X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek jakos miał 10m. jak pierwsze dwa (bo niemal równoczesnie) wyszły i znalezione przypadkiem przez meza
    nawet kup nigdy nie było
    a stało sie to w Kołobrzegu
    niedłgo tam jedziemy ;)
    córka tez miała zab za zebem-bezproblemowo 4 na raz około 9m

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11kg? Pieluchy 4, a nawet 4+? Rozmiar 80?

Idę sobie, chyba do sierpniówek ;)

Szósty dzień boli mnie głowa. Od rana po popołudnia, później jest lepiej. Ale skutecznie rujnuje to mój humor.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mleko, robię kaszki na mleku krowim pełnotłustym 50/50 z wodą. Ale fanem kaszek to syn nie jest. Raczej bigosu i mięcha ;)

Inna opcja podawania jedzenia, na patyczku drewnianym takim jak lekarze badają gardło ;) To dla antyłyżeczkowców.

Kamcia miałam zapytać co z tą dziewczynką :( U nas chłopiec dla którego pójdzie 1% ma wznowę. Dramat. Strasznie się tego boję. Po nowym roku dzieci jadą do okulisty, robimy usg brzuszka plus młody do kardiologa. Inaczej nie zaznam spokoju. Guz może urosnąć w dwa dni, czujecie?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Wczoraj zamiescilam link odnośnie malek
    Neuroblastoma 4.stopień
    Guz nadnercza
    Wielki
    Cztery ogniska w szpiku czyli chemia. Jest po pierwszej. Ale już dziala tzn obwód brzuszka zmniejszyl się o 5cm a z niej uszlo 2kg
    Wg znajomej (była ich odwiedzic)mała jest dzielna ale ogólnie sytuacja nieciekawa
    Mała już na morfinie
    Guz zmaleje to rozważa operację
    Z tym rosnieciem guza to racja. Bo kwestia przepukliny pojawila się przy proporcjonalnym brzuszku. Tydzień później dzuecku brzuszek urósł do 60cm w obwodzie!2 kg wagi

Ja swój 1%przekazuję na Zuzie-była operowana razem z Emilka. Skończyła 4latka i serduszko daje radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, przeprowadzam się z Tobą.
    7 kilo, a ciuchy 68-74. No i pieluchy 3.

Współczuję bólu głowy :(

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    7kg a jakie piękne faldeczki
    Podobnie u Matyldy-mniej waży niż ksieciunio a zakamarków na ciałku ma sporo :)
    U nas 9kg a chudo wygląda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie u nas nie pada
    Spacer pewnie wypali ale Patryk teraz drzemie(to dzien z "ulubioną" pobudką o 7:04) a ja kończę robić sałatkę makaronową z brokułami
    Nie wiem czy słyszałyście ale ponoć Lidl ma fajne wyprzedaże(nawet typu kurtka za 6zl) ale nie wynika też że nie każdy
    Pewnie dziś zajdziemy...

Na wieczór życzę sobie ulewy i wichury ;)
    Mieszkam przy ratuszu i tu mieszkańcy się zejdą z petardami...w tamtym roku petardy obudzily Piotrusia i wybilo go to ze snu na 3h...w tym roku dwójka dzieci plus kot...choć z małym dzieckiem latwiej(nawet planujemy odkurzacz o północy załączyć)
    I jak nigdy parking pod blokiem pusty-ludzie auta pochowali :) my też to jedno mamy już w garażu :D

Ps
    Koniec drzemki-26 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:36

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Bożenka i zacnie wygląda, i waży, i się nosi ;-) chociaż body z lidla 62/68 zapinam na styk. Jedne, mamy dwie pary piżamek to się zdziwiłam gdy nie dopięłam wczoraj nowej z prania. Kombinezon zimowy tez 3-6 mcy jeszcze wciskamy. 6-9 mcy nie było szans. Ale główne nasze bodziaki to jednak 80 - są akurat na długość, trochę szerokawe ale nie krępują ruchu. Rozmiar 74 to jakiś dziwny, nie pamiętam o nim ;-)

Ej, bo podobno łatwiej dzieciom na twardym niż na miękkim? Moja na podłodze na plecach kłoda, a tylko położę na łóżku to nogi w ruch, paluch do buzi, przekręty na boczki, na brzuszek, na plecki itp. Co z tą Bożenką jest nie tak? ;-)

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    168265_292781_360_350_45852.png

Jeśli to te to u nas wręcz odwrotnie, te mi nie przypasowały, wolimy Fun&Fit :) To pokazuje, że nie ma pieluchy idealnej, bo to zależy od preferencji użytkownika :P
    PS. Maxi w nazwie to rozmiar, czyli 4.

