X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym moim dzieciem. Teraz się budzi, płacz przeogromny, bo minęła godz od poprzedniego karmienia, więc dostawiam do cyca, złapał i śpi...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy czy wytrzyma w ogole z tym wychodzeniem :p Rzucic to raczej nigdy nie rzuci jak juz pali ze 30 lat i nawet ciaza jej nie sklonila do rzucenia...

Mielismy wstac o 7 zeby wczesniej jechac na zakupy, a pozniej do narzeczonego mojej siostry bo mial popatrzec na nasze auto i zaspalismy troche zd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

W nocy cztery pobudki. Jedna to raczkowanie przez sen, dwie na stanie w łóżeczku z zamkniętymi oczami i jedna na mini jedzonko. Lunatyk :/ W myśl zasady, że wszystko mija, nawet najdłuższa żmija, przeczekuję.

Kattalinna, jak tam palec?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, u nas spokoj tez dzieki bulce i jak podam bidon, inaczej nie ma opcji.

I wczoraj byla tylko jedna drzemka ktora trwala 40 min, czyli od 8:30 do 20:30 hasal, cyborg o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 09:40

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Igorek bije rekordy niespania w dzień, myślałam że moja śpi mało.

Tanda śliczne Twoje zdjęcia,masz dobry aparat, czy jesteś fotografką ?

Lenia mam, deszcz pada to nie pójdziemy na spacer. Na masaż mogła bym pójść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 10:53

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cha cha
    mój maz tak samo rozmyslał nad zdjeciem tandy :) (bo takie ładne)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie Tandy piękne, ja tam czuje jakiś profesjonalizm jednak ;) u nas noc dobra, ale matka wrociła po północy do domu to dziś nie wyspana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 12:52

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, czytasz mi w myslach, plecy mnie bola i tez bym chciala masaz... :/

Moj jest cyborgiem, ale trudno, wole to ze nie spi w dzien niz ma nie spac w nocy... tak przynajmniej mam sile walczyc z nim.

U nas tez leje, drugi dzien bez spaceru, lipa

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba u większości taka kijowa pogoda :/ ja też chcę masaż!

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Ale nie chce krytyki i zlotych rad że mam byc na cycu do 18-stki....
    Chce młodemu wprowadzić czwarty posiłek mm lub mm z kaszka na kolacje tak 19-20 później normalnie dalej cyc. Ile ml robić tego mleka? Jak wasze maluchy jedzą? Ile samego mm a ile z kaszą? Czy od razu mogę podać czy też musze stopniowo wprowadzać mm? Mam hippa 2 czyli od 6 miesiąca od razu moge zacząć czy musze od jedynki?
    W ogóle tego nie ogarniam....
    Aaaa i co z wit d? Normalnie moge podawac?
    I smok do butli jakis specjalny? Mam avent.

• Sela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Nynka dobre pytanko i też czekam na odp ;-)
    ja właśnie zamówiłam kaszke z humany tą gryczaną i ona jest bezmleczna, też chce do niej dodać mleko i właśnie chyba hipp 2 (my już 2, bo dzieci duże).
    Kaszke chce podawać rano, a wieczorem chyba manne robić. A przez całą noc wiadomo cyc, bo inaczej się nie da. Tu wychodzi mój leń, nie chce nawet myśleć, że musiałabym wstawac i robić mm masakra to nie dla mnie.
    A i kaszke podam łyżeczką.
    O ile się nie myle to na kaszkach jest napisane ile dodać wody czy mm

Nynka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)
    Musiałam pizzę dojesc

