
Kamil dzisiaj uparcie nie chcial isc spac..Teraz spi na szczescie xd
My kaszke tylko lyzeczka bo butli nie akceptuje :p W sumie Kamcio nie przepada za kaszami
A w ogole to kupilam w koncu szampana w Auchan, wyboru za bardzo nie bylo, mam nadzieje, ze bedzie dobry xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 21:57
-
Edwarda to niekoniecznie musi akurat na kaszce ćwiczyć ,bo w ciągu dnia podajemy inne posiłki zupki ,owoce ,obiadki. Czasem robię kaszkę w miseczce ale tak dobrze nie wchodzi jak z butli . Moje dzieciaki nauczone są butli przed snem i nie mam pojęcia czy to wpływa na pobudki w nocy czy nie bo moje dobrze śpią ,ale ja mam poczucie że zjadły coś sycącego przed snem dlatego dosypuje kaszkę.
Nie mają ci ludzie co robić to siedzą i tworzą teorie i zasypują internet mądrościami a większość to i tak pewnie tylko teoretycy -
Kattalina gratulacje nowych umiejętności ,to teraz się zacznie bieganie po domu.
Hoope ja uwielbiam takie loczki u dzieciaczków u nas Paweł takie miał mogłam miziac te loczki godzinami ,niestety z wiekiem włosy się rozprostowaly
Szampan jedyny jaki mi się rzucił po oczach to Pikolo ja to już skrzywiona jestem jedyne co widzę to dziecinne . No nic jak to mówią nie ważne jaki smak ,ważne żeby sponiewieralo ale może w tym roku zaszaleje i kupię alkoholowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 22:03
kattalinna lubi tę wiadomość