Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope łobuz ci rośnie . Normalne że nie będzie jadł słoiczków bo są niedoprawiane tak jak dziecko wychowane na słoiczkach nie lubi domowego jedzenia .
Kamcia ja robię takie placuszki tylko z jabłkami nie z serkiem . Byłam zdziwiona jakie duże kawałki dajesz małemu i on sobie radzi ,Ula też daje radę z grudkami ale jak ciumka skórkę od chleba to się boje ze się zakrztusi jak oderwie większy kawałek.
W ogole Ula rzuca się na jedzenie jakby życie od tego zależało ale potem nie bardzo wie jak to zjeść kończy się rozkruszeniem większości jedzenia wokół siebie
Kattalina z krowim mlekiem ostrożnie na początek możesz zrobić rozwodnione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 20:06
-
pawojoszka wrote:Hoope łobuz ci rośnie . Normalne że nie będzie jadł słoiczków bo są niedoprawiane tak jak dziecko wychowane na słoiczkach nie lubi domowego jedzenia .
Kamcia ja robię takie placuszki tylko z jabłkami nie z serkiem . Byłam zdziwiona jakie duże kawałki dajesz małemu i on sobie radzi ,Ula też daje radę z grudkami ale jak ciumka skórkę od chleba to się boje ze się zakrztusi jak oderwie większy kawałek.
W ogole Ula rzuca się na jedzenie jakby życie od tego zależało ale potem nie bardzo wie jak to zjeść kończy się rozkruszeniem większości jedzenia wokół siebie
Kattalina z krowim mlekiem ostrożnie na początek możesz zrobić rozwodnione.
serek
jogurt
banan
2 jabłka
(jogurt z bananem nie zostały dojedzone wczesniej )
ja robiłam, karmił maz
ale maka nie dominowała i placuszki były mieciutkie i takie kawałki przechodziły spokojnie
ale! jest jednak ale
mały nie siedzi i do takiego jedzenia musi byc w pionie czyli tu maz trzymał na kolankuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 20:11
-
U nas to rozszerzanie nie wygląda tak że przygotowuje jakiś posiłek dla niej ,Ula ciągle jest głównie na mleku ,dostaje czasem serek ,owoca czy zupkę ,która jest zblendowana nasza zupa tylko lekko rozwodnioną ewentualnie
odlewam przed doprawieniem. Ale przy posiłkach siedzi na kolanku ( siodełko do karmienia nadal mnie nie przekonało choć ta myśl ciągle wraca)i coś tam zawsze podjada. Gotuje raczej zdrowo nie używam jakichś mieszanek z torebki ale sole normalnie cukru też dodaje jak trzeba choć bez przesady
Kattalina i nie wiem jak u was ale ogólnie to jest zasada że dziecku przed rokiem krowiego się nie podaje( chyba że coś się zmieniło w tej kwestii) to w razie W nie chwal się położnej czy pediatrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 20:40
-
A powiedzcie mi, czym się różnią te 4+ od 4? (oprócz przedzialem wagowym) bo dziś porównalam 4 i 4+ i jak dla mnie nie różnią się od siebie absolutnie niczym. Tak samo długie, tak sam szerokie, tak samo grube.
Kamcia, super
Mania też nieźle radzi sobie z kawałkami.
Naszym jedzeniem się bardzo interesuje, próbuje mi zabrać z talerza za każdym razem.
Mialam mini zawał.
Prawie mi się dziecko udusilo.
Jak zwykle przy usypianiu po jedzeniu się zrzygala, standard. Przebralam ja, glupawka jej się włączyła, tak wariowala że zachlysnela się ślina. Nie mogła oddechu złapać, więc ja wzięłam od razu głową w dół, zaczęłam klepac po plecach, wyrzygala cała zawartość żołądka i przy tym się krztusila... I płakała na przemian. No kurwa zawał, Męża zawołałam to podłogę posprzatal bo cała w rzygach, ja cała zarzygana.
Teraz śpi, ale cała się trzęse.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 20:41
-
Feeva, współczuję
tak często Mania wymiotuje? Wszystkim czy po czymś bardziej) mniej? Mi Bożenka raz tylko wtedy zwracała i to mi wystarczy na długo... Straszne doświadczenie.