Juz pisałam ze mam pewien swój schemat jeśli chodzi o robienie kaszek i w butli i łyżeczka
    Zazwyczaj się sparwdza do kazdej kaszki(choć najczęściej mam kaszki hipp bezmleczne)
    W butli ilość kaszki to połowa mm
    Np jeśli robię mleko z 6miarek to3miarki kaszki(te same miarki co mm)
    Na gesto łyżeczka to ile mm tyle kaszki
    Byc może Patryk jest niemiarodajny jeśli chodzi o ilość wypijanego mleka ale w ciagu dnia pije z 5miarek(czyli 170ml gotowej mieszanki)lub mniej,na noc 200ml
    Kaszki w butli(już)nie daje
    Dziś na sniadanie zjadl kaszke zrobioną na 4miarkach mm (120ml+4 miarki dają 140ml mieszanki)do tego 4miarki kaszki i obok prawie cala tubka owocow(nigdy nie mieszam owocow z kaszą z roznych powodom ale na lyzeczce jest i kaszka i owoc)
    Jesli dziecko dostanie pierwszy raz mm to po prostu nie robiłabym tego na noc
    Bo jak brzuszek zaboli to lepiej wiedziec o tym w dzień
    Potem zrobilabym dowolnie jeśli chodzi o porę
    A zalecenia odnośnie wit d sa takie same dla dzieci na mm i kp
    My dajemy vigantol czyli jednak 500j. Ale i 500nadal dostaje Piotruś(z polecenia lekarza nadal kropla) a on już mm nie pije w ogóle

Smoczek do butli miałam specjalny z pezeznaczeniem że do kaszki. Ma sporą dziurkę w ksztalcie Y
    Ale spora dziurka a kaszka musiała i tak być rzadsza (proporcje jak pisalam 2:1)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 16:38

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijowa pogoda ale spacerowalismy 1,5 h potem szybkie zakupy i do domku
    Pizza byla pyszna
    Kazdy korzystal
    Nawet Patryk ciumkal brzeg Piotrusiowej pizzy
    Z odglosami ciumkal tak smakowało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka dzieci kp różnie reagują na mm jedne piją bez problemu inne nie chcą wcale jeszcze inne bolą brzuszki ,mają zaparcia itd itp . Najpierw spróbowałabym w dzień . Myślę że zrobiłabym normalna mieszankę mm i stopniowo dodawała miarki kaszki do uzyskania konsystencji która ci odpowiada . Smoczek oczywiście taki do kaszki. Co do ilości to z kaszka zrobiłabym o 30 mniej niż zjada normalnie ,tak na początek potem zobaczysz ile zje będziesz wiedzieć ile robić. Mm myślę że 2 bo po 6 mięs. takie się podaje.

Nynka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Wy dajecie kaszę w butelkach? Bo ja daje rano na mm łyżeczką z jakimiś owocami i wieczorem kleik na mm albo kaszke (niestety u babcia kupiła nestle z lipą i je jak szalona) ale też podaje łyżeczką... jaka jest przewaga butli nad łyżeczką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije mleka samego w dzień max 120 ml (tzn. daje tyle wody i mm to wychodzi więcej,ale nie wiem ile 130 chyba),na noc 150 ml + 2.5 łyżeczki od herbaty kaszy/kleiku. Bardzo gęstej do butli nie robie. Jak chcecie podawać kaszkę łyżeczka to tam są proporcje napisane. Smoczek do kaszy X lub Y zależy jaka firma,ja wole 3- przepływowy z aventu.

Udało się wyjść na spacer między deszczami.
    Napaliłam sie na masaż i jak będziemy w Kudowie idę na hammam, miałam okazję na profesjonalny jak byliśmy kiedyś na wakacjach, nie poszłam i żałowałam, teraz nie odpuszczę :D nie mogę się doczekać. Uwielbiam masaże i wszelkie zabiegi na ciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:02

Nynka lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk kaszki powinno sie podawac lyzeczka. Pierwszy art z netu https://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/1298-karmienie-lyzeczka-a-rozwoj-mowy.html

Patk, Tanda lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm zacznę podawać łyżeczka bo nie kasza a butelka zaburza rozwój mowy o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dzięki- to nawet nie wiedziałam. Tak mi się wydawało bardziej ludzko XD
    To W takim razie dalej wachluję łyżeczką. Tylko na kasza... Ale co zrobię jak jej smakuje...I to wciąga wszystko z 160ml mleka na gęsto. Próbowałam i nie wiem co w tym dobrego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 19:51

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podaje lyzeczka, kaszy do butelki w ogole nie podaje.

Mialam wstawic zdjecie na 8 miechow ale mlodziez zajadala sie kartka i nie bylo nic fajnego
    Zebolek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c527af5748f.jpg

kamciaelcia, edwarda20, Katy, kattalinna, Hoope, Fatalita, Nynka, Wowka, Mycha666, Mała Matylda, D_basiula, Tanda lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1941 1942 1943 1944 1945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