Fun&Fit 4+ względem 4 mają nieco więcej wkładu chłonnego. Różnica gołym okiem prawie niezauważalna (są nieco grubsze jak się mocno przyjrzeć), bo ten wkład jest mocno chłonny więc starczy niewiele by pomieściły powiedzmy 1-2 siku więcej. Jak przeszliśmy na 4 to na noc po pewnym czasie chciałam kupować 4+ ale jak przeczytałam na opakowaniu, że to różnica 2 pieluszek w tej samej cenie to gra nie warta świeczki, kupujemy po prostu 4+.

Nasza waga łazienkowa (w sensie ja + Matylda na rękach) pokazuje dokładnie tyle co noworodkowa, tylko w zaokrągleniu do 100g. Ważymy małą od początku na dwa sposoby zawsze i nie ma różnic większych niż te 100g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:43

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk też czasem na łóżku brzuch odklei a na podlodze plecy

Kurtka i kombinezon mamy takie 80mniejsze raczej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, też w planach sałatka makaronowa z brokułami :-) i też mieszkam przy ratuszu ale u nas to bez znaczenia. Napieprzają tymi fajerwerkami jak opętani wszędzie :-( mnie to szkoda byłoby wydać kilka stówek na 2 minuty huku i kolorowych iskierek. Albo krócej. U nas tak hałas, że ja się potrafię przestraszyć...

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Mój mąż dostał opr za te pampki babydream :) a ja się cieszyłam że taka mała paczka i szybko poszły
    Ale on wziął 4+

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    My dziś tylko picolo bo szykujemy się na ciezsza noc
    Patryka jeszcze w nocy przeniose gdzie ciszej(choć w szczytowym mieszkaniu przy ratuszu nie wiem czy mam taki pokój)ale Piotrek jak się obudzi tak się obudzi na dłużej wszedzie
    Jako mały przesypial petardy
    Mój kot ma 10lat więc i do zawalu niedaleko...

Sałatkę już kończę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że jak zaczną strzelać to nie będę sama już w domu.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc nadal mocno liczę na ulewe i wichure z piorunami

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno przeszliśmy z 3 na 4. Były babydream fun&fit ale chyba bardziej do gustu przypadły mi dady. Wcześniej pampersy ale doszłam do wniosku że tańsze się tak samo dobrze sprawdzają więc nie warto mi przepłacać. A dady nawet chyba lepsze teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:00

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tę chwilę u nas dada dla dwójki

Ale z Piotrusiem kochałam lidlowe dopoki nie zmieniły nazwy na lupilu

Pamki w biedronce małe rozmiary były jeszcze oplacalne
    Teraz ewentualnie pantsy 6dla Piotrusia(na wyjazdy gdzie nie ma pezewijaka)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, dzieci chyba majowe jednak grzeczne bo malujecie że hoho:)

My tez 4+, ciuszki 80, a waga wg naszej stpi w miejscu czyli 10kg.

Młodzież dostał wczoraj kasze bez mm na kolacje, poporawil cycem i co? Cycanko po 3h....także ten....

Ktoś miał sie starać o drugie? Nie pamietam kto? A jestem ciekawa efektów?

A kamciaaa ;)
    Na pewno to pisałaś, ale w raz z długością bycia mamą mój mózg pracuje coraz gorzej:P

Piotruś śpi w oddzielnym pokoju, budzi sie w nocy i zasypia z jednym z Was tak?;)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mój dwulatek nosi rozmiar 86 i waży 12kg ,gdzie wy tak pedzicie ? Sterydami ich karmicie czy jak?
    Ulcia waży około 8300 i nosi 74.

My dziś będziemy się bawić mieszkamy na zadupiu więc trzeba będzie zrobić chalas samemu ,dzieci przez to wolne od szkoły tak się przestawiły że przed północą spać nie chodzą kupimy szampana (Pikolo nie ważne jaki smak ,ważne żeby sponiewieralo) może nawet alkoholowego sobie z mężem fundniemy (upije go i wykorzystam)a co w domu teraz się można dobrze bawić.

Współczuję tym wszystkim chorym dzieciom niczego chyba tak się nie boje jak ciężkiej choroby dziecka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:31

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka
    Mój mózg też nieciekawie pracuje(dłuższy staż i mama dwojki) i pytania nie zrozumialam :E

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1947 1948 1949 1950 1951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