Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa mleko, robię kaszki na mleku krowim pełnotłustym 50/50 z wodą. Ale fanem kaszek to syn nie jest. Raczej bigosu i mięcha
Inna opcja podawania jedzenia, na patyczku drewnianym takim jak lekarze badają gardłoTo dla antyłyżeczkowców.
Kamcia miałam zapytać co z tą dziewczynkąU nas chłopiec dla którego pójdzie 1% ma wznowę. Dramat. Strasznie się tego boję. Po nowym roku dzieci jadą do okulisty, robimy usg brzuszka plus młody do kardiologa. Inaczej nie zaznam spokoju. Guz może urosnąć w dwa dni, czujecie?
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope
Wczoraj zamiescilam link odnośnie malek
Neuroblastoma 4.stopień
Guz nadnercza
Wielki
Cztery ogniska w szpiku czyli chemia. Jest po pierwszej. Ale już dziala tzn obwód brzuszka zmniejszyl się o 5cm a z niej uszlo 2kg
Wg znajomej (była ich odwiedzic)mała jest dzielna ale ogólnie sytuacja nieciekawa
Mała już na morfinie
Guz zmaleje to rozważa operację
Z tym rosnieciem guza to racja. Bo kwestia przepukliny pojawila się przy proporcjonalnym brzuszku. Tydzień później dzuecku brzuszek urósł do 60cm w obwodzie!2 kg wagi
Ja swój 1%przekazuję na Zuzie-była operowana razem z Emilka. Skończyła 4latka i serduszko daje radęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:21
-
Nareszcie u nas nie pada
Spacer pewnie wypali ale Patryk teraz drzemie(to dzien z "ulubioną" pobudką o 7:04) a ja kończę robić sałatkę makaronową z brokułami
Nie wiem czy słyszałyście ale ponoć Lidl ma fajne wyprzedaże(nawet typu kurtka za 6zl) ale nie wynika też że nie każdy
Pewnie dziś zajdziemy...
Na wieczór życzę sobie ulewy i wichury
Mieszkam przy ratuszu i tu mieszkańcy się zejdą z petardami...w tamtym roku petardy obudzily Piotrusia i wybilo go to ze snu na 3h...w tym roku dwójka dzieci plus kot...choć z małym dzieckiem latwiej(nawet planujemy odkurzacz o północy załączyć)
I jak nigdy parking pod blokiem pusty-ludzie auta pochowalimy też to jedno mamy już w garażu
Ps
Koniec drzemki-26 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 10:36
-
No to Bożenka i zacnie wygląda, i waży, i się nosi
chociaż body z lidla 62/68 zapinam na styk. Jedne, mamy dwie pary piżamek to się zdziwiłam gdy nie dopięłam wczoraj nowej z prania. Kombinezon zimowy tez 3-6 mcy jeszcze wciskamy. 6-9 mcy nie było szans. Ale główne nasze bodziaki to jednak 80 - są akurat na długość, trochę szerokawe ale nie krępują ruchu. Rozmiar 74 to jakiś dziwny, nie pamiętam o nim
Ej, bo podobno łatwiej dzieciom na twardym niż na miękkim? Moja na podłodze na plecach kłoda, a tylko położę na łóżku to nogi w ruch, paluch do buzi, przekręty na boczki, na brzuszek, na plecki itp. Co z tą Bożenką jest nie tak? -
Jeśli to te to u nas wręcz odwrotnie, te mi nie przypasowały, wolimy Fun&FitTo pokazuje, że nie ma pieluchy idealnej, bo to zależy od preferencji użytkownika
PS. Maxi w nazwie to rozmiar, czyli 4.
Fun&Fit 4+ względem 4 mają nieco więcej wkładu chłonnego. Różnica gołym okiem prawie niezauważalna (są nieco grubsze jak się mocno przyjrzeć), bo ten wkład jest mocno chłonny więc starczy niewiele by pomieściły powiedzmy 1-2 siku więcej. Jak przeszliśmy na 4 to na noc po pewnym czasie chciałam kupować 4+ ale jak przeczytałam na opakowaniu, że to różnica 2 pieluszek w tej samej cenie to gra nie warta świeczki, kupujemy po prostu 4+.
Nasza waga łazienkowa (w sensie ja + Matylda na rękach) pokazuje dokładnie tyle co noworodkowa, tylko w zaokrągleniu do 100g. Ważymy małą od początku na dwa sposoby zawsze i nie ma różnic większych niż te 100g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:43
Matylda
-
Kamcia, też w planach sałatka makaronowa z brokułami
i też mieszkam przy ratuszu ale u nas to bez znaczenia. Napieprzają tymi fajerwerkami jak opętani wszędzie
mnie to szkoda byłoby wydać kilka stówek na 2 minuty huku i kolorowych iskierek. Albo krócej. U nas tak hałas, że ja się potrafię przestraszyć...
-
Kattalinna
My dziś tylko picolo bo szykujemy się na ciezsza noc
Patryka jeszcze w nocy przeniose gdzie ciszej(choć w szczytowym mieszkaniu przy ratuszu nie wiem czy mam taki pokój)ale Piotrek jak się obudzi tak się obudzi na dłużej wszedzie
Jako mały przesypial petardy
Mój kot ma 10lat więc i do zawalu niedaleko...
Sałatkę już kończę -
My niedawno przeszliśmy z 3 na 4. Były babydream fun&fit ale chyba bardziej do gustu przypadły mi dady. Wcześniej pampersy ale doszłam do wniosku że tańsze się tak samo dobrze sprawdzają więc nie warto mi przepłacać. A dady nawet chyba lepsze teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:00
-
nick nieaktualnyDzien dobry, dzieci chyba majowe jednak grzeczne bo malujecie że hoho:)
My tez 4+, ciuszki 80, a waga wg naszej stpi w miejscu czyli 10kg.
Młodzież dostał wczoraj kasze bez mm na kolacje, poporawil cycem i co? Cycanko po 3h....także ten....
Ktoś miał sie starać o drugie? Nie pamietam kto? A jestem ciekawa efektów?
A kamciaaa
Na pewno to pisałaś, ale w raz z długością bycia mamą mój mózg pracuje coraz gorzej:P
Piotruś śpi w oddzielnym pokoju, budzi sie w nocy i zasypia z jednym z Was tak? -
Dzień dobry.
Mój dwulatek nosi rozmiar 86 i waży 12kg ,gdzie wy tak pedzicie ? Sterydami ich karmicie czy jak?
Ulcia waży około 8300 i nosi 74.
My dziś będziemy się bawić mieszkamy na zadupiu więc trzeba będzie zrobić chalas samemu ,dzieci przez to wolne od szkoły tak się przestawiły że przed północą spać nie chodzą kupimy szampana (Pikolo nie ważne jaki smak ,ważne żeby sponiewieralo) może nawet alkoholowego sobie z mężem fundniemy (upije go i wykorzystam)a co w domu teraz się można dobrze bawić.
Współczuję tym wszystkim chorym dzieciom niczego chyba tak się nie boje jak ciężkiej choroby dziecka .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 11:31