Ja nie lubię karmić na kolanie. W wigilię tak jadła to kilka razy było ksztuszenie. Wolę jak siedzi na przeciwko mnie i mogę wszystko kontrolować -
Feeva, dla mnie 4 nie rozni sie niczym, my na noc dajemy 5, a w dzien 4, tylko dzieki temu nie przeciekaja
Wspolczuje, a to ciagle ma takie wymioty?
U nas dzis makaron w sosie pomidorowym z klopsikami
Iii jade na narty 12 stycznia. Jaram sie.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Muszę w takim razie spróbować 4+ z dady, bo Babydream nie różni się niczym.
Zwraca trochę wieczorem, bo ona chce szybko zjeść i nie ma umiaru. Jest pełna a dalej je i w końcu nadmiar zwraca. A jak zabieram butle z zawartością to jest ryk. Czasem zje cała butle na raz i nic, a czasem zje 3/4 i już zwraca także nie ma reguły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:28
-
Ja mowie o pampersach.
Sela, moja kumpela pozyczyla ode mnie wage i nie wiem ile wazy tak szczerze... Jutro na takiej normalnej go zwaze, ja obstawiam 10,5-11kg bo juz ciezko jest bardzo
W listopadzie wazyl 9600, na poczatku jakos.
Edit
Sela
Przepraszam oczywiscie - KamciaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:27
kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość
-
Feeva wrote:Muszę w takim razie spróbować 4+ z dady, bo Babydream nie różni się niczym.
Zwraca trochę wieczorem, bo ona chce szybko zjeść i nie ma umiaru. Jest pełna a dalej je i w końcu nadmiar zwraca. A jak zabieram butle z zawartością to jest ryk. Czasem zje cała butle na raz i nic, a czasem zje 3/4 i już zwraca także nie ma reguły.
maz cos mnie nie zrozumiał i kupil te babydream (bo mówiłam 4+ a w rossmannie tylko te miały 4+)
dada na pewno wyzsze, inne, lepsze, a teraz mie;li promo na box-40 zł -
Hoope, jak mu dawalam to rozwalal i nic do buzi nie trafialo, jak trzymalam w rece np. banana to odgryzal za duże kawalki i sie krztusil
Dlatego sie boje troche...
Robilam dzisiaj porządek z ubraniami Kamila, wielki wor mam dla siostry, ogromny wor z rozmiarem 86 dla nas, pudło z 80 i dwie siatki z duzo wiekszymi takimi na 2-3 latka xd
W ogole to powiem Wam coś śmiesznego, w ciazy zarlam suszone sliwki, a i tak na zaparcia nie dzialaly, dzisiaj sobie zjadlam mala paczke i tak mnie przeczyscilo, ze masakra haha xd
-
Kamcia, sa o stokroc cudowniejsi niz owieczki
Szkoda ze sie zagubil, ale mysle ze Igorus bil Piotrusia na glowe. Jaki rozmiar nosi Patryk? U nas non stop 74 ale wszystko prawie z h&m a tam maja dziwna rozmiarowke, wiec moze dlatego
Katy, oczyscilas sie na sylwestra
Mialam pisac ze Katy sproboj bulke z masla, u nas to szlo jako pierwszeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:39
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Muszę spróbować kiedyś takie placuszki
mój się trzęsie na jedzenie, a jak się kończy to często jest ryk. Dziś jadł jajecznicę z żółtka na wodzie i pół kromki chleba z masłem. Był zachwycony
ale jak daje mu kawałek do rączki czy chwyta z talerzyka to gniecie w rączce i się patrzy na to. Nie wkłada sam do buzi. Ja mu daje kawałki. Za to próbuje z talerzyka prosto do buzi zebrać żarcie. Chyba za dużo z psami przebywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 21:41
-
J.s.
Mam
Piotr skończone 8miesięcy-10,17 kg
79 cm
Patryk nosi takie już 74
Body z lidla 74/80luzniejsze ale właśnie dlatego akurat
Nie ma fald i faldeczek
Ale masa akuracik-dzieciatko na 50centylu
E brew pozorom Piotruś mieścił się w centylach czyli byl w normie
Emilka też jeeeeszcze się mieściła ale w dolnej granicy
Był moment że Piotrek serio grubo wygladal(zaraz pokaże)ale nadal uwazam że na plus-w sytuacjach niejedzenia te zapasiki tluszczyku wskazane. Dziś jest duży, ciężki ale w sumie akuracik
To chyba najgrubszy moment Piotra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 07:27
Berbecia, kattalinna lubią tę wiadomość