Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zobaczymy czy wytrzyma w ogole z tym wychodzeniem :p Rzucic to raczej nigdy nie rzuci jak juz pali ze 30 lat i nawet ciaza jej nie sklonila do rzucenia...
Mielismy wstac o 7 zeby wczesniej jechac na zakupy, a pozniej do narzeczonego mojej siostry bo mial popatrzec na nasze auto i zaspalismy troche zd -
Dzień dobry.
W nocy cztery pobudki. Jedna to raczkowanie przez sen, dwie na stanie w łóżeczku z zamkniętymi oczami i jedna na mini jedzonko. LunatykW myśl zasady, że wszystko mija, nawet najdłuższa żmija, przeczekuję.
Kattalinna, jak tam palec? -
nick nieaktualnyJ.S. Igorek bije rekordy niespania w dzień, myślałam że moja śpi mało.
Tanda śliczne Twoje zdjęcia,masz dobry aparat, czy jesteś fotografką ?
Lenia mam, deszcz pada to nie pójdziemy na spacer. Na masaż mogła bym pójść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 10:53
-
Majowa, czytasz mi w myslach, plecy mnie bola i tez bym chciala masaz...
Moj jest cyborgiem, ale trudno, wole to ze nie spi w dzien niz ma nie spac w nocy... tak przynajmniej mam sile walczyc z nim.
U nas tez leje, drugi dzien bez spaceru, lipaMajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Ale nie chce krytyki i zlotych rad że mam byc na cycu do 18-stki....
Chce młodemu wprowadzić czwarty posiłek mm lub mm z kaszka na kolacje tak 19-20 później normalnie dalej cyc. Ile ml robić tego mleka? Jak wasze maluchy jedzą? Ile samego mm a ile z kaszą? Czy od razu mogę podać czy też musze stopniowo wprowadzać mm? Mam hippa 2 czyli od 6 miesiąca od razu moge zacząć czy musze od jedynki?
W ogóle tego nie ogarniam....
Aaaa i co z wit d? Normalnie moge podawac?
I smok do butli jakis specjalny? Mam avent. -
Oooo Nynka dobre pytanko i też czekam na odp
ja właśnie zamówiłam kaszke z humany tą gryczaną i ona jest bezmleczna, też chce do niej dodać mleko i właśnie chyba hipp 2 (my już 2, bo dzieci duże).
Kaszke chce podawać rano, a wieczorem chyba manne robić. A przez całą noc wiadomo cyc, bo inaczej się nie da. Tu wychodzi mój leń, nie chce nawet myśleć, że musiałabym wstawac i robić mm masakra to nie dla mnie.
A i kaszke podam łyżeczką.
O ile się nie myle to na kaszkach jest napisane ile dodać wody czy mmNynka lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Jestem
Musiałam pizzę dojesc
Juz pisałam ze mam pewien swój schemat jeśli chodzi o robienie kaszek i w butli i łyżeczka
Zazwyczaj się sparwdza do kazdej kaszki(choć najczęściej mam kaszki hipp bezmleczne)
W butli ilość kaszki to połowa mm
Np jeśli robię mleko z 6miarek to3miarki kaszki(te same miarki co mm)
Na gesto łyżeczka to ile mm tyle kaszki
Byc może Patryk jest niemiarodajny jeśli chodzi o ilość wypijanego mleka ale w ciagu dnia pije z 5miarek(czyli 170ml gotowej mieszanki)lub mniej,na noc 200ml
Kaszki w butli(już)nie daje
Dziś na sniadanie zjadl kaszke zrobioną na 4miarkach mm (120ml+4 miarki dają 140ml mieszanki)do tego 4miarki kaszki i obok prawie cala tubka owocow(nigdy nie mieszam owocow z kaszą z roznych powodom ale na lyzeczce jest i kaszka i owoc)
Jesli dziecko dostanie pierwszy raz mm to po prostu nie robiłabym tego na noc
Bo jak brzuszek zaboli to lepiej wiedziec o tym w dzień
Potem zrobilabym dowolnie jeśli chodzi o porę
A zalecenia odnośnie wit d sa takie same dla dzieci na mm i kp
My dajemy vigantol czyli jednak 500j. Ale i 500nadal dostaje Piotruś(z polecenia lekarza nadal kropla) a on już mm nie pije w ogóle
Smoczek do butli miałam specjalny z pezeznaczeniem że do kaszki. Ma sporą dziurkę w ksztalcie Y
Ale spora dziurka a kaszka musiała i tak być rzadsza (proporcje jak pisalam 2:1)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 16:38
Nynka lubi tę wiadomość
-
Nynka dzieci kp różnie reagują na mm jedne piją bez problemu inne nie chcą wcale jeszcze inne bolą brzuszki ,mają zaparcia itd itp . Najpierw spróbowałabym w dzień . Myślę że zrobiłabym normalna mieszankę mm i stopniowo dodawała miarki kaszki do uzyskania konsystencji która ci odpowiada . Smoczek oczywiście taki do kaszki. Co do ilości to z kaszka zrobiłabym o 30 mniej niż zjada normalnie ,tak na początek potem zobaczysz ile zje będziesz wiedzieć ile robić. Mm myślę że 2 bo po 6 mięs. takie się podaje.
Nynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja pije mleka samego w dzień max 120 ml (tzn. daje tyle wody i mm to wychodzi więcej,ale nie wiem ile 130 chyba),na noc 150 ml + 2.5 łyżeczki od herbaty kaszy/kleiku. Bardzo gęstej do butli nie robie. Jak chcecie podawać kaszkę łyżeczka to tam są proporcje napisane. Smoczek do kaszy X lub Y zależy jaka firma,ja wole 3- przepływowy z aventu.
Udało się wyjść na spacer między deszczami.
Napaliłam sie na masaż i jak będziemy w Kudowie idę na hammam, miałam okazję na profesjonalny jak byliśmy kiedyś na wakacjach, nie poszłam i żałowałam, teraz nie odpuszczęnie mogę się doczekać. Uwielbiam masaże i wszelkie zabiegi na ciało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:02
Nynka lubi tę wiadomość
-
Edwarda dzięki- to nawet nie wiedziałam. Tak mi się wydawało bardziej ludzko
To W takim razie dalej wachluję łyżeczką. Tylko na kasza... Ale co zrobię jak jej smakuje...I to wciąga wszystko z 160ml mleka na gęsto. Próbowałam i nie wiem co w tym dobrego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:51
-
Ja tez podaje lyzeczka, kaszy do butelki w ogole nie podaje.
Mialam wstawic zdjecie na 8 miechow ale mlodziez zajadala sie kartka i nie bylo nic fajnego
Zebolek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c527af5748f.jpgkamciaelcia, edwarda20, Katy, kattalinna, Hoope, Fatalita, Nynka, Wowka, Mycha666, Mała Matylda, D_basiula, Tanda lubią tę wiadomość